louishihi

louishihi

我是 louishihi
訊息
正顯示第 110 篇(共 32 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
NOV 21

約左朋友去旺角出街食晚餐,記得之前有另一個朋友講點心到MIX大排檔幾好味,咁去開旺角就去試試佢。我就去左金雞廣場到試,等位都算快安排好。上網睇過下人地介紹,咁去到見到佢環境都唔錯,係有花心思係裝修到既。我就叫左佢既小妙王,蛋白炒飯同個蠔餅,可以話樣樣都唔錯,食物既份量落足料。佢既野食款式都幾多,如果多人去食就可以試多幾款唔同既菜式,下次會去試下佢地其他既招牌菜。呢間餐廳地理都易去,員工都有禮貌,值得都去。
OCT 21

去開Megabox行街,知有間新野開咗就去試下,見幾大環境幾寬敞,感覺都舒適。刺身就幾唔錯都算新鮮,關東煮係正正常常,反而個炒飯幾好食。串燒放題黎過講係幾抵食,燒菠蘿同西京燒係推薦既,呢個價錢算唔錯。
JUL 21

太耐冇食又想食燒肉 就上網做完research揀咗呢間食台式燒肉 安平燒肉。佢個埸幾大 有個自助區自己可以出去拎下野食野飲咁。佢枱上有幾款醬汁可以自己揀 我自己就點檸檬汁覺得幾fresh。呢度除咗燒肉之外 佢都有d熟食小食 可以係燒緊等熟既時間食住先。而佢都幾多款式 上網就睇人地介紹就話有80多款食物 佢有分唔同既價錢既 我就揀最平個個都夠。最平個個都唔少野食揀 我就覺得唔錯 仲一定可以食飽 食完最後仲有一張甜品紙 可以有雪榚食。唯一佢都幾多人食 記得要早d book。
JUL 21

上次經過超多人排隊 難得見到一日少啲人排 就係外賣試下。試過就知係幾抵食嘅 個便當都做得好靚 睇完都食得開心啲。叫咗個鹽酥蝦捲便當 本身買外賣返去睇落以為唔大份 最後原來食曬成個便當都幾飽 而佢都真係幾好食 個皮夠脆,食落彈牙 飲品就冇乜特別。
JUL 21

朋友升職請食飯 特登去大角咀既老厝邊 咁呢間台式餐廳就係埃華街附近。佢呢間鋪既嘅裝修都幾台式風格。我就揀咗古早味滷排骨便當 果然錯呀係我想像中嘅 炸得夠脆夠香 果然無介紹錯。仲有試咗佢個超濃芋泥蛋餅 佢芋泥好香好多 但想要再多d 呢兩個都推介試試。
JUL 21

對上一之食一蘭其實好耐之前 已經唔係好記得個味 約咗人係銅鑼灣 就提議下食拉麵 所以就去食下。印象無乜妙別 都係點菜紙有幾個選擇 有得揀「湯濃度」「油膩度」「香蒜」「蔥」「叉燒」「秘製醬汁」「麵的硬度」圈出要既口味就得。可能太耐無食 都唔得上次好唔好食 但今次食覺得正正常常 唔錯既。
JUL 21

係大角咀本物有好多間餐廳想試 咯咯雞係其中一間 咁終於去買外賣試 本身係打算坐底堂食 但唔多覺有位坐 就買咗外賣 揀咗芥末蜜糖炸雞。我就好近 所以食既時候d仲係熱既 食落個皮仲脆 咬落去d汁好好味 好正。。
JUL 21

好少去愉景灣 入得黎想享受下 揀咗間餐廳食墨西哥菜 重點係坐outside 坐近海邊食 心情都好d。叫咗個兩樣野食 佢個環境真係唔錯 食住個粟米片 當小食幾嘆。而呢到係有好多款唔同既辣椒醬可以試 中意食辣既可以試返夠本。
JUL 21

自轉燒根本就係為懶人而設,串燒識自己轉,熟就食得,正!呢到食物種類都多,黎得都快,但會有漏下單咁,但唔算多既。呢到轉下轉下又幾岩幾個朋友黎傾下計咁食,再加上呢到有唔同既飲品同前菜,而重點佢係既飲品係有啤酒揀,任食串燒再加上任飲啤酒真係超嘆,但係有唔夠好係佢d啤酒一開埸既時候係唔凍,之後再拎都係唔算夠凍,呢樣係扣咗分既。不過吒間款式多又有啤酒飲係都值得去食下。
JUL 21

大角咀都多好野食既,網上見到呢間唔少人介紹,就特登約個朋友去試下,lunch time好多人,差d放棄。食佢個招牌厚切豬扒喇沙,就真係幾唔錯既,夠大又夠厚好味道既。但佢地唔知係唔係好生意得濟,d坐位安排真係有進步空間啦。佢既食物係可以既,所以下次再食考慮外賣。
Top