2022-10-19 2393 瀏覽
【Bread Basket 🥖🥐🧺 】有3款包,每款都好食,上枱嘅時候仲要係熱辣辣嘅👍🏻我哋忍唔住refill咗一次,真係食包都食到飽咗一半😅下次會忍下口唔refill😂-【有機生蠔🦪】 我就唔係好記得嗰日叫咗邊款😂不過食落係好新鮮嘅,同埋配個紅酒醋好match👍🏻-【生牛肉他他🐂】聽講好出名,所以叫咗一份嚟試下,食落個味幾複雜有趣,加埋蛋黃會更濕潤同有蛋黃香~不過又未去到特別好食,我覺得試一次就夠🙈-【龍蝦湯🦞】呢個龍蝦湯係用咗忌廉、白蘭地酒、大西洋波士頓龍蝦烹調嘅,仲會席前火焰烹調!龍蝦味極濃而且個湯好Creamy,飲多幾啖就覺得好膩,所以我覺得2個人share一份都夠~-【燒美國頂級牛肋骨肉🥩+半隻扒大西洋波士頓龍蝦🦞】個牛肋骨肉係席前切出嚟嘅,勁厚勁大塊睇openrice以為份量會同Lunch差不多,好彩個侍應提一提我哋話份量係好勁嘅,建議我哋食住先唔夠再叫😂我哋真係差啲就叫多份黑椒牛柳Main Course,到時實食唔晒🤣個牛肋骨肉燒到5成熟,咬落好嫩同肉味都重,廚師仲會問你要唔要啲生磨嘅wasabi ,我覺得加咗之後幾特別嘅😛我哋仲加咗半隻龍蝦,味道就正常水準啦~-【自家製
【Bread Basket 🥖🥐🧺 】

【有機生蠔🦪】

【生牛肉他他🐂】

【龍蝦湯🦞】

【燒美國頂級牛肋骨肉🥩+半隻扒大西洋波士頓龍蝦🦞】
我哋仲加咗半隻龍蝦,味道就正常水準啦~

【自家製檸檬羅勒雪萉🍋🌱】
因為太飽嘅關係所以我哋叫咗個雪萉就算😂個雪萉好正,酸酸甜甜好fresh 好解膩👍🏻最後餐廳仲贈送咗個朱古力雪糕球,為今餐帶嚟一個美好嘅總結!🥰
2022-10-10 1906 瀏覽
之前嚟過啲牛肉數真係麻麻哋今次再翻兜睇吓有冇改善間餐廳最唔好嘅地方就係明明有位都話冇嗰晚去到餐廳冇訂位就咁walkin 竟然有位打電話去話冇位😂係咁以叫咗生蠔,龍蝦湯同埋tartare主菜叫咗幾款牛呢度真係牛柳最穩陣一定唔會韌個燒牛肉就麻麻哋都幾多筋個甜品做得幾好下次會再嚟睇吓有冇改進間餐廳氣氛真係幾好啱晒要慶祝嘅情侶最唔好就係太黑所以要打卡嘅朋友最好日頭嚟夜晚黑真係好難影相
之前嚟過啲牛肉數真係麻麻哋
今次再翻兜
睇吓有冇改善
間餐廳最唔好嘅地方
就係明明有位都話冇
嗰晚去到餐廳冇訂位就咁walkin
竟然有位
打電話去話冇位😂
係咁以叫咗生蠔,龍蝦湯
同埋tartare
最唔好就係太黑
所以要打卡嘅朋友最好日頭嚟
夜晚黑真係好難影相
麵包
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝慶祝生日🎂✨法國菜fine dine dinner🇫🇷🥂特價Staycation package包住宿好抵食😍❞前排係網上見到做緊staycation package promotion😍Hugo’s 2人dinner連酒店住宿同早餐buffet都係$2600🍾✨知道本身Hugo’s晚餐都唔止呢個價 趁男友生日即book😎成個體驗都好好😚(不過相信宜家開始大家會少左staycation啦😜)🍴𝐇𝐮𝐠𝐨’𝐬 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐄𝐫𝐢𝐜’𝐬 𝐀𝐮𝐭𝐮𝐦𝐧 𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐞𝐧𝐮< 𝟓-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 > $1288 pp.麵包好食🥰有個蒜蓉法包好正!🧄🥖▪️🦆𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 𝘈𝘶 𝘛𝘰𝘳𝘤𝘩𝘰𝘯 | 鴨肝凍 鴨肝醬充滿鹹香 淡淡酒香 好creamy軟滑!🤤配brioche軟包多士🍞同blueberry jam🫐▪️🐚𝘚𝘩𝘦𝘭𝘭 𝘍𝘪𝘴𝘩 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘯𝘪𝘦𝘳𝘦 | 法式海鮮湯 好有鮮味既白酒海鮮湯!🥣有青口同蜆 唔會好腥 但食到有少少沙…😥▪️🐙𝘔𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘯𝘦𝘢𝘯 𝘖𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴, 𝘗𝘢𝘯 𝘚𝘦𝘢𝘳𝘦𝘥 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 | 地中海八
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝慶祝生日🎂✨法國菜fine dine dinner🇫🇷🥂
特價Staycation package包住宿好抵食😍❞

< 𝟓-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 > $1288 pp.

麵包好食🥰有個蒜蓉法包好正!🧄🥖

▪️🦆𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 𝘈𝘶 𝘛𝘰𝘳𝘤𝘩𝘰𝘯 | 鴨肝凍

▪️🐙𝘔𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘯𝘦𝘢𝘯 𝘖𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴, 𝘗𝘢𝘯 𝘚𝘦𝘢𝘳𝘦𝘥 𝘒𝘪𝘯𝘨 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 | 地中海八爪魚香煎皇帝帶子
配上pesto青醬🌿同無花果❤️八爪魚燒得香口偏硬身爽口(男友好中意 我自己中意腍身少少😬)帶子嫩滑👍🏻

▪️🦌𝘙𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘝𝘦𝘯𝘪𝘴𝘰𝘯 𝘓𝘰𝘪𝘯 | 烤黃麖柳
係鹿肉😳🦌Chef推介medium✨食落好似牛肉呢😆好腍身帶肉香 配鹹香既接骨木花汁 有d炒菇同炸牛油麵條😙(開頭以為會炸千層薯塊…)

▪️🍎𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘛𝘢𝘵𝘪𝘯 | 法式焦糖蘋果撻
呢個甜品好高質我中意🤤佢似係apple danish好香脆 中間勁大舊蘋果🍎熱辣辣 配上香梨sorbet🍐✨

▪️🧀𝘚𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 "𝘓𝘦𝘴 𝘍𝘳𝘦𝘳𝘦𝘴 𝘔𝘢𝘳𝘤𝘩𝘢𝘯𝘥" 𝘈𝘳𝘵𝘪𝘴𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 | 精選法國手工芝士
佢會推成架trolley車過黎 有5款芝士staff會逐款介紹 再揀3款😌揀左款hard cheese, soft cheese同一款帶鹹辣既 配自家製既orange jam🍑

▪️最後既Petit four係vanilla icecream chocolate lollipop🍨🍫present得好靚一開蓋爆d乾冰煙出黎😶‍🌫️完美句號😆

整體黎講 我會想再黎試番佢最出名既brunch😬有salad/ dessert trolley架😍又抵食d✨如果冇staycation package我未必會夜晚黎🙈不過慶祝係好有feel🥰

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Hugo’s 希戈餐廳
尖沙咀河內道18號香港尖沙咀凱悅酒店大堂

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
2022-08-28 2888 瀏覽
城中盛名的Hugo’s 已經有53年歷史, 喺1969年的時候已經在彌敦道的凱悅酒店開業, 直到酒店半搬到去河內道,又再次開業。裝修同以前都係差唔多,扒房用木同埋皮革設計。Hugo’s 的招牌菜必定要食。龍蝦湯🦞呢度菜系有師傅係席前烹調,用忌廉,白蘭地酒再混入龍蝦熬製嘅湯底,香味撲鼻。熱辣辣的龍蝦湯好creamy 好濃郁好鮮味。法式黑胡椒牛柳🥩牛柳佈満黑胡椒碎,肉質嫩滑,牛味濃郁。橙酒煮班戟🍊席前烹調,用香橙味酒加新鮮橙煮成醬汁,即造班戟,再加雪糕,好鮮味。另外再加上時令生蠔🦪, 法國生蠔始終係最好食,肉質好creamy,入口甘甜,非常有鮮味食完仲有極濃朱古力送,完美的句號。

裝修同以前都係差唔多,扒房用木同埋皮革設計。

Hugo’s 的招牌菜必定要食
。龍蝦湯🦞

。法式黑胡椒牛柳🥩
牛柳佈満黑胡椒碎,肉質嫩滑,牛味濃郁

。橙酒煮班戟🍊

食完仲有極濃朱古力送,完美的句號。

• 龍蝦湯
  • 生蠔
2022-08-20 2535 瀏覽
2022-08-20 2430 瀏覽
Classic Romantic Dinner Hugo 1969年開業,搬到黎河內道都有一段日子,以前呢度有好多名人黎食飯,係香港數一數二的西餐廳🍴。內裏裝修帶有歐色風格,樓底好早,仲有一啲城堡🏰裝飾好有藝術風彩。今次黎食classic romantic dinner 可以食到經典龍蝦湯同班戥,好開心😃。Hugo 呢兩味餸都有廚師席前烹煮,好震撼。頭盤,首先上紅酒醋汁生蠔🦪。跟著上菜龍蝦湯係我飲過最好味嘅,濃而不咸比lobster bar更好飲牛抑好軟入口即溶化。Pancake的rum酒都非常特別。咖啡亦香濃😁,係完美既一餐
Classic Romantic Dinner

今次黎食classic romantic dinner

生蠔🦪

頭盤,首先上紅酒醋汁生蠔🦪。
黑椒牛肉
Pancake

牛抑好軟入口即溶化。

生蠔🦪
龍蝦湯
Hugo’s係儀式感滿滿嘅一間餐廳🤩餐廳位於尖沙咀凱悅酒店,喺K11隔離。我喺酒店官網預訂,網站會問係唔係第一次去,同埋係唔係去慶祝乜嘢特別節日,我撳咗係慶祝生日🎉去嘅前一日,餐廳就打電話嚟確認生日嗰位嘅名,同埋問使唔使預留Hugo’s signature嘅prime rib🥩去到餐廳,先上餐包🥐餐包有三款,當中蒜蓉包最惹味,有另一個好似酥咁嘅都唔錯,牛油味重,最長嗰個就相對硬身🥖跟住前菜餐車就嚟喇🥰 全餐三架餐車裏面前菜餐車最得意,好似摩天輪🎡咁,有好多款前菜可以選擇。侍應會好快咁介紹有啲乜,然後問你想要邊樣。我決定唔到,就問”我可唔可以乜都要啲?”😛侍應都應該見慣不怪㗎喇,話可以,不過揀前菜係一次性,邊樣要多啲少啲就話佢知。每款前菜都唔錯,當中我最鍾意牛脷👅三道菜嘅午市套餐包咗自選前菜🥗或者龍蝦湯🦞,我就揀咗前者,不過加咗HK$120要埋個龍蝦湯。如果二選一,一定係前者抵啲特別啲。龍蝦湯味道唔錯,但係未至於好好飲,基於呢個午餐好多嘢食(最後我食到連餐飲☕️都飲唔晒),可以唔使加。主菜我哋揀咗prime rib🥩同多寶魚柳🐟Prime rib由師傅推餐車🛒喺我哋面前切。聽到我哋話想sh

每款前菜都唔錯,當中我最鍾意牛脷👅

主菜我哋揀咗prime rib🥩同多寶魚柳🐟

Prime rib由師傅推餐車🛒喺我哋面前切。聽到我哋話想share,侍應就安排師傅將一份prime rib分兩碟上🍽,Yorkshire pudding都係。

Hugo’s 嘅 prime rib外層包滿黑椒(唔係我杯茶🍵),淋上肉汁,味道可以,但係有筋,肉質唔算好好。相對之下Lawry’s更勝一籌👍

Prime rib配上一個細薯仔🥔,可以揀淋上sour cream同葱粒煙肉粒🥓。

多寶魚柳🐟份量較細,個汁係三色椒味🫑,肉質唔算嫩滑,我覺得一般。

主菜的確比較失色。既然前菜同甜品咁多嘢食,諗返轉頭我覺得主菜叫個最平嘅意式雲吞🥟就可以喇。

食完主菜,其實已經好飽,不過都係抵擋唔住甜品餐車嘅誘惑🤪

甜品任揀兩款蛋糕🍰,兩款水果🍓蛋糕係一般酒店嘅級數,好食但係就冇乜特別。生果我揀咗芒果🥭同蜜瓜🍈,芒果超級甜,正😋

值得一讚嘅係侍應serve完每一兩枱客人之後都會refill架餐車🛒,你唔會覺得自己揀緊人哋揀完晒剩返嘅嘢。

餐廳仲另外送上一件抹茶蛋糕🧁比生日壽星,蛋糕上面寫咗生日牌同插咗蠟燭。當日見到幾枱都有侍應送上蛋糕,應該都唔少人嚟Hugo’s慶祝特別節日🎊

整體用餐體驗良好,不過上菜同提供餐牌都比較慢,個午餐我總共食咗三個鐘,仲要係我趕時間所以早走咗🏃‍♀️我覺得呢間餐廳適合悠悠閑閑去食飯chill下或者慶祝特別節日,如果嗰日忙就唔好去喇🕰

💰: HK$500-700 pp (Lunch)
💝: 8/10
2022-07-30 2090 瀏覽
Booked months ahead and it was typhoon 8 that day. Went ahead with the brunch and didn’t regret. We had a window seat with city view. Pretty comfortable seats and thoughtful hallway they had to serve the food. Food & service were excellent. Fresh oyster and lobster were served at buffet area together with cold cuts & cheese selections. Freshly cooked to order main courses too. Dessert choices were excellent and we had some cakes, petit fours, fresh fruits and yes ice cream! All tasted wonderful. Indeed a pleasant experience. Service is up to standard too for Hyatt standard.
2022-07-22 1918 瀏覽
Hugo's 一直都係我想去嘅 高級西餐廳, 由接訂枱 到reconfirm booking receptionist 都好 有心機解釋😀 今次係farewell我個best friend個仔, 所以揀咗Hugo's 又帶入坐到落order, 到上菜每個細節 都好detail 講解,不得不讚賞當日serve 我哋嗰個四眼 captain, 在最後上souffle 時,知我哋喺farewells 仲講左句all the best 真係細心食物大致上味道好好
真係細心
食物大致上味道好好
2022-07-02
  • 麵包籃
  • 燒美國頂級牛肋骨肉
  • Sunday Brunch
2022-07-19 2255 瀏覽
Hugo Brunch buffet出左名難book, 全盛時期要早半年訂先有得食. 而家雖然冇咁誇張, 不過都要預早2-3個月訂就最穩陣餐廳裝修古典優雅, 食客人數唔多所以完全唔嘈, 想靜靜地傾下計又唔駛趕住走既話hugo brunch係一個唔錯既選擇一坐低侍應就會送上熱辣辣既餐包, 由於怕食左包會食唔落主菜, 所以都係選擇打包拎走凍海鮮有蟹鉗、凍蝦、生蠔同龍蝦,前菜有沙律、煙三文魚、鵝肝慕斯等等, 仲有比較少出現係buffet既蝦沙律同生牛肉他他, 款式唔多但所有食物都好新鮮.  果汁就有三款, 分別係橙汁、西柚汁同芒果汁. 以前係由侍應送上,而家就改左食客出buffet檯斟, 我覺得咁樣安排仲方便左食左大約一個鐘就會上餐湯, 今日係椰菜花蓉湯, 質地幼滑👍🏻主菜揀左Lobster Egg Benedict同Prime Rib, 作為招牌菜既prime rib果然冇失準. 由廚師即席係食客面前切, 熟度亦都係我order既medium rare😋焗龍蝦因為加左芝士焗, 比自助拎既凍龍蝦更香更好食訂檯時留左remark係慶祝生日, 餐廳亦都好有心思咁送上寫有名字既生日牌同配上蠟燭既榛

訂檯時留左remark係慶祝生日, 餐廳亦都好有心思咁送上寫有名字既生日牌同配上蠟燭既榛子梳乎里做甜品🎂
2022-07-16
  • Prime Rib
2022-07-19 1630 瀏覽
本人於上星期日往Hugo吃Brunch,無論食物及服務也強差人意。首先我們点餐時要求兩人也要燒牛肋骨肉,但侍應竟然說牛肋骨肉是他們的signature dish, 要預訂才可吃。我去Hugo用餐的目的是吃牛肋骨肉的,她竟然要我訂枱時預訂。我回答她為什麼要预計的主菜在訂枱時你們不告訴我,她無言以对只說只可给我一份,真的像求丐。而另外一份的主菜我点了慢煮豬腩肉,但奉上時竟是兩件全凍的白豬肉,肥肉部份仍是奶白色的,完全沒味道,亦無皮。我之前在美麗華吃的慢煮豬腩肉是入口即化及皮脆鬆化的。沒心煮請不要加在餐牌上。 此外整間餐廳也沒有匙羹,要向侍應要求才提供,難道他們想客人用义吃雪糕?連奉上餐甜品時也沒给匙羹,也需要求才有。今次的餐飲體驗實在好差,完全不會幫去。
sunday brunch
2022-07-02 2360 瀏覽
野食唔錯 服務態度真係麻麻哋 ..叫左份us Prime Rib of Beet 同 while atlantic Boston Lobster Variation , 野食幾正,rib火侯剛好, 粉嫩肉質鮮美,而龍蝦細左d, 但味道唔錯。 前菜沙律幾豐富。,,甜品款多,好靚,又有水果 馬卡龍,味道就不過不失咁,有少少華而不實,性價比都幾高嘅,食物質素值呢個價,但啲店員都係串串地態度麻麻。但我預早好多訂位,都幾full。簡單黎講,就食物上,可以一試
野食唔錯 服務態度真係麻麻哋 ..

簡單黎講,就食物上,可以一試

2022-07-02 9170 瀏覽
疫情下慶祝生日,最好的節目是staycation。今年生日選擇了交通比較方便的尖沙咀凱悅酒店。晚餐就預訂了酒店大堂同層的HUGO's餐廳。餐廳門口有氣派,門口有個鐵甲裝飾,裝修古典。餐廳沒有景觀,但樓底高有空間感,所以坐得尚算舒適。餐廳安排了圓形沙發枱給我們,坐得比較寬敞舒服。甫坐下,經理便拿着餐牌,輕輕介紹了一下。研究了一會,不想動腦筋,叫了2位經典套餐[@$1458]。首次到訪,感覺不錯,餐廳氣氛浪漫寧靜。靜靜輕談,等了一會,面包就上枱。3款面包配上牛油,擺盤趣怪可愛,令人愛不釋手。法包外脆內軟配牛油很好吃,切片蒜蓉法包焗得香脆,微熱的洋蔥飽更是好吃都停不了,記得要趁熱吃。第一道菜 精選新鮮時令生蠔法國生蠔[ 乾蔥紅酒醋]生蠔每位3隻,入口非常順滑,口感新鮮甜美,配紅酒醋,簡直絕配,必點之選。第二道 布根地式田螺法國菜之招牌食材之一,法國蝸牛。每位6隻,上枱熱騰騰,香草味濃郁,用法國希根地式烹調,肉厚口感煙韌。第三道菜 龍蝦湯忌廉白蘭地龍蝦湯 餐廳招牌菜,廚師於席上烹調,是視角味角的享受。廚師炒好龍蝦球,放些酒起火,加入龍蝦湯,配上忌廉完成。廚師席前烹調,一陣酒香撲鼻而來,
疫情下慶祝生日,最好的節目是staycation。
今年生日選擇了交通比較方便的尖沙咀凱悅酒店。
晚餐就預訂了酒店大堂同層的HUGO's餐廳。
餐廳門口有氣派,門口有個鐵甲裝飾,裝修古典。
餐廳沒有景觀,但樓底高有空間感,所以坐得尚算舒適。

餐廳安排了圓形沙發枱給我們,坐得比較寬敞舒服。
甫坐下,經理便拿着餐牌,輕輕介紹了一下。
研究了一會,不想動腦筋,叫了2位經典套餐[@$1458]。

首次到訪,感覺不錯,餐廳氣氛浪漫寧靜。
靜靜輕談,等了一會,面包就上枱。
3款面包配上牛油,擺盤趣怪可愛,令人愛不釋手。
法包外脆內軟配牛油很好吃,切片蒜蓉法包焗得香脆,
微熱的洋蔥飽更是好吃都停不了,記得要趁熱吃。

第一道菜 精選新鮮時令生蠔
法國生蠔[ 乾蔥紅酒醋]
生蠔每位3隻,入口非常順滑,口感新鮮甜美,
配紅酒醋,簡直絕配,必點之選。

第二道 布根地式田螺
法國菜之招牌食材之一,法國蝸牛。
每位6隻,上枱熱騰騰,香草味濃郁,
用法國希根地式烹調,肉厚口感煙韌。

第三道菜 龍蝦湯
忌廉白蘭地龍蝦湯
餐廳招牌菜,廚師於席上烹調,是視角味角的享受。
廚師炒好龍蝦球,放些酒起火,加入龍蝦湯,
配上忌廉完成。
廚師席前烹調,一陣酒香撲鼻而來,
渴下濃郁龍蝦湯帶極微酒香,入口順滑有緻,
完全沒有苦澀味,不錯。

第四道 法式黑胡椒牛柳
牛柳 薯蓉 蔬菜
食到主菜已經過了2個小時,慢活是一種生活的享受。

主菜牛柳上枱擺盤漂亮,蔬菜色彩鮮豔,新鮮非常。
牛柳面層鋪上一層黑胡椒,賣相經典。
上完主菜侍應姐姐主動為我們拍照,然後於碟旁為我們添加芥末,芥末有4款選擇,我比較喜歡最辣的那款。
牛柳選了五成熟,切下沒有血水,生熟度適中,肉質細軟,咬下去黑椒味濃郁,再配上芥末簡直將牛肉味昇華
到另一個感覺,美味。薯蓉入口幼滑,配菜就爽脆。
整個主菜都美味可口。

餐飲 咖啡/奶茶
點了2杯熱咖啡,咖啡奶都是微熱的,十分講究。
咖啡入口味道醇厚,好渴,一口渴下半杯,
肚子都漲起來了。

第五道菜 甜品 希戈榛子果仁醬疏乎厘
甜品名物,熱辣辣上枱,一股榛子味硬撲上鼻,
配金百利橙酒汁/朱古力干邑汁。疏乎厘軟錦錦
配橙酒汁解開了原本的甜膩。

甜品 雜莓雪糕蛋糕
這道甜品應該是餐廳送的,紅紅紫紫,
擺盤設計十分美麗雅緻,
完全不舒得吃,酸甜雪糕搭野莓醬消膩,
簡直女士的最愛。

法國餐後甜品 一口朱古力脆皮雪糕
這款都是餐廳送的,銀器盛載着乾冰,打開一陣煙霧瀰漫,充滿神秘感又好吃。

享受完這三款甜品亦為這餐生日飯畫上了完美句號。

以首次到訪而言,餐廳整體各方面都在水平以上,
經理、廚師都十分有禮貌,服務亦不錯。
酒店住客有85折提供,價錢我覺得是物有所值的。
  • 龍蝦湯
  • 餐前麵包
⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫適逢無晚市慶祝ww生日,我地提前三星期book左Hugo's既Weekend brunch,唔同平時dinner食係散叫,weekend brunch係半自助餐形式,又可以試到佢既招牌菜,感覺好抵食~⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫Hugo's Brunch Menu per adult $838🥗APPETISER - 凍頭盤及沙律自助餐|9/10款式比起正常自助餐就一定唔算多,真係一眼睇曬,不過質素就好好,凍海鮮有龍蝦、生蠔、蝦、青口,都幾新鮮,另外冷盤有火腿配蜜瓜、鵝肝慕斯、自家醃製煙三文魚,仿魚子醬等等,我地最鍾意個生牛肉他他,味道偏酸好清新開胃,好食到拿左四五次,我地對呢個沙律頭盤自助餐好滿意,雖然款式唔多但質素好好,難得佢d沙律都無hea你既感覺,全部都好精緻,唔係平時d自助餐既沙律吧拿黎撐場面咁🦞SOUP - Upgraded 龍蝦湯 (+$65 each) |8/10本身是日餐湯係南瓜湯,但據聞呢度既龍蝦湯好好飲,一場黎到就加錢試下啦,因為lunch既關係無左席前即煮加白蘭地點火既環節,

🥗APPETISER - 凍頭盤及沙律自助餐|9/10

本身是日餐湯係南瓜湯,但據聞呢度既龍蝦湯好好飲,一場黎到就加錢試下啦,因為lunch既關係無左席前即煮加白蘭地點火既環節,飲落好creamy都幾濃味,我自己就覺得少鹹,但係係好味既

🥩MAIN COURSE - 燒美國牛肋骨肉|9/10
我地兩個Main都揀左呢個席前銀車切片燒美國牛肋骨肉,粉粉嫩嫩既肉淋上燒汁個樣真係好吸引~食落肉質都好嫩,最驚喜係個主廚行埋黎推薦幫我地磨左d新鮮既辣根落去,辣根係山葵d朋友,聞落去係wasabi既香味,但係食落口又無wasabi既辣,反而令到塊牛無咁膩清新左,好味過平時點芥末果d醬好多,如果去食既話真係好推薦要配新鮮磨既辣根呀
隔離仲有舊Yorkshire Pudding,其實佢脆脆地點燒汁幾好食,不過果陣已經好飽就唔太enjoy佢啦

🍰DESSERT - 甜品自助餐|7/10
甜品自助餐就正正常常啦,要有既蛋糕雪糕水果朱古力馬卡龍都有,其實食到尾已經好飽,佢d蛋糕感覺全部都好膩,巴斯克芝士蛋糕、仲有各類撻同埋拿破崙,感覺好heavy

🥧朱古力榛子梳乎厘
因為生日既關係,佢每人送左一個梳乎厘,本身我就麻麻地梳乎厘所以唔太識欣賞

🥖麵包籃:迷你法包、蒜蓉包、洋蔥酥皮包
三款包入面最好食係洋蔥酥皮包,我咁唔鍾意食包都覺得真係好好食,勁香牛油味,鹹鹹香香又好酥,至於另外兩款就普通啦,食唔曬打包返屋企都唔錯

🍹全餐佢都有包無限量refill既果汁,食到最尾亦有一杯茶or咖啡
⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
其實呢個價同食普通自助餐差唔多,我地覺得呢度仲抵食d,因為佢雖然款式唔算好多但全部質素都有保證,而且份量真係好多,食食下我地真係有種食到沒完沒了既感覺,另外環境服務都好好,係一間好適合慶祝既餐廳~

🏠環境:8.5/10
🥩食物:9/10
🤵🏻服務:9/10
💰價錢:7/10
👩🏻👦🏻回頭:Yes!!!
火腿配蜜瓜
朱古力榛子梳乎厘
  • 凍海鮮
  • 自家醃製煙三文魚
2022-06-29 1294 瀏覽
餐廳環境: 深木色格調, 佩合盔甲,騎士,盾牌,劍, 黑色鑄鐵, 等元素, 增添了很多歐洲古堡色彩。 安排坐靠近窗口的卡位, 奈何位置比較狹窄, 出入時均需要移動枱面才可以進入。食物質素: 冷盤生蠔新鮮,龍蝦鮮甜。 主食叫了一份鱸魚, 和一份牛肋骨扒, 鱸魚非常嫩滑,魚油豐富, 牛味濃郁嫩滑, 脂肪比例平均,淋上醬汁合襯, 另加新鮮山葵做點綴, 帶出牛肉鮮味, 非常出色, 但是牛肋骨扒要早一天預定即日是沒有的。 最後甜品每人會奉上一客榛子梳乎厘, 非常好食榛子味非常突出, 鍾意榛子的朋友一定喜歡, 可惜出面甜品區的甜品一般, 只推介拿破崙和巴斯克芝士蛋糕, 其餘甜品可以不試, 另外雪糕也推介,雲呢拿雪糕有雲呢拿籽,非常濃郁的雲呢拿香味,芒果雪葩不會酸亦不會太甜, 感覺非常清涼, 有消滯的感覺。服務態度: 服務員態度非常良好, 會主動詢問你麵包是否要外帶, 每次食完都會很快主動清潔檯面, 亦會留意你進食進度,去詢問你何時上主菜甜品。
餐廳環境

食物質素
: 冷盤生蠔新鮮,龍蝦鮮甜。

服務態度
生蠔, 牛肋骨肉