2021-12-13 190 瀏覽
喺網上面見到千之味有咁多間分店 就覺得質素有一定嘅保證 要試一試🤪🤪火龍卷八件火龍卷上邊嘅蟹籽有好多 但係因為我拎返屋企嘅時候搖晃得太多 所以上邊啲蟹籽就跌晒落街😅😅但係都見到有好多料 😻😻而火龍卷入邊包住左隻炸蝦 估唔到外賣到返屋企隔咗半個鐘 入邊隻炸蝦都仲好鬆脆 一啲都冇變到一pat嘢🥳🥳我哋叫咗一個吞拿魚茸飯 加咗$28升級做套餐 嗰套餐包括咗一個嘢飲同埋餃子及雞翼各兩件、沙律同螺肉 值得一讚嘅係依個吞拿魚茸丼 啲吞拿魚茸都幾多可以每一啖飯都食到吞拿魚茸 本身$88個飯都唔錯 😍😍另外都係叫咗一個魚生飯套餐呢個套餐好抵玩 我揀咗一個迷你火炙三文魚魚腩丼 佢仲有刺身配壽司拼盤五件 再包一個餐飲刺身包括咗三文魚兩件、北寄貝兩件、甜蝦一隻同埋帶子 入邊個壽司拼盤有三文魚、油金魚、墨魚、赤貝、赤蝦壽司 你哋嘅刺身都幾新鮮 食落幾鮮甜👍🏻👍🏻整體啲食物都係質素唔錯 CP值高💪🏻💪🏻

火龍卷八件

另外都係叫咗一個魚生飯套餐呢個套餐好抵玩 我揀咗一個迷你火炙三文魚魚腩丼 佢仲有刺身壽司拼盤五件 再包一個餐飲

整體啲食物都係質素唔錯 CP值高💪🏻💪🏻

• 迷你吞拿魚蓉丼刺身壽司餐
  • 火龍卷
2021-12-13 124 瀏覽
今晚唔想煮,諗住買個外賣食算俾佢個外賣promotion吸引, 買夠$300可免運費😍😍睇下有咩食先都幾多選擇簡左個壽司拼盤,咩都有,唔洗諗,等左10分鐘內就有,入面貼心咁放置左冰袋二百幾蚊有15件,性價比都算唔錯👍🏻👍🏻個人覺得油甘魚、吞拿魚蓉、吞拿魚同帶子都特別好味😋好驚有啲鋪頭用睇落唔新鮮食落又無咩晚吞拿魚,好彩呢間吞拿魚質素有咁上下,真係鮮甜另外係個吞拿魚蓉都幾新鮮同香甜🥳🥳
今晚唔想煮,諗住買個外賣食算

都幾多選擇

二百幾蚊有15件,性價比都算唔錯👍🏻👍🏻

另外係個吞拿魚蓉都幾新鮮同香甜🥳🥳

2021-12-11 87 瀏覽
如果我想食平靚仔日本菜之選,我會選擇:御品.千之味, 而且他們的外賣仲做緊優惠, 價錢又平又有高質魚生等日式食物啊!佢有多間分店 ,我和老婆一起來到深水埗店!我特別喜歡千之味壽司盛盒, 甚至Party set都十分適合,有三文魚、帶子、花之戀、刺身蝦等等, 新鮮度十足,食完一件又想再食的感覺!除刺身壽司外, 原來定食都不錯呀!例如鰻魚飯定食及鯖魚飯定食都吸引到我流口水了!御品.千之味深水埗荔枝角道390C號利聯益大廈地舖

御品.千之味
深水埗荔枝角道390C號利聯益大廈地舖
2021-12-08 115 瀏覽
呢間真係有好多分店,我星期二收工,自己一條友去左買外賣返屋企食。其實餐廳有防疫套餐,壽司同熟食都有,不過我就prefer自己揀。藍鰭吞拿魚赤身刺身(3件) $68帶子壽司(2件) $35海膽軍艦(2件) $48火炙左口魚邊壽司(2件) $28吉列炸蝦卷(4件) $38芝麻雞翼(2隻) $38波子汽水 $20最愛一定係火炙左口魚邊壽司,火炙完啲油脂香出曬黎,如果燒耐啲應該仲香!因為隔左一段時間先食海膽,所以有少少溶,食落甜甜地。

藍鰭吞拿魚赤身刺身(3件) $68
帶子壽司(2件) $35
海膽軍艦(2件) $48
火炙左口魚邊壽司(2件) $28
吉列炸蝦卷(4件) $38
芝麻雞翼(2隻) $38
波子汽水 $20

因為隔左一段時間先食海膽,所以有少少溶,食落甜甜地。
深水埗 極尚壽司店🇭🇰高質 享受人生✅深水埗C 2出口,步行約2分鐘厚玉子壽司四件-$30- 大件夾抵食👍🏻亦都配合龍口嘅沙律醬,非常濃郁🙂同埋好大件✅非常足料同夠飽。🔥火龍卷八件-$78- 好似大坑舞火龍😆首先有一個煎脆大蝦🍤中間並排,上面鋪左勁多蟹子😳中間夾住新鮮大蝦🍤肉,味道非常可口。魚切魚生飯配麵豉湯-$60- 非常豐富,配合了蝦肉,魚子,蛋粒,吞拿魚,青瓜絲,甜蝦等等。😂加上日本醋嘅飯粒⚠️非常配合,好豐富嘅晚餐。😆帶子刺身6件-$68- 入口即溶,薄切非常好食😋,必定一試。🤣北寄貝壽司2件-$18- 肉質非常鮮嫩,亦都比較鮮甜,鍾意食北寄貝嘅朋友可以試吓。😄特大赤蝦壽司2件-$32- 係我所見嘅赤蝦之中最大嚿,仲大嚿過個飯,迫爆成個口。最重要係比較鮮甜👀,非常甜美。🙂火炙芝士帶子壽司2件-$42- 其實我哋係點樣火炙芝士帶子,不過師傅可能比較忙碌,所以唔記得將火炙芝士擺上面😂,不過最尾亦都按我哋要求,加返上去。服務態度都幾好😳。好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地點:深水埗荔枝角
深水埗 極尚壽司店🇭🇰
高質 享受人生✅

深水埗C 2出口,步行約2分鐘

厚玉子壽司四件-$30

火龍卷八件-$78

魚切魚生飯配麵豉湯-$60

帶子刺身6件-$68

- 入口即溶,薄切非常好食😋,必定一試。🤣

北寄貝壽司2件-$18

特大赤蝦壽司2件-$32

火炙芝士帶子壽司2件-$42

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

地點:深水埗荔枝角道390號地下C舖
御品千之味 深水埗店

2021-11-06 332 瀏覽
同朋友仔係深水埗短聚之後,3隻馬騮話想食刺身同埋壽司,朋友就介紹我黎呢間買外賣,個門面的確唔太起眼,但原來食物嘅質素真係好好㗎......💢御品。千之味刺身壽司專門店💢午餐點壽司及刺身的確抵食 !我點左2個餐,1個蟹籽沙律🌟迷你魚生飯餐 *$107🍣刺身 (三文魚,北寄貝,甜蝦,帶子)🍣迷你吞拿魚蓉丼🍣壽司拼盤5件 (三文魚,油甘魚,墨魚,赤貝,赤蝦)🍴加$28追加沙律,螺肉,5選1小食我揀左餃子,辣味雞翼仲有一罐汽水🌟升級定食 🍣 壽司餐 {10件} *$88三文魚2件, 油甘魚, 白身魚,赤蝦, 吞拿魚蟹籽, 熟蝦, 玉子, 鰻魚🍴加$28追加沙律,螺肉,5選1小食我揀左赤蝦2件仲有一罐汽水百幾蚊1個餐,款款刺身件件新鮮又鮮甜,壽司飯都整得唔錯,套餐追加28蚊嘅小食都好抵食。胡麻醬蟹籽沙律醬汁另上,份量夠多!原來千之味有8間分店咁多,滿300蚊就送貨,等我下次開Party都叫刺身,壽司外賣先!

💢御品。千之味刺身壽司專門店💢
午餐點壽司刺身的確抵食 !
我點左2個餐,1個蟹籽沙律

🌟迷你魚生飯餐 *$107
🍣刺身 (三文魚,北寄貝,甜蝦,帶子)
🍣迷你吞拿魚蓉丼
🍣壽司拼盤5件 (三文魚,油甘魚,墨魚,赤貝,赤蝦)
🍴加$28追加沙律,螺肉,5選1小食
我揀左餃子,辣味雞翼
仲有一罐汽水

🌟升級定食 🍣 壽司餐 {10件} *$88

🍴加$28追加沙律,螺肉,5選1小食
我揀左赤蝦2件
仲有一罐汽水

2021-11-06 223 瀏覽
今日係母親大人既生日所以就決定買壽司黎賀一賀佢!之前其實都食過千之咪,因為質素有保證,所以今次都決定繼續幫襯千之味既黎食!我今次就叫左一個壽司盛盒再加帶子刺身外賣壽司盛盒B (總共25件)$258有25件 2個人食就啱啱好!哩個盛盒有齊曬我最愛(三文魚 蟹籽 甜蝦 加洲卷)三文魚好好食!夠鮮甜美味!甜蝦最驚就係有股海水味 千之味就處理得好好,一D腥味都冇,蝦既鮮甜味出曬黎!加洲卷都唔錯,料夠味好!帶子刺身(6件)$68帶子用檸檬汁調一調味,又鮮又好味!食落啖啖肉!食完我同我母親大人都非常滿意!一定會繼續幫襯!
今日係母親大人既生日
所以就決定買壽司黎賀一賀佢!

我今次就叫左一個壽司盛盒再加帶子刺身外賣

壽司盛盒B (總共25件)$258
有25件 2個人食就啱啱好!
哩個盛盒有齊曬我最愛(三文魚 蟹籽 甜蝦 加洲卷)
三文魚好好食!夠鮮甜美味!

加洲卷都唔錯,料夠味好!

帶子刺身(6件)$68
帶子用檸檬汁調一調味,又鮮又好味!食落啖啖肉!

食完我同我母親大人都非常滿意!
一定會繼續幫襯!
2021-11-02
2021-10-20 294 瀏覽
成班朋友嚟屋企gathering又唔想搞到屋企污煙漳氣,最好就係叫外賣!咁啱喺網上面碌吓碌下見到有間壽司舖,就係呢間千之味,望落去啲樣都好似好OK咁,就將我嘅第一次俾咗佢…火炙壽司盛盒三文魚蟹籽青瓜沙律壽司盛盒刺身盛盒今次最鍾意食嘅係火炙壽司盛盒,佢全部都唔會只係搵火槍燒一下個面,係控制得好好!全部都係燒到半熟嘅狀態,令到刺身本身嘅油脂到分泌晒出嚟,所以一擺落口油香十足好好味。另外個蟹柳青瓜沙律好足料,好多沙律醬!撈埋一齊食好清新!最緊要啲青瓜係勁爽脆!雪凍食簡直係一流。

火炙壽司盛盒
三文魚蟹籽青瓜沙律
壽司盛盒
刺身盛盒

35 分鐘 (外賣送餐)
  • 御品壽司拼盤
  • 火炙壽司盛盒
2021-09-27 333 瀏覽
在外賣app點了御品·千之味的壽司光顧了數次,價錢相宜,都還不錯嘢吃◭火灸左口魚邊壽司 $34 🅙🅙🅙/5與朋友都喜歡吃左口魚不過這次的魚肉都略嫌有點薄,口感欠奉◭蟹柳壽司 $18 🅙🅙🅙/5◭芥辣八爪魚壽司 $26 🅙🅙🅙🅙/5◭三文魚壽司 $22 🅙🅙🅙/5◭加洲手卷 $28 🅙🅙🅙🅙/5◭軟殼蟹手卷 $34 🅙🅙🅙🅙/5軟殼蟹炸得剛剛好,手卷的包裝亦方便進食◭吉列炸蠔 $70 🅙🅙🅙🅙/5他們家的炸物還不錯吉列蠔配沙律醬,是最佳配搭⚎⚎⚎Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5⚍⚍⚍
在外賣app點了御品·千之味的壽司
光顧了數次,價錢相宜,都還不錯嘢吃

◭火灸左口魚邊壽司 $34 🅙🅙🅙/5
與朋友都喜歡吃左口魚
不過這次的魚肉都略嫌有點薄,口感欠奉

◭蟹柳壽司 $18 🅙🅙🅙/5

◭芥辣八爪魚壽司 $26 🅙🅙🅙🅙/5

◭三文魚壽司 $22 🅙🅙🅙/5

◭加洲手卷 $28 🅙🅙🅙🅙/5

◭軟殼蟹手卷 $34 🅙🅙🅙🅙/5
軟殼蟹炸得剛剛好,手卷的包裝亦方便進食

◭吉列炸蠔 $70 🅙🅙🅙🅙/5
他們家的炸物還不錯
吉列蠔配沙律醬,是最佳配搭

⚎⚎⚎
Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5
⚍⚍⚍

外賣送餐
2021-09-20 307 瀏覽
不算起眼的小店,交通方便,附近就係西九龍中心,食完可以行吓街。由於鋪位唔大,人多嘅話建議早啲排隊拎位。事不宜遲,即刻講吓呢晚食咗咩:#胡麻和風冷麵落足醬,啖啖胡麻味,鐘意勁量醬汁嘅人會好滿意!#燒汁牛肉烏冬燒汁牛肉會另上,份量唔少,汁好濃牛味,面頭灑咗蔥花芝麻,不過都好鹹吓,要飲多杯水。烏冬正常。#辣味螺肉普普通通,一直係食日式嘢嘅地方備受歡迎嘅小食。#照燒煎雞飯煎到香噴噴,啲皮焦焦哋再撈汁,唔錯唔錯#花之卷壽司三文魚🍣味道正常好食。

胡麻和風冷麵
落足醬,啖啖胡麻味,鐘意勁量醬汁嘅人會好滿意!

辣味螺肉
普普通通,一直係食日式嘢嘅地方備受歡迎嘅小食。

照燒煎雞飯
煎到香噴噴,啲皮焦焦哋再撈汁,唔錯唔錯

花之卷壽司
三文魚🍣味道正常好食。
三文魚沙律&壽司
2021-08-23
  • 燒汁牛肉飯
  • 照燒雞扒湯烏冬
2021-09-19 220 瀏覽
呢間係一間壽司刺身專門店 大部份食材都選用日本鮮貨價錢公道抵食 食物有水準 當中以丼飯、刺身最為出色,選料新鮮份量足料四色丼 三文魚 甜蝦 蟹籽 鯛魚 色澤鮮艷 味道新鮮 甜蝦最好食 好鮮甜 加埋蟹籽卜卜口感成碗飯好豐富千之味壽司盛  花之戀 如果唔知食咩好,一次過點壽司盛就搞掂喇!有齊曬老闆推薦 帶子 三文魚 卷物 玉子 鰻魚 吞拿魚 魚腩位一次就可以試曬時令刺身壽司 價錢仲好抵食深水埗荔枝角道390C號利聯益大廈地舖消費$200
呢間係一間壽司刺身專門店 大部份食材都選用日本鮮貨
加埋蟹籽卜卜口感成碗飯好豐富
千之味壽司盛  花之戀
如果唔知食咩好,一次過點壽司盛就搞掂喇!
一次就可以試曬時令刺身壽司 價錢仲好抵食

深水埗荔枝角道390C號利聯益大廈地舖
消費$200
2021-08-30 246 瀏覽
周不時都會過嚟幫襯下,火炙丼$78(晚餐),有三文魚、左口魚、赤蝦同玉子,魚生夠新鮮同埋好豐富,套餐仲要包埋飲品。真係好抵食!另外加$28仲可以追加沙律、螺肉同埋五選一小食,我就揀左花之卷兩舊,三文魚好肥美。
真係好抵食!

2021-07-29 544 瀏覽
今日朋友係深水埗收工所以約咗佢係深水埗食Lunch😛 其實係深水埗唔食連鎖壽司店,都唔係話太多選擇,最後揀咗呢間😂 近西九龍✌🏻 睇餐牌相啲組合餐都算吸引😂 我今日就叫咗自選迷你魚生飯餐,有迷你三文魚粒粒海膽丼配刺身同埋五件火炙壽司🍣 仲有汽水送,埋單唔洗加一,$118,價錢嚟講其實都算平👍🏻但質素就未必係想像中咁了,全部魚生都無乜鮮味,當然海膽都係,最好食反而係啲火炙,因為通常醬會好影響嗰口感😂 總括嚟講,我唔會再嚟😂但係如果你普通食lunch又想食壽司都係一個唔錯嘅選擇!

總括嚟講,我唔會再嚟😂
但係如果你普通食lunch又想食壽司都係一個唔錯嘅選擇!
今次想同大家分享千之味午市定食我認為呢個午市定食係非常痴線滿足曬對魚生飯壽司刺身三個願望平時我揀餐真係會掙扎叫壽司餐定刺身定丼飯 但今次唔洗做選擇!´•ᴥ•`迷你吞拿魚丼+火灸壽司+刺身(+$28 小食+沙律+螺肉)其實都個吞拿魚丼都唔係太迷你細食嘅食完都飽左八成(∩´∀`∩)吞拿魚蓉有鮮味之餘份量都唔少 唔會食到最後得番白飯( ・᷄ὢ・᷅ )刺身就有三文魚北寄貝各二 帶子甜蝦各一₍ ᐢo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ᐢ ₎呢個定食我食過三次倒 每次刺身質素都幾唔同 不過最差個次都係可接受嘅 好彩的話會有較厚同較肥美嘅三文魚(๑ ー̀εー́ ๑)チッ至於火灸壽司就有三文魚 三文魚腩 熟蝦 左口魚同鰻魚‪(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)‬我本身大愛火灸壽司 所以都好鍾意 醬汁同芝士等等調味都足夠食完個飯再食五件壽司係非常夠飽貪心地再加左28蚊小食 沙律同螺肉 小食仲要有花之戀揀!花之戀平時餐廳一件都唔平 所以我覺得係幾超值😂😂朋友就揀左赤蝦2隻 超級大隻 鮮味十足ᕙ( ˙꒳​˙ )ᕗ 絕對值得加配🤤呢個無敵定食午市晚市都有得食不過唔同價錢 可以轆相睇價錢💁🏻‍♀️如果覺得會太飽/糧尾 都有好多超值定食( ˘ω˘ )スヤァ…除左
今次想同大家分享千之味午市定食
我認為呢個午市定食係非常痴線
滿足曬對魚生飯壽司刺身三個願望
平時我揀餐真係會掙扎叫壽司餐定刺身定丼飯
但今次唔洗做選擇!

其實都個吞拿魚丼都唔係太迷你
細食嘅食完都飽左八成(∩´∀`∩)
吞拿魚蓉有鮮味之餘份量都唔少
唔會食到最後得番白飯( ・᷄ὢ・᷅ )

刺身就有三文魚北寄貝各二
帶子甜蝦各一₍ ᐢo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ᐢ ₎

我本身大愛火灸壽司 所以都好鍾意 醬汁同芝士等等調味都足夠
食完個飯再食五件壽司係非常夠飽

呢個無敵定食午市晚市都有得食
不過唔同價錢 可以轆相睇價錢💁🏻‍♀️
如果覺得會太飽/糧尾
都有好多超值定食( ˘ω˘ )スヤァ…
除左外賣 堂食一樣掂( ˊ꒳ˋ ) ᐝ
呢排千之味又會再開分店
要食又再方便啲喇(✌︎˙˘˙✌︎)
2021-06-25 804 瀏覽
每天一點黃💕 📍去西九龍行街又諗唔到食啲咩 呢一間黃店都係唔錯嘅選擇 午市非常抵食 不過質素就見仁見智 🧡火灸丼有火炙三文魚、火炙左口魚、玉子、大赤蝦,每種都有兩件,燒得好香,尤其是左口魚同三文魚,油脂味都好重,不過赤蝦食落去就唔係好新鮮 有啲腥整體份量偏多 💜四色丼有三文魚、油甘魚、甜蝦、蟹子、墨魚,呢個價錢種類都算多,不過最深刻都係有一大堆青瓜,刺身表現正正常常 💚另外野飲就自己係雪櫃拎,點餐都係自助電話落單形式,上菜速度快 總結:5/10
每天一點黃💕

🧡火灸丼

💜四色丼

💚另外
野飲就自己係雪櫃拎,點餐都係自助電話落單形式,上菜速度快

總結:5/10

2021-06-11