餐廳: 怡紅院火鍋料理
資訊:

2023-05-24 80 瀏覽
環境超精緻的餐廳店內外都有青樓元素🏮連餐單同濕紙巾都好盞鬼/🥘️養顏濃厚花膠雞鍋($458)超濃 好滋潤✨花膠同雞都好足料雞肉滑未開始煮其他食材 已經好好飲😋.🥘️手切本地牛頸脊-全份 ($388)份量多厚度適中 不會過簿 有口感顏色和脂肪比例都好肉質嫩 好味🤤.🥘邪流丸-半份 ($68)流心芝士牛丸新鮮牛肉加上芝士流心餡幾特別🫰🏻.🥘珊瑚蚌($148)好新鮮 爽口😽很不錯.🥘鱔片($108)切得好靚去曬大部分魚皮😚好爽 但唔會硬✅.🥘遍地黃金炸魚皮($98)非常香脆不油膩蛋黃平均地佈滿魚皮就咁食同打邊爐食都正🙌🏻.🥘自家製響鈴($58)香脆又大件/很好的用餐體驗❣️
環境超精緻的餐廳
店內外都有青樓元素🏮
連餐單同濕紙巾都好盞鬼

🥘️養顏濃厚花膠雞鍋($458)
超濃 好滋潤✨
花膠同雞都好足料
雞肉滑
未開始煮其他食材 已經好好飲😋
🥘️手切本地牛頸脊-全份 ($388)
份量多
厚度適中 不會過簿 有口感
顏色和脂肪比例都好
肉質嫩 好味🤤
🥘邪流丸-半份 ($68)
流心芝士牛丸
新鮮牛肉加上芝士流心餡
幾特別🫰🏻
🥘珊瑚蚌($148)
好新鮮 爽口😽
很不錯
🥘鱔片($108)
切得好靚
去曬大部分魚皮😚
好爽 但唔會硬✅
🥘遍地黃金炸魚皮($98)
非常香脆不油膩
蛋黃平均地佈滿魚皮
就咁食同打邊爐食都正🙌🏻
🥘自家製響鈴($58)
香脆又大件
很好的用餐體驗❣️
2023-05-24 71 瀏覽
今日我哋嚟到中環怡紅院朝聖🙈 最近見到好多人去食 等我又試吓係咪真係咁正先👍🏻,環境裝修非常之靚 座位闊落舒適,好似穿越左古代咁。-我哋叫咗養顏濃厚花膠雞湯底,花膠嘅份量都唔少㗎,而且雞肉非常之嫩滑,店員仲好貼心咁樣幫我哋剪開方便我哋食用👍🏻,湯底非常之濃郁,唔覺唔覺未食已經飲咗三碗🙈-手切牛頸脊肉質肥瘦適中,而且牛肉味都好濃厚,好冧好好食,咁即係入口即溶😋-怡紅丸,係出名嘅麻辣牛打牛丸,麻辣味非常之香,入邊有啲花椒,而且手打非常之彈牙,牛味濃厚💯-黑松露餃外皮好滑,一邊咬開淡淡的黑松露香味大大隻,入面有好多爽口嘅蝦肉同蟹肉一絲絲😍口感相當豐富💯-皇帝菜非常之嫩滑新鮮 顏色翠綠😋-叫左杯vita kuk fa係一個好古典嘅花樽 好靚 非常打卡able,係Gin酒加上檸檬汁,仲有柚子蜂蜜 少少soda,味道甘香有少少甜甜地👍🏻-China colada 重椰子香同有小小菠蘿味 好香❤️-
手切牛頸脊
黑松露餃
外皮好滑,一邊咬開淡淡的黑松露香味
大大隻,入面有好多爽口嘅蝦肉同蟹肉一絲絲😍口感相當豐富💯
皇帝菜
非常之嫩滑新鮮 顏色翠綠😋
叫左杯vita kuk fa
China colada 重椰子香同有小小菠蘿味 好香❤️
2023-05-21
  • 手切本地牛頸脊
  • 自家製黑松露蟹肉餃
🌸《怡紅院·火鍋·中環》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🐥養顏濃厚花膠雞 $458花膠雞湯好濃郁,花膠數量亦都非常足夠🤩飲落有少少張住個口,好多骨膠原🙆🏻‍♀️小編飲左兩大碗先開始打邊爐😂 真心推薦🥳❗️-🐮騸牯黃牛邊爪 (半份) $298牛邊爪肉質厚實,牛味濃,因為油脂唔算多,所以唔算太嫩,要食牛味可以叫呢款🙆🏻‍♀️-🐮手切本地牛頸脊 (半份)$288牛頸脊相對多d油脂,食落比較嫩滑,想要入口即溶口感可以叫呢個🤤-🐑紐西蘭羊肉片 (半份) $98羊肉片半份分量都唔少,小編同朋友都差d食唔曬😂不過羊味重,鍾意食羊可以叫🤩-⚾️怡紅丸 - 麻辣牛丸 (半份)$58比佢個名吸引左,叫左先知係自家製手打牛丸,咬開食到粒粒花椒,麻辣味十足🧡-🐡黃金炸魚皮 $98叫左份小食試下,魚皮炸得非常香脆👍🏻咸蛋香味非常濃郁,小編都食左大半份,推薦❗️-📍 怡紅院火鍋料理@yihungyuenhk 中環雲咸街43-55號余悅禮大廈地下B-C號舖及1樓102-4號舖-環境| ENVIRONMENT:🌸🌸🌸🌸🌸味道| TASTE:🌸🌸🌸🌸🌸服務| SERVICE:🌸🌸🌸🌸衛生| HYGIENE:🌸🌸🌸🌸性價比| CP
🌸

服務| SERVICE:🌸🌸🌸🌸
衛生| HYGIENE:🌸🌸🌸🌸
性價比| CP VALUE:🌸🌸🌸🌸
Revisit: 💖
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_ssp #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #中環美食 #中環好去處 #怡紅院 #怡紅院火鍋料理 #火鍋 #打邊爐
2023-05-19 85 瀏覽
每次經過中環呢間怡紅院都覺好新奇,蘭桂芳地段竟然有間咁古色古香嘅店舖😮!望真啲餐牌先知喺一間以古代青樓做主題嘅港式fusion火鍋店,真喺可以名副其實約齊一班人去妓院蒲啦🤘🏻餐廳入面樓高兩層,裝橫神還原古代怡紅院場景充滿中國風,最抵死餐牌設計成一張「賣身契」連濕紙巾都用上仿安全套包裝🤣,成間舖玩味性十足!·養顏濃厚花膠雞 $458·燈紅麻辣鍋湯底有數十款選擇,大部份都可以揀雙拼價錢就會計揀較貴果一款🍲。花膠雞湯上枱時店員會先裝碗靚湯俾你品嚐,飲落超級濃厚內有花膠同雞肉骨膠原豐富,絕對真材實料熬製✨另一款麻辣鍋香辣惹味,叫鴛鴦鍋試晒兩款就啱晒!·手切本地牛頸脊 (半份) $288呢到牛肉都幾講究可以食到坊間較少嘅騸牯黃牛,仲有幾個刁鑽部位可以揀添🐂。手切本地牛頸脊都唔失色,肥瘦均勻肉味濃郁~·怡紅丸-麻辣牛丸 (半份) $58·邪流九-流心芝士牛丸(半份)$68餐廳自家製丸子就咁睇個菜式名幾得意😂,麻辣牛丸混合花椒辣椒入口香辣刺激🌶️,芝士牛丸咬開有流心效果芝味濃郁,小心焫親個咀🔥·自家製韭菜餃(半份)$48餃子皮夠薄韭菜餃比坊間嘅大隻飽滿🥟,而且韭菜份量好多口感夠豐富~·豬大腸 $68大

餐廳入面樓高兩層,裝橫神還原古代怡紅院場景充滿中國風,

·養顏濃厚花膠雞 $458
·燈紅麻辣鍋

·手切本地牛頸脊 (半份) $288

·怡紅丸-麻辣牛丸 (半份) $58
·邪流九-流心芝士牛丸(半份)$68

·自家製韭菜餃(半份)$48

·豬大腸 $68

大腸洗得乾淨無異味,而且有先經炸過所以即使放落湯後都有酥脆內軟口感😌

·響鈴 $58
·黃金炸魚皮 $98

鹹蛋黃愛好者必嗌呢度嘅黃金炸魚皮😍,每件魚皮都沾滿香濃鹹蛋黃,入口勁惹味又邪惡!
響鈴亦係餐廳自家製作,新鮮酥脆碌幾秒就食得啦👍🏻

·寬薯粉 $38
最後一定要叫薯粉吸收湯底嘅精華🤤,入口煙韌配麻辣/花膠湯都咁夾~

·辣酒煮花螺 $98

除咗打邊爐呢度仲有一系列小炒刺身🔥,花螺細粒爽嫩每粒都浸滿辣汁,越食越辣好惹味🌶️

·Fruit Punch $68

去得妓院點少得飲杯花酒呢😂,呢度都設有酒吧區有調酒師調配各樣美酒🍷,唔飲酒人士都可以飲杯果味濃嘅Fruit Punch~
2023-05-17 87 瀏覽
膽大了!!!!!! 中環區竟然咁招搖高高掛咁多個紅燈籠仲要大大個射燈照出怡紅院3個字係對面街既牆,認真猖狂!養顏濃厚花膠雞湯底用左原隻既雞去煮, 打邊爐前飲碗湯先骨膠原多到個唇會少黏黏地咁雞肉煲完湯仲好有雞味, 肉質仲係嫩滑黃金炸魚皮鹹蛋黃包裹住整件魚皮但魚皮仍然鬆脆的鹹蛋黃味濃,唔捨得放到湯裡面破壞花膠既味.哈哈手切本地牛頸脊(半份)如果切大塊D更佳, 以家油花均勻.但每次只食一塊會唔夠喉半份份量都算合理, 兩個人都夠食花雕雞子(半份)酒味不苦, 雞子無咩內臟味幾好!幾好!珊瑚蚌份量多而且好爽脆少少腥味都無證明非常新鮮手打墨魚丸(半份)半份有4粒, 人少都可以試多幾款口味墨魚足料仲有少少顆粒感手打都做到機打咁彈牙!皇帝菜(半份)唔係當造既菜但因為夠新鮮所以無渣真係半條渣都無!!烏龍茶, 蜂蜜綠茶打邊爐配茶就清爽D~

養顏濃厚花膠雞湯底
用左原隻既雞去煮, 打邊爐前飲碗湯先
骨膠原多到個唇會少黏黏地咁
雞肉煲完湯仲好有雞味, 肉質仲係嫩滑
黃金炸魚皮
鹹蛋黃包裹住整件魚皮但魚皮仍然鬆脆的
鹹蛋黃味濃,唔捨得放到湯裡面破壞花膠既味.哈哈
手切本地牛頸脊(半份)
如果切大塊D更佳, 以家油花均勻.但每次只食一塊會唔夠喉
半份份量都算合理, 兩個人都夠食

花雕雞子(半份)
酒味不苦, 雞子無咩內臟味
幾好!幾好!
珊瑚蚌
份量多而且好爽脆
少少腥味都無證明非常新鮮
手打墨魚丸(半份)
半份有4粒, 人少都可以試多幾款口味
墨魚足料仲有少少顆粒感
手打都做到機打咁彈牙!
皇帝菜(半份)
唔係當造既菜但因為夠新鮮所以無渣
真係半條渣都無!!
烏龍茶, 蜂蜜綠茶
打邊爐配茶就清爽D~
2023-05-15
今晚同舊同事食飯 被邀請到中環怡紅院火鍋之前有聽過朋友講呢間好好食今晚終於有機會試到,好興奮啊!🤗一嚟到見到全枱帶咗好多嘢食好多海鮮 好新鮮 好多花款☺️😍😍數都數唔晒 例如象拔蚌 花甲 魚 新鮮牛肉牛起碼有五六個部位間房因為係VIP房間 有KTV唱三間VIP剩係得依一間有不過個咪唔夠大聲🤭人多嘅時候其實唱乜都聽唔到不過室內裝修同樣同室外一樣咁靚好有中國特色 名副其實怡紅院裝修都好推介俾家人朋友過嚟一起享受非常滋味😋😋😋打邊爐都係講求氣氛 食材新鮮 飲杯嘢呢度冇10分都有9分 期待下一次再嚟過🫶
今晚同舊同事食飯 被邀請到中環怡紅院火鍋
之前有聽過朋友講呢間好好食
今晚終於有機會試到,好興奮啊!🤗

一嚟到見到全枱帶咗好多嘢食

非常滋味😋😋😋
打邊爐都係講求氣氛 食材新鮮 飲杯嘢
呢度冇10分都有9分 期待下一次再嚟過🫶
2023-05-12 57 瀏覽
上網見到中環依間火鍋店,裝修風格非常有特色,好似去咗故宮食飯一樣咁特別,門口放滿左中國風嘅燈籠餐廳非常之闊落,就算兩個人都可以安排四人嘅座位,如果多人黎仲有半開放式嘅包廂✨鹹酸菜胡椒豬肚鍋拼麻辣鍋$198湯底酸菜味好重,就算當湯飲都唔會好重味精,湯底仲有大量豬肚,蒜頭,豬肚炆到好淋好入味,胡椒味都好香,麻辣湯底不是太辣,花椒八角味非常突出,麻味特濃✨水魷$88非常新鮮,爽口彈牙✨鱔片$108鱔片十分大塊同厚身,非常新鮮同爽口,唔會食到好多細骨,去骨功夫做得好好✨鵝腸(半份)$78鵝腸洗得好乾淨,一啲腥味都無,肥膏唔會太多,煮完之後爽口彈牙✨你最牛拼盤$588分別有澳洲和牛粒,吊龍,金錢展,牛頸脊,牛肉粒食落好Juicy,好重牛味,金錢展嚟到色澤非常鮮紅,好新鮮,牛頸脊油花旺盛,肉質肥美,口感肥嫩而具彈性,最正係吊龍,非常新鮮,牛味極濃,肥瘦適中,牛油脂超香✨牛黃喉$88麻辣鍋必點配菜,口感爽脆,幾秒就食得✨黑柏葉$68黑柏葉比白柏葉新鮮,保留原味和口感✨流心芝士牛丸(半份)$68必點推介,牛肉餐廳手打,非常新鮮,裡面芝士香濃,有爆漿嘅效果✨自家製韭菜餃(半份)$48餃子皮相當薄,一啖咬

✨鹹酸菜胡椒豬肚鍋拼麻辣鍋$198

✨水魷$88
非常新鮮,爽口彈牙

✨鱔片$108

✨鵝腸(半份)$78

✨你最牛拼盤$588
分別有澳洲和牛粒,吊龍,金錢展,牛頸脊,

✨牛黃喉$88
麻辣鍋必點配菜,口感爽脆,幾秒就食得

✨黑柏葉$68
黑柏葉比白柏葉新鮮,保留原味和口感

✨流心芝士牛丸(半份)$68

✨自家製韭菜餃(半份)$48
餃子皮相當薄,一啖咬落去,豬肉嘅肉汁流晒出嚟,豬肉相當新鮮,有咬口,裏邊亦都超多韭菜

✨鴨血(半份)$58
鴨血都係火鍋絕配,鴨血質地好滑,「雪」一聲滑咗入喉嚨

✨薯粉$38
比其他火鍋店,更寬更厚,煮完之後又入味又煙靭彈牙

✨西洋菜$48
好新鮮,一啲渣都冇

✨Ginger Beer $28
帶薑味嘅汽水🥤,非常特別

2023-04-04 1551 瀏覽
今晚同d friend 去🏮怡紅院滾😝平日晚上吾太full ,門口好易認,有好多燈籠🏮,兩層高不過地方唔係太大,古代青樓裝修古色古香,玩味十足,打卡一流📸🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮🏮♨️九宮格火鍋調味料🥢小食好出色❣️八味豆腐❣️脆炸蝦膠油炸鬼🍤❣️紫菜墨魚餅🐙❣️椒鹽魷魚鬚🦑🍲火鍋湯底:🍄茶樹菇姬松茸雜菌濃湯鍋香濃菇味,可以飲得嘅湯底🥣🥩手切本地牛頸脊可以揀全份或半份的份量,我們的是全份,油脂不夠,略嫌唔夠滑🧆呢度嘅丸類比較出色,所以我哋叫咗多款試吓:🌶怡紅丸(手打麻辣牛丸)有咬口,少少麻辣味恰到好處,牛味濃郁,令人食唔停口😋🍤手打蝦丸新鮮手打蝦膠丸,非常彈牙🧀邪流丸 (手打邪惡芝士流心丸)滾熟後咬開,流心芝士流出,但味道不會蓋過牛肉鮮味🍡爆汁牛筋丸小心熱辣辣一咬落去爆汁,爆汁好惹味,與牛筋丸絕配🥟自家製黑松露蟹肉餃水餃脹卜卜,材料十足,滾熟後黑松露香味散發,醬汁豐富,極力推介👍🏻🥠自家製響鈴最鍾意食新鮮自家製響鈴🐮黑柏葉新鮮黑色柏葉,比較薄身,口感爽口,記得唔好滾太耐,否則就會太硬🥬油麥菜新鮮油麥菜又甜又爽
今晚同d friend 去🏮怡紅院滾😝

❣️紫菜墨魚餅🐙
❣️椒鹽魷魚鬚🦑

🍲火鍋湯底:
🍄茶樹菇姬松茸雜菌濃湯鍋

香濃菇味,可以飲得嘅湯底🥣

🥩手切本地牛頸脊
可以揀全份或半份的份量,我們的是全份,油脂不夠,略嫌唔夠滑

🧆呢度嘅丸類比較出色,所以我哋叫咗多款試吓:

🌶怡紅丸(手打麻辣牛丸)
有咬口,少少麻辣味恰到好處,牛味濃郁,令人食唔停口😋

🍤手打蝦丸
新鮮手打蝦膠丸,非常彈牙

🧀邪流丸 (手打邪惡芝士流心丸)
滾熟後咬開,流心芝士流出,但味道不會蓋過牛肉鮮味

🍡爆汁牛筋丸
小心熱辣辣一咬落去爆汁,爆汁好惹味,與牛筋丸絕配

🥟自家製黑松露蟹肉餃

🥠自家製響鈴
最鍾意食新鮮自家製響鈴

🐮黑柏葉

🥬油麥菜
新鮮油麥菜又甜又爽

2023-04-03
天氣寒冷,想吃熱乎乎的東西,剛好是一個機會,到一直被裝潢吸引,卻又一直找不到機會的 怡紅院 試食。😋 醬料 🌕🌕🌕🌕🌕 36hkd *2醬料新鮮、選擇繁多,擺盤完美。😋 湯底:養顏滑厚花膠雞 🌕🌕🌕🌕🌕 458hkd店員先為我們每一各盛一碗湯底,呷一口已感味道濃郁,再喝更感鮮美、暖胃。花膠一開始吃時較腥,不起膠,但到最後已開始起膠。😋 加拿大象拔蚌刺身 🌕🌕🌕🌕🌑 1392hkd刺身新鮮,味道甜美、肉質爽口,不過洗得太過,部分帶水喉水臭味。Wasabi十分美味,吃起來有即磨的那種顆粒。😋 騸牯黃牛邊爪腩 🌕🌕🌕🌕🌕 598hkd稀有部位。份量較少,但味道非常之好,入口即化似和牛。連不大喜歡吃牛的我也喜歡。😋 手切本地牛頸脊 🌕🌕🌕🌕🌕 388hkd稀有部位。鮮嫩爽口,連不大喜歡吃牛的我也喜歡。😋 鱔片 🌕🌕🌕🌑🌑 108hkd切得非常薄,不過入口較韌。😋 南非鮑魚 🌕🌕🌕🌕🌕 158hkd*2店員忘記了我們說要切片的要求,不過花刀漂亮,入口鮮嫩多汁。😋 西班牙黑毛豬肉片 🌕🌕🌕🌕🌕 168hkd*2一定要根據牌上所示,只淥20秒,不是全熟但不用怕,因為這是平常都會被煮成7-8成熟的Ib

😋 醬料 🌕🌕🌕🌕🌕 36hkd *2
醬料新鮮、選擇繁多,擺盤完美。
醬料

😋 湯底:養顏滑厚花膠雞 🌕🌕🌕🌕🌕 458hkd
養顏滑厚花膠雞湯底

😋 加拿大象拔蚌刺身 🌕🌕🌕🌕🌑 1392hkd
象拔蚌刺身

😋 騸牯黃牛邊爪腩 🌕🌕🌕🌕🌕 598hkd

😋 手切本地牛頸脊 🌕🌕🌕🌕🌕 388hkd
稀有部位。鮮嫩爽口,連不大喜歡吃牛的我也喜歡。

😋 鱔片 🌕🌕🌕🌑🌑 108hkd
切得非常薄,不過入口較韌。

😋 南非鮑魚 🌕🌕🌕🌕🌕 158hkd*2
店員忘記了我們說要切片的要求,不過花刀漂亮,入口鮮嫩多汁。
鱔片、南非鮑魚

😋 西班牙黑毛豬肉片 🌕🌕🌕🌕🌕 168hkd*2
一定要根據牌上所示,只淥20秒,不是全熟但不用怕,因為這是平常都會被煮成7-8成熟的Iberico。20秒是剛剛好鬆軟又重橡果味的程度,太過就會變硬。個人建議19秒更佳。

😋 魚皮餃(半份) 🌕🌕🌕🌗🌑 48hkd
味道正常,是我喜歡的味道。

😋 墨汁墨魚滑 🌕🌕🌕🌕🌕 88hkd
入口鮮嫩、香滑、多汁,是我吃過最好的。

😋 菠菜 🌕🌕🌕🌕🌕 48hkd*2
非常新鮮、翠綠,澀味少,配合湯底煮軟後,味道簡直完美。

😋 皇帝菜 🌕🌕🌕🌕🌕 48hkd
新鮮,味道好。

😞 Prom shot & Tom Yum Yuen shot 🌑🌑🌑🌑🌑 免費
在餐牌上參與對聯即送桂花酒兩杯,酒味濃烈而奇怪。看我們不喜歡,又多送了兩杯冬陰功酒,味道更奇怪,像檸檬味洗潔精。

😋 可口可樂 🌕🌕🌕🌕🌗 28hkd*3
味道不錯,冰冷度剛好。略嫌冰塊不夠多及大。

😋 凍烏龍茶 🌕🌕🌕🌑🌑 28hkd*4
味道中上。

😋酸梅湯Vodka 🌕🌕🌕🌕🌑 118hkd
味道比一般酸梅湯更好,不過多喝會覺得愈來愈酸。
酸梅酒

😞熱茶 🌕🌕🌗🌑🌑 28hkd
不過不失。

二人享用,人均💰2345.5hkd。

味道 🌕🌕🌕🌕🌑
服務 🌕🌕🌕🌕🌕
主動為我們搣油、更換碗筷、加湯等,更贈送自調酒。服務完美,但仍然不斷跟我們說因客人太多,恐招待不周。
環境 🌕🌕🌕🌕🌕
性價比 🌕🌕🌕🌕🌕
回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕
醬料
養顏滑厚花膠雞湯底
象拔蚌刺身
酸梅酒
  • 手切本地牛頸脊(半份)
  • 騸牯黃牛邊爪腩
  • 墨汁墨魚滑
  • 菠菜
  • 西班牙黑毛豬肉片
朋友生日飯搵咗呢間裝修靚靚地 貴少少 諗住打個高質邊爐點知就係惡夢開始...一到埗就開始係咁催你催你整醬料 催你叫飲品 催你叫食物再係咁係你左右問你 呢個仲要唔要 唔要就收走同朋友傾計 係咁比佢打斷 係咁問可唔可以收走如果真係好多人等都會體諒店舖會心急啲但明明係好多吉位又無人等湯底色水唔錯 但其實超級淡仲要係咁落錯單上錯菜無叫嘅 就嚟咗 有叫嘅就嚟錯叫貢丸就嚟牛丸同行友人不方便吃牛... 以為係豬點知係牛...問返店舖職員 佢先話原來係佢落錯咗單 問我地洗唔洗加點返貢丸但朋友已經唔想再亂食 就決定唔再點 麻煩佢地取消職員就反問我地 係咪佢落錯單只係佢有責任 我地無責任就要取消我地當場呆咗 就覺得係呀 唔通係我地有錯嗎佢就超悔氣話ok 咁入我數囉 就嬲爆爆走咗去係角落頭同其他職員講 再全部人望曬話嚟再有職員埋嚟 再問多次 要唔要再加點貢丸我地都再次堅持唔要 最後班職員都係到眼望望 唔知點咁...4個女仔食咗$17xx 超級唔好食全晚最好食只有黃金魚皮 & 蔬菜籃😂奉勸各位想開心食餐好西 千祈唔好嚟好後悔嚟之前冇睇埋負評 食完先睇 發現其他人都差唔多遭遇所以應該唔係我地黑仔單一事件😳
朋友生日飯搵咗呢間裝修靚靚地
貴少少 諗住打個高質邊爐
點知就係惡夢開始...

一到埗就開始係咁催你

湯底色水唔錯 但其實超級淡
仲要係咁落錯單上錯菜
無叫嘅 就嚟咗 有叫嘅就嚟錯
叫貢丸就嚟牛丸
同行友人不方便吃牛... 以為係豬點知係牛...
但朋友已經唔想再亂食 就決定唔再點 麻煩佢地取消
我地當場呆咗 就覺得係呀 唔通係我地有錯嗎
佢就超悔氣話ok 咁入我數囉 就嬲爆爆走咗去
係角落頭同其他職員講 再全部人望曬話嚟
再有職員埋嚟 再問多次 要唔要再加點貢丸
我地都再次堅持唔要
最後班職員都係到眼望望 唔知點咁...

4個女仔食咗$17xx 超級唔好食
全晚最好食只有黃金魚皮 & 蔬菜籃😂
奉勸各位想開心食餐好西 千祈唔好嚟
好後悔嚟之前冇睇埋負評
食完先睇 發現其他人都差唔多遭遇
所以應該唔係我地黑仔單一事件😳

2023-01-03 229 瀏覽
舊同事即將離開香港,移民他方,於是訂左中環嘅怡紅院火鍋料理同佢好好餞行。怡紅院火鍋料理分上下兩層,走嘅係中高級檔次,所以無論食物款色,質素,選材,湯底都好好,而且服務態度唔錯,加上裝修又靚又有特色,古色古香,非常適合食客打卡同影相。因此雖然價錢較貴,但都值得推介大家去試試。
因此雖然價錢較貴,但都值得推介大家去試試。
2022-12-22 286 瀏覽
今日同朋友去咗中環怡紅院滾一滾🤤中國式嘅裝修風好吸睛🫶🏻$458養顏濃厚花膠雞湯底好清好好飲,雞肉嫩滑🤤$98脆炸蝦膠油炸鬼👍🏻$98紫菜墨魚餅👍🏻$98黃金炸魚皮👍🏻$98椒鹽多春魚👍🏻$388手切本地牛頸脊👍🏻$88牛胸尖$58邪惡午餐肉$128鵝腸$58鴨血$68邪流丸-流心芝士牛丸$68黑松露蟹肉餃$88蝦粒蝦滑$88墨汁墨魚滑$58響鈴$48萵筍$48娃娃菜$168桂花蚌👍🏻總括嚟講,其實食物OK,食材新鮮,小食款式又多,但價錢都偏貴,始終港島區租金貴🥲
今日同朋友去咗中環怡紅院滾一滾🤤中國式嘅裝修風好吸睛🫶🏻

$458養顏濃厚花膠雞
湯底好清好好飲,雞肉嫩滑🤤

$98脆炸蝦膠油炸鬼👍🏻

$48萵筍
$48娃娃菜
$168桂花蚌👍🏻

2022-12-22 190 瀏覽
呢間火鍋店好有gimmick,最岩成班朋友嚟,或帶啲外國朋友嚟試吓。氣氛環境令你覺得好開心,食物亦好味及吸引。碗碗碟碟好靚好新鮮及乾淨Drink menu 特式飲品身材好好嘅豉油樽叫到成檯都係,特別介紹佢哋啲羊肉,仲有珊瑚蚌,都超好味牛柏葉好爽,好好食水餃好食牛肉幾好即使好鍾意食牛利,都唔應該叫碟牛利打邊爐,會浪費咗個味道😅價錢兩人共$1,549-,如果唔係叫太多,其實$1,000內有找及都已好夠飽。牆上嘅裝飾古典優雅

碗碗碟碟好靚

好新鮮及乾淨

Drink menu

特式飲品

身材好好嘅豉油樽

叫到成檯都係,特別介紹佢哋啲羊肉,仲有珊瑚蚌,都超好味

牛柏葉好爽,好好食

水餃好食

牛肉幾好

即使好鍾意食牛利,都唔應該叫碟牛利打邊爐,會浪費咗個味道😅

牆上嘅裝飾古典優雅
2022-12-03
2022-12-09 186 瀏覽
天寒地凍,今晚靜靜雞同阿爸有約我決定同老竇一齊去怡紅院滾冇錯,我就係帶佢去呢個地方一齊打邊爐滾滾你去到門口已經見到嗰個門口不得了,一串串紅燈籠真係好有韻味入到去都好古色古香裝修同埋擺設都好配合店名而且餐牌飲品牌好明顯經過用心設計係一個咁高級嘅地方,我哋都嗌咗一個高級湯底黑松露雜菌鍋一上嚟已經聞到黑松露味好濃,加上菌都好多個湯底真係冇得輸另外我哋嗌咗放手切牛肉花雕雞件鳳城水餃,炸魚皮同埋皇帝菜我哋只係叫咗半人份但係份量好足夠好大同埋花紋好牛味濃花雕雞件喺爐度滾完之後雞件都仲係好滑仲要有好香嘅酒味水餃大大粒內涵真係十足皇帝菜新鮮而且炸魚皮好香我哋仲嗌咗一個金磚豆腐外邊就好脆,入邊好滑喎可以係一個咁靚嘅環境裏面食住啲高質啲食材老爸子都讚今次滾得好開心
天寒地凍,今晚靜靜雞同阿爸有約
我決定同老竇一齊去怡紅院滾
冇錯,我就係帶佢去呢個地方一齊打邊爐滾滾

你去到門口已經見到嗰個門口不得了,
一串串紅燈籠真係好有韻味
入到去都好古色古香

裝修同埋擺設都好配合店名

而且餐牌飲品牌好明顯經過用心設計

係一個咁高級嘅地方,
我哋都嗌咗一個高級湯底黑松露雜菌鍋
一上嚟已經聞到黑松露味好濃,
加上菌都好多
個湯底真係冇得輸

另外我哋嗌咗放手切牛肉
花雕雞件
鳳城水餃,炸魚皮同埋皇帝菜

我哋只係叫咗半人份

內涵真係十足

皇帝菜新鮮
而且炸魚皮好香
我哋仲嗌咗一個金磚豆腐
外邊就好脆,入邊好滑喎

可以係一個咁靚嘅環境裏面
食住啲高質啲食材
老爸子都讚今次滾得好開心
打邊爐打到去怡紅院??!!估唔到蘭桂坊收埋左間青樓火鍋店‼️一入大門已經好似穿越咗古代🏮牆磚到Menu餐具都包你有驚喜,玩味十足,留翻俾大家去到發掘喇🔞🤭😳—— 雙拼湯底:-養顏濃厚花膠雞鍋 $438-城塞特濃沙嗲鍋 $188花膠湯底質地稠滑有膠質,雞肉分開另上煲完湯都唔韌,花膠幾大舊👍🏻沙嗲味超濃郁惹味,點咩配料都係咁正‼️—— 配料:手切本地牛頸脊 $288半份自家製響鈴 $58 自家製黑松露蟹肉餃 $68半份墨汁墨魚滑 $88脆鯇腩 $188 鮮魷 $88 啲野真係睇得又食得😍款款都咁高質!!!牛頸脊雪花平均,牛肉味好出;響鈴薄脆完美炸透;海鮮好鮮味,特別脆鯇腩好有咬口;墨魚滑超足料,食到好多墨魚肉好彈牙😋🌟推薦指數:9/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍 怡紅院火鍋料理 (#中環)中環雲咸街43-55號余悅禮大廈地下B-C號舖及1樓102-4號舖

—— 雙拼湯底:

脆鯇腩 $188
鮮魷 $88

🌟推薦指數:9/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 怡紅院火鍋料理 (#中環)
  • 手切本地牛頸脊(半份)
  • 手切本地牛頸脊
  • 自家製黑松露蟹肉餃