2022-09-03 78 瀏覽
係網上尋找深水埗推介,其中一個一定係食康瑞甜品。今日難得去深水埗生隆買月餅🥮,當然都要去埋康瑞朝聖。下就四點幾,唔需要排隊就可以walkin。店內大多數糖水唔要三圓都係廿二蚊到,加埋佢地必食之選三圓後都係廿七蚊。我揀左全店no. 1 仙草,朋友則揀了椰奶紅豆。糖水偏甜,圓子味道突出唔到反而令人食落唔覺有芋頭味紫薯味等,令人有少少失望。不過廿七蚊食一碗足料糖水都唔容易而且整間店既店員都有禮貌,夏天食康瑞解暑一流。
特選仙草配和椰奶紅豆
2022-09-03
特選仙草配和椰奶紅豆
2022-08-31 79 瀏覽
今日同朋友喺深水埗食完晚飯,咁就諗住順便食埋糖水,咁喺深水埗食糖水就一定會諗起呢一間,康瑞甜品👍🏻👍🏻👍🏻🤩🤩🤩我哋就嗌左一個招牌特色仙草百搭同埋綠豆沙😍特色仙草百搭好足料,有好多仙草喺入邊,除此之外都仲有好多配料,再配埋佢個糖水底好好食😋😋😋😋😋另外個綠豆沙都好好食,好濃郁嘅綠豆味,同埋都食到好多綠豆喺入邊,成個糖水唔會好稀,好似食緊水咁😂總括嚟講喺深水埗食糖水嘅話,康瑞係一間十分之唔錯嘅選擇🤩🥳👍🏻

我哋就嗌左一個招牌特色仙草百搭同埋綠豆沙😍

2022-08-27 126 瀏覽
甜品嚟講 有啲甜 芋圓好實 冇咩口感 系蕃薯芋圓稍有少少味道 招牌仙草芋圓百搭 仙草好食 唔係用涼粉去替換 值得一讚 每一款材料都落好多 好足料以每碗27的價錢嚟講 簡直係平民抵食之選👍
以每碗27的價錢嚟講 簡直係平民抵食之選👍
養生紫米露配
2022-08-26
2022-08-26 59 瀏覽
如果話《康瑞》係香港no.1既台式糖水店,絕對係當之無愧。位於深水埗既呢間小店,長期都大排長龍,當中最出名既糖水一定係呢個特色仙草配,只係$26,性價比極高。入面有仙草、芋圓、地瓜圓、西米、丸子、紅豆、珍珠。每樣配料份量都好多,軟硬度都岩岩好,糖水底唔會太甜,配上奶精每樣野都恰到好處。唯獨芋圓同地瓜圓味道可以再濃啲。其他糖水舖賣一碗呢啲台式糖水都要$40起跳,呢到$26有呢個質素的確十分出色。之前都有食過桂花系列,一樣清香順口呢!
 朋友帶我黎呢間深水埗好出名既康瑞甜品,呢間有各式傳統甜品食,例如椰汁西米露、紅豆沙、綠豆沙等。價錢非常親民🥰連埋芋圓碗碗大碗足料都係大約三十蚊。1️⃣特色仙草百配($27)勁多配料😍有西米、薏米、紅豆、仙草、珍珠、小丸子、芋圓、地瓜圓。仙草好滑,而且食落唔會太甜。芋圓地瓜圓食落煙韌有咬口,食到食物原材料既味道~  2️⃣香芒椰汁西米露配($34)椰汁味道香,唔會太重,仲有切粒芒果肉,好啱夏天食😌
1️⃣特色仙草百配($27)
2️⃣香芒椰汁西米露配($34)
椰汁味道香,唔會太重,仲有切粒芒果肉,好啱夏天食😌
2022-08-15 104 瀏覽
朋友推介深水埗呢間芋圓仙草甜品店,喺附近大排檔食完嘢,就梗係過嚟食糖水。發現甜品店款式雖然唔係特別多,但主要推薦芋圓甜品。我叫咗一碗:芒果芋圓西米露 $32椰汁係比較「希」少少,芒果比較有口感唔會好林,我反而鍾意呢種!整體都不錯不過不失。

我叫咗一碗:芒果芋圓西米露 $32
2022-08-14 96 瀏覽
係西九食完飯順便行埋去幫襯下康瑞照舊嗌左佢既招牌仙草芋圓老公就食楊枝甘露芋圓水準照舊保持到非常之足料食完一碗都飽飽地蕃薯圓同芋圓煙韌帶有微微既蕃薯同芋頭味食左咁多間,始終呢間既芋圓係最好食而且水準都keep住唔會話做耐左就開始失水準老公果碗楊枝甘露又係非常足料芒果大大粒而且甜度十足值得一讚係芋圓同小丸子放左係雪櫃幾個鐘先食都唔會硬左佢然食得出佢既煙韌性價比極高,比起傳統既老字號佢哋賣得更平但唔會因為價錢平而唔好食
係西九食完飯順便行埋去幫襯下康瑞
照舊嗌左佢既招牌仙草芋圓
老公就食楊枝甘露芋圓
水準照舊保持到
非常之足料
食完一碗都飽飽地
蕃薯圓同芋圓煙韌帶有微微既蕃薯同芋頭味
食左咁多間,始終呢間既芋圓係最好食
而且水準都keep住
唔會話做耐左就開始失水準
老公果碗楊枝甘露又係非常足料
芒果大大粒而且甜度十足
值得一讚係芋圓同小丸子放左係雪櫃幾個鐘先食都唔會硬左
佢然食得出佢既煙韌
性價比極高,比起傳統既老字號佢哋賣得更平
但唔會因為價錢平而唔好食
外賣自取
2022-08-07 165 瀏覽
#康瑞甜品 #sorriso_深水埗區-依家係我長期book mark嘅甜品,第一次幫襯係5年前,佢都仲keep到水準,冇咩點加價,佢前身係一間涼茶店嚟,後來賣芋圓發現愈嚟愈好生意,就索性連店名都改做甜品🧆【特式仙草百配】 $27 (8.2/10)入面有芋圓、地瓜圓、小丸子、紅豆,薏米、珍珠、西米、仙草,堂食店員會問要凍定熱、要唔要奶,要嘅話就直接加落碗仙草,外賣嘅話奶係會分開俾你,仙草好滑,每一樣配料食落軟硬度啱啱好,芋圓就偏細粒,碗野都唔會太甜,飯後甜品啱啱好,勁jeng🍯【椰奶紅豆沙配芋圓、地瓜圓、小丸子】 $27 (7.5/10)呢碗係紅豆沙做底,但配料同上面差唔多,不過我覺得碗紅豆沙太甜,所以扣左啲分,我地都係鍾意上面嗰碗多啲😅#sorriso_深水埗 #sorriso_九龍-📍【康瑞甜品】深水埗荔枝角道323號地舖🕑Mon to Sun 15:00~0:00-#foodie #foodiehk #hkeats #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #日常生活 #不專業食評 #打卡 #相機食先 #黃店地圖 #食好西 #食評 #852foodie #吃貨 #yellowshop #
#康瑞甜品 #sorriso_深水埗區

🧆【特式仙草百配】 $27 (8.2/10)

#sorriso_深水埗 #sorriso_九龍
📍【康瑞甜品
深水埗荔枝角道323號地舖
🕑Mon to Sun 15:00~0:00
#foodie #foodiehk #hkeats #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #日常生活 #不專業食評 #打卡 #相機食先 #黃店地圖 #食好西 #食評 #852foodie #吃貨 #yellowshop #foodstagram #foodphotography #深水埗黃店 #九龍黃店
仙草芋圓百配
仙草芋圓百配
  • 特式仙草百配
  • 仙草百配
2022-08-04 101 瀏覽
每次去都係咁多人,都係要等得比較耐😂😂呢間店舖最出名嘅一定係仙草芋圓。今次去最大唔同係個餐牌更新咗,精美咗好多。糖水嘅種類亦都唔少,我哋就西米露同埋仙草芋圓。甜度適中又有咬口,的確係食飽飯之後嘅絕佳甜品。佢仲有好多糖水產品,例如綠豆沙,蓮子腐竹糖水我都有興趣試🥰除咗糖食之外亦都可以外賣,食甜品期間我都見到唔少人喺出邊停低架車然後買外賣。雖然出邊都仲係好多人等緊,店員都唔會抱住一個趕客嘅心態,好有耐性幫我哋影合照,呢個都算係加分位。相片方便大家都係差唔多我就唔特登影啦😂😂
每次去都係咁多人,都係要等得比較耐😂😂
呢間店舖最出名嘅一定係仙草芋圓。

2022-08-03
$30 (宵夜)
2022-07-19 147 瀏覽
.📍店舖:康瑞甜品📍#饅頭去深水埗 #饅頭的港味道#饅頭食甜品————————————————🥢秘製軟滑糖不甩 ($20)呢度嘅糖不甩可謂係用心之作,細碎花生、芝麻同椰絲炒到好香口微焦,入口香脆帶少少油份濕度,糖不甩嘅糯米粉糰亦帶糯香唔過甜,不過略嫌煮得淋咗啲,唔夠滿足煙韌控。◾評分:7.3/10🥢特色仙草配 加湯圓($26)呢碗以淡奶同冰糖水為基底,配料包含仙草、芋圓、地瓜圓、珍珠、小丸子、西米、紅豆同薏米,咁多料夾埋都只係30蚊樓下,真係好抵食!印象比較深於嘅係頗有彈性、似果凍咁滑溜嘅仙草,藥材甘苦清香同甜味比例恰當,滋潤清爽;芋圓同小丸子等配料都足夠煙韌,唔易斷口,味道自然唔似嚼膠;粒粒紅豆軟綿甜美,薏米帶輕微嚼勁,西米晶瑩剔透。整體味道因為配料太多導致有啲混雜,除咗仙草之外其他嘅原材料味道都唔係特別明顯,但結合價錢同咁豐富嘅配料口感,都冇咩需要挑剔。◾評分:7.7/10————————————————🔸整體評分:7.5/10🔸小編回頭率:7/10
📍店舖:康瑞甜品📍
#饅頭去深水埗 #饅頭的港味道
#饅頭食甜品
————————————————

🥢秘製軟滑糖不甩 ($20)
◾評分:7.3/10

🥢特色仙草配 加湯圓($26)
◾評分:7.7/10

————————————————
🔸整體評分:7.5/10
🔸小編回頭率:7/10
黎到深水埗必食甜品,食過好多次仙草百配,性價比好高,唔洗$30已經食到咁大碗足料地瓜圓甜水,仲要係好吃!👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟特色仙草百配芋頭丸地瓜圓仙草 ( 凍)糖水配料有 仙草 ,芋買 ,地瓜圓 ,小丸子 ,珍珠 ,薏米 ,西米,真係非常足料😋😋 三色芋圓口感 煙煙韌韌 。仙草好滑 上面加入奶好香。仙草連埋其他配料一齊食,層次感非常豐富,甜水唔會好甜,熄晒成碗都唔會溜,非常值得推薦。📍 康瑞甜品 深水埗荔枝角道323號地舖

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼

🌟特色仙草百配芋頭丸地瓜圓仙草 ( 凍)

📍 康瑞甜品
深水埗荔枝角道323號地舖
2022-07-02 130 瀏覽
夏天熱辣辣,最啱就食甜品,濕下口,行街行到熱熱地,就求其入左呢間甜品鋪,估唔到有驚喜!抵食,味道都唔錯!叫左招牌仙草配$26,有宇圓,地瓜圓,小丸子,同仙草。其他甜品鋪起碼30幾。味道都幾好食,唔會好甜,夠料,都夠濕潤,下次我會帶埋朋友試其他。

📍康瑞甜品 @ 深水埗最抵食嘅仙草百配🥰一碗有晒芋圓地瓜圓、小丸子、珍珠、薏米紅豆同滑嫩仙草!雖然芋圓嗰啲丸子類味道唔出,但勝在煙韌程度剛好,好有咬口,所以我每次食完都好滿足ヽ( ★ω★)ノღ 特色仙草百配 $27ღ 香芒椰汁西米露 $28回頭指數😼3.5/5(深水埗必食甜品(ᗒᗊᗕ)
📍康瑞甜品 @ 深水埗

ღ 特色仙草百配 $27
ღ 香芒椰汁西米露 $28

回頭指數😼3.5/5(深水埗必食甜品(ᗒᗊᗕ)
香芒椰汁西米露
2022-06-20 128 瀏覽
喺深水埗食完晚飯,梗係接住同班朋友食埋糖水😛黎到康端附近唔通唔食埋?我就一定叫返自己最愛嘅紫米露配芋圓+地瓜圓+小丸子🍡影相嗰陣唔記得攪吓個底🤣啲料係晒個底到,我食左好耐都仲好多料,到最尾都係食唔晒😆芋圓+地瓜圓煙煙韌韌,又唔會太甜,真係好正🤤仲要只係$27,飲杯手搖都唔止😉另外,加左花生湯圓,$6 有4粒,抵到爛🤩
喺深水埗食完晚飯,梗係接住同班朋友食埋糖水😛
黎到康端附近唔通唔食埋?
我就一定叫返自己最愛嘅紫米露配芋圓+地瓜圓+小丸子🍡
影相嗰陣唔記得攪吓個底🤣
啲料係晒個底到,我食左好耐都仲好多料,到最尾都係食唔晒😆
芋圓+地瓜圓煙煙韌韌,又唔會太甜,真係好正🤤
仲要只係$27,飲杯手搖都唔止😉
另外,加左花生湯圓,$6 有4粒,抵到爛🤩
養生紫米露配芋圓+地瓜圓+小丸子
特色仙草配芋圓+地瓜圓+小丸子  /
Soup was not too sweet in a fair price. A good place to have some after dinner delights in the neighborhood ~It would be perfect if the dark jelly had a stronger herb taste. Right now it was practically tasteless despite it being smooth and bouncy. Taste and texture of food are equally important.