2021-06-05 823 瀏覽
一般如果想食西餐作為lunch,就會諗就係呢一度,有一定嘅水準價錢又唔太貴,而店內地方不算太大,但很潔淨,店員也很有禮貌 !通常餐湯只有一款,味道都唔錯,幾鮮甜濃郁,最喜歡就係食佢個餐包,外脆內軟,很有口感 !通常我會叫嘅就係西冷扒配意粉,西冷扒唔會太un, 質感唔錯,意粉比較爽身,所以咬落去比較有口感。另一個係紅酒會牛尾,炆得十分入味,非常之淋滑,而且味道香濃,薯條亦都炸得香脆。廣島蠔墨魚圈蜆肉意粉,味道清淡一啲,忌廉都係幾 creamy嘅, 但就一般,冇乜特別!

2021-06-01
2021-03-02 1414 瀏覽
三五知己限聚令下最好既聚腳地,環境有室內室外,適合唔同喜好必食推介:西冷14oz要5成熟,可以4個人一齊食再黎羊架,唔會好騷,唔鍾意騷既人都岩食德國腸仲可以每種揀1條配搭必選辣肉腸,芝士腸冷盤可以食蟹肉他他,配上芝麻包多士,味道非常好德國咸豬手係重點之一啦,外皮夠脆,肉夠軟熟,又係必食鍾意食蠔既人可以揀煎蠔黑松露風乾火腿薄餅,黑松露迷必選重點推介:德國生啤酒,有黑/白兩種,仲要係45蚊飲咋,抵到爛,飲幾杯都唔肉赤想食菜既可以揀炒雜菇,好好味整體黎講,味道同環境都一流,值得去食
三五知己限聚令下最好既聚腳地,環境有室內室外,適合唔同喜好
必食推介:西冷14oz

要5成熟,可以4個人一齊食

再黎羊架,唔會好騷,唔鍾意騷既人都岩食

德國腸仲可以每種揀1條配搭
必選辣肉腸,芝士腸

冷盤可以食蟹肉他他,配上芝麻包多士,味道非常好

德國咸豬手係重點之一啦,外皮夠脆,肉夠軟熟,又係必食

鍾意食蠔既人可以揀煎蠔

黑松露風乾火腿薄餅,黑松露迷必選

想食菜既可以揀炒雜菇,好好味

整體黎講,味道同環境都一流,值得去食
西冷
德國白生啤
  • 德國啤酒
  • 德國腸拼盤
2020-12-25 835 瀏覽
各位聖誕節快樂🥰🎄今年係第一年6點後冇得堂食既聖誕....晏就去到邊都好多人😖竟然比我地搵到呢間餐廳,就入左去🤩🍝 鮮蝦日本帶子意式香辣蕃茄意粉$62叫左之後發現好多枱都有叫呢個🤩真係超驚喜!意粉煮得岩岩好,係我中意既口感🤩好彈牙,唔會偏淋/未熟咁🤪 岩岩好!另外蝦同帶子都好鮮味🤩🤩重點係咩?係聖誕節佢地都竟然冇加價!又唔收加一,超良心😱😱😱$62,有飲品、餐包同湯!咩事呀點解可以抵到咁,仲要係好食既😭
各位聖誕節快樂🥰🎄
今年係第一年6點後冇得堂食既聖誕....
晏就去到邊都好多人😖
竟然比我地搵到呢間餐廳,就入左去🤩

🍝 鮮蝦日本帶子意式香辣蕃茄意粉$62
叫左之後發現好多枱都有叫呢個🤩
真係超驚喜!意粉煮得岩岩好,係我中意既口感🤩
好彈牙,唔會偏淋/未熟咁🤪 岩岩好!
另外蝦同帶子都好鮮味🤩🤩
$62,有飲品、餐包同湯!
咩事呀點解可以抵到咁,仲要係好食既😭
2020-06-23 1395 瀏覽
由西鐵站行到德國佬要10分鐘,33度嘅溫度下行過嚟,真係幾熱下。餐前麵包外脆內軟,熱辣辣。餐湯係意大利雜菜湯,我無飲到但睇到好足料。等左十零分鐘就上主菜,係香煎雞扒咖喱意大利飯($58)。雞扒煎得剛剛好,微脆,內裏仲好滑。咖喱飯入面有三色椒粒同洋蔥粒,食落惹味,飯量好多,下次去會叫少飯😆 最後用杯橙汁做結尾,正。呢間鋪頭望落唔起眼,但係食物質素同服務態度都好好,環境都好舒服,晏就無加一,真心無得彈,希望老細長做長有。

最後用杯橙汁做結尾,正。

2020-02-25 1185 瀏覽
情人節,當然要同心愛的好好慶祝近近地去左元朗徳國佬餐廳🍴法式田螺配薯蓉,好食!豬手好食,值得推薦!意大利飯,正宗!情人節的餐桌報置當日坐室內位置,空氣流通,於現在出外食飯陪感安心👍🏼

情人節,當然要同心愛的好好慶祝

近近地去左元朗徳國佬餐廳🍴

法式田螺配薯蓉,好食!
豬手好食,值得推薦!
意大利飯,正宗!

情人節的餐桌報置

當日坐室內位置,空氣流通,於現在出外食飯陪感安心👍🏼

2019-12-22 1165 瀏覽
訂左枱5位12:30 ,12:20去到佢同我講將我地book既嗰張枱比左另一枱5人客,因為職員搞錯左,叫我地等 下!!我就係唔想我家人要等先book枱,而家仲要因為你地既職員搞錯,要我地等,我地等左5分鐘覺得唔對路,再問佢先話最快要等半個鐘,先可能有客會走,對話期間態度惡劣愛理不理,同我講你地可以等,我冇理由叫啲客走 Ok fine 冇野好講 我走我打喺度純分享,要唔要幫襯佢自己決定 味道幾好都冇用,何況我連試既機會都冇

Ok fine 冇野好講 我走

2019-12-05 1035 瀏覽
話說,早排有朋友生日,所以搵左間餐廳食,去左呢間位於洪水橋既德國餐。我地叫左一份包,佢配左兩款醬料,我覺得個醬都唔錯😆仲有兩份燒雞!燒雞真心正!😍d肉勁soft😍😍😍😍😍又juicy!仲叫左豬手,不過我唔太食豬手,朋友們都話好食!雞粒薯條都不錯,但可以再炸香口少少😂😂😂另外,係得德國餐廳食!緊係要食德國腸啦😆😆😆好好食!!!全晚都不斷聽到生日歌!最少聽到5次😂果然好多人黎慶祝生日😆😆😆

另外,係得德國餐廳食!緊係要食德國腸啦😆😆😆好好食!!!

2019-06-08 1363 瀏覽
打完波揾地方醫肚,兜了一圈,冇乜好選擇之下試吓這個德國佬,主因太熱想飲啤酒和抽煙。坐低先嚟兩大杯啤酒涼快吓先,餐牌還是午餐時段,點了西冷和牛尾,都是七、八十蚊貨仔,本應無咩期望。點知食落有驚喜,雖然幾十蚊貨式,但老闆及廚師絕不欺場,件西冷並不是高質物色,但調味及火喉上好,牛尾炆得夠霖。有幾會一定㑹試吓晚市是否一樣高水平。一間會再幫襯食肆。
有幾會一定㑹試吓晚市是否一樣高水平。
一間會再幫襯食肆。
西冷配燒汁
紅酒燴牛尾
西冷配燒汁
紅酒燴牛尾
2019-05-28 1111 瀏覽
週未跟朋友飯聚,友人推薦這間德國佬餐廳,於是特意到元朗做下「德國佬」。店內掛滿復古鐵皮畫,風格統一,態度和藹的員工推薦了一些合我們口味的菜式。最終我們點了德國咸豬手($198),豬肉蛇形卷腸($68)。.以下為每款食物的分享小評:前菜先來暖暖小麵包,喜歡醮了黑醋和橄欖油後的味道,口感軟軟的,很好吃。..德國咸豬手($198)重量級豬手切件登場!果然是經典招牌菜!不單皮脆肉嫩,鹹香惹味,而且肉質十分有嚼勁!其中芥末醬和燒汁味道獨特,令人食指大動,垂涎三尺。酸菜瓜是咸豬手的好朋友,也被我們吃光光,以解一解邪惡的油膩感。 ..豬肉蛇形卷腸($68)吃德國菜最喜歡點蛇形腸了,腸衣很薄透,容易切開,肉汁豐富,是美味的配酒小食。脂肪和肉的比例很好,香而不膩。..
以下為每款食物的分享小評:

德國燒豬手

德國咸豬手($198)

豬肉蛇形腸

豬肉蛇形卷腸($68)

沙拉

德國燒豬手
  • 德國咸豬手
2019-04-19 1164 瀏覽
第一次係元朗食徳國餐,竟然係不得不將我第一次寫評奉獻出來。同行四人一來到餐廳,因為室內滿座,所以逼住坐室外😅但都無損食好野既心情。坐低之後,職員開始送上4杯水兼擺位,同時介紹meun,其實我地都無理,掛住自己研究。後來另一個職員又問我地想食咩,我地就叫對方介紹先上餐包,應該係芝麻包,配上黑醋加欖油之後上水牛芝士沙律,呢個真係好正!個樣成個波甘,切開好似乳酪,但味道配上蕃茄,再加少少玫瑰鹽,味道一絕,好得意。然後食完,職員幫我地換過只碟,之後再食小食,2條辣辣徳國腸,配粗薯,醬係有少少酸的咖哩,味道不錯👍🏻之後再來係墨魚汁飯,我覺得有少少甜,我就覺得還可以,但下次就未必會再叫😂😂期待已久既徳國豬手,終於出現啦d皮好脆,又唔算太咸,配埋黑啤,又係一絕值得一食!整體而言,都值得再回頭光顧既!而且d職員好好人,好nice四人消費左740左右
第一次係元朗食徳國餐,竟然係不得不將我第一次寫評奉獻出來。

先上餐包,應該係芝麻包,配上黑醋加欖油

之後上水牛芝士沙律,呢個真係好正!
水牛芝士沙律

小食

期待已久既徳國豬手,終於出現啦

d皮好脆,又唔算太咸,配埋黑啤,又係一絕
值得一食!
豬手

整體而言,都值得再回頭光顧既!而且d職員好好人,好nice
四人消費左740左右

2019-04-18
水牛芝士沙律
小食
豬手
  • 德國豬手
2019-03-12 744 瀏覽
餐廳環境清雅,怖置有風格。坐位不擠迫,好舒服,店員介紹菜單好有禮貌。我點了紅酒牛尾餐,先上的餐湯夠熱,面包好脆,牛尾好焾 有酒香 非常入味好食。餐飲我叫了咖啡,好香濃。店員服務好好,值得一讚。
2019-03-12
2019-02-25 640 瀏覽
上星期平日大約6點半黎德國佬餐廳,好彩冇人等位,一黎到就有得入。我同朋友叫左個呢間餐廳最出名嘅德國咸豬手黎食,可能係即叫即整,都等左一段時間先上菜。但個豬手整到好脆,配埋啲酸菜一流👍燒羊架有3舊嘅,唔太臊,都唔錯。
2019-02-15 535 瀏覽
Book左7:00枱同屋企人食飯,去到時唔太多人,但到8點左右就開始坐爆啦。坐低冇幾耐就送左啲麵包俾我地,好鬆軟好香,點橄欖油食仲香。我地嗌左豬手,鵝肝,黑松露意粉,西冷,燒春雞,味道一流。佢地唔會一次過上曬所有菜,反而會等你食到差唔多時先會上下一道菜。而且服務態度唔錯。
坐低冇幾耐就送左啲麵包俾我地,好鬆軟好香,點橄欖油食仲香。
2018-10-24 1202 瀏覽
週末黎左試呢間嘅lunch set 見唔使一百蚊有西餐食就入去試下 雖然唔係住元朗嘅可能有啲難搵 係喺條停車場巷仔入面 環境好舒服 有得揀坐室內或者室外 室外佢佈置得好靚 宜家天氣涼左 帶狗仔貓仔可以坐室外食 今日我揀咗個香辣帶子鮮蝦意粉同埋西冷扒 有湯(我今次佢係青豆湯有啲難飲)有飲品 (唔止檸茶檸水咖啡茶 仲有蘋果汁同橙汁揀)香辣果然有啲辣 以為西餐應該冇咁辣 佢應該用左tabasco煮 唔係好食得辣就唔好叫帶子同蝦都幾好食 不過唔係好大粒 每樣得兩舊 六十幾蚊就算啦而西冷朳就冇問我地幾成熟 煮出黎係十成 我係中意嘅 覺得幾好食 但另一半中意食五成嘅就覺得好un 所以中意食生啲嘅不妨問下佢有冇得整生啲 或者叫其他我覺得lunch set兩個$144唔收加一黎講 性價比都幾高 雖然其實都幾想試佢嘅鹹豬手 但應該夜晚先有 唔知價錢又係咪好抵呢?下次再試

雖然唔係住元朗嘅可能有啲難搵 係喺條停車場巷仔入面

2018-10-21 937 瀏覽
今晚和兩位朋友來到德國佬餐廳,其中一位朋友間中會來食午飯,欣賞其性價比高,今晚一於來試吓晚餐如何。大約八時到達,入座率還不到一半。餐牌款式不多,不過另外有廚師精選寫在小黑板上。1. 餐包 : 富麪包香,外層脆脆地,配合橄欖油和醋,幾好食。2. 蟹肉沙梨他他 : 第一次食到將蟹肉和沙梨混在一起,有4塊多士,吃時將蟹肉沙梨搽在多士上,蟹肉鮮、沙梨甜、多士脆,加上少少來自楜椒的辣,多重滋味集合一身,效果出奇地好。3. CurryWurst : 本來朋友只想點一條辣肉腸,店員表示辣肉場比較短,因此推介此菜式,會有兩條辣肉腸和薯條,再淋上用咖喱和茄汁混合的醬,辣肉腸比想像中辣,不過一致認為好食。4. 黑松露意粉 : 醬汁有濃郁蒜香和牛油香,再加上黑松露,實在好吃。5. 美國頂級西冷 : 店員推介四成熟,朋友不太吃生的食物,我們還是要了七成。結果上枱發現應該遠遠沒有七成熟,不過我認為火候掌握得剛剛好,朋友亦滿意,可能廚師還是以他/她的專業經驗決定吧。吃完四碟菜其實已經很飽,不過甜品只得一款,因此點了一份三人分。6. 蘋果金寶 : 最喜歡食上面的金寶,蘋果都好開胃,有甜品才是圓滿的晚飯。店員熱心推介
大約八時到達,入座率還不到一半。
餐牌款式不多,不過另外有廚師精選寫在小黑板上。

餐包

蟹肉沙梨他他

CurryWurst

黑松露意粉

美國頂級西冷

蘋果金寶

店員熱心推介各菜式,更表明會由前菜開始逐碟上,不怕一次過推出所有食物而令食物變涼,如此貼心,值得一讚。
2018-10-19
餐包