2024-02-05 24 瀏覽
同朋友係將軍澳海傍跑完步就去左呢間台式小店食個lunch. 午市套餐包一個主菜,一個麵食或飯,仲有一杯飲品,真係幾抵食!🔸川川辣辣口水雞套餐 $74小川辣辣口水雞口水雞份量不少,麻辣開胃的醬汁配上香嫩雞件,真係叫人難以抗拒!肉燥飯燥味道比較不油膩,肉燥很好送飯!凍朱古力咖啡 +$15.0香滑的朱古力配搭特濃咖啡,加上幼滑的鮮忌廉,味道令人一試難忘。🔸鹵水拼盤套餐 $74鹵水拼盤拼盤分有三款食物,分別係牛展、牛肋條和雞翼。全部都大大件,鹵水好入味,但又唔會太鹹。陽春麵牛肉湯底好香甜,陽春麵幼身入口順滑。溏心蛋 +$15身為蛋控的最愛之一-日式溏心蛋!蛋黃流心,蛋白滑溜,好好食!戀上水果茶 +$15.0這款水果茶口感清新,充滿水果的香甜味道,喝起來清新又解渴。🔸黑松露黄金花枝丸 $58.0花枝丸炸得好香口,陣陣黑松露香味,呢個小食正!
同朋友係將軍澳海傍跑完步就去左呢間台式小店食個lunch.

🔸川川辣辣口水雞套餐 $74
小川辣辣口水雞

肉燥飯

燥味道比較不油膩,肉燥很好送飯!

凍朱古力咖啡 +$15.0

🔸鹵水拼盤套餐 $74
鹵水拼盤

陽春麵
牛肉湯底好香甜,陽春麵幼身入口順滑。
溏心蛋 +$15

戀上水果茶 +$15.0

這款水果茶口感清新,充滿水果的香甜味道,喝起來清新又解渴。

🔸黑松露黄金花枝丸 $58.0

花枝丸炸得好香口,陣陣黑松露香味,呢個小食正!
2024-01-30 33 瀏覽
我最近去了一家叫做「戀上台式料理」的餐廳,我點了他們的招牌菜式「海陸空極上拼盤」以及他們的自製木桶豆腐花作為甜品。這道菜的擺盤非常豪華,盤中擺滿了各種美味的海鮮和肉類。每一塊肉都帶有獨特的香氣和口感。海鮮部分有蝦、魷魚和蜆,每一口都帶來了海洋的鮮美。蔬菜部分則有菠蘿和冬菇。接下來是他們的自製木桶豆腐花。這款甜品非常特別,它是在一個小木桶中呈現的,給人一種古樸的感覺。豆腐花本身非常滑嫩。配料方面,他們加入了芋圓和水果,這些配料增添了口感的層次和甜度的平衡。芋圓就冇咩味,但水果的清新口感與豆腐花的柔滑相襯相得益彰。整體而言,這款自製木桶豆腐花是尤其適合作為餐後的甜點享用。

2024-01-30 17 瀏覽
✨ 香酥脆香排骨飯排骨配上香氣四溢的米飯。口感酥脆,排骨的外層可能會有一種香氣撲鼻的感覺,同時米飯的香味也會在口中留下回味。✨ 鵝肝蚵仔魯肉溏心蛋飯鵝肝、蚵仔、魯肉和溏心蛋。鵝肝的濃郁口感和蚵仔的咬勁,以及魯肉和溏心蛋的融合,會帶來一種滿足感。✨ 特色手工餃✨ 士林鹽酥雞✨ 戀上水果茶✨ Stella餐廳可以帶寵物架~準備帶你毛孩同你共享晚餐😂 共享美好時光戀上台式料理 📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖

✨ 香酥脆香排骨飯

✨ Stella

餐廳可以帶寵物架~準備帶你毛孩同你共享晚餐😂 共享美好時光

戀上台式料理

📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖
將軍澳海濱長廊戀上台式料理台灣料理.餐廳有室內和室外座位。室內有落地大玻璃可以看到海景. 室外露天座位。有大太陽傘可以隨時打開。室外有食客帶寵物來吃飯。海傍,環境清幽,食完飯仲可以去散下步;雖然是台式料理餐廳,菜式選擇多。有羊腩煲、台式滷肉飯。燒肉、酸菜魚,烤魚。台式甜品飲等..勁多唔同嘅選擇。//戀上蚵仔魯肉飯(附送前菜)$88肥蠔好大粒,肚仔賬卜卜+前菜+魯肉粒碎醬汁.米飯撈肉燥入味。//前菜有:花生·黑木耳. 青瓜.
將軍澳海濱長廊戀上台式料理
//戀上蚵仔魯肉飯(附送前菜)$88
//前菜有:花生·黑木耳. 青瓜.
  • 椰奶仙草芋圓
喺將軍澳返工 自不然會探索下呢頭有咩好西食從地鐵站一直往海邊方向行到唐俊街就會見到超多酒吧餐廳、cafe等🍴 令人目不暇給今日同屋企人試下嘅台灣料理~之前已經同朋友嚟過一次 價錢合理 味道幾好 所以再encore🤤脆香大大雞扒($78)本來想叫個芝士爆漿脆雞排🧀可惜已售罄只好退而求其次 試下呢個大大雞扒 結果又唔錯喎🤤雞扒可以揀鹽酥或者脆香 我哋揀咗脆香雞扒份量頗多 大約有六大件皮炸得夠薄而且酥脆可口 名副其實👍🏻戀上酸菜魚($238)估唔到呢間餐廳主打台灣菜 但竟然有唔少中式料理供應如椰子雞煲、烤魚、酸菜魚等等喺好奇心驅使之下 就叫咗碟酸菜魚試下😋魚肉爽口鮮甜鹹酸菜味道怡到好處 又唔會好搶 我哋唔算好食得辣 所以揀咗少辣同少麻🌶️結果啱啱好 再辣啲就食唔到🤣黑松露黃金花技丸($58)外皮炸成金黃色嘅花技丸賣相十分吸引加上黑松露醬提升味道層次可惜只得4粒 唔夠喉🤣芋圓紅豆配木桶豆腐花(二人份)($68)食得台灣嘢當然要食埋甜品😋呢個豆腐花整到好似一份定食咁 幾精緻豆腐花係凍食 口感綿密 配料有珍珠、芋圓、藍莓同糖水可以自行分配豆腐花同配料嘅份量鍾意點食都得❤️Pinku Pinku ($4
喺將軍澳返工 自不然會探索下呢頭有咩好西食
從地鐵站一直往海邊方向行到唐俊街
就會見到超多酒吧餐廳、cafe等🍴 令人目不暇給
今日同屋企人試下嘅台灣料理~
脆香大大雞扒($78)
本來想叫個芝士爆漿脆雞排🧀可惜已售罄
只好退而求其次 試下呢個大大雞扒 結果又唔錯喎🤤
雞扒可以揀鹽酥或者脆香 我哋揀咗脆香
雞扒份量頗多 大約有六大件
皮炸得夠薄而且酥脆可口 名副其實👍🏻
戀上酸菜魚($238)
估唔到呢間餐廳主打台灣菜
但竟然有唔少中式料理供應
如椰子雞煲、烤魚、酸菜魚等等
喺好奇心驅使之下 就叫咗碟酸菜魚試下😋
魚肉爽口鮮甜
鹹酸菜味道怡到好處 又唔會好搶
我哋唔算好食得辣 所以揀咗少辣同少麻🌶️
結果啱啱好 再辣啲就食唔到🤣
黑松露黃金花技丸($58)

外皮炸成金黃色嘅花技丸賣相十分吸引
加上黑松露醬提升味道層次
可惜只得4粒 唔夠喉🤣
芋圓紅豆配木桶豆腐花(二人份)($68)

食得台灣嘢當然要食埋甜品😋
呢個豆腐花整到好似一份定食咁 幾精緻
豆腐花係凍食 口感綿密
配料有珍珠、芋圓、藍莓同糖水
可以自行分配豆腐花同配料嘅份量
鍾意點食都得❤️
Pinku Pinku ($40)

睇menu同openrice已經好想叫呢杯特飲🤣
賣相可愛嚟又好有氣勢🥰
面頭嘅半圓形原來係忌廉嚟 唔係雪糕
傾瀉而出嘅就係鹹香十足嘅奶蓋
入面係玫瑰荔枝鮮奶冰 味道清甜 解喝一流😍
桂圓紅棗茶($18)

呢度除咗有各式各樣嘅特飲之外 亦有養生茶
屋企人就嗌咗杯桂圓紅棗茶飲下胃
🥘戀上台式料理
📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號
2024-01-22
  • 脆香大大雞扒
  • 戀上酸菜魚
2024-01-28 23 瀏覽
❄️❄️呢幾日凍到變雪條 打個邊爐先♨️今次繼續係將軍澳海旁嘅餐廳——戀上台式料理🍲 椰子雞煲 (細) 一煲啱啱好1-2人份嘅椰香湯底 飲落好清甜 可以飲少少先落其他 火鍋料唔係講笑 咁凍嘅天氣佢真係一碗溫暖心靈嘅湯啊!🥥飲晒都唔怕 因為加湯都係加返一樣嘅湯底🥩 火鍋美國牛小排牛肉多汁鮮嫩 脂肪算均勻 一份大約有8片每啖都係極致享受!😋🍢 響鈴&花枝丸 響鈴香脆 2秒就食得花枝丸夠彈牙!👌🏻🥗 是日蔬菜(唐生菜)清新爽口 好似健康啲平衡返😂🥤 黑糖珍珠奶茶&古早珍珠奶茶珍奶係台灣野嘅signature啦香濃順滑嘅奶茶 加埋Q彈嘅珍珠 初初以為都幾飽未必飲得晒 點知啜啜下就好快飲晒更正嘅係 餐廳嘅格調裝修幾舒服 有啲植物裝飾同木系檯櫈 好Chill!🌈 無咁嚴寒嘅話 仲可以坐戶外座位 望下海同人地啲狗狗🐶
❄️❄️呢幾日凍到變雪條 打個邊爐先♨️
今次繼續係將軍澳海旁嘅餐廳——戀上台式料理

🍲 椰子雞煲 (細)
唔係講笑 咁凍嘅天氣佢真係一碗溫暖心靈嘅湯啊!🥥
飲晒都唔怕 因為加湯都係加返一樣嘅湯底

🥩 火鍋美國牛小排
牛肉多汁鮮嫩 脂肪算均勻 一份大約有8片
每啖都係極致享受!😋

🍢 響鈴&花枝丸
響鈴香脆 2秒就食得
花枝丸夠彈牙!👌🏻

🥗 是日蔬菜(唐生菜)
清新爽口 好似健康啲平衡返😂

🥤 黑糖珍珠奶茶&古早珍珠奶茶
珍奶係台灣野嘅signature啦
香濃順滑嘅奶茶 加埋Q彈嘅珍珠
初初以為都幾飽未必飲得晒 點知啜啜下就好快飲晒

無咁嚴寒嘅話 仲可以坐戶外座位 望下海同人地啲狗狗🐶
2024-01-22
  • 椰子雞煲
經open rice訂位不同時段有8-9折環境開揚,分indoor/outdoor區,坐得舒服。套餐加錢可升级飲品,選了香芋仙草奶茶和奶蓋純茶,但味道強差人意,飲品不合格。雖然大大杯,但味道稀淡,沒有茶味,沒有奶味,最终只飲了半杯,剩番半杯--- 戀上三杯雞配白飯 --- 三杯雞調味恰到好處,用洋蔥,薑片,九層塔加醬汁炒煮,加上鮮雞肉口感嫩滑,送飯一流--- 鹽酥脆香大大雞扒配魯肉飯 --- 一大塊鹽酥雞,外脆肉嫩,好味抵食。魯肉飯嘅肉粒超多,半肥瘦的肉粒分明,油香味濃,肉汁也調教得非常好味,加上珍珠米飯,忍不住一啖接一啖
經open rice訂位不同時段有8-9折
環境開揚,分indoor/outdoor區,坐得舒服。

--- 戀上三杯雞配白飯 ---

--- 鹽酥脆香大大雞扒配魯肉飯 ---

一大塊鹽酥雞,外脆肉嫩,好味抵食。

2024-01-23 17 瀏覽
🌌 Last night, my friend and I had the pleasure of dining at First Love, an open-air Taiwanese restaurant located at the picturesque Tseung Kwan O harbor. The combination of the delectable barbecue set, the soothing sea view, and the gentle night breeze created a truly enchanting dining experience.We savored the following dishes:1️⃣ 海陸空極上拼盤 (Meat & Seafood Platter - $388): This impressive platter showcased a tantalizing selection of premium ingredients, including A4 Wagyu, American Bovine tendon, S

1️⃣ 海陸空極上拼盤 (Meat & Seafood Platter - $388): This impressive platter showcased a tantalizing selection of premium ingredients, including A4 Wagyu, American Bovine tendon, Spanish Iberico, Pork Belly, Boneless chicken upper spleen, Chicken Skin, Flesh Giant Tiger Prawns, and Clams.

2️⃣ 芋圓紅豆配木桶豆腐花 (Taro balls and red beans with wooden barrel tofu pudding - $68): To complete our meal, we delighted in a sweet treat. The combination of chewy taro balls, sweet red beans, smooth wooden barrel tofu pudding, and the addition of fresh strawberries and blueberries added a refreshing burst of flavors and textures.

💰 Our total bill amounted to $502, inclusive of a 10% service charge. The quality and variety of dishes, combined with the serene ambiance, made it a worthwhile dining experience.

2024-01-18
將軍澳南的好去處, 戀上台式料理的確是食台式野既好地方,而且環境真的好舒適,好喜歡這個地方窩夫配草莓,三重奏好靚既甜品,食台式野當然就好想食甜品啦,配埋雪糕就一流啦~特選燒肉拼五花腩肉,黑毛豬,厚切牛舌,牛小排燒肉真係好推介,肉的質素好好,好喜歡燒肉拼盤,而且係依個環境好chill~手工魯肉飯配台式烤腸及糖心蛋套餐魯肉飯好入味而且口感好好~松茸燉雞湯依個湯真係超推介,因為真係好足料,夠暖氣同埋飲完超舒服既飲品Pinku pinku、黑糖仙草奶茶Pinku pinku好夠草莓味呀,真係好喜歡依個味道~黑糖仙草奶茶就係台灣特飲,飲完好有台灣 feel~

窩夫配草莓,三重奏

好靚既甜品,食台式野當然就好想食甜品啦,配埋雪糕就一流啦~

特選燒肉拼五花腩肉,黑毛豬,厚切牛舌,牛小排

手工魯肉飯配台式烤腸及糖心蛋套餐

魯肉飯好入味而且口感好好~

松茸燉雞湯

依個湯真係超推介,因為真係好足料,夠暖氣同埋飲完超舒服既

飲品Pinku pinku、黑糖仙草奶茶
題外話/補充資料: 將軍澳南的好去處
2024-01-17
生日
  • Pinku pinku
  • 松茸燉雞湯
  • 手工魯肉飯配台式烤腸及糖心蛋套餐
2024-01-22 27 瀏覽
呢日做孝順女,同阿媽去咗將軍澳南嗰邊散步,行行吓阿媽又想食吓台灣嘢,就入咗呢間餐廳。呢間餐廳裝修有好多打卡位,牆上有一片花海,企理乾淨。我哋今日點嘅嘢食,全部都好好味😋我哋都好滿足😁戀上酸菜魚:酸菜魚裏面有煙煙韌韌的粉絲,搭配清脆的芽菜、脆口的木耳和豆卜,口感豐富。酸菜魚肉質鮮甜,酸菜的酸味和辣椒的辣味完美結合,帶來一種麻辣的風味,讓人回味無窮。鹽燒五花腩肉配魯肉飯:餐廳提供了一個爐,讓我哋可以自己燒烤五花腩肉,這樣可以確保肉質的鮮嫩和口感的獨特。五花腩肉醃製得非常入味,每一口都能感受到肉汁,搭配魯肉飯,更是一絕的搭配,讓人愛不釋口。紅燒牛肉麵:古早湯頭濃郁,充滿牛肉的香氣,配上刀削麵,口感獨特,彈牙有嚼勁。湯中還有大塊的紅蘿蔔和蘿蔔,增添了口感和風味。窩夫配草莓三重奏:窩夫鬆軟香甜,搭配甜甜的草莓醬,新鮮的草莓和藍莓,再加上忌廉和雪糕,讓人感受到甜蜜的滋味,給人一種愉悅的享受。松茸燉雞湯:湯中的松茸散發著濃郁的香氣,搭配著嫩滑的雞肉,口感鮮嫩,十分滋補。戀上水果茶:這款水果茶口感清新,充滿水果的香甜味道,喝起來清新又解渴。桂圓紅棗茶:桂圓和紅棗的結合,讓茶飲充滿了香甜的味道,同時還具

戀上酸菜魚:

鹽燒五花腩肉配魯肉飯:

紅燒牛肉麵:

窩夫配草莓三重奏:

松茸燉雞湯:

戀上水果茶:
這款水果茶口感清新,充滿水果的香甜味道,喝起來清新又解渴。

桂圓紅棗茶:
桂圓和紅棗的結合,讓茶飲充滿了香甜的味道,同時還具有滋補的功效。
戀上酸菜魚
窩夫配草莓三重奏
戀上水果茶
桂圓紅棗茶
紅燒牛肉麵
餐廳位於將軍澳海濱旁,沿途環境清幽又有海風吹下,幾舒服!🥢戀上生煎包一客四隻生煎包,外皮香軟略微金黃,輕咬爆汁,緊隨啖啖濃厚豬肉餡料,滋味豐富。🥢秘製羊腩煲(古早味)天氣開始凍,冬日滋補系列之一既時令羊腩煲暖胃驅寒🥘細煲羊腩極足料,有炸枝竹、筍片、馬蹄、冬菇、大葱,仲有甘蔗添清甜,味道更滋潤。羊肉半肥瘦,鮮嫩帶皮, 爐火滾熱秘製汁,風味十足。飲多幾啖腩汁都唔口乾燥熱!跟生菜一碟,掛上羊腩汁,令人回味!🥢鵝肝蚵仔魯肉溏心蛋飯魯肉碎份量幾多,拌飯惹味開胃。鮮滑地道台式蚵仔,配大片香煎金箔鵝肝,軟心又有鵝油香氣,附上半隻橙紅色溏心蛋,味道香濃。🧋黑糖仙草奶茶點杯仙草奶茶,攪勻底層黑糖,茶香奶滑,燒仙草滑溜溜,味道唔會太甜!
餐廳位於將軍澳海濱旁,
沿途環境清幽又有海風吹下,幾舒服!

🥢戀上生煎包

🥢秘製羊腩煲(古早味)
天氣開始凍,冬日滋補系列之一既時令羊腩煲暖胃驅寒🥘
羊肉半肥瘦,鮮嫩帶皮,
爐火滾熱秘製汁,風味十足。
飲多幾啖腩汁都唔口乾燥熱!
跟生菜一碟,掛上羊腩汁,令人回味!

🥢鵝肝蚵仔魯肉溏心蛋飯
魯肉碎份量幾多,拌飯惹味開胃。

🧋黑糖仙草奶茶
2024-01-10 29 瀏覽
經過呢間餐廳好多次,終於試咗,相較鄰近餐廳而言性價比幾高,雖然主打台灣菜,呢度仲有燒肉、烤魚同唔同嘅煲物,選擇都幾多~ 試咗牛𦟌、牛肉麵、滷肉飯同椰子雞煲,牛𦟌有驚喜,好軟腍夠入味,每件都有一定厚度,淨係呢個小食都幾飽🐮 牛肉麵揀咗番茄湯,湯底夠哂重番茄味,陽春麵口感煙靭,牛肉份量好夠,煲我最鍾意裏面嘅配菜,紅蘿蔔吸晒湯好好食▫️椰子雞煲 | $258▫️台式滷水牛𦟌 | $58▫️細碗滷肉飯 | $38▫️ 番茄湯紅燒牛肉麵 | $78

▫️椰子雞煲 | $258
▫️台式滷水牛𦟌 | $58
▫️細碗滷肉飯 | $38
▫️ 番茄湯紅燒牛肉麵 | $78
2024-01-04 29 瀏覽
將軍澳海濱長廊開咗好多餐廳,食完飯仲可以去散下步;今次就簡咗間台灣料理餐廳試下,雖然佢係台式料理餐廳,但佢仲會提供好多唔同類型嘅菜式,好似有羊腩煲、燒肉、酸菜魚,有勁多唔同嘅選擇。當日係平日夜晚,餐廳都接近坐滿哂人;呢間亦都係間寵物友善餐廳,好多附近住嘅街坊都帶埋自己嘅寵物一齊幫襯。如果鍾意chill啲嘅話,可以簡出面露天位坐。🐟烤魚 - 海鱸魚 (微辣蒜香)👍見呢排天氣有啲凍,就簡咗份烤魚暖下身;雖然佢係間台式餐廳,但佢嘅味道唔會差過出面專食烤魚嘅餐廳;海鱸魚好大條,肉質嫩滑鮮香,魚骨相對較少,而個醬汁好重蒜香,食到一半落埋個公仔面,個公仔面吸收哂醬汁嘅味道,每一啖面都好重蒜香。🦪 戀戀蚵仔煎👍蚵仔蒜嘅餅皮 Q彈帶嚼勁,口感相當有層次感,再淋上酸甜醬汁,好開胃,而蚵仔都幾肥美同新鮮,份量都頗多。🍚 小碗手工魯肉飯配溏心蛋呢間嘅魯肉偏瘦,無平時個啲咁肥膩,可以減輕罪惡感;佢嘅滷汁好香濃,撈飯一流,溏心蛋亦都整到岩岩好,蛋黃呈現濃稠液體嘅狀態。🍓 草莓沙冰 👍 平時飲草莓飲品都好驚會好甜同埋會飲到好假嘅草莓味,但係呢杯完全無呢個問題,飲落好重果香,有非常濃郁嘅士多啤梨味。🍵 冷泡桂花烏龍

🐟烤魚 - 海鱸魚 (微辣蒜香)👍

🦪 戀戀蚵仔煎👍

🍚 小碗手工魯肉飯配溏心蛋

🍓 草莓沙冰 👍

🍵 冷泡桂花烏龍
呢枝烏龍茶好大枝,味道清甜鮮香,好解渴。
2024-01-04 23 瀏覽
到咗食羊腩煲嘅季節啦🍲呢個羊腩煲係今個冬天嘅第一煲,食完即刻暖晒✨估唔到呢間主打台式料理嘅餐廳竟然有羊腩煲食,質素都唔錯,幾有驚喜!•細煲(1-2人份)羊腩煲 ($258)羊腩煲有兩個size🍲呢個1-2人份量嘅煲都幾足料,羊腩都有十幾件大大嚿,全部腩位,重點係炆得好淋好入味,湯底係偏濃!煲底有大量嘅馬蹄同荀,仲有冬菇😋呢個煲就包咗個份生菜🥬不過菜嘅份量偏少,同埋唔跟白飯,要另外再加配!餐廳仲有唔少火鍋配料可以加,我哋加咗份酥炸餐肉($30)•魯肉乾煸四季豆($88)•白飯($10)•古早珍珠鮮奶茶 ($35)

•細煲(1-2人份)羊腩煲 ($258)

•魯肉乾煸四季豆($88)
•白飯($10)
•古早珍珠鮮奶茶 ($35)
這間店我今年帶朋友來了三次,全因周遭環境好,價錢偏貴但勝在空間大,人少。這次我們吃的是台式燒烤,店員不會積極過來服務,但基本上你叫他過來,他都會有求必應,比如換烤盤,上油碟,送水,等等。我們預訂的是七點多,但六點半就到了,店員也讓我們立刻入座(店裡一個顧客沒有),並且因為提前訂座,我們可以享受單點食物9折,等於把加一服務費免了。燒烤不過不失。最後價錢是剛好五百出頭,9折後是450多。openrice pay連接mastercard更有滿400減50的優惠。一路心情都不錯。直到最後問收銀處女店員要信用卡簽賬憑據(做泊車優惠),我剛說了幾個字(“請問有沒有”),女店員立馬拉長臉說“沒有”。我較為錯愕,因為我都沒問是有沒有什麼。剛想問完,她立刻又在我沒說完的時候說“沒有沒有,你用openrice pay就是沒有”。直到我說我需要那個憑據做泊車優惠,她才說沒法提供,是因為他們機器壞了。其實機器壞了責任在誰很清楚,哪怕不是店家的責任,你說清楚即可,對待客人,多一點和藹和笑容,大家都開心,何必都不給客人說完話的時間,直接搶斷,有什麼必要如此不禮貌呢?我們點了一個肉沫四季豆,兩碗米飯,一份台式烤肉拼

我們點了一個肉沫四季豆,兩碗米飯,一份台式烤肉拼盤。肉沫四季豆在這家店吃過幾次了,中規中矩,稍微有些油膩。烤肉我不常吃,感覺質量不錯,但分量偏細。沒有提供太多烤油,導致經常烤焦,我們換了三個烤盤。
題外話/補充資料: 不會再幫襯。出來消費本來就是圖個開心。我不奢求店員對我特別尊重,但底線是彼此互相尊重。
2023-12-13
用餐優惠