2024-04-09 0 瀏覽
康瑞甜品 (深水埗)深水埗荔枝角道323號地舖🔸特式仙草百配 $29超級多配料有地瓜圓、芋圓、小丸子、仙草、薏米、紅豆😍😍啖啖都有好多料👍🏻cp值很高~7.9/10🔹桂花酒釀小丸子 $29有地瓜圓、芋圓、小丸子配料好煙銀桂花味好香味精偏甜🤣酒味吾算突出7.7/10
康瑞甜品 (深水埗)

🔸特式仙草百配 $29
超級多配料

有地瓜圓、芋圓、小丸子、
仙草、薏米、紅豆😍😍
啖啖都有好多料👍🏻
cp值很高~
7.9/10

🔹桂花酒釀小丸子 $29
有地瓜圓、芋圓、小丸子
配料好煙銀
桂花味好香
味精偏甜🤣
酒味吾算突出
7.7/10

2024-04-03 37 瀏覽
懷舊的小店, 甜品抵食, 比其他舖頭要平宜, 行開深水埗可以試下 食物 : 特式仙草配芋圓+地瓜圓+小丸子 $29 - 味道唔錯, 大大碗好足料 阿爺薑汁蕃薯糖水 $24 - 大大碗, 蕃薯好香, 薑汁味濃, 是暖胃之選 環境 : 溫馨的小店, 佈置舒服乾淨 服務 : 職員有禮貌 價錢 : HK$53 (無加一服務費)
環境 : 溫馨的小店, 佈置舒服乾淨
服務 : 職員有禮貌
價錢 : HK$53 (無加一服務費)
阿爺薑汁蕃薯糖水
特式仙草配芋圓+地瓜圓+小丸子
2024-03-17
阿爺薑汁蕃薯糖水
2024-04-03 18 瀏覽
好耐無來過呢間糖水店,今次趁復活長假尾巴來幫襯一下今次點左桂花酒釀丸子同埋紫米露,兩款糖水都配芋圓及小丸子,價錢盛惠$29/碗桂花酒釀丸子既桂花味好出,清淡得來帶點香,芋圓細細粒有口感,不過就無咩味舖仔細細,入邊大多數係細枱,適合4人以內,外邊仲有一張枱方便吸煙或者等外賣客人可以坐下。我地二人當晚大約9點15分左右到,不用等位,但如果係4人以上就應該要等一陣先有位。順帶一提,舖頭中間位置既座位冷氣較涼,建議可以帶返件外套,以免著涼
好耐無來過呢間糖水店,今次趁復活長假尾巴來幫襯一下

2024-04-02
$29 (宵夜)
  • 酒釀桂花配芋圓
這間我和食神男友由它藏匿在中醫鋪裡時已開始光顧了,有種陪著我們長大的感覺。🥺我最喜歡吃他家自製的暖特式仙草百配,每次到訪/經過我都忍不住要吃上一碗~🥰這裡的特式仙草百配配料很豐富,有仙草、西米、紅豆、珍珠、還有自家製的芋圓、地瓜圓和小丸子,自家製的特別軟糯,特別足料,特別好吃!🤗這裡選擇不算很多元化,但也有飲品如仙草珍珠鮮奶露、仙草紅豆鮮奶露等,還有懷舊小食什果味啫喱、糖不甩。🫶🏻之前有外國朋友吃過這裡的酒釀桂花配,也覺得很好吃!😋男友每次來都會點仙草珍珠鮮奶露來喝,冰的很香滑,配上嫩滑仙草和煙韌珍珠,口感加倍。👍🏻老闆會把小朋友的畫作🖼️掛在店內,很童趣,又有紅燈籠掛在店外,想起九份的夜景了🎑~充滿回憶的一間甜品小店💟Info店名:康瑞甜品地址:深水埗荔枝角道323號地舖

這裡的特式仙草百配配料很豐富,
有仙草、西米、紅豆、珍珠、
還有自家製的芋圓、地瓜圓和小丸子,
自家製的特別軟糯,特別足料,特別好吃!🤗

還有懷舊小食什果味啫喱、糖不甩。🫶🏻

之前有外國朋友吃過這裡的酒釀桂花配,也覺得很好吃!😋

男友每次來都會點仙草珍珠鮮奶露來喝,冰的
很香滑,配上嫩滑仙草和煙韌珍珠,口感加倍。👍🏻

老闆會把小朋友的畫作🖼️掛在店內,很童趣,
又有紅燈籠掛在店外,想起九份的夜景了🎑~

充滿回憶的一間甜品小店💟

Info
店名:康瑞甜品
地址:深水埗荔枝角道323號地舖
2024-03-17 103 瀏覽
📍康瑞甜品宜家周街都係芋圓糖水舖但能夠將芋圓呢樣野整得好食既真係唔多一係就好硬、一係就好粉今次同大家分享呢間糖水舖係我每次去深水埗都必食既小店‼️😋特色仙草百配 ($29)呢碗係呢間舖既招牌糖水一見到個碗就知好足料❗️有西米、紅豆、薏米、珍珠、仙草、芋圓、地瓜圓、小丸子仲有花奶淋係上面👍🏻入面既配料全部都煙煙韌韌每樣都配搭得天衣無縫芋圓食得出有芋頭香味而又唔會太硬太粉不過我最中意係佢既仙草呢間店舖係做涼茶起家所以佢既仙草係有類似龜苓膏個種甘甜味但絕對唔苦呢到既仙草同坊間既好唔同食完會令你有養生既感覺🤣係一碗令你覺得無咁大罪惡感而又健康既糖水😚😋椰汁西米露配小丸子、地瓜圓、芋圓 ($29)舖頭仲有其他糖水可以選擇呢碗椰汁西米露有好香既椰汁味好明顯係店家一d都唔吝嗇瘋狂落椰汁配料一樣好夾👍🏻呢個價錢有咁多料真係好抵食‼️康瑞真係我每次去深水埗都會特登行過去食既糖水舖真係又抵食又好食‼️‼️‼️大推👍🏻👍🏻👍🏻
📍康瑞甜品

宜家周街都係芋圓糖水
但能夠將芋圓呢樣野整得好食既真係唔多
一係就好硬、一係就好粉
今次同大家分享呢間糖水舖係我每次去深水埗都必食既小店‼️

😋特色仙草百配 ($29)
呢碗係呢間舖既招牌糖水
一見到個碗就知好足料❗️
有西米、紅豆、薏米、珍珠、仙草、芋圓、地瓜圓、小丸子
仲有花奶淋係上面👍🏻
但絕對唔苦
呢到既仙草同坊間既好唔同
食完會令你有養生既感覺🤣
係一碗令你覺得無咁大罪惡感而又健康既糖水😚

😋椰汁西米露配小丸子、地瓜圓、芋圓 ($29)
舖頭仲有其他糖水可以選擇

康瑞真係我每次去深水埗都會特登行過去食既糖水
真係又抵食又好食‼️‼️‼️大推👍🏻👍🏻👍🏻
2024-03-17
2024-03-10 93 瀏覽
呢間康瑞甜品好似都真係幾出名 不過小編第一次食 感覺都唔錯 雖然係啲好平嘅平民小店 但係小編覺得咁樣更加要大力推介🥰🥰.🐷特色仙草配 $29今次我就淨係食咗一碗熱嘅特色仙草配 其實可以要凍嘅😂 不過女人總有幾日唔舒服 所以小編都係要番返碗熱嘅 而朋友就要咗一碗凍嘅 但係兩碗嘢睇落去個樣唔同 唔知係咪因為凍同熱 所以有啲分別 佢嗰碗好似面頭有啲椰汁🥥呢碗嘢主要裏面係有芋圓、地瓜圓、小丸子 芋圓同埋地瓜圓嘅口感都幾煙靭😬 的確係幾好食 最值得讚嘅係份量真係好多然後裏面嘅小丸子份量都多 而且真心煙靭 有啲舖頭啲小丸子係唔知點解腍啤啤😂😂其實除咗呢三樣配料之外 仲有一啲西米、超好食嘅薏米、珍珠😂😂我會話真係一個大雜燴 冇諗過有咁多嘢如果你嗰日係好飽嘅話 真係建議你唔好食呢一碗芋圓、地瓜圓、小丸子、薏米、珍珠、西米…聽到都覺得飽啦大佬😂所以好抱歉小編今次淨係食咗¾🥲 因為再食真係會嘔出嚟(真心好飽)仲有就係佢哋仲有主角仙草 仙草味道都唔錯 不過不失咁樣啦 同埋份量真心OK整個份量同埋味道 再加埋佢嘅價錢真心好吸引🤩小編一定會再去😬下次試啲新嘢😂同行嘅朋友亦都推介可以試吓佢哋嘅祛濕茶 今次小編就冇
🐷特色仙草配 $29

我會話真係一個大雜燴 冇諗過有咁多嘢
如果你嗰日係好飽嘅話 真係建議你唔好食呢一碗

同行嘅朋友亦都推介可以試吓佢哋嘅祛濕茶 今次小編就冇飲到 不過朋友就話飲親都好有用 飲完次次都係會解決咗佢幾日冇去到廁所嘅問題🚽🚽 下次等小編都試吓😂😂
康瑞甜品
📍深水埗荔枝角道323號地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處
2024-02-25 112 瀏覽
晚上1030左右一行9人到達康瑞從遠處已望見有幾組人在門口等候本以為要等上三五七張桌誰知只需等两張比想像中快多了✨環境乾淨 位置不算闊落 但算是與好友温暖地結束相聚的好地方🫶🏼不太餓 但又想一嚐店家的芋圓和地瓜圓 所以選了較清新輕型的🫘特式仙草百配 $29仙草 紅豆 薏米 珍珠 芋圓 地瓜圓 和小丸子煙韌控必吃🤍基底是糖水 加上一點花奶 不太甜 能吃到仙草甘甜的味道從两款口味的粉圓中都能吃出食材的原味但地瓜的更突出一點整體不俗 性價比高🪐
晚上1030左右一行9人到達康瑞

能吃到仙草甘甜的味道
從两款口味的粉圓中都能吃出食材的原味
但地瓜的更突出一點

整體不俗 性價比高🪐

特式仙草百配(暖)
2024-02-24
特式仙草百配(暖)
2024-01-22 317 瀏覽
食飽飯,仲未想散,唯有搵糖水食。.康瑞甜品一直都幾出名,門口超級多人排隊,但原來多數都係等外賣,等咗5分鐘左右就有得入去坐。.天氣涼涼哋,叫咗一碗😋熱酒釀桂花+芋圓 地瓜圓 小丸子 $28甜得來唔「漏」,有一股清香味,蛋花令成碗糖水更加滑口。芋圓地瓜圓都好好食,除咗煙靭有咬口,亦真係滲透芋圓同番薯味,唔係得個顏色。😋楊枝甘露 + 芋圓 地瓜圓 小丸子 $38酸酸甜甜,芒果肉都好足料,但感覺楊枝甘露同丸子冇咁夾,但都好食~.以糖水價錢,覺得幾高質,好過好多現有糖水舖,但想坐得耐就唔係一個好選擇,老闆都會邀請坐得較耐嘅客人離開。
食飽飯,仲未想散,唯有搵糖水食。
天氣涼涼哋,叫咗一碗
😋熱酒釀桂花+芋圓 地瓜圓 小丸子 $28

😋楊枝甘露 + 芋圓 地瓜圓 小丸子 $38

深水埗一向多高質cafe同打卡甜品,上個星期襯天氣仲係暖暖地,就去左食嗰一區內好出名嘅康瑞甜品,性價比極高😍🍡特色仙草百配($27)呢碗仙草超級抵食☺️一大碗有齊晒芋圓地瓜、小丸子、珍珠、仙草同薏米紅豆😋食完成個人飽晒🤣值得一提係芋圓地瓜、小丸子同珍珠都好有咬口,好煙韌,加埋仙草一齊食一啲都唔會話好膩👍評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5人均:$27📍 康瑞甜品 (深水埗)深水埗荔枝角道323號地舖

🍡特色仙草百配($27)

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
人均:$27

📍 康瑞甜品 (深水埗)
  • 特式仙草百配
2023-12-11 297 瀏覽
12月點解仲係23度🫠 我今日著短衫短褲🥲今日日頭係深水埗,突然同事話想食糖水就去咗呢間無去好耐嘅糖水舖~就係~康瑞甜品🥰我叫咗4號椰奶紅豆沙配芋圓 地瓜圓 小丸子佢唔係綿滑紅豆沙,反而食得出粒粒紅豆,圓圓類好出色,好煙靭,亦食到有芋頭味同地瓜味🤤同事叫咗封面甜品 - 特色鮮草百配偷食咗一啖🤭鮮草同椰奶嘅配合,食落好清涼好舒服~~ 今日解暑一流🤤食完甜品諗住飲埋隔離嘅牛油果奶昔,可惜原來搬咗舖😯

12月點解仲係23度🫠 我今日著短衫短褲🥲

今日日頭係深水埗,突然同事話想食糖水
就去咗呢間無去好耐嘅糖水舖~
就係~康瑞甜品🥰

我叫咗4號椰奶紅豆沙配芋圓 地瓜圓 小丸子
佢唔係綿滑紅豆沙,反而食得出粒粒紅豆,
圓圓類好出色,好煙靭,亦食到有芋頭味同地瓜味🤤

同事叫咗封面甜品 - 特色鮮草百配
偷食咗一啖🤭
鮮草同椰奶嘅配合,
食落好清涼好舒服~~ 今日解暑一流🤤

食完甜品諗住飲埋隔離嘅牛油果奶昔,
可惜原來搬咗舖😯
  • 椰奶紅豆沙配芋圓
2023-12-01 206 瀏覽
康瑞甜品地址:深水埗荔枝角道323號地舖甜品永遠都係第二個胃,食極都唔會夠😏~嫩滑淨仙草🥣$23淨仙草好大驚喜😱,佢高到成座山咁甜甜地🤣好有台灣特色,正。香芒椰汁西米露配芋園+地瓜圓+小丸子🥭$34估唔到西米露同芒果啲份量會咁多,小丸子; 芋園和地瓜圓好煙靭唔會好淋😙加上芒果又香又甜,呢個價錢唔錯🤣,正。#nicefoodi深水埗----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover   #hk  #香港 #香港美食 #美食 #深水埗美食 #打卡  #深水埗 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #甜品 #中餐
康瑞甜品
地址:深水埗荔枝角道323號地舖

甜品永遠都係第二個胃,食極都唔會夠😏~

嫩滑淨仙草🥣$23
淨仙草好大驚喜😱,佢高到成座山咁甜甜地🤣好有台灣特色,正。

香芒椰汁西米露配芋園+地瓜圓+小丸子🥭$34

#nicefoodi深水埗

----------------
2023-11-28 165 瀏覽
有日經過,買左碗蕃薯糖水食~一碗有幾多蕃薯下每一塊蕃薯都煲到好軟熟而且夠薑味個甜湯都好夠薑味咁先係我心目中正常既蕃薯糖水!而家好多地方既蕃薯糖水得個甜味冇薑味所以呢間維持到都比較難得而且價錢好抵食ヾ(@^▽^@)ノ
有日經過,買左碗蕃薯糖水食~
一碗有幾多蕃薯下
每一塊蕃薯都煲到好軟熟
而且夠薑味
個甜湯都好夠薑味
咁先係我心目中正常既蕃薯糖水!
而家好多地方既蕃薯糖水得個甜味冇薑味
所以呢間維持到都比較難得
而且價錢好抵食ヾ(@^▽^@)ノ
👨🏻‍🍳康瑞甜品 (深水埗)📍深水埗荔枝角道323號地舖 「以前極好食,宜家都吾差🤤」 深水埗有一小小中式糖水舖,以前系涼茶加糖水舖,宜家無涼茶飲🙈不過偶爾就會想黎康瑞食一碗😝👍🏻🍽️酒釀桂花配芋圓、地瓜圓、小丸子🤤雖然芋圓味道無咁出,但系酒釀桂花小丸子好暖胃🤤甜度剛好,又不膩👍🏻不過偶爾有D人系門口食煙,D煙味會飄入黎🥺如果可以行遠小小食/有得閂門就好🫶🏻 #康瑞甜品 #康瑞涼茶 #酒釀丸子 #酒釀桂花
👨🏻‍🍳康瑞甜品 (深水埗)
📍深水埗荔枝角道323號地舖

「以前極好食,宜家都吾差🤤」

深水埗有一小小中式糖水舖,
以前系涼茶加糖水舖,宜家無涼茶飲🙈
不過偶爾就會想黎康瑞食一碗😝

👍🏻🍽️酒釀桂花配芋圓、地瓜圓、小丸子🤤

#康瑞甜品 #康瑞涼茶 #酒釀丸子 #酒釀桂花

桂花酒釀丸子
2023-10-09
桂花酒釀丸子
同朋友喺深水埗食完飯,去咗康瑞食個甜品🍮點知發現咗平民美食!我哋叫左特色仙草 ($28)同埋養生紫米露 ($28),兩個都配有芋圓、地瓜圓同小丸子。一定要講嘅係⭐️芋圓地瓜圓⭐️真係好好味,份量又多!我都食過好多唔同舖頭,有啲就唔夠q彈,有啲就冇味,而康瑞就真係兩個都做到!而且咬落口仲食到少量嘅芋頭/蕃薯🍠(可以講話你閉上眼都可以估到你係食緊芋圓定係地瓜圓😏)其次個紫米露都唔錯,紫米同西米都好分明,唔會好杰又或太稀,甜度剛好👍🏻夏天叫左碗涷嘅真係好爽~

特色仙草百配芋圓、地瓜圓、小丸子

特色仙草百配芋圓、地瓜圓、小丸子
2023-09-09 319 瀏覽
#chuchu食在深水埗📍 康瑞甜品中學嘅時候成日食,鍾意食芋圓嘅一定有聽過!過左咁多年,依然好食!宜家出名左好多,嗰日去到都好多人等位,仲要好多外國人!💡🐷以前一定係食特色仙草百配,不過老了,嗰日女人痛唔敢食仙草🤣但非常推薦!—————————————————————❣️ 香滑腐竹蓮子配三色丸子 $23 🐷就揀左淨係要芋圓+地瓜圓+小丸子,如果加埋雞蛋就$28,都係好抵!佢嘅芋圓真係好食,嗰種煙韌嘅口感,其他地方食唔到!不過嗰日食覺得個腐竹糖水甜左少少,不過甜品緊係甜🤣🤣🤭.❣️ 清香綠豆沙配三色丸子 $28綠豆沙就係簡單得嚟,好難整得好食嘅!佢呢到清甜!🐷仔嗌左凍嘅,🐷覺得襯熱架喎會再煙韌啲!.💬 買多碗外賣比🐷媽,佢就食紫米露芋圓!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8/10 💰性價比: 10/10👍🏻推薦: 8/10 —————————————————————🏡地址: 康瑞甜品 (深水埗)深水埗荔枝角道323號地舖🕑營業時間: 15:00 - 00:00—————————————————————#chuchu食甜品———————————————————
#chuchu食在深水埗
📍 康瑞甜品

❣️ 香滑腐竹蓮子配三色丸子 $23
❣️ 清香綠豆沙配三色丸子 $28
💬 買多碗外賣比🐷媽,佢就食紫米露芋圓!

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 10/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 康瑞甜品 (深水埗)
🕑營業時間: 15:00 - 00:00
#chuchu食甜品
———————————————————
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #eatwithfoodiez
2023-09-02
宵夜