2021-12-01 1016 瀏覽
今朝放工同屋企來咗哩間餐廳食早餐 叫咗個美式早餐鬆軟豬扒主食拼咗煎太陽蛋腸仔🍳仲有一件蒜茸厚多士🍞同熱奶茶☕️豬扒都幾大件 冇咩雪味 同埋整得都好軟熟冇柴皮 覺得一讚👍🏻👍🏻哩個厚多士真係冇得頂 好味道 惹味得來又香口 仲可以要求放多啲蒜茸😋😋不過食完就記得食香口膠喇 同埋都係靠佢填補埋個肚剩餘下來嘅空間 熱飲奶茶個度係比平時一般餐廳大杯啲(不另收費)🎉🎉整體都算抵食同好味道分量都岩岩好 座位都坐得舒服
2021-12-01
早餐
  • 蒜茸厚多士
2021-11-30 468 瀏覽
黃大仙想食個午餐,周圍都係人,有啲餐廳就冇人,不過有啲驚唔好食,所以都係揀間有人排隊嘅穩陣啲。墨西哥瘋狂辣肉醬真係辣,未到好辣,要飲水,但係夠惹味,配扁意粉,好match。呢個價錢來講,幾出色。和風烤雞,比我想像中唔一樣。冇諗過和風會加Wasabi醬係面。撈埋,又match wo。環境唔算舒適,坐得好迫,不過茶餐廳連鎖店係咁上下。連鎖店服務係連鎖店服務,都係連鎖店質素,唔使期望太大。好彩食物還好,呢個價錢,起碼唔係比難食食物你,已經要感恩。

環境唔算舒適,坐得好迫,不過茶餐廳連鎖店係咁上下。

連鎖店服務係連鎖店服務,都係連鎖店質素,唔使期望太大。

好彩食物還好,呢個價錢,起碼唔係比難食食物你,已經要感恩。
墨西哥瘋狂辣肉醬焗扁意粉
和風烤雞焗珍珠飯
題外話/補充資料: 題外話,食食下,隔離位姐姐倒瀉水。由於我哋坐得好近,所以佢啲水都射中我。同服務員講倒瀉水,佢淨係比幾張紙巾我哋,真係多謝晒。好彩係水咋,如果係飲品,就死囉。
2021-11-22
墨西哥瘋狂辣肉醬焗扁意粉
和風烤雞焗珍珠飯
落單講要7成,上枱得3成,同樓面講佢話冇分幾成熟,生同你煮熟啲,第二次上枱 成塊牛扒燶曬, 食落去 又酸又餿。 個活蜆 ,完全唔熱 ,感覺好似冇煮過, 啲樓面態度惡劣, 畀我感覺未瞓醒一樣
2021-11-05 353 瀏覽
今早在早餐落單時,落完單一刻前後不足十秒,想轉牛油多士唔要蒜蓉多士,佢話已經出咗單,跟住我問佢出咗單冇得改㗎咩?佢完全唔答我,最後送嚟嘅時候我話唔要,我唔食得蒜蓉,你畀我都冇用,就算我話俾錢轉佢都不理會,之後我問佢店舖經理是否不可以改牛油多士?經理答我當然可以改啦!我話你個夥記唔肯同我改囉。
2021-09-21 801 瀏覽
昨午15:45與媽(快九十歲,要用拐杖的老人)準備入去下午茶,本人在門口已掃描"安心出行"及探體溫,媽隨後也探體溫,而我已拿了一張紙在手準備幫媽填; 這時特然跳出一個像潑婦員工龍細玲,向我破口大叫掃描安心出行,我説掃了及給她看,接著不停重覆大叫我倆量體溫,我向那發瘋的龍婦道已量3次,之後她不停大聲叫填紙!! 那有這樣沒有禮貌的東西,説真的政府放疫措施我們一定會遵守,也絕不會令任何食店職員們難做、整個商塲不是得你1間食店,何況我們不是來受氣任憑你呼喝,更要付錢的,不是白食!!! 這間店有這樣的員工,真是幫老闆倒米,以後不會在來。
2021-09-20
2021-07-21 734 瀏覽
先係外賣等左30分鐘都未有,而比我外賣號碼後既食客都拎咗,一問之下原來一早整在但唔pack。叫凍檸茶俾熱檸茶,然後又要等多10分鐘先換返岩,前前後後等個外賣用左差唔多45分鐘,完全係不知所謂!
完全係不知所謂!
2021-07-21
45 分鐘 (外賣自取)
2021-07-15 670 瀏覽
相信大家對呢一間野都唔陌生,可以話係平價嘅意大利菜,可以媲美得上薩莉亞,但係又乾淨啲,坐得舒服啲。今日就嚟咗黃大仙中心食呢一間餐廳。帆立貝龍蝦汁意大利飯 $58首先飯嘅份量真係幾大,細食嘅朋友一定食唔晒🤣質素來講,就做唔到軟綿綿得來有粒粒分明嗰種意大利飯啦,飯粒比較硬,但$58來講真係唔好要求咁多😂龍蝦汁好重味,亦都非常充足,食完之後都仲有啲龍蝦汁喺底!味道來講的確唔錯,食到海鮮嘅鮮味。帆立貝爽口,但唔算大粒。意大利飯都好足料,有菇同魷魚做配菜,總而言之不過不失。蟹籽三文魚蛋白玄米炒飯 $53蟹籽就真係少到冇人有,就咁望都見唔到有,但三文魚都叫做足料,雖然唔可以話每一啖都可以夾到三文魚食,但以呢個價錢來講都差唔多。份量亦都好大,細食嘅可以兩個人分。每粒飯都粒粒分明,做到炒飯嘅質感,但我個人認為意大利飯好食啲。帆立貝海鮮蕃茄濃湯扁意粉 $57同上面個意大利飯有異曲同工之妙,但係就係用咗蕃茄湯,同埋係湯麵。蕃茄湯非常之濃,但就係食唔到海鮮味。不過本身幾鍾意食蕃茄湯底嘅我,就覺得可接受。意粉煙韌,但當然冇得同高級餐廳比較啦,一分錢一分貨。墨西哥瘋狂辣肉醬焗扁意粉 $48睇樣真係睇唔出,原來真

帆立貝龍蝦汁意大利飯 $58

蟹籽三文魚蛋白玄米炒飯 $53

帆立貝海鮮蕃茄濃湯扁意粉 $57

墨西哥瘋狂辣肉醬焗扁意粉 $48
睇樣真係睇唔出,原來真係幾辣!呢個真係幾抵食,份量大,然後非常之平。焗意粉免頭有少少乾,去到底就冇乜問題啦。但我自己覺得啲醬就唔夠多, 未必可以撈埋晒黎食。但總括依然都係不過不失啦。

白酒煙肉忌廉煮蜆 $30
好香白酒味,忌廉味都好重。但就係因為咁樣,而這過晒錢嘅鮮味。個人覺得個味比較滑,重奶味,自己加番啲胡椒粉之後即刻好食好多!但啲顯比較少同比較細粒,以$30來講又唔算話好抵食,係性價比比較低嘅選擇。

總括而言,都係一分錢一分貨。始終都係一間快餐式嘅連鎖店,自己覺得真係算係咁。
2021-05-23 604 瀏覽
今日到咗黃大仙中心搵食,見到依間今日唔使點等枱就入咗去食,大概等咗十分鐘就可以入座, 午餐嘅選擇好多,有飯有意粉有pizza甚至有拉麵,可以適合自己同朋友唔同嘅需求,方便各自唔同選擇,但可能因為防疫問題,所以啲位都分得比較開,而且有啲位坐得比較迫夾,兩人座位要打側身先可以入到😭, 今日嗌咗 pizza,烏冬同埋一份薯角,再加白汁煮蜆。份量適中,150蚊食到飽一飽都算唔錯,不過略嫌pizza太多汁,員工態度十分之好,喺埋單嘅時候好清晰可以知道一定要用八達通先可以有泊車優惠。 埋單只可以揀用八達通或者現金,平時用開信用卡嘅朋友要注意一下。
2021-05-23
2021-05-23 615 瀏覽
平時好少去黃大仙食飯 當我同朋友諗嘅食咩嘅時候 就俾呢個店面好普通但係排曬長龍嘅餐廳吸引到🤤😋發現之所以咁多人排隊係因為佢好抵食呀😍同朋友叫左兩個下午茶餐share (包埋野飲 唔使加一)一個人都係$36咋🤤🤭 ✔️忌廉煙肉菌皇意大利飯 $40好大碟!! 一上枱個下就心諗今晚唔使食飯了😅忌廉汁好香奶味 但係我哋就嫌佢唔係好夠汁 如果多啲忌廉汁就更加正😋但係大家放心 佢唔係少汁到食落會好乾個隻🤭至於飯就有少少硬 似生米 如果煮淋啲會再加分!煙肉同雜菌其實都唔算少 每一啖都可以食到料🤤再配埋洋蔥粒同埋紅椒粒 成個好香好夠味❤️以呢個價錢 呢個質素 絕對係抵食呀(•̀ᴗ•́)و✔️水牛城雞翼配pizza $30Pizza比想像中細塊🤣但係味道係唔錯嘅 而且料都算足嘅 有齊菠蘿煙肉火腿洋蔥粒同蘑菇🤤至於水牛城雞翼就好惹味好濃味 但係醬汁唔夠辣 甜味比較重 唔食得辣嘅朋友都可以試吓呢個餐整體嚟講 呢個餐不過不失啦🤣個人認為呢間餐廳好適合學生們嚟食lunch/下午茶 因為一嚟好抵食 二嚟可以坐耐啲都冇人趕你走🤭好味指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎抵食指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎回頭指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎

✔️忌廉煙肉菌皇意大利飯 $40

✔️水牛城雞翼配pizza $30
甜味比較重 唔食得辣嘅朋友都可以試吓呢個餐
整體嚟講 呢個餐不過不失啦🤣

好味指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
抵食指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
回頭指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎
Wanted to go to other western cafe shop, but seems not much choices in the mall, and finally got to this cha chann tengCroissant is my all time breakfast favorite, and wanna try the pork chop croissant which seems so new to me lol haaa, the taste is surprisingly good and the pork chop is so soft, with salad cream, actually the feeling is so fusion haaa, not bad, but the croissant too fragile when putting too much sauces insides lolll, overall the taste is good yayyHot chocolate drink is nice wit

pork chop croissant
Hot chocolate drink is nice with strong flavor
Hot chocolate
menu:
insides:
Not bad for a breakfast choice, nice taste but just so small tables
$40 (早餐)
Hot chocolate
2021-04-07 376 瀏覽
難得放假holiday mood ,落樓下食個下午茶,始終係平日所以冇乜人排隊,岩曬!佢嘅下午茶餐牌大部份都係一啲好飽肚嘅嘢,焗飯通粉咁都幾好,雖然我只係想食少少,所以就咁叫咗個奶油厚多士! 等咗15分鐘咁滯😂真係有啲耐, 明明厚多士應該好easy,吹左兩次終於到,眼見好似有少少overcook望落都覺得好似焗耐左或者係再講多咗次 ,所以表面有少少硬身....同埋奶醬本身俾得比較少...所以真係一般,唔值得encore 了加上本身瞓咗比較耐,所以有少少失分

加上本身瞓咗比較耐,所以有少少失分
2021-03-12 501 瀏覽
呢間餐廳應該係黃大仙都比較有名,個人比較喜歡食早餐/下午餐,因為份量剛剛好又價錢夠平民。今次叫左百里香烤雞忌廉扁意粉(本人最愛)、野菌意大利蕃茄湯長通粉。呢個忌廉扁意粉最鍾意個忌廉汁撈扁意粉,夠夾又香忌廉味,再配多個熱咖啡☕️真係perfect match。長通粉就顯得普通啲,野菌份量少左啲。味道:4/5環境/服務:3/5價錢:5/5

長通粉就顯得普通啲,野菌份量少左啲。

味道:4/5
環境/服務:3/5
價錢:5/5
2021-01-26
Itamomo cafe沙田、藍田、黃大仙都有分間,唔係朋友介紹都唔會知道呢間餐廳,服務類似薩利亞既型式,裝修格局都幾Fashion,燈光微黃,餐廳坐位唔少,隔間私穩度都唔錯,感覺坐得舒服門口員工好好禮貌,安排坐位有效率,一入去已見唔少一家大細響到開餐,餐牌菜色十分多元化,價值亦系合理,系餐廳到好多位置都適合打卡👉🏻瘋狂辣肉醬芝士焗薯皇就咁辣肉醬芝士都經已夠晒濃味,中間薯蓉多,一啖咬落去薯仔味出晒嚟外,更香系微辣肉醬同芝士味,如果芝士再多d就更正😂👋🏻超級芝士迷,職員有拎埋茄汁上枱,鐘意酸尾尾感覺的話加埋茄醬真系無敵,愈食愈有辣感,不過辣味唔會十分難受既死辣,慢慢食到既辣嚟👉🏻百里香烤雞忌廉意大利🇮🇹飯去意大利餐基本都鐘意點番個意大利飯試下,因為意大利飯相當教手功,無論系飯料處理、焗製時間、火喉都令結果唔同,呢到意大利飯做到粘貼效果,飯粒系意大利硬身大粒米,忌廉味道適中,唔會太稀太濃,最細小既系香烤雞已經去埋骨,免左要拆肉既步驟,伴碟亦做得唔錯,香草🌿香外,菌類燴飯相當入味,食晒唔會覺得太過膩👉🏻熱檸水天氣有些少熱,想為健康戒凍飲,迫自己點熱飲,飲既時候想爆粗,🥲唔飲凍都還可以,但飲熱

瘋狂辣肉醬芝士焗薯皇

👉🏻瘋狂辣肉醬芝士焗薯皇

百里香烤雞忌廉意大利🇮🇹飯

👉🏻百里香烤雞忌廉意大利🇮🇹飯

熱檸水
👉🏻熱檸水
天氣有些少熱,想為健康戒凍飲,迫自己點熱飲,飲既時候想爆粗,🥲唔飲凍都還可以,但飲熱既真系一大挑戰,有冇人一樣咁怕飲熱飲,特別系食熱氣嘢冇汽水嗝一嗝種爽,轉熱飲你會嗎?😂

整體而言,服務非常好,等待⌛️排隊唔系好耐已有位,坐位闊落,啱晒一家中細,假日會比較多家庭來呢到開餐,職員落單上餸速度都掌握唔錯,食物、環境都系舒服😌呢到值得回頭再幫襯,一家大細精選既優質食店
瘋狂辣肉醬芝士焗薯皇
百里香烤雞忌廉意大利🇮🇹飯
  • 瘋狂辣肉醬芝士焗薯皇
2021-02-24 391 瀏覽
新一年來到黃大仙中心,多左人流,好多新餐廳呀今日就試舊餐廳啦⋯⋯哈哈這個黑木耳九洲叉燒泡飯好香好好食😋叉燒肉質軟化扁意粉百里香烤雞肉厚粒,忌廉香滑柚子雞翼配薄餅雞翼好香柚子味,棒棒薄餅就太細件啦三杯熱飲:咖啡,奶茶,檸茶
新一年來到黃大仙中心,多左人流,好多新餐廳呀
今日就試舊餐廳啦⋯⋯哈哈
這個黑木耳九洲叉燒泡飯好香好好食😋叉燒肉質軟化

扁意粉
百里香烤雞肉厚粒,忌廉香滑
柚子雞翼配薄餅
雞翼好香柚子味,棒棒
薄餅就太細件啦

三杯熱飲:咖啡,奶茶,檸茶
餐牌1
餐牌2
2021-02-24
餐牌1
餐牌2
2021-02-24 275 瀏覽
🍽️用餐日期:2020年2月15日🕛用餐時間:午餐時段🙉等候入座時間:15分鐘適逢新年 去黃大仙探親戚朋友後 係附近搵一個餐廳食lunch 🍽️ 未行到門口 已經見到餐廳大排長龍😂攞咗張飛之後 唔夠15分鐘就入得😋九州叉燒讃岐湯拉麵+熱奶茶拉麵嚟講 呢間餐廳嘅拉麵算係平價抵食 餐廳嘅拉麵係手打拉麵 食落拉麵好彈牙 夠曬煙韌🙉味道方面 湯底夠味 咸度適中 唔會有太咸嘅感覺👍🏻跟餐再叫咗一杯奶茶 奶茶普普通通 唔會有特別嘅驚喜😽服務當日係新年假期 算係幾多人 但服務依然好周到 唔會有催你點餐或者催你埋單嘅情況出現👍🏻😽環境環境乾淨程度就不過不失
🍽️用餐日期:2020年2月15日
🕛用餐時間:午餐時段