2023-11-05 515 瀏覽
中菜放題食物不堪入目,質素差且衛生情況惡劣,當中尤其以小菜類食品為甚,上海粗炒、咕嚕肉、糖醋骨等等,像放了很久的兩餸飯那般,食品擺盤令我們失去食慾。點心質素俾小菜好一點,但係蒸籠卻污糟。總括而言,建議小心其他有水份的評論,晚飯每位大約$240 ,令我們感覺浪費金錢,這個價格也有其他很好的選擇。
中菜放題

2023-11-01 466 瀏覽
嘩 今晚同太太黎到有荃灣美食大樓之稱嘅大鴻輝中心,食小編最鍾意嘅火鍋😍仲有點心食添!搞到小編心花怒放😬點心+ 火鍋放題 $198/位火鍋湯底我地就揀左椰子雞湯底,椰子味非常之濃郁🤤而且材料十足!呢個價錢任飲任食相當之抵!有超過50樣嘢飲嘢食任君選擇😋仲有即叫即蒸嘅點心!點心嘅種類都有唔少選擇👍當中蝦餃 同 燒賣真係要一試,非常之足料😋餡料入面大大隻蝦👍真係岩哂同同事 或 朋友 或 屋企人大伙人黎聚餐😬

點心+ 火鍋放題 $198/位

真係岩哂同同事 或 朋友 或 屋企人大伙人黎聚餐😬
2023-10-31 252 瀏覽
因為爸爸鍾意去酒樓嘆一盅兩件,今晚搵左間有點心放題既酒樓黎滿足下佢。呢間餐廳晚市有點心+火鍋放題($198)。雖然環境唔算好靚,但絕對夠飽肚,岩曬麻甩爸爸👨🏻。點心方面,個人幾推介叫蝦餃,每粒餃有3粒蝦🦐咁多呀。另外,燒賣同埋小籠包都幾好食🤤。至於火鍋,我地叫左雞煲底,雞件數量都幾多下,同埋唔會好咸👍🏻,材料黎講,海蝦都幾大隻。飲品方面,竟然有支裝飲品!支裝可樂特別有氣,支裝維他奶更加係童年回憶黎。至於甜品有啫喱同茶味雪糕。
因為爸爸鍾意去酒樓嘆一盅兩件,今晚搵左間有點心放題酒樓黎滿足下佢。呢間餐廳晚市有點心+火鍋放題($198)。雖然環境唔算好靚,但絕對夠飽肚,岩曬麻甩爸爸👨🏻。

至於甜品有啫喱同茶味雪糕。
2023-10-31 262 瀏覽
荃灣大鴻輝(荃灣)中心,有很多餐廳,常滿百家菜,就是其中一間,有雞煲、魚煲、火鍋點心、小菜……等,放題無限時任飲任食。餐廳放題有火鍋放題、50多款中式小菜及點心,及有自助區任食,及啤酒汽水……大排檔的熟食豬腳薑、炸雞翼、炸雞軟骨、炸蝦片、薯條……等。好開心可以食火鍋之餘還有點心,點心都有多款選擇,招牌小籠包、山竹牛肉球、鮮蝦燒𧶠皇、薑蔥牛柏葉……私心推介的有軟滑的山竹牛肉球及鮮甜多汁的招牌小籠包……!湯底要了沙爹鍋及澳門豬骨鍋。火鍋配料有自助也有紙點的,選擇都有多款式……自助中有豬潤、牛柏葉、雞肉、丸類、粉面、 蔬菜……等。火鍋缺不了的精選肥牛、本地滑牛,切得薄薄的,非常好牛味~~海鮮的魚頭新鮮。海生蝦很爽口,而且肉質鮮甜!手打雙丸,手打鯪魚球及墨魚丸,彈牙爽口,味道很鮮!甜品都好正,馬豆糕、紀子桂花糕、食得很盡興!

餐廳放題火鍋放題、50多款中式小菜及點心,及有自助區任食,及啤酒汽水……

大排檔的熟食豬腳薑、炸雞翼、炸雞軟骨、炸蝦片、薯條……等。

私心推介的有軟滑的山竹牛肉球及鮮甜多汁的招牌小籠包……!

湯底要了沙爹鍋及澳門豬骨鍋。

火鍋配料有自助也有紙點的,選擇都有多款式……
自助中有豬潤、牛柏葉、雞肉、丸類、粉面、 蔬菜……等。

火鍋缺不了的精選肥牛、本地滑牛,切得薄薄的,非常好牛味~~

海鮮的魚頭新鮮。
海生蝦很爽口,而且肉質鮮甜!
手打雙丸,手打鯪魚球及墨魚丸,彈牙爽口,味道很鮮!

甜品都好正,馬豆糕、紀子桂花糕、食得很盡興!
2023-09-29 483 瀏覽
夜晚喺荃灣想食點心,諗起之前食過嘅火鍋點心放題,原來宜家仲多咗個小菜點心任食,兩款都係$198/位,非常抵食,仲會附送每人一隻蠔皇鮑魚同雙皮奶,鮑魚軟腍彈牙,雙皮奶奶香滑溜。 🫔🥟點心比較懷舊,份量好充足,喺酒樓算係數一數二咁大件,蝦餃用咗3-4 隻蝦,皮薄餡靚。燒賣皇同蠔皇叉燒包同樣用料豪爽。 雜菌蒸滑雞同排骨大大件,亦夠滑嫩。蘿蔔絲酥餅同金勾鹹水角熱辣辣,幾香口。 🍲除咗份量十足嘅點心, 仲試咗多款小菜,潮州蠔仔粥嘅蠔仔份量慷慨,水準及得上潮州食店。 花雕醉雞嘅花雕味香濃,上海炒年糕、北京黑醋骨、粟米班塊同京式賽螃蟹喺放題水準算係不過不失,不過樟茶鴨較多骨。🍡🍨甜品有幾款,馬豆糕、桂花糕同海底椰, 亦可以任飲枝裝汽水同罐裝烏龍茶。

燒賣皇同蠔皇叉燒包同樣用料豪爽。
雜菌蒸滑雞同排骨大大件,亦夠滑嫩。
蘿蔔絲酥餅同金勾鹹水角熱辣辣,幾香口。

🍲除咗份量十足嘅點心, 仲試咗多款小菜,

2023-09-27 276 瀏覽
跟家人想食 #點心 但 #香港 #茶楼晚上都只是 #小菜 終於在 #荃灣找到可以晚上食的點心😍我們選了$198小菜放題 可無限時享用 有超過50款中式小菜點心放題🤩🤩還有自助區任食 有#雪糕 自家製 #甜點 蝦片 #串燒 炸物 羹食😋😋期間限定還送蠔皇扣鮑魚和雙皮奶 而且剛好當晚有活動 每枱送一瓶藍妹啤酒🍻不過因為我們有小孩子 所以也加$10任飲汽水(啤酒也可以😌)送的鮑魚好食又不小 不過雙皮奶薑味比較濃 我家孩子就一般般👶🏻最驚喜是他們家點心巨大 #燒賣 #蝦餃 炸饅頭 都是比照片大很多的 非常足料🤲最喜歡他們的黑椒野菌牛肉🦬調味很棒又不會太辣 牛肉嫩滑 菇也很入味薑蔥牛柏葉🐮份量很多也很軟菠蘿咕嚕肉🍍酸酸甜甜很好食還有一些特別的點心🥧金蒜蒸翠玉瓜🍉鮮少有這個點心 可以解膩😌天津狗不理🐶名字好特別 不知大家知不知道是什麼🤣不如道的話先賣個關子 大家可以去試試🤫蒙古流沙包⛺️其實是奶黃流沙包 我們放涼了食都好食😋整體點心比小菜出色 大家晚上想食點心可以試

最喜歡他們的

金蒜蒸翠玉瓜🍉鮮少有這個點心 可以解膩😌

蒙古流沙包⛺️其實是奶黃流沙包 我們放涼了食都好食😋

整體點心比小菜出色 大家晚上想食點心可以試
2023-09-27 261 瀏覽
从红磡坐地铁到荃湾,地方的确比较远,但是觉得不虚此行,有茶点,还有小菜,重点是都是现蒸现做,不是那种预制菜,而且味道特别鲜,我个人比较喜欢肉食,虾仁非常新鲜,鱼片也非常肥妹,推荐排骨和菠萝肉,味道整体非常棒! 同时牛百叶也非常好吃,甜口,传统茶点中的排骨和凤爪也有,非常入味。非常难得的是有北京菜,上海菜和粤菜,整体感觉特别好,来吃饭的都是街坊,整体氛围其乐融融,中午是158➕1,价格非常不错,会来第二次的!
2023-09-26 230 瀏覽
荃灣出名多好嘢食,朋友介紹呢間中菜館,主打無限時點心、小菜、燒味、甜品,款式多過50款,座位都算闊落,價錢超級親民化,難怪平日晚上都咁full,想去嘅記得要book位😂去得酒樓點少得食點心~ 呢度用紙仔落單,感覺好傳統🤣 最貼心嘅係可以一粒粒叫,唔怕浪費!叉燒包、流沙包、小籠包、蒸排骨、芋絲炸春捲、炸雲吞、蘿蔔絲酥餅、咸水角樣樣食曬,即叫即整,新鮮熱辣辣,需要等候一段時間!個人最喜歡蝦餃皇、蒸鳳爪、鮮蝦燒賣、同牛肉球,蝦餃有成四隻蝦咁多,爽口彈牙,但皮厚咗少少、鳳爪脹身,皮骨鬆開,食落腍滑鬆軟、燒賣口感紮實,十分多肉、牛肉球超級大粒,唔粉,具彈性,肉味香濃,唔洗淋喼汁都OK😛肉類、蔬菜同小食都有好多選擇,流沙蛋、花雕醉雞、蜜汁叉燒、紅燒豆腐、四季豆、炒牛肉、炒蝦仁、炒斑球,最推介黑醋骨同菠蘿咕嚕肉,好大碟,黑醋汁包住排骨,晶瑩亮眼,帶點半肥瘦、菠蘿咕酸甜開胃,外脆內嫩,有料☺️出面嘅自助區有熟食、炸物、甜點、飲品,唔知係咪日日唔同,但今次食到嘅豬扒同雞軟骨都係必食item,另外一定要留肚食糖水,特別推介番薯薑汁同紅豆沙,夠熱而且甜度適中,超正😎

2023-09-21 234 瀏覽
呢間常滿百家菜只係俾$198 就可以不限時任食多款點心同中式小菜, 連燒味同甜品都包埋ga la! 加多$10 仲可以任飲啤酒汽水tim! 一開始仲每人送蠔皇鮑魚同雙皮奶一份,好抵! 由於點心係即叫即整,所以都要等D 時間, 好彩出面有自助區, 可以食住糖水、小食同湯先! 點心種類都幾多, 有小籠包、蝦餃、燒賣、鳳爪、蒸排骨等等! 之後就叫埋多款小菜, 真係食到勁飽! 特色小菜方便,個人比較推介京蔥爆牛肉同菠蘿咕嚕肉, encore 左2次! 至於點心方面, 蝦餃夠晒大粒, 而且好多蝦肉, 唔錯!

2023-09-14 6647 瀏覽
去大鴻輝搵嘢食,多數都係火鍋放題,見到呢度竟然有小菜點心放題,不限時,每位$198,又試下如何。等待上菜的時候,可以到自助區取食物,最喜歡有上海酸辣湯,用料足,雖然味道淡,但可以自己加醋調味,口感仍然是很好的。麻辣青瓜舊入味青瓜爽口清新幫助開胃味道只是小辣。串燒雞肉,醬汁味道比較濃,這個吃一串就夠,要留肚食點心。見到有上湯銀針粉,也忍不住吃了小半碗,湯底味道不錯,銀針粉可能浸得太耐,比較軟身。每位送蠔皇扣鮑魚及雙皮奶一份,鮑魚都算大隻,炆得幾入味,煙煙靭靭的做開胃前菜;雙皮奶份量細細碗,奶味淡D,如果可以飯後叫起會更好,因為熱辣辣上桌趁熱食最好味。點心是逐件計的,可以留胃口食多幾款。最鍾意常滿蝦餃皇,大大隻,蝦肉爽口新鮮;叉燒包係我鍾意嘅點心,呢度個包size比較大,食一個滿足下就夠;懷舊馬拉糕,好好味,一層層蛋黃香甜味道,又不會太膩,這個要翻點呢!小菜方面,京醬炒蝦仁值得一試,份量多,蝦仁新鮮爽口,味道又不會太濃。平時自己買一斤蝦煮,價錢都唔平,食碟蝦好快回本了。咕嚕肉味道不算太特別,正常水準;油炆筍,喜歡爽口感覺,醬油炆得夠入味,一點也不辣的,越吃越開胃。上湯蒜子浸時蔬,作為平衡飲

上湯蒜子浸時蔬,作為平衡飲食的一道菜,夠清淡,用湯碗成著,份量很多。
吃得夠飽了,試不到太多點心小菜。如果下次再來,會試試這裡的火鍋點心任食。
2023-09-07
放工跟住一班食肉獸晚飯,平時幾個人飲茶都要成千蚊,不如搵一間冇限時任食點心的酒家,品嚐一個豐富晚餐。常滿百家菜 踏實的裝修,典型香港的酒樓,中國美食文化的一個重點,提供豐富多樣的廣東小菜和精緻點心。平日晚上經常爆滿,皆因性價比超高。$198 小菜點心放題可無限時享用 超過50款 中式小菜、點心放題,仲有自助區任食。即叫即製,需要耐心等候。無限時點心放題,餐廳期間限定,首先每台自動送上 蠔皇扣鮑魚 和 雙皮奶,高質素,好滋味!點心類我覺得必定要 order 招牌小籠包、常滿蝦餃皇、鮮蝦蒸燒賣、蠔皇叉燒包,所有點心 即點即制,新鮮熱辣。透明的蝦餃皮包著新鮮蝦仁,晶凝通透,美味彈牙。還有蒜香蒸排骨、豉汁蒸鳳爪,帶一點辣味道的食品,鮮竹牛肉球,美味多汁。炸物有芋絲炸春卷、酸甜炸雲吞、蘿蔔絲酥餅、炸饅頭、金勾咸水角,結合了甜和酥脆的口感。蔬菜可以吃金蒜蒸翠玉瓜,甜品可以選擇懷舊馬拉糕,或者自助區有椰汁糕、桂花糕啊!小食類油炆筍、台式茄子、青瓜海蜇頭、流沙蛋、白灼菜、花雕醉雞、蜜汁叉燒,各式各樣,京川滬潮臺,很受歡迎的小吃。 無限時小菜肉類精緻小菜,有各種餡料,如叉燒、鮮蝦或牛肉,全部都用心製作,
$198 小菜點心放題
點心類
小食類
無限時小菜
肉類
精緻小菜,有各種餡料,如叉燒、鮮蝦或牛肉,全部都用心製作,絕對不馬虎,也是很經典的京川滬潮 小菜。
菠蘿咕嚕肉是一道經典的精緻菜品,廣東糖醋醬汁烹製,口感酥脆、甜酸可口。
搭配川椒雞柳、樟茶鴨、黑椒野菌牛肉、京蔥爆牛肉、水煮牛肉帶有一點點的辣味,上海炒排骨、北京黑醋骨外脆內嫩,全部都鮮甜美味,有些辣得過癮。
海產豆腐類
剁椒魚頭、炒斑球、水煮魚片、京醬炒蝦仁、芝士斑塊、麻辣蝦仁野菌、京式賽螃蟹🦀️ 清淡、鮮美的口味也有,味道非常香濃。一道簡單而美味的蝦仁菜品,清爽可口。有自己的特色和變化、口味、喜好,保持了濕潤和嫩滑的口感。一次過一大班朋友,品嚐各種精緻的廣東小菜。喜歡新鮮的魚蒸煮,增添風味。
$198無限時小菜點心放題,只係需要加$10,可以任飲啤酒、汽水🥤

1K
2023-09-08 322 瀏覽
荃灣大鴻輝出名多打邊爐多食肆 你揀都一定要介紹吓$198小菜放題 可無限時享用包含超過50款種中式小菜點心放題 + 自助區任食 小菜點心放題仲有仲有 餐廳期間限定仲送蠔皇扣鮑魚+雙皮奶 需加$10先可以任飲啤酒汽水‼️你都咪話唔過癮 小菜任食喎😍仲要款式,即叫即炒或者即叫即蒸 新鮮熱辣好食👍🏻仲要有特色小菜例如水煮牛肉呢啲通通都有得食🌶️真係要一家大細嚟試吓先得 係可以encore再encore👍🏻👍🏻
2023-09-03 348 瀏覽
點心🤩係香港必食嘅名物👍🏻想食點心食到飽,就要黎常滿百家菜🤩食點心放題🤤$198/位,有超過50款點心小菜任食,加$10仲可以任飲啤酒汽水🤩出面仲有自助區小食同甜品任拎任食除左點心,仲有小菜,湯品,選擇好豐富👍🏻點心全部即叫即蒸,所以會等嘅時間長D,但上枱全部熱辣辣👍🏻餐廳期間限定仲送蠔皇扣鮑魚同埋雙皮奶呀🤩鮑魚大大隻👍🏻正呀絕對要食嘅係蒸點,蝦餃,燒賣,牛肉球🤤蝦餃粒粒都好飽滿,而且蝦仁大粒又彈牙🤤水晶皮好滑👍🏻 燒賣亦都係大大粒,豬肉夠鮮👍🏻仲有傳統酒樓嘅芒果布甸🤤同椰汁馬豆糕。好香甜,有粒粒果肉👍🏻係細細個係酒樓食嘅味道😊仲有惹味小菜,我自己最鍾意食台式茄子同炒牛肉,好惹味❤️鐘意食傳統點心,又想任食嘅朋友,千祈唔好錯過呢間點心放題🤩👍🏻

🤩出面仲有自助區小食同甜品任拎任食

餐廳期間限定仲送蠔皇扣鮑魚同埋雙皮奶呀🤩鮑魚大大隻👍🏻正呀

絕對要食嘅係蒸點,蝦餃,燒賣,牛肉球🤤
蝦餃粒粒都好飽滿,而且蝦仁大粒又彈牙🤤水晶皮好滑👍🏻

燒賣亦都係大大粒,豬肉夠鮮👍🏻

仲有惹味小菜,我自己最鍾意食台式茄子同炒牛肉,好惹味❤️

• 蝦餃
  • 燒賣
2023-08-30 317 瀏覽
因為朋友要來香港玩, 所以帶她們去茶樓飲茶食點心是必須的, 但為了想食得舒服又抵食, 就來了這間常滿百家, 點心火鍋任食,而且不限時, 食完還可以聊聊天不用被趕走。任食的點心種類不算多,但勝在大大件, 蝦餃脹卜卜超多蝦,其他都中規中矩,火鍋料就比較一般,尤其湯底實在太淡,像一般高湯而已,不過要犯不高,志在有地方跟朋友聊聊天的話,這裡算是一個選擇。
2023-08-06
之前成日喺電視見到呢間酒樓既廣告,見到有好多懷舊點心,都幾有興趣🫢今日終於有時間同屋企人黎試下😎我地大約7點入座,食物選擇好多,我哋仲另外加咗$10任飲汽水啤酒🙌🏻(竟然有樽裝維他奶同可樂🤭)最推介以下幾樣:😋鴛鴦紅米炒飯黎到熱辣辣,粒粒分明,鹹度適中👍😋北京黑醋骨外層炸得香脆,醬汁開胃,肉質juicy😋常滿蝦餃皇皮薄爆餡,蝦肉大粒爽口彈牙😋京醬炒蝦仁蝦仁爽口,醬汁微辣,配飯唔錯👍😋炒斑球 呢個餸平時去餐廳或者酒樓食都唔平🫢斑球肉厚嫩滑,回本之選👍但係叉燒同蘿蔔絲酥餅就爭啲😅我地平日夜晚都差唔多full晒,推介大食人士黎試下😬
今日終於有時間同屋企人黎試下😎

(竟然有樽裝維他奶同可樂🤭)

最推介以下幾樣:

😋鴛鴦紅米炒飯

黎到熱辣辣,粒粒分明,鹹度適中👍

😋北京黑醋骨

外層炸得香脆,醬汁開胃,肉質juicy

😋常滿蝦餃皇

皮薄爆餡,蝦肉大粒爽口彈牙

😋京醬炒蝦仁

蝦仁爽口,醬汁微辣,配飯唔錯👍

😋炒斑球

呢個餸平時去餐廳或者酒樓食都唔平🫢
斑球肉厚嫩滑,回本之選👍

但係叉燒同蘿蔔絲酥餅就爭啲😅
我地平日夜晚都差唔多full晒,推介大食人士黎試下😬

2023-08-29
  • 蝦餃