2011-10-05 91 瀏覽
行行下旺角又好為食我路痴 唔識路 好彩有小鬼小鬼低B都唔識路 好彩有iphone 係波鞋街行左一陣就到左 好近真係好彩有iphone4 點幾去到已經無晒D熱狗包!!OMG得返牛角包 仲要加多3蚊我接受唔到法國同德國搞埋一齊咁淫亂-.-唯有淨食腸仔試左德國脆皮腸18 蚊有2條同小鬼一人一條好sweet 咁wo加左青瓜醬同芥末腸雖然唔係話好似平時食開既雞尾腸咁脆皮但勝在肉味濃郁唔係好多味精味好想夾埋個麵包食下睇下係咪好夾LI 度腸仔種類超多!令人好想全部試晒佢!!!!而且一個餐都唔係好貴 絕對可以一試再試!!不過....點解咁多間都要下次再黎下次去旺角一定要食多次!
行行下旺角又好為食
我路痴 唔識路 好彩有小鬼
小鬼低B都唔識路 好彩有iphone

係波鞋街行左一陣就到左 好近
真係好彩有iphone

4 點幾去到
已經無晒D熱狗包!!
OMG
腸雖然唔係話好似平時食開既雞尾腸咁脆皮
但勝在肉味濃郁唔係好多味精味
好想夾埋個麵包食下
睇下係咪好夾

LI 度腸仔種類超多!
令人好想全部試晒佢!!!!
而且一個餐都唔係好貴 絕對可以一試再試!!

不過....
點解咁多間都要下次再黎
下次去旺角一定要食多次!
2011-10-02
2011-08-17 77 瀏覽
熱狗好多choice,十零蚊咋,仲想點?以前差唔多日日都食呢間嘢,後來搬咗屋先至冇再食佢。點知今日行開勝利道經過,見冇人龍唔駛等,咁就要食個下午茶囉。點咗#4 餐,唔駛兩分鐘就有。真係好食呀,D肉脆脆哋。可惜薯條太鹹,呀姐可能唔覺意重手咗DDD。服務真係無話可説...... 100分 !!!!!!! 咁耐冇幫襯, 四眼呀姐竟然仲記得我以前食過D乜嘢熱狗呀 ! 真係warm !! 其他店員都笑臉迎人.... 唔怪得客似雲來。對面勝利小廚唔該學吓人哋啦 !!!!!
熱狗好多choice,十零蚊咋,仲想點?
以前差唔多日日都食呢間嘢,後來搬咗屋先至冇再食佢。

服務真係無話可説...... 100分 !!!!!!!

對面勝利小廚唔該學吓人哋啦 !!!!!

2011-08-17
2011-06-29 80 瀏覽
行經何文田, 想來試很久~原來真係咁多熱狗揀, 企係餐牌前睇左好耐先揀到一種試下~ 老闆娘問想要咩汁, 說了好幾種汁, 都唔知揀邊種, 她提意加芥辣+酸瓜汁~熱狗脆脆香香, 牛肉腸就皮脆, 混汁好醒胃, 吃了很滿足的感覺~ 吃一個都好飽~ 而且, 用一個小盤子, 再加一張通花托紙, 很別緻啊~ 店子小小, 但都有裝飾掛畫, NICE~ 唉~~ 點解當我在附近返學的時候, 這間店還未有?? 如果有, 我實會常來吃, 真係好想做回學生~
行經何文田, 想來試很久~
太多款熱狗 XO
原來真係咁多熱狗揀, 企係餐牌前睇左好耐先揀到一種試下~
家鄉牛肉白腸熱狗

店子小小, 但都有裝飾掛畫, NICE~

2011-06-24
家鄉牛肉白腸熱狗
太多款熱狗 XO
2011-06-15 69 瀏覽
自從中學畢業後, 第一次番黎德國熱狗食野成日都心思思想番母校附近食番當年既味道店用既姨姨們依然係以前中學時代既姨姨們我去既時間係 weekday 下午3點左右, 中學生未放學, 條隊唔係好長唔似以前中學放lunch時, 至少要等5-10分鐘先買到 芝士肉醬撈丁見到真係有興奮既感覺用筷子將芝士、肉醬、公仔麵撈埋一齊!甜甜地既肉醬, 有咬感既公仔麵, 每啖食落去配埋咸咸地既芝士一路食都仲熱辣辣真係好完美既配搭惟一缺點係唔環保, 用既都係用完即棄既餐具.Price: 好似係$23 一碗
自從中學畢業後, 第一次番黎德國熱狗食野
成日都心思思想番母校附近食番當年既味道

店用既姨姨們依然係以前中學時代既姨姨們
唔似以前中學放lunch時, 至少要等5-10分鐘先買到
芝士肉醬撈丁
見到真係有興奮既感覺

用筷子將芝士、肉醬、公仔麵撈埋一齊!
一路食都仲熱辣辣
真係好完美既配搭

惟一缺點係唔環保, 用既都係用完即棄既餐具.

Price: 好似係$23 一碗
  • 芝士肉醬撈丁
2011-01-11 65 瀏覽
呢度既熱狗,係我暫時食咁多間,真係好滿意既一間,,先講薯條,無可否認,份量真係少左d,但對比起某西式連鎖快餐店既薯條,呢度既薯條仍然可以維持到佢最天然既薯味,同埋薯條表面亦唔會太多鹽(基本上我唔多覺有鹽)係呢間熱狗店入面,佢係作為一個綠葉既角色,但佢亦係一個不可或缺既角色,如果冇左呢d薯條,做熱狗餐既配料,亦唔會令食客食到一餐完美既熱狗餐,,其次,到薯蓉,本人鍾情於"車打芝士+德國腸仔"講真,咁食法要成21蚊,,,雖然細細杯,但真係夠飽的最後,當然係主角,熱狗啦,熱狗種類繁多,雖然價錢貴,2x蚊一個,但仍然吸食唔少人慕名而來,點解?就係因為佢係小本經營,冇擴充營業,所以質素因此而得到保證,至於熱狗,如果講麵包,其實普普通通,軟熟得黎又少少硬,,,體驗中國文化之精髓------中庸之道而講香腸既話,我食開豬肉腸,如果係跟茄汁,就比較普通,但如果係跟沙律醬,就會一試難忘,,,,最後,唔好睇間鋪好狹窄,講衛生,反而佢可能比大型餐廳更好,起碼,成個熱狗製作過程睇得清清楚楚又可以一路等食物果時,又可以一邊同阿姐係度傾計食到果種融洽氣氛...所以,有興趣不妨可以試試
呢度既熱狗,係我暫時食咁多間,真係好滿意既一間,,

先講薯條,
無可否認,份量真係少左d,
但對比起某西式連鎖快餐店既薯條,
呢度既薯條仍然可以維持到佢最天然既薯味,
同埋薯條表面亦唔會太多鹽(基本上我唔多覺有鹽)
係呢間熱狗店入面,
佢係作為一個綠葉既角色,
但佢亦係一個不可或缺既角色,
如果冇左呢d薯條,做熱狗餐既配料,
亦唔會令食客食到一餐完美既熱狗餐,,

其次,到薯蓉,
本人鍾情於"車打芝士+德國腸仔"
講真,咁食法要成21蚊,,,
雖然細細杯,但真係夠飽的

最後,當然係主角,熱狗啦,
熱狗種類繁多,
雖然價錢貴,2x蚊一個,
但仍然吸食唔少人慕名而來,點解?
就係因為佢係小本經營,冇擴充營業,
所以質素因此而得到保證,
至於熱狗,如果講麵包,其實普普通通,
而講香腸既話,我食開豬肉腸,
如果係跟茄汁,就比較普通,
但如果係跟沙律醬,就會一試難忘,,,,

最後,唔好睇間鋪好狹窄,
講衛生,反而佢可能比大型餐廳更好,
起碼,成個熱狗製作過程睇得清清楚楚
又可以一路等食物果時,又可以一邊同阿姐係度傾計
食到果種融洽氣氛...

所以,有興趣不妨可以試試
2011-01-09
10 分鐘 (外賣自取)
剛剛在附近「新x」飲完茶,其實未飽; 朋友便介紹到這間「德國熱狗」買外賣「填肚」。我自己叫了一個「柏林肉腸」熱狗,另外兩位女性朋友二人分了一個。那裡的「醬色」是任你配搭,我要了「芥辣」加「酸瓜」醬; 這樣才像熱狗吧~!朋友要了「混醬」。另外,你喜歡的話,還可以加其他配料,如車打芝士,不過要加錢囉~「柏林肉腸」的英文寫著是「berlin extra hot」,但吃下來味道適中,那辣味是隱隱約約滲透出來。在openrice看到他們堂食熱狗的照片,醬的量都很多; 可是,不知道是否外賣關係,我們點的熱狗「醬量」都比較少 (其實亦不應太多醬)。「芥辣」配「酸瓜」,用於熱狗上,味道過然不錯,又醒胃,又不會太「嗆」肉腸的香味~!

不知道是否外賣關係,「醬量」比較少。

2010-12-12
7 分鐘 (外賣自取)
  • 柏林肉腸
2010-12-11 49 瀏覽
原來成日返學經過,但都唔覺有間咁ge野,特登預早少少出門口,因返學要返2點,1時30分到,已見有約10數人排隊,排到出馬路!除左芥末醬冇要,其他都要左,好鍾意佢d醬,混醬真係好好味,會再去食,薯條就冇特別,服務唔錯!
香蔥豬柳腸
2010-12-05
20 分鐘 (外賣自取)
香蔥豬柳腸
2010-12-01 40 瀏覽
這裏是一間傳統港式快餐店,每到午飯時間必然吸引大量附近返學的學生光顧,大排長龍,電視飲食節目少年食神介紹呢度,更加人山人海,平時他會經營到到晚上時間,可是節目播出後,晚上熱狗早就沽清,我也模了個門釘,於是改為lunch時間去這裏找尋美食,可還是大排長龍,排了約十五分鐘才可以 order。這裏帶有強烈的港式味道,裝修是八十年代,腸仔卻是德國人每天鮮製,賣的是熱狗快餐,店子極少,主要由幾個嬸嬸打理,自家經營,這就是傳統港式的味道,沒有連鎖的千篇一律,人性化的不同,由幾個人自家經營,在香港這是越來越少了。原本想要香蔥豬肉腸熱狗加薯蓉,可是賣斷市了,中午時間就沽清,傳媒的宣傳威力可見一班。沒有了豬肉腸於是要了同時白色腸的紐倫堡腸熱狗加洋蔥沙律和芥辣醬和薯條再要一枝烏龍茶,盛惠39元,服務是自家經營,落order人手化有少許混亂。薯條雖然是粗條的那一種,但炸得不太好,還是薯蓉好吃,但是熱狗就做得好好,即叫即做,麵包是烤熱的,很多坊間的快餐店不用心做快餐,連烤熱麵包這個工序也省卻,大型連鎖快餐有些也是如此的省錢,質素不好,這裏的麵包會烤熱,腸仔本身是德國腸有很多道地的歐洲款式選擇,白色豬肉腸、牛肉

這裏帶有強烈的港式味道,裝修是八十年代,腸仔卻是德國人每天鮮製,賣的是熱狗快餐,店子極少,主要由幾個嬸嬸打理,自家經營,這就是傳統港式的味道,沒有連鎖的千篇一律,人性化的不同,由幾個人自家經營,在香港這是越來越少了。原本想要香蔥豬肉腸熱狗加薯蓉,可是賣斷市了,中午時間就沽清,傳媒的宣傳威力可見一班。沒有了豬肉腸於是要了同時白色腸的紐倫堡腸熱狗加洋蔥沙律和芥辣醬和薯條再要一枝烏龍茶,盛惠39元,服務是自家經營,落order人手化有少許混亂。薯條雖然是粗條的那一種,但炸得不太好,還是薯蓉好吃,但是熱狗就做得好好,即叫即做,麵包是烤熱的,很多坊間的快餐店不用心做快餐,連烤熱麵包這個工序也省卻,大型連鎖快餐有些也是如此的省錢,質素不好,這裏的麵包會烤熱,腸仔本身是德國腸有很多道地的歐洲款式選擇,白色豬肉腸、牛肉腸、波蘭式的等等,有了order後會把腸仔加熱,洋蔥也是會即時炒香,這裏用的芥辣醬也是歐洲式的,少許的辣。由落order比錢到食物完成大約要等數分鐘,在開放式的廚房可以見到嬸嬸們齊心的製作食物,這就是香港精神。熱辣辣烤得熱熱的麵包加上大量的洋蔥和芥辣汁混和紐倫保腸,一餐典型美味的西式快餐。

2010-12-01 46 瀏覽
睇完電視介紹, 再入open rice知道呢間原來係得獎食店專程出黎食野就緊要試下為怕與到放學潮/香蔥豬柳腸賣哂一落車第一站就黎真係好多人好受歡迎喎尤其學生入去聽到d熟客仔學生哥談論前一日電視既介紹超多種類既德國腸諗左成晚揀左香蔥豬柳腸熱狗+芝士+茄汁+酸瓜醬香蔥: 本身已有洋蔥,唔使額外加錢加洋蔥豬柳腸: 因為想食平時好少食到既白色腸, 又唔想食牛肉(德國白腸係牛) 這個是白色的豬肉腸, 少辣, 內裡有一點一點香草 豬柳腸味道有點似老麥既豬柳味 腸都幾大條, 切到一間間才炸芝士: 夠哂多, 溶溶地, 味道似pizza果d煙煙韌韌既芝士茄汁: 似pizza果d茄汁,好正酸瓜醬: 似沙津醬+粒粒酸瓜點味道因為今日要食d一定要即場食既野所以呢個要買外賣返屋企夜晚歎但買完後已經吞哂口水, 好想即刻食左佢應該即時食會更加好味好full好滿足加左價 $33套餐: 配料(e.g.芝士/洋蔥)/薯條/薯餅+罐裝飲品$22-24單買, +$7配料香蔥豬柳腸熱狗+芝士=$31d阿姐好好人, 提我只是加多$2就有罐裝飲品/薯條雖
睇完電視介紹, 再入open rice
知道呢間原來係得獎食店

太多人了, 自己拎飲品, 拎多左都無人知啦

超多種類既德國腸
諗左成晚揀左香蔥豬柳腸熱狗+芝士+茄汁+酸瓜醬
香蔥豬柳腸熱狗: 左下一少角係我另加試下既芥末醬

香蔥: 本身已有洋蔥,唔使額外加錢加洋蔥
這個是白色的豬肉腸, 少辣, 內裡有一點一點香草
豬柳腸味道有點似老麥既豬柳味
腸都幾大條, 切到一間間才炸
茄汁: 似pizza果d茄汁,好正
酸瓜醬: 似沙津醬+粒粒酸瓜點味道
因為今日要食d一定要即場食既野
所以呢個要買外賣返屋企夜晚歎
但買完後已經吞哂口水, 好想即刻食左佢

非嘉頓非行貨既熱狗包

應該即時食會更加好味

好full好滿足
$22-24單買, +$7配料
香蔥豬柳腸熱狗+芝士=$31
d阿姐好好人, 提我只是加多$2就有罐裝飲品/薯條
雖然我唔想食薯條, 但最初我以為加多$2又有飲品又有薯條好抵
所以又叫薯條
到我拎左罐裝飲品後特登從人群中示意阿姐時
佢就提我飲品薯條是旦揀一樣
之後就放棄左薯條要左罐雀巢咖啡
反正我都唔想食薯條
加多$2有罐Nestcafe抵啦
咁多人排隊落order阻住阿姐對飲品雪櫃既視線
如果唔示意, 真係拎左罐飲品都無人知....
如果唔夠醬可以自助再加
最初阿姐只係放個熱狗落紙袋
我話要盒佢就即刻同我換
我話唔要薯條要飲品佢又即刻同我改
真係服務一流

2010-11-30
10 分鐘 (外賣自取)
好多款式$33套餐
可能睇完電視介紹
香蔥豬柳腸熱狗: 左下一少角係我另加試下既芥末醬
太多人了, 自己拎飲品, 拎多左都無人知啦
好多人
非嘉頓非行貨既熱狗包
  • 芝士
2010-11-30 36 瀏覽
只有hotdog, 好專一, 有多種腸間, 都唔錯.我order左spicy BBQ腸, 加左肉醬,洋蔥,同多種醬汁.個包都脆, 不過條腸同洋蔥未夠火侯/野味.適合後生仔和學生,因為啖啖肉呀嗎.
只有hotdog, 好專一, 有多種腸間, 都唔錯.

個包都脆, 不過條腸同洋蔥未夠火侯/野味.

適合後生仔和學生,因為啖啖肉呀嗎.
2010-11-30
2010-10-18 19 瀏覽
今日有2個鐘頭放break先上堂 7個同學落左德狗開餐!!!!!!一去到12點25分 附近學校未放lunch 我地岩岩好坐哂入面七個位!!! yeah!食過2次 一次係食維也納熱狗 一次係食芝士肉醬撈丁今次試左德國煎肉餅包 仲有一客炸薯條!!!等左5分鐘 我既野食都有喇 好香呀!!!原來德國煎肉餅並唔係我地平時食開果d肉餅而家煎肉醬餅 出面脆卜卜 咬入去d肉醬咇左出黎!! 好得意!! 而且除肉餅外 仲配埋芝士&沙律醬絕配!!!! (雖然超超超肥)好好好味呀 仲要岩岩整好熱辣辣 好香好味另外一樣就係薯條 係曲薯條黎架炸好之後 阿姨問要茄汁定酸瓜沙律汁 我諗左好耐最後問阿姐可唔可以比哂2隻我試呀!!! 茄汁唔講啦 同平時一樣 反而酸瓜沙律汁幾特別 仲有粒粒酸瓜仔咬下2隻都中意 最緊要係熱辣辣!!! very good!!!我地order哂坐低後30秒 一班學生放lunch我地暗爽早過佢地到 佢地排到出門口啊陰功

食過2次 一次係食維也納熱狗 一次係食芝士肉醬撈丁
今次試左德國煎肉餅包 仲有一客炸薯條!!!

等左5分鐘 我既野食都有喇 好香呀!!!
原來德國煎肉餅並唔係我地平時食開果d肉餅
而家煎肉醬餅 出面脆卜卜 咬入去d肉醬咇左出黎!!
好得意!! 而且除肉餅外 仲配埋芝士&沙律醬
絕配!!!!
(雖然超超超肥)
好好好味呀 仲要岩岩整好熱辣辣 好香好味

另外一樣就係薯條 係曲薯條黎架
炸好之後 阿姨問要茄汁定酸瓜沙律汁 我諗左好耐
最後問阿姐可唔可以比哂2隻我試呀!!!

茄汁唔講啦 同平時一樣
反而酸瓜沙律汁幾特別 仲有粒粒酸瓜仔咬下
2隻都中意 最緊要係熱辣辣!!! very good!!!

我地order哂坐低後30秒 一班學生放lunch
我地暗爽早過佢地到 佢地排到出門口啊陰功
2010-10-15
  • 德國煎肉餅包
2010-08-25 88 瀏覽
在回家的路上正在想想有甚麼東西想吃..不用一會就已經有了決定---德國熱狗我常常光顧這店的薯蓉和熱狗!但因為剛剛的旅行中, 薯蓉和熱狗已經吃膩了, 這回要吃肉醬撈丁!回家後迫不及侍的要吃, 打開蓋只見滿滿的肉醬, 足料!將肉醬跟麵撈在一起, 看上去有點乾, 所以要配飲料才肯!請別小看這個麵, 看上去份量很少, 但我最後由餓變飽, 甚至吃不下吃過德狗的食物永遠都是覺得很飽滿, 真是令人滿足
在回家的路上正在想想有甚麼東西想吃..
不用一會就已經有了決定---德國熱狗
我常常光顧這店的薯蓉和熱狗!
回家後迫不及侍的要吃, 打開蓋只見滿滿的肉醬, 足料!
將肉醬跟麵撈在一起, 看上去有點乾, 所以要配飲料才肯!
吃過德狗的食物永遠都是覺得很飽滿, 真是令人滿足
肉醬撈丁
2010-08-17
5 分鐘 (外賣自取)
肉醬撈丁
2010-08-23 25 瀏覽
去勝利道~ 都會專登去食呢間~不過因為鋪仔細細冇咩位~想堂食最好揀o岩時間*星期6, 下晝5點多*就撞下有冇位la*點知間鋪冇客喎~!!即刻坐低叫野食*唔記得叫咩餐~只係記得8號餐要酸瓜醬應該係最basic o既芝士熱狗餐la*餐到冇幾耐~已經坐滿人*仲要排晒長龍買野食~~芝士非常香濃~啖啖煙un*我揀o既酸瓜醬汁又好好味~~~加個薯條~真係好味過好多地方~*又熱又脆又夠薯味~最正係佢個甜茄汁*o岩晒我口味牙^^
去勝利道~ 都會專登去食呢間~
不過因為鋪仔細細冇咩位~
想堂食最好揀o岩時間*
星期6, 下晝5點多*就撞下有冇位la*
點知間鋪冇客喎~!!
即刻坐低叫野食*
唔記得叫咩餐~
只係記得8號餐要酸瓜醬
應該係最basic o既
芝士熱狗餐la*
餐到冇幾耐~
已經坐滿人*仲要排晒長龍買野食~~
芝士非常香濃~
啖啖煙un*
我揀o既酸瓜醬汁又好好味~~~
加個薯條~
真係好味過好多地方~*
又熱又脆又夠薯味~
最正係佢個甜茄汁*
o岩晒我口味牙^^

2010-08-14
  • 芝士熱狗
  • 薯條
2010-08-23 40 瀏覽
香蔥豬柳腸熱狗配酸瓜醬&茄汁包烘過暖暖地, 連入面都烘到脆邊, 正! 條腸脆皮濃味唔太咸, 加埋d應該炒過下既洋蔥幾好味, 酸瓜醬酸酸地應該好過沙律醬吧細芝士腸 + 車打芝士 熱狗配酸瓜醬&芥辣醬細芝腸脆皮但無乜芝士汁爆, 不過連埋成份少少熔既車打芝士都幾好, 再熔d會更加好, 有埋酸瓜醬加芥辣一流! $28 餐有熱狗 + 兩塊即炸薯餅 + 罐裝飲品, 都叫抵死吧

2009-07-13
  • 熱狗餐
2010-08-06 19 瀏覽
WOW~~~真是太好吃了叫左個香蔥豬柳腸熱狗套餐加左可樂,而且加左兩薯餅非常惹味~~~~~老闆好好人!超好吃的,没吃過的人一定要吃呀!!!
WOW~~~

真是太好吃了

叫左個香蔥豬柳腸熱狗套餐

加左可樂,而且加左兩薯餅
非常惹味~~~~~

老闆好好人!

超好吃的,没吃過的人一定要吃呀!!!
2010-07-31
  • 香蔥豬柳腸熱狗套餐