2022-02-06 450 瀏覽
其實之前都幫襯過千之味深水埗店💛但大角咀呢間就第一次不過亦都會係最後一次了因為佢只係做到2月20日就結業睇番FB店舖指皆因疫情成日都話停晚市決定減少番堂食店數目真係好可惜呀...除咗丼飯之外,佢仲有啲set今次叫咗迷你丼飯餐入面有一個迷你丼飯、4款刺身、5件壽司仲跟埋飲品添百零蚊真係抵食迷你三文魚粒粒海膽丼 跟火炙壽司丼飯嘅三文魚俾得一啲都唔孤寒粒粒都幾大粒下,食得好滿足海膽就只係有一楷仔,不過價錢只係百零蚊都唔會期望有超多啦所有刺身都幾新鮮👍迷你三文魚腩丼 拼壽司5件三文魚腩都肥美嘅,有油脂香壽司就一般啦冇特別我會推薦火炙多啲,好味啲雖然冇咗大角咀呢間分店但仲可以繼續幫襯佢其他分店、外賣💛
其實之前都幫襯過千之味深水埗店💛
但大角咀呢間就第一次
不過亦都會係最後一次了
因為佢只係做到2月20日就結業
睇番FB店舖指皆因疫情成日都話停晚市
決定減少番堂食店數目
真係好可惜呀...

除咗丼飯之外,佢仲有啲set
今次叫咗迷你丼飯餐
入面有一個迷你丼飯、4款刺身、5件壽司
仲跟埋飲品添
百零蚊真係抵食
迷你三文魚粒粒海膽飯 拼火炙壽司

迷你三文魚粒粒海膽丼 跟火炙壽司
丼飯嘅三文魚俾得一啲都唔孤寒
粒粒都幾大粒下,食得好滿足
海膽就只係有一楷仔,不過價錢只係百零蚊都唔會期望有超多啦
所有刺身都幾新鮮👍
迷你火炙三文魚腩丼 拼壽司拼盤

迷你三文魚腩丼 拼壽司5件
三文魚腩都肥美嘅,有油脂香
壽司就一般啦冇特別
我會推薦火炙多啲,好味啲

雖然冇咗大角咀呢間分店
但仲可以繼續幫襯佢其他分店、外賣💛
2022-02-05
迷你三文魚粒粒海膽飯 拼火炙壽司
迷你火炙三文魚腩丼 拼壽司拼盤
  • 迷你火炙三文魚腩飯拼壽司拼盤
  • 迷你三文魚粒粒海膽飯拼火炙壽司
2022-01-03 275 瀏覽
每次中午想食日本野都會諗起依間餐廳,佢嘅餐牌選擇多,魚生飯、烏冬或者熟食都有。最平嘅餐$40就有交易,本身已經包飲品。然後再加$28可以升級多個沙律、螺肉、小食。覺得升級幾抵食所以每次嚟基本上都會加錢,多啲野食成個set咁開心啲。而小食可以五選一,其中有一個係組合係餃子、辣味雞翼(各兩件),亦都係我成日揀嘅款式。我都幾中意食依個照燒雞排定食,雖然係最平但分量十足,cp值夠高。點餐係掃QR Code,所以都幾方便,而且落完單野食都好快送到。因為野食分量真係頗多,我通常都會揀少飯,食完都已經覺得好夠飽。雞排外皮脆肉夠嫩滑,食落唔會乾柴,夾埋照燒汁好送飯。因為之前好多時喺其他地方食照燒雞排都會覺得overcook,所以個人覺得幾滿意依間餐廳嘅雞排,而且佢次次都可以keep到依個水準,唔錯幾好食。而其他食物味道正正常常,保持一貫水準,$68有咁多野食我覺得幾抵食,每次都食到非常滿足。再加上又係黃店,所以都會經常嚟幫襯。

2021-12-21
2021-11-16 408 瀏覽
突然要開會搞到好遲先收工,冇時間買餸煮飯,去咗千之味買壽司外賣。聽過呢間千之味好耐,全港都好多分店,但一直都無試過,見佢價錢好平就去試下!三文魚腩$20/2件左口魚$20@2件油甘魚$35@2件吞拿魚蓉$30@2三文魚子$48@2花之戀$48@3件鰻魚忌廉芝士卷$58@4件吉列炸蝦卷$38@4件雖然價錢親民,但質素無將貨就價!我好耐冇食過花之戀,呢度價錢真係好平,竟然$16有一大件!幾塊肥美厚身嘅三文魚包住滿滿嘅蟹子,一啖咬落去非常滿足!油甘魚同三文魚子嘅質素比我想像中好,油甘魚帶有光澤,魚味香濃,三文魚子大大粒,晶瑩通透,鮮味十足!三文魚腩油脂分佈均勻,口感肥美!卷物嘅飯就比較硬身,勝在足料,味道正常發揮。呢個價錢性價比唔錯,原來大部份地區消費滿$300仲可以免費送上門,連拎都唔駛拎,下次開party可以試下!

三文魚腩$20/2件
左口魚$20@2件
油甘魚$35@2件
吞拿魚蓉$30@2
三文魚子$48@2
花之戀$48@3件
鰻魚忌廉芝士卷$58@4件
吉列炸蝦卷$38@4件

雖然價錢親民,但質素無將貨就價!
2021-11-14 205 瀏覽
之前聽朋友推介千之味,發現屋企附近原來有吖,所以就即係黎試下,支持同路人!我今次就叫左一個壽司盛盒再加和風冷麵外賣,唔好睇少佢,有成25件,一個人一定食唔哂吖。呢個盛盒有唔同種類,有齊三文魚壽司,蟹籽軍艦,甜蝦壽司,熟蝦壽司,北寄貝,八爪魚壽司,加洲卷。壽司飯唔會酸。三文魚夠鮮甜美味 ,八爪魚唔會太韌,好有驚喜見到師傅好大方,飛魚子軍艦上面嘅餡多到寫晒出嚟。甜蝦既鮮甜味好夠。加洲卷都好足料。和風冷麵真係大件夾抵食,有大量飛魚子,蟹柳絲,青瓜絲。冷麵保留到個麵身質地,正。呢度價錢合理,質素又唔錯,大家要多多支持。

壽司飯唔會酸。

呢度價錢合理,質素又唔錯,大家要多多支持。
2021-11-12 213 瀏覽
今日經過一間平平無奇嘅壽司店,見到他的價錢非常吸引,點左一個吞拿魚壽司飯,成個套餐嘅價錢都係$90之內仲要係包埋嘢飲!然後再點左一個切角魚生飯!🥰🥰抵食新鮮良心的小店😆😆😆
然後再點左一個切角魚生飯!🥰🥰
抵食新鮮良心的小店😆😆😆
吞拿魚壽司飯
2021-11-10 125 瀏覽
天氣凍左,個人都懶左,今晚放左工後唔想煮飯,買外賣算經過見到呢間買夠$300可免運費,睇落幾吸引佢既定價都相當合理,唔知質素點樣呢?決定散叫壽司,叫左三文魚($18)、三文魚腩($20)、吞拿魚赤身($40)、左口魚($20)、帶子($35)、劍魚腩($28)、油甘魚($35)、特大赤蝦壽司($32)、每款都有兩件見到所有壽司都幾飽滿,睇下個帶子,都幾厚肉,食落又鮮甜🥰本身好擔心吞拿魚既質素,好彩唔似一般放題既貨色,食落都新鮮,赤身脂肪比例較少,質感較腍,魚味都幾濃好彩加多左吞拿魚赤身刺身,今次真係身心滿足外賣既話有獨立盒放置豉油、washibi、餐具同豉油盒,食用時好方便餐廳仲會俾幾舊冰同冰袋,好貼心🥳
天氣凍左,個人都懶左,今晚放左工後唔想煮飯,買外賣算

經過見到呢間買夠$300可免運費,睇落幾吸引
佢既定價都相當合理,唔知質素點樣呢?

見到所有壽司都幾飽滿,睇下個帶子,都幾厚肉,食落又鮮甜🥰

好彩加多左吞拿魚赤身刺身,今次真係身心滿足
餐廳仲會俾幾舊冰同冰袋,好貼心🥳

今日去朋友屋企玩,壽司pizza唔少得🤓 佢住奧海城嗰邊,介紹我食千之味💁🏻‍♀️ 可以係openrice度叫定再去拎💁🏻‍♀️ 啱哂我心水🤓佢雖然有好多唔同嘅外賣盛盒選擇,仲平啲,但我都係中意自己揀食乜😳 再多啲人先叫set☺️ 滿$300就送貨架了‼️今次叫咗海膽花之卷(2件)$58三色花之卷(3件)$72火炙芝士帶子壽司(2件)$42火炙三文魚腩壽司(2件)$28火炙三文魚壽司(2件)$24芥辣八爪軍艦(2件)$22油甘魚壽司(2件)$35三文魚腩壽司(2件)$20玉子壽司(2件)$15全部都好好食😋性價比高,尤其是嗰三色花之戀😳 同埋最緊要係呢到店員好好人,我拎嘅時候佢仲問我會唔會拎得太遠❤️ 佢俾咗乾冰我拎,咁就一定唔驚佢變壞!雖然睇落好小事,但呢嗰貼心嘅服務大型連鎖店都未必俾到我🥲

今次叫咗
三文魚腩壽司(2件)$20
玉子壽司(2件)$15

外賣自取
2021-11-04 75 瀏覽
逢午餐時間周圍都好多人,尤其是星期六,去邊都要等位,所以叫左外賣壽司,聽朋友說這一間好味而且價錢又合理,同埋可以上網自己揀嘢食,真係好方便。而今次叫左牡丹蝦刺身,三文魚腩刺身同埋有金魚刺身,好鮮甜同埋份量都幾多而壽司都叫左海膽壽司,炙燒左口魚壽司,赤貝壽司,帶子壽司,花之戀等等,都好新鮮,但壽司飯我覺得比較大舊左d外賣都等左45分鐘,叫左都多野食,其實都好快,但有點不方面就是自己要樓下攞野食,不過員工都好有禮貌,下次會再幫襯

• 三文魚腩刺身
2021-10-14 151 瀏覽
朋友帶我專登去大角咀試食,大角咀果然係多好野食既地方。兩個人去試叫左兩個午餐角切魚生飯同火灸丼分別都係45同68蚊,已經好抵,睇埋用料仲正,45蚊既角切魚生飯有魚子真係抵到爛。火灸丼係燒三文魚、燒左口魚裙邊仲有兩隻大蝦。👍🏻👍🏻👍🏻

2021-10-14 89 瀏覽
之前經過深水埗,都諗住幫襯下「御品.千之味」E一間日本菜餐廳,但臨時變左掛。今次嚟到大角咀E頭,比我發現到佢有分店係附近,的起心肝嚟試一試佢到底質素如何先!😆店內環境舒服,有唔少嘅卡位比我哋選擇坐。裝修都好日系,令我哋食日本嘢嘅時候更有親切感。🤗今次點咗一份海膽三文魚丼同埋一份四色丼。佢嘅海膽鮮甜,係E個價錢嚟講算係唔錯,三文魚亦都係非常足料。至於佢個四色丼飯,一次過可以滿足你食到三文魚、油甘魚同埋甜蝦,啱曬每樣都想試啲嘅你!😜佢嘅每個丼飯都包一碗麵豉湯同一包紙包飲品,亦可以按你嘅胃口點多飯。E個價錢,包咁多樣嘢,食物質素都ok,係性價比之選!

海膽三文魚丼、四色丼
2021-09-06
2021-07-14 729 瀏覽
聽朋友講過千之味又平又好食 Lunch time 去咗試 佢唔使等好耐就有位 食個Lunch都係40-50蚊左右 仲要唔差 幾好味添。我揀咗食角切魚生飯 雖然係角切魚生 但佢嘅料都算唔少 食落都新鮮 而枱面上有分別放左 魚生醬油 同埋 壽司飯醬油。
2021-05-27 854 瀏覽
早幾日同朋友經過大角咀望到個餐牌好吸引就決定食呢間😆等左十五分鐘左右就入得我地叫左 四色丼 迷你三文魚丼拼壽司餐另外仲加左$2x有赤海蝦刺身、螺肉同沙律然後再加左海膽軍艦 帆立貝同鰻魚壽司🍣總括泥講我覺得佢呢個價錢啲刺身都ok 赤海蝦都好鮮甜😋四色丼入面有三文魚腩、油甘魚、甜蝦同墨魚其中三文魚腩都好肥美☺️海膽軍艦上面啲海膽都比得好足😆女仔就咁食一個餐都好夠飽🤣唔洗再加壽司都得美中不足係啲刺身唔夠凍😖如果凍啲就好埋單大約$36x幾兩個人
早幾日同朋友經過大角咀
望到個餐牌好吸引就決定食呢間😆
等左十五分鐘左右就入得

我地叫左 四色丼 迷你三文魚丼拼壽司
另外仲加左$2x有赤海蝦刺身、螺肉同沙律
然後再加左海膽軍艦 帆立貝同鰻魚壽司🍣

總括泥講我覺得佢呢個價錢
刺身都ok 赤海蝦都好鮮甜😋
四色丼入面有三文魚腩、油甘魚、甜蝦同墨魚
其中三文魚腩都好肥美☺️
海膽軍艦上面啲海膽都比得好足😆
女仔就咁食一個餐都好夠飽🤣
唔洗再加壽司都得
美中不足係啲刺身唔夠凍😖
如果凍啲就好
埋單大約$36x幾兩個人

2021-05-12 595 瀏覽
聽過有唔少朋友都推介千の味 話又平又好食今日行過見佢有抗疫餐 仲有好多款揀!我揀左火炙丼試一試 睇下係味真係咁好食點知 好驚喜呀❤️❤️❤️❤️蝦又大隻又新鮮 左口魚好甜好滑 三文魚又厚又大件絕對有下一次呀!!好好食呀😋仲要好飽😋⭐️午市$68 晚市$78
聽過有唔少朋友都推介千の味 話又平又好食
今日行過見佢有抗疫餐 仲有好多款揀!
我揀左火炙丼試一試 睇下係味真係咁好食
點知 好驚喜呀❤️❤️❤️❤️
蝦又大隻又新鮮 左口魚好甜好滑 三文魚又厚又大件
絕對有下一次呀!!好好食呀😋仲要好飽😋
⭐️午市$68 晚市$78
2021-05-11
外賣自取
2021-04-27 519 瀏覽
呢間越開越多分店💛疫情底上無得去日本 食日本野止下癮先迷李吞拿魚蓉丼壽司刺身餐$148個set係包沙律🥗+小食+飲品/味噌湯+甜品(雪米糍)刺身有三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦火炙壽司有三文魚、三文魚脂、左口魚、鰻魚、熟蝦 🍣呢個set一次過滿足晒我想食火炙壽司、刺身同丼飯三個願望😆刺身4款都好新鮮❤️吞拿魚蓉丼份量都好足 幾乎遮晒啲飯🍚魚蓉夠幼細 配埋香蔥更帶出鮮味😋火炙壽司好好味 入口即溶 其中上面有芝士🧀難忘嘅係三文魚脂非常甘香而且唔腥大滿足💛💛💛
呢間越開越多分店💛
疫情底上無得去日本 食日本野止下癮先

迷李吞拿魚蓉丼壽司刺身餐$148
個set係包沙律🥗+小食+飲品/味噌湯+甜品(雪米糍)
刺身有三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦
火炙壽司有三文魚、三文魚脂、左口魚、鰻魚、熟蝦 🍣

呢個set一次過滿足晒我想食火炙壽司刺身同丼飯三個願望😆
刺身4款都好新鮮❤️
吞拿魚蓉丼份量都好足 幾乎遮晒啲飯🍚
魚蓉夠幼細 配埋香蔥更帶出鮮味😋
火炙壽司好好味 入口即溶 其中上面有芝士🧀
難忘嘅係三文魚脂非常甘香而且唔腥

大滿足💛💛💛
大角咀真係勁多餐廳小店,有次 Lunch 食過都ok,所以夜晚嚟試一試晚上等位嘅人唔算太多,加埋我哋book咗,都幾快有得入去坐。叫完嘢食飲下茶冇幾耐就上菜,唔使等好耐======先講下呢個鰻魚定食,有沙律、螺呢啲冷盤同麵豉湯,分開裝感覺都唔錯。主角「鰻魚」反而比壽司更值得推介,佢係嗰種厚身又肥美嘅鰻魚﹗因為佢偏厚,所以食落真係啖啖肉,而且肉質幾彈牙,唔會好似超市個啲林patpat。另外仲有隻流心蛋餸飯而且啲汁唔會太多,所以燒出嚟唔會得個甜字,連平時好怕壽司拼盤同刺身相對就普通啲,款式唔算好特別,醋飯好似酸咗少少,刺身都比較普通,真係同超市嗰啲差唔多~

======

而且啲汁唔會太多,所以燒出嚟唔會得個甜字,連平時好怕
鰻魚定食
壽司拼盤