要係尖沙咀搵性價比高嘅日本餐廳都唔係咁易,今次一大班人揀咗去德美食lunch,人均都係$70左右,仲要免加一。今次揀左個吉列豬扒配烏冬,定食仲有兩伴卷物,茶碗蒸,沙津,甜品。$68就黎到咁多野食,係尖沙咀呢個商業區黎講都算抵食。豬扒炸得鬆脆,唔係一味得堆炸粉。可以點埋燒汁食,不過唔點都夠味。茶碗蒸都口感順滑,唔會無蒸到啲蛋好硬咁,入面仲有蝦仁,帶子粒,蟹柳。唔係一味得蛋咁普通。由於同行8個人,所以就安排咗坐房,位置鬆動,唔會太逼夾。

由於同行8個人,所以就安排咗坐房,位置鬆動,唔會太逼夾。

2023-06-28
2023-06-30 39 瀏覽
今日夜晚去德美食,叫左個三色魚生飯,D魚生每件都厚切,好新鮮。魚生份量都比得多,所以食落都好飽! 仲有前菜同面豉湯,前菜係沙律,仲有煙三文魚係面,一D都唔求奇! 之後叫左個牛油果軟殼蟹卷,比想像中大件! 同樣係好足料。而且包得好實,唔係個種你一夾就散既圈物。牛油果可以中和一下軟殼蟹既膩感,呢個配搭幾好。明太子茶漬飯既明太子係本身燒過,咸咸香香,茱底係玄米茶咁,幾清香。之前都未試過呢到既串燒,叫左燒雞肉棒,中間有D軟骨,幾好食! 最後仲有甜品,係3色既糕點,中間個層係椰汁味,另一層就食到芋頭味!
2023-06-27 48 瀏覽
三文魚腩刺身(六片)$88呢個建議大家有3 or 4個朋友仔食先好叫 佢一件已經超厚 一啖放落口超滿足 但同時佢又好膩😆上次同朋友兩個人食 飽到飛起即刻咩都食唔到 今次多人share就好好多 可以試其他嘢燒牛舌$86正常 不過唔夠有咬口晚市丼物 $142吞拿魚蓉丼飯又係必叫 呢間係我唯一暫時食過最好食既 又唔會有腥味又夠大份😙大拖羅、三文魚腩、油甘魚腩壽司$152朋友叫既 佢話好滿足啊抵啊😂蟹膏軍艦(2件)x2 $110我太飽無食到 朋友話幾鮮味 洋風鰻魚班戟$62次次黎都會叫 印象中之前好似多一兩舊 而家雖然少咗啲但係無阻我對佢嘅熱愛😆裏面有鰻魚夾住牛油果又有啲沙律醬 加上佢即叫即整暖暖地 成個口感好豐富🥰海膽軍艦(2件)$110蟹膏軍艦(2件)x2 $110太飽無食到 朋友話幾鮮味

三文魚腩刺身(六片)$88

海膽軍艦(2件)$110
蟹膏軍艦(2件)x2 $110
太飽無食到 朋友話幾鮮味
2023-06-25 52 瀏覽
今日同咗朋友去呢一間「德美壽司」一入到嚟嘅感覺已經十分不錯,環境夠闊落裝修亦都好靚。再睇一睇個餐牌,食物嘅款式非常之多,賣相都好吸引。搞到我地揀咗好耐先決定到食咩好。講返重點先,我哋總共叫咗加州卷、鐵板牛柳粒、厚切三文魚片,鰻魚飯同埋日式烏冬。首先想講佢哋每一樣嘅份量都十分之多。加州卷($49)嘅體型比起平時見到嘅大好多,啲配料亦都塞到滿一滿。一啖食晒擺落口,個口感真係無敵。然後就係鐵板牛柳粒($88),唔止個牛柳粒入口即溶非常惹味,其他配埋嘅薯蓉、南瓜,粟米同埋洋蔥都十分之好食。絕對係我食過嘅鐵板牛柳粒之中最好食嘅!跟住就係厚切三文魚($66)。呢一碟三文魚雖然得5塊,但係每一塊都十分厚身同埋新鮮,食落口感同味道一流,一啖食晒十分之滿足。唯一可以進步嘅地方係個Wasabi味都唔太夠,個人覺得可以再搶鼻啲。再嚟就係個鰻魚飯($100)首先鰻魚做得好夠味好出色,飯身咬落好有口感。份量好多,齋食一個都已經夠晒飽肚。最尾就係鍋燒烏冬($70)可能因為成餐飯有太多驚艷嘅位同埋前幾個菜做得太出色。呢一個烏冬稍為失色咗啲。雖然係咁樣講,但其實味道都唔差,配料都有好多。最有印像係天婦羅好好食,好大條
最尾就係鍋燒烏冬($70)可能因為成餐飯有太多驚艷嘅位同埋前幾個菜做得太出色。呢一個烏冬稍為失色咗啲。雖然係咁樣講,但其實味道都唔差,配料都有好多。最有印像係天婦羅好好食,好大條好有口感。
最後餐廳亦都好貼心咁免費送咗一個甜品泡芙俾我哋。
總括嚟講,呢一間德美壽司價位中等,食物質素同埋份量絕對對得起個價錢。所有嘢都做得好好,絕對係我返食嘅不二之選!

人均消費$187左右
Janna 翻撻指數:9/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢
2023-06-19 48 瀏覽
尖沙咀福厚街多嘢食出咗名,今日揀咗呢間日本嘢食, 有几間分店,喺大埔沙田、觀塘、尖沙咀、黃埔新邨。上到去餐廳好寬落,仲有個大露台,出面有几棧大紅日本燈籠,可坐出去,都几chill我地叫咗:❤️加州卷同平時嘅加洲卷有啲唔同就係除咗有蟹柳之外,佢入邊仲加咗好多沙律蔬菜、青瓜絲,食落感覺好健康❤️鍋燒鳥冬天婦羅炸蝦🍤好正,又大條又脆口😋。烏冬唔會煮到林晒👍❤️芝士鰻魚卷鰻魚又肥又厚,加埋鰻魚汁好好味😋❤️三文魚親子卷三文魚新鮮,肉質彈口

我地叫咗:

❤️加州卷

❤️鍋燒鳥冬
天婦羅炸蝦🍤好正,又大條又脆口😋。烏冬唔會煮到林晒👍

❤️芝士鰻魚卷
鰻魚又肥又厚,加埋鰻魚汁好好味😋

❤️三文魚親子卷
三文魚新鮮,肉質彈口
日本
日本
  • 加州卷
2023-06-18 37 瀏覽
壽司盛 (3-4人前)🍣壽司有三文魚、油甘魚、帶子、熟花竹蝦、香葱吞拿魚腩碎、鰻魚同蟹子壽司 + 甜蛋、吞拿魚卷同埋青瓜卷🥒基本上咁多樣壽司質素都係平均值以上,因為選用嘅刺身都幾肥美而且軍艦類壽司嘅材料都放到好高好滿,有質素之餘份量都有返咁上下,真係好抵食👍🏻雜錦天婦羅🍤小編試咗大蝦同埋番薯天婦羅,啲蝦真係夠晒大隻,食落鮮甜無雪藏味,番薯夠甜估計都用左日本嘅甜番薯🍠,食落清爽唔油膩🥑牛油果軟殼蟹卷🦀️牛油果軟殼蟹簡直係小編嘅最愛,牛油果壽司卷本身已經有獨特嘅口感,加埋軟殼蟹喺入面同埋蟹子做陪襯點綴,食落卜卜脆好嘢味🍲鰻魚炒飯一上枱以為個飯細細個,點知小編食完個飯都差啲食唔落甜品。個飯炒得都OK,有少少濕潤嘅感覺,唔同中式炒飯要炒到乾身乾爽粒粒分明,呢個有少少汁咁都幾好味😋🍮芒果椰汁糕每次去德美都會請小編食芒果椰汁糕做甜品(其實每一枱都有😂),椰汁糕食落有好香濃嘅椰汁味,但係芒果醬嘅味道就唔係好出,口感Q彈,OK 啦😊
壽司盛 (3-4人前)

雜錦天婦羅🍤

🥑牛油果軟殼蟹卷🦀️

🍲鰻魚炒飯

🍮芒果椰汁糕
2023-06-14
2023-06-18 31 瀏覽
同幾個fd諗緊尖沙咀有咩食有fd 就提議食德美🤫7點鐘好好彩唔洗等位就可以直入😚我地4個人叫左好多野食火炙三文魚同左口魚壽司都好香,火炙完嘅油香都唔錯😋有個鯛魚刺身都唔記得影😂但食落去係幾新鮮👍🏻口感都唔差😚百幾蚊有咁嘅質素係唔差😄牛油果軟殼蟹手卷好足料,牛油果加埋軟殼蟹嘅配搭果然冇死,同埋蟹都大份🤩天婦羅同壽喜燒牛肉鍋就正正常常啦都冇咩特別😂串燒牛舌好味👍🏻佢本身夠厚又燒得好食,有特登再encore😛燒雞軟骨都ok👌🏻燒魷魚就燒得幾香,有淡淡嘅火香🤤最後叫左個鰻魚炒飯但唔記得左影相😂一開始以為碟上但佢攞左石鍋上係加分位👍🏻炒得d飯粒粒分明,同埋一上菜太香搞到唔記得影就食左🤤之後再叫多個牛肉炒飯都一樣咁好食🤩最後佢送個甜品係泡芙仔黎我就冇特登影到🤫Overall黎講呢間餐廳都唔錯,如果我係尖沙咀諗唔到食咩呢間都會係一個唔錯嘅選擇,但就應該唔會特登出黎食喇😛價錢:7/10環境:8/10服務:8/10食物:7.5/10
同幾個fd諗緊尖沙咀有咩食有fd 就提議食德美🤫
7點鐘好好彩唔洗等位就可以直入😚
我地4個人叫左好多野食
火炙三文魚同左口魚壽司都好香,火炙完嘅油香都唔錯😋
天婦羅同壽喜燒牛肉鍋就正正常常啦都冇咩特別😂

• 牛油果軟殼蟹卷
  • 燒牛舌
  • 牛肉炒飯
2023-06-13 46 瀏覽
德美係我最愛食店之一😉。今次去遠啲,試下尖沙咀分店😆。7點去到竟然唔洗點排隊👍🌟油甘魚壽司🌟🌟帆立貝壽司🌟壽司飯少刺身厚,新鮮度 💯🌟洋風鰻魚班戟🌟呢個配搭好特別,引左我叫黎試下。班戟皮甜甜地,配上鰻魚,明太子,牛油果,醃瓜,味道唔濃仲好清新,絕對可以一試。🌟廣島蠔石頭鍋飯🌟要等25分鐘烹調,上到枱見到4隻大大舊既廣島蠔,底下有蕃薯,南瓜,芋頭。蠔既海水味滲左落啲飯度,微微既咸味,仲有飯焦既脆口😋😋食完都仲係知道會再有下次😂德美掂呀‼️
德美係我最愛食店之一😉。
今次去遠啲,試下尖沙咀分店😆。
7點去到竟然唔洗點排隊👍

🌟油甘魚壽司🌟
🌟帆立貝壽司🌟
壽司飯少刺身厚,新鮮度 💯

🌟洋風鰻魚班戟🌟
呢個配搭好特別,引左我叫黎試下。

🌟廣島蠔石頭鍋飯🌟

食完都仲係知道會再有下次😂
德美掂呀‼️
2023-06-11 43 瀏覽
呢度之前好多朋友仔都推介,未食過都唔敢去推薦比人,始終香港好多日式餐廳德美d壽司真係正,刺身勁新鮮唔怪得CP值咁高,身邊朋友都大推原來真係咁正,其他日式料理都好出色下次再去食,記得book位
呢度之前好多朋友仔都推介,
未食過都唔敢去推薦比人,始終香港好多日式餐廳
德美d壽司真係正,刺身勁新鮮
唔怪得CP值咁高,身邊朋友都大推
原來真係咁正,其他日式料理都好出色
下次再去食,記得book位
今晚去尖沙咀厚福街度食嘢,食返一間好多朋友都話不錯的德美壽司🍣餐單比其他連鎖壽司店選擇多啲~ 好豐富,由壽司、炸物、手卷、鍋物都有,質素仲要幾平均~我哋今日唔算好餓,所以淨係叫左少少壽司🍣三文魚同火炙三文魚壽司都好好味👍🏻 啲肉好厚實跟住鰻魚壽司都好靚料👍🏻啲鰻魚真係似平時食鰻魚飯個種,想食鰻魚但係又食唔晒成個飯,食呢個都可以好滿足。加州卷同鍋燒烏冬都係好普通既野,但呢到既水準都比其他壽司店好,例如加州卷啲青瓜會切到一絲絲很細的,不會一整條,比較有口感。另外鍋燒烏冬都有一隻好大嘅天婦羅蝦👍🏻 埋完單竟然仲有甜品送,好好味既抹茶椰汁紅豆三色糕🫶🏻

另外鍋燒烏冬都有一隻好大嘅天婦羅蝦👍🏻

埋完單竟然仲有甜品送,好好味既抹茶椰汁紅豆三色糕🫶🏻
2023-06-03 2384 瀏覽
細細個呢間日本餐廳已經好出名,嗰陣時幫中學同學做生日飯會搵呢間慶祝。估唔到過咗10幾年,德美壽司仲喺尖沙咀。今日就同老朋友嚟回味一下。裝修保留住日本居酒屋🏮既味道,全以木材裝修,有bar 檯位置,可以比食客望住師傅整壽司。亦有很多張2-4人檯。 仲有一個設計超和風嘅露台,用來比吸煙食客出外食煙🚬。 與時並進,現在已用QR code 手機落單。除了出名的招聘壽司外,仲有鍋物、串燒、天婦羅、沙律前菜、揚物、盛合、麵食等。 食物品種多元化。野菜牛肉鍋 $108本身諗住叫來食菜,點知比左超多肥牛,無咩菜,牛肉差唔多佔左成半鍋。餐廳堅係有良心,落足本。就算無叫烏冬送個鍋,都食到好飽。 德美海膽魚生飯 $172一來到五顏六色,未食已經超吸眼球,打卡必點。 超大碗,超足料。 三文魚籽、蟹籽、油甘魚、海膽3粒、帶子、玉子蛋、花竹蝦及三文魚等。 仲要三文魚同油甘魚每一片都超厚生,超飽肚。 完全係2人份量。最後仲送上兩個飯後甜品芒果奶凍,淡淡地芒果味重,成餐飯好滿足。

野菜牛肉鍋 $108

德美海膽魚生飯 $172

2023-05-09
$150 (宵夜)
  • 德美海膽魚生飯
2023-05-26 95 瀏覽
最近同朋友去完日本,意猶未盡,番到黎香港都要食番d日本菜😂呢日就去左間都多人推介既德美壽司,價錢唔算好貴,食物高質🤤汁燒魷筒份量適中,食落唔會un,爽口彈牙~d汁甜甜地都幾惹味😋青瓜麥味噌早排係日本食過就愛上左😍雖然只係簡單既食材,但係青瓜好入味好爽脆,解油膩一流!鐵板牛柳粒d牛柳粒份量都算多,肉質鮮嫩好淋,配埋d汁有少少似食緊中式牛柳😂墊底既洋蔥好甜😋德美海膽魚生飯呢個魚生飯有好多款刺身,例如三文魚、油甘魚、帶子、蟹柳、蝦同埋海膽🤤刺身雖然每款只有大約2塊,但就好大塊同厚身😍呢個set仲有湯同埋沙律,都算抵食👍🏻最尾仲有個送既忌廉泡芙做甜品,滿足😍

汁燒魷筒
份量適中,食落唔會un,爽口彈牙~d汁甜甜地都幾惹味😋

青瓜麥味噌

鐵板牛柳粒

德美海膽魚生飯

最尾仲有個送既忌廉泡芙做甜品,滿足😍
2023-05-22 77 瀏覽
黑豚肉炒野菜,黑豚肉即日本的一種豬肉,🐷口感特別豐富,肉質細嫩,而且油脂分布均勻,備受青睞。🥢菜式營養,搭配了各種蔬菜和肉類來製作。.野菜牛肉鍋,鍋物的份量都幾大,🐮而且配料好多,有香滑嘅玉子蛋,嫩滑牛肉,入味金菇,同埋淋甜野菜,🥩牛肉片多件。.唔會膩,健康美味,👍融合了牛肉和各種野菜的鮮美味道。可以餸飯一齊食,🍚非常健康。.dinner都非常旺人,我覺得菜式選擇多元化,刺身,壽司,熱食都有。

dinner都非常旺人,我覺得菜式選擇多元化,刺身壽司,熱食都有。
2023-05-16 99 瀏覽
好多年前食過一次德美幾好食,近排突然醒起佢,就去回味一下。大蝦天婦羅呑拿魚茸卷 $85貌相幾靚,隻蝦頭炸完都仲放返係度做裝飾。卷物唔算大件,4件比想像中嘅少,我expect都有6件…味道方面係好食嘅。汁燒魷筒 $85同樣份量偏細,魷筒嘅闊度大約2隻手指嘅闊度…可能偏細,無咩口感。鹽燒油甘魚鮫 $91油甘魚鮫出乎意料之外,魚鮫好多肉,而且鹽燒味幾香,魚肉幾滑,怕油膩可以點啲蘿蔔蓉醋。野菜牛肉鍋 $78加$30先有烏冬,不過好彩都大碗,無烏冬好似差咗少少嘢咁…牛肉幾嫩滑,有幾塊根較多,個溫泉蛋好食!
好多年前食過一次德美幾好食,近排突然醒起佢,就去回味一下。

大蝦天婦羅呑拿魚茸卷 $85

汁燒魷筒 $85

鹽燒油甘魚鮫 $91

野菜牛肉鍋 $78

一向係德美嘅常客 但無認真介紹過(#´ー´)早排再食終於記得要好好影相 可以同大家𝘴𝘩𝘢𝘳𝘦~過往都係幫襯紅磡店 第一次去尖沙咀店 好旺場啊 紅磡環境相對闊落 裝修亦更日系 但𝙏𝙎𝙏位置就方便啲 德美都算係性價比幾高嘅壽司店🍣魚生夠新鮮 份量適中 又有鍋物飯麵之類 當然午市有套餐就更抵食 最推介魚生角切飯 刺身拼盤之類(*゚∀゚*)吞拿魚茸更加係每次必食 今次叫左大蝦拼吞拿魚蓉卷 又脆又有鮮味 口感十分豐富的~🐻是次餐單🐻♥ 大蝦天婦羅吞拿魚茸卷 $85.♥ 韓式泡菜豬肉鍋 $73.♥ 芒果蟹子沙律 $65

今次叫左大蝦拼吞拿魚蓉卷 又脆又有鮮味 口感十分豐富的~

🐻是次餐單🐻
♥ 大蝦天婦羅吞拿魚茸卷 $85