2024-04-28 195 瀏覽
今天來到一家位於銅鑼灣的川菜館,是一家名為小魚兒的新餐館,主要以四川風味為主打菜式。第一次來這裡,環境感覺讓人覺得好舒服好開胃,裝潢是以大紅色為主掉,滿滿的照片看到不同食物的樣子,已經覺得不要流口水了。服務生也很殷勤的招待我們,這裡的位置很寬敞,也有好多人來這裡吃午餐,我們也迫不及待地坐下點東西吃。這裡菜市的款式真的很多,有主打的雞煲和烤魚,但這次我更想要試吃這裡的小吃和小菜,還有麵食,這些價位都是超級划算,所以點了好多東西吃了:香蒜燒生蠔🦪$ 28 一隻麻辣涼拌爽魚皮 $68 大大碟牛魔王(重慶麻辣湯,土豆粉) $68 有好多牛的配菜,牛肉,肥牛,牛丸,千層肚,牛皇喉,可以試曬不同款式的牛🐮另外➕$18配小菜,點了酸辣土豆絲🥔,再➕$18 有一芳的飲品🥤😋,比平時單點便宜好多喔。金湯酸菜魚客飯🐟🍚$73, 這次➕$18 加甜點炸雙皮奶😋香辣醬爆魚扣$108 好夠火候,最鐘意魚扣超級爽脆,唔係度度食到,送飯一流😋金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 試食價超級抵,又補又滋潤。最後當然要大讚呢度既服務質素,服務生全部有禮貌又夠活力,令整個餐廳氣氛都開心起來,真正體驗到香港人的服務精神🥰
香蒜燒生蠔🦪$ 28 一隻
麻辣涼拌爽魚皮 $68 大大碟
金湯酸菜魚客飯🐟🍚$73, 這次➕$18 加甜點炸雙皮奶😋
金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 試食價超級抵,又補又滋潤。
2024-04-21
2024-03-21 585 瀏覽
假日同阿爸阿媽去了銅鑼灣行街,來到銅鑼灣一期附近食晚飯,因為爸媽是吃魚的愛好者,就揀來這間小魚兒食炭火風味明爐烤魚。👨‍👩‍👧🐟🔥🍽️店舖大部分座位都是卡位,座位闊落,坐得舒適。😌🙌🏼✨ 烤海驢魚($308),烤魚有多款湯底選擇,有辣有唔辣,我地就揀了唔辣的黃金蒜香豆花湯底。海驢魚夠哂重秤,待湯底滾後(約五分鐘),就可以熱住食。餐廳將魚起了條主骨,可以整塊整塊夾來食,方便易食。魚肉鮮嫩甜滑,魚肉非常新鮮,爸媽也大讚好食。除了驢魚外,還有不少配菜,包括滑豆腐、黑木耳、紫洋蔥,青瓜、芫茜、薯粉等,配料豐富。🐟🥒🌿🔥😍✨ 娃娃菜($38),一棵棵整齊的排列,份量都幾多,很新鮮挺身。待驢魚食超過一半後,再落娃娃菜一齊煮,索入魚湯精華,味道鮮甜美味。🥬☺️✨ 牛丸拼墨丸($68),兩款丸都很爽口彈牙,牛丸都幾有牛味。墨丸魚裡很多墨魚粒粒。烤魚之餘,順便打埋邊爐真是很唔錯。🐮🐙✨ 蒜香牛油燒金菇($38),沒想到是用錫紙兜裝住,整盒份量很多,金菇充滿豐富的牛油味,味道香濃,真是會食唔停手。🍄🧈🧄✨ 香蒜燒茄子($48),是川式的燒茄子,除了很多蒜蓉外,還有孜然的調味,使茄子有微微辛辣的味道,幾開胃。🍆

店舖大部分座位都是卡位,座位闊落,坐得舒適。😌🙌🏼
烤海驢魚

娃娃菜

牛丸拼墨丸

蒜香牛油燒金菇

香蒜燒茄子

✨ 香蒜燒茄子($48),是川式的燒茄子,除了很多蒜蓉外,還有孜然的調味,使茄子有微微辛辣的味道,幾開胃。🍆🧂🔥
炸蝦餅

✨ 炸蝦餅($48),炸得好香口,蝦肉夠彈牙, 配泰式辣醬很惹味。🦐😋
炸香芋地瓜丸

✨ 炸香芋地瓜丸($38),一粒粒圓波波的地瓜丸,炸得香脆可口,中間就是軟心的香芋口味,味道甜滑,作為飯後甜品很不錯。😋👍🏼

每款周邊小食都製作出色,而且價錢同樣合理,整體真的不錯。😚👏🏼
烤海驢魚
娃娃菜
牛丸拼墨丸
蒜香牛油燒金菇
香蒜燒茄子
炸蝦餅
炸香芋地瓜丸
2024-02-26 612 瀏覽
@little.fish.hk specializes in sichaun grilled fish 🍲 spicy, numbing, and bold 🔥 tender and flaky grilled fish poached in fragrant broth 🐟 offers an array of vegetables and meat for hot pot 🥢 menu extends beyond grilled fish, from chicken pot, maocai, to chinese bbq 🍢@little.fish.hk 主打川式烤魚 🍲 麻辣鮮香 🔥 魚肉鮮嫩柔軟 湯底香氣四溢 🐟 多款蔬菜肉類 可以打邊爐 🥢 除咗烤魚 仲有雞煲 冒菜 燒烤 等 🍢🍲 海鱸魚 老壇酸菜豆花 HKD$308sichuan grilled fish - sea bass with sauerkraut and tofu pudding 1. 選魚:海鱸魚 鮮嫩厚實2. 口味:老壇酸菜豆花 (小辣 BB 麻) 酸辣溫和 豆花嫩滑3. 火鍋配菜:已配多款配菜 豆芽 豆

🍲 海鱸魚 老壇酸菜豆花 HKD$308
1. 選魚:海鱸魚 鮮嫩厚實
3. 火鍋配菜:已配多款配菜 豆芽 豆花 木耳 寬粉
可以再加配蔬菜肉類 打邊爐
▫️🥬 娃娃菜 HKD$38 份量幾多 鮮甜吸湯
▫️🔮 牛丸拼墨丸 HKD$68 牛丸彈牙 墨丸爽脆

🍠 炸香芋地瓜球 HKD$38
deep fried sweet potato ball with taro
金黃飽滿 外層香脆 內層煙靭
內餡芋蓉 香甜綿密

📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓🇭🇰
2024-02-16 207 瀏覽
放工經過銅鑼灣,從地鐵站上路邊,就見到大大隻字小魚兒的LOGO,令我記起之前在將軍澳食小魚兒時候的用餐回憶。加上未諗到想吃咩野,一於去小魚兒吃炸魚。餐廳一如既往,以黑色裝修佈置,中心處處有紅色little fish 文字燈飾,望落去都幾型格。餐廳空間都很大,座位寬敞舒適,二維碼點餐。餐牌菜單款式挺多,雖然川式烤魚總給人感覺就是麻辣,但其實是有不辣的烤魚的。薑蔥爽魚皮 ($68)魚皮係近年在香港開始多人喜歡的小吃,我自從吃過廣州的爽魚皮之後就愛上了。不過在香港可以整到廣州的魚皮味道的食店不多呢,而小魚兒的爽魚皮算係似廣州的那種味道,清香醬汁加上彈牙爽口的魚皮,欲罷不能。香蒜燒生蠔 ($28/隻)烤蠔也相當出色,肥美的蠔肉加上甘香的蒜蓉,為我們食烤魚掀起了序幕!!黃金蒜香豆花江團魚 ($348)今次點了烤江團魚。科普了後,知道江團魚就即是長吻鮠,係一種在長江常見的淡水食用魚類,肉質細嫩鮮美,沒有細刺骨。店員幫手起了條魚後,夾得相當容易,啖啖彈牙魚肉,加上香濃豆花,真係美滋滋呢。魚肉份量相當多,即使不點白飯也是OK夠飽。

薑蔥爽魚皮 ($68)

薑蔥爽魚皮

香蒜燒生蠔 ($28/隻)
香蒜燒生蠔 (一隻)

黃金蒜香豆花江團魚 ($348)
黃金蒜香豆花江團魚

2024-02-15
薑蔥爽魚皮
香蒜燒生蠔 (一隻)
黃金蒜香豆花江團魚
2024-02-10 543 瀏覽
臨近農曆新年就好多飯局 今日約左朋友係銅鑼灣等 諗住去到再揀食咩 早左到就去咗銅鑼灣廣場行下 一岀返馬路就見到好大個牌寫住小魚兒 勁吸精!所以就同朋友決定試下🥰上到去都好企理 員工都好有禮貌 佢叫得做小魚兒無理由唔試下佢嘅魚 所以就叫左個黃金蒜香豆花海鱸魚 加左寬粉同薯仔片 額外再加左個四款配菜嘅冒菜😜個魚好快就上到枱 職員幫手整好個火之後 好快就香味四溢 等登叫左個唔辣嘅試下條魚嘅質素 個魚質素都幾高 首先佢唔腥 加上佢嘅肉質唔會霉霉爛爛咁 個湯底亦都唔會搶哂條魚嘅味道 佢魚嘅隔離放左好多蒜頭 好入味 間中配上魚肉一齊食又係另一種風味 條魚亦都好夠份量 兩個人食完全無問題😎食到中途落嘅寬粉好煙韌 連埋個湯一齊食都好正 薯仔片就不過不失啦過一陣就食個冒菜 叫左雲南酸辣湯 四款菜分別係肥牛 萵筍 蟹粉蟹籽同油麥菜 配蕃薯粉 值得一提嘅係佢菜式多選擇之餘亦都好貼心可以揀辣度 可以就返自己口味😻佢嘅配菜都好食 而個酸辣湯底都帶動到食慾 蕃薯粉唔會好散 水準都好高總括嚟講 佢個烤魚真係全日重中之重 下次再嚟可以試第二款魚同另一個口味

2024-02-08
6天前 0 瀏覽
好想食雞煲呀捉個朋友去食下雞煲同串燒蒜香牛油焗澳洲龍蝦超大隻啖啖肉 燒得啱啱好个好juicy 不得不讚個蒜蓉就咁食都超好味唔會太霸道搶咗主角嘅味道蟲草花膠雞煲(半隻)$248份量好多 雞肉夠滑仲有幾舊花膠感覺好滋補呀蒜香牛油燒扇貝(2隻)$38都幾大隻,抵食香蒜燒茄子$ 48茄子好食,蒜蓉又係剛剛好襯托到,剩係食蒜蓉都好好味🤤燒腩肉串(一串)香辣bb辣$20腩肉脆脆哋又juicy 正鹽燒鵪鶉蛋(孜然)鮮茄濃湯+配手拍青瓜 +$18蕃茄味都幾濃郁我鐘意個青瓜 大大碟小魚兒 (寶漢大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓
好想食雞煲

仲有幾舊花膠感覺好滋補呀

蒜香牛油燒扇貝(2隻)$38

都幾大隻,抵食

香蒜燒茄子$ 48

茄子好食,蒜蓉又係剛剛好襯托到,剩係食蒜蓉都好好味🤤

燒腩肉串(一串)香辣bb辣$20
腩肉脆脆哋又juicy 正

鹽燒鵪鶉蛋(孜然)

鮮茄濃湯+配手拍青瓜 +$18

蕃茄味都幾濃郁
我鐘意個青瓜 大大碟

小魚兒 (寶漢大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓
餐廳主打烤魚 除左烤魚 仲有雞煲、酸菜魚、串燒、川式小吃等 款式多多 質素高ʕ •ᴥ•ʔ-✨ 海鱸魚 ($308)簡左老壇酸菜豆花口味 BB辣BB麻 內有魚、寬粉、木耳、青瓜、豆腐及酸菜 魚好大條 夠厚肉 適合3-4人食用 魚質嫩滑 無咩骨!其他配料索哂湯底辣辣地 寬粉煙韌又入味🥰✨蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 (試食價 $198)龍蝦鋪滿蒜蓉牛油 超惹味 龍蝦肉質好彈牙新鮮 幾厚肉🦞✨蒜香牛油燒扇貝 ($38)扇貝上有滿滿的蒜蓉 食落好香口!扇貝肉質紮實帶嫩滑 幾新鮮🤤✨蒜香牛油燒金菇 ($38)一樣都係滿滿的蒜蓉 面頭燒香左 帶點焦香感 但因為牛油關係 食到落底比較油✨椒鹽豆腐 ($68)椒鹽味出 豆腐嫩滑 鹹淡適中!

✨ 海鱸魚 ($308)

✨蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 (試食價 $198)
龍蝦鋪滿蒜蓉牛油 超惹味 龍蝦肉質好彈牙新鮮 幾厚肉🦞

✨蒜香牛油燒扇貝 ($38)

✨蒜香牛油燒金菇 ($38)

✨椒鹽豆腐 ($68)
椒鹽味出 豆腐嫩滑 鹹淡適中!

2024-05-21 0 瀏覽
餐廳可以揀唔同魚,湯底,配菜!係好配合到自己口味嘅烤魚👍除左烤魚,仲有養生新品同串燒🤣.🦞牛油蒜蓉龍蝦估唔到烤魚店都有龍蝦食,燒到好嫩口,肉飽滿👏.🌶老壇酸菜豆花烤海鱸魚 魚份量足,夠2-3人share👍配料有寬粉,豆腐,芽菜。寬粉好厚,爽晒汁好惹味!魚肉厚實,好香魚油味🥳,啖啖肉😍豆腐好滑嫩😍.🍝 鮑汁花膠海參撈麵 麵帶點自身嘅鹼水味,有鮑汁可以遮番陣味。海參有一整條,好厚,炆到好淋👍花膠兩塊滿滿骨膠原😍.🍢牛舌芯串燒 好多孜然粉,牛舌芯厚切,夠爽脆同重牛味👍.📍 小魚兒 (寶漢大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓
🦞牛油蒜蓉龍蝦
估唔到烤魚店都有龍蝦食,燒到好嫩口,肉飽滿👏

🌶老壇酸菜豆花烤海鱸魚

🍝 鮑汁花膠海參撈麵

🍢牛舌芯串燒
好多孜然粉,牛舌芯厚切,夠爽脆同重牛味👍

📍 小魚兒 (寶漢大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓
呢排天氣濕濕笠笠,特別想食啲熱辣辣嘅嘢;又唔想打邊爐咁悶嘅話,食烤魚就啱晒🥘!今次約咗屋企人嚟銅鑼灣呢間小魚兒,地鐵站一出對面就係。除咗招牌烤魚,呢度仲有好多特色小食🍡;唔食得辣嘅朋友都照顧到,所以好啱一家大細過嚟!🐟 海鱸魚(黃金蒜香豆花) $308呢個湯底真係啱晒我,係唔辣㗎😋!海鱸魚雖然係最平嗰款,但係份量同肉質一啲都唔差,啲魚唔會一夾起就散晒,感覺都夠扎實同新鮮✨。配菜有豆花、寬麵、青瓜、雲耳等等,啲豆腐超滑!唔怪得會形容佢做豆花啦,整體成鍋嘢都好唔錯,好好味💖💛!🍚 金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 (推廣價)估唔到呢度都有翅食😳!我係好鍾意食碗仔翅、粟米羹呢類嘢。呢碗嘢唔係流,一撈起身真係成串花膠,啖啖骨膠原✨。不過齋食個翅係有啲鹹,加咗醋再撈飯食就好好多。有推廣價,可以一試!🦞 蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 $198 (推廣價)呢個堅抵食!個龍蝦係超大隻,一開二,每邊都大過我隻手掌✋🏻。同埋食落肉質好扎實好彈牙,撈埋啲牛油蒜蓉食真係好惹味🥰,好飽肚,連媽咪都讚好💁🏻‍♀️!不過呢個製作需時,記得預早啲嗌喇。🍡 炸香芋地瓜丸 $38 呢個地瓜波波火候掌握得唔錯,個皮好薄,炸得好脆又夠乾身,唔

🐟 海鱸魚(黃金蒜香豆花) $308
呢個湯底真係啱晒我,係唔辣㗎😋!

🍚 金湯花膠雞絲翅撈飯 $68 (推廣價)
估唔到呢度都有翅食😳!

🦞 蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦 $198 (推廣價)
呢個堅抵食!
不過呢個製作需時,記得預早啲嗌喇。

🍡 炸香芋地瓜丸 $38
呢個地瓜波波火候掌握得唔錯,個皮好薄,炸得好脆又夠乾身,唔會食到好油膩☺️。入面加咗少少香芋特別好味,好推介呀💛!

🍡 炸雙皮奶 $38
食落個口感似係一層脆炸咗嘅麵包再包住啲奶凍,都幾酥脆,不過略嫌個皮有少少厚,普通👌🏻。

🍹 飲品放題 每位+$28
食呢類熱辣辣嘅嘢,嘢飲係十分重要!
呢度每位+$28就可以任飲汽水同茶飲🧃🥤。如果唔啱飲都唔緊要,佢哋同樓下嘅一芳係有合作,你可以喺度直接追加一芳嘅嘢飲🧋。

2024-05-20 0 瀏覽
間唔中食烤魚我都會揀去小魚兒,地點夠方便,尖沙咀同銅鑼灣都有分店,店內坐位闊落,而且餐牌仲有烤魚同雞煲,仲有冒菜😍 款式好多呢!我同朋友今日揀左食烤魚,魚都有幾款選擇,我揀左海鱸魚,海鱸魚好有份量,魚身好厚肉,肉質細嫩,食落冇腥味,烤魚個湯底好夠味,鮮香麻辣,除此之外仲有唔少配料,大豆芽、木耳、粗木薯粉我地仲加左巫山麻辣魚春魚扣豆花,豆花好滑,浸哂啲辣湯好惹味,最難忘係魚春係好大件,仲有成3-4件,魚春愛好者福音,仲要唔腥👍🏻魚扣就比較細件,不過都食到好多粒,下次會想試埋雞煲😍

除此之外仲有唔少配料,大豆芽、木耳、粗木薯粉

• 烤鱸魚
2024-05-19 0 瀏覽
好朋友喺外地返嚟想食烤魚近近地喺銅鑼灣地鐵站出口搵咗網上好多好平嘅《小魚兒》食晚飯烤魚有分三種不同魚類朋友鍾意食肉質結實點既海鱸魚味道就點左中麻辣魚春魚扣豆花(升級選項)魚春扣好夠份量 食得好滿足 辣湯好味重慶雞煲中辣多芫茜(半隻)叫咗幾款蔬菜打邊爐萵笱、鮮淮山、竹笙同海帶結朋友女兒唔食辣就點左金湯花膠雞絲翅撈飯估唔到咁嘅價錢雞絲翅多足料朋友女兒話好食過澳門名物x家魚翅小食辣酒東風螺夠辣入味魚翅同螺都有優惠價幾十蚊好抵食我地仲叫咗幾款小食都係高質黃金魚皮鹹蛋香而不膩 黃皮香脆程度差唔多食完餐飯都仲係好脆必點小食脆焦糖燒菠蘿焦糖脆卜卜包住燒菠蘿咬落去多汁焦香建議必點涼拌海蜇坊間嘅涼拌海蜇都係少少汁拌既呢個涼拌海蜇個汁係好似湯咁浸住粗條口感好汁又好食 建議必點呢間餐廳10分啱我同朋友口味短期內一定會再去試其他嘢食推介推介
好朋友喺外地返嚟想食烤魚
近近地喺銅鑼灣地鐵站出口搵咗網上好多好平嘅《小魚兒》食晚飯

烤魚有分三種不同魚類
朋友鍾意食肉質結實點既海鱸魚
味道就點左中麻辣魚春魚扣豆花(升級選項)
魚春扣好夠份量 食得好滿足 辣湯好味

重慶雞煲中辣多芫茜(半隻)
叫咗幾款蔬菜打邊爐
萵笱、鮮淮山、竹笙同海帶結

朋友女兒唔食辣就點左

呢間餐廳10分啱我同朋友口味
短期內一定會再去試其他嘢食
推介推介
2024-05-19 0 瀏覽
有主打的和烤魚,但這次我更想要試吃這裡的小吃和小菜,還有麵食,這些價位都是超級划算,所以點了好多東西吃了:串燒同小菜烤魚分別有海鱸魚 ($308)、江團魚($348)同凌波魚($378)。我地揀食烤魚 -要左江團魚,配鮮九葉花椒BB豆花口味 , 條魚好大條表面鋪滿莞茜,辣椒,花椒,芫荽同洋蔥。肉質嫩滑又唔腥,啖啖肉湯底麻麻辣辣好正, 配料有豆腐、瓜、寬粉、芽菜、雲耳。選擇左小辣小麻剛好, 再點左個燒烤 - 香蒜燒茄子 不錯.勁多蒜泥, 好香. 再點左個黃金組合, 有金菇菜+海帶結+薯仔片+蓮藕片 放埋落去烤魚到一流. 再加$28飲品任飲(汽水,茶) , 飲兩枝飲品已經回晒本. 最重要係解解辣. 其實佢地仲有好多種類食物. 雞煲, 燒烤, 小食, 麵食,客飯 , 下次黎可以試下其他. 小魚兒銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈1樓

再點左個燒烤 - 香蒜燒茄子 不錯.勁多蒜泥, 好香.

小魚兒

2024-05-18 0 瀏覽
位於銅鑼灣SOGO後面街寶漢大廈,呢間川菜館食物好多元化,非常值得推介佢哋個魚翅撈飯,一碗魚翅跟一碗白飯,只係$68而且非常足料仲要好味添喎,真係唔夠膽相信呢個價錢可以食到魚翅。佢哋嘅魚春烤魚,調味非常地道四川風味,又香又麻又辣,烤魚下面有大量魚春,佢哋既食物主打好味抵食。麻辣雞煲醬汁好濃郁,火候掌握得好好,特別要讚一句D雞好嫩滑,啲雞皮又少少脆,非常惹味。黃金魚皮,啲魚皮好薄身好脆,蛋黃醬均勻地遍布魚皮,濃郁咸蛋香味,食到停唔到口。仲有佢哋嘅燒菠蘿,菠蘿上面加咗蜜糖燒,菠蘿外面有一層焦糖脆脆,外面又甜又脆,裏面又甜又多汁,呢個都真係一定要食。
好耐無食烤魚,今次同朋友嚟呢間專食烤魚嘅餐廳,有4種魚俾你選擇,包括:海鱸魚、江團魚、寧波魚及筍殼魚!另外仲有9款烤魚口味俾你揀~除咗烤魚仲有雞煲及川菜食,真係咩都有!而且服務亦非常周到!❈ 老壇酸菜豆花+江團魚($348)老壇酸菜好好味,好酸好開胃,另外佢亦好貼心可以揀辣度,食唔到辣嘅朋友仲可以揀唔辣!魚肉嘅size好大隻,肉質好厚,啖啖肉,最緊要肉質好甜,又唔係好多骨!❈ 匙仁($168)係牛肩胛骨嘅嫩肉,通常打邊爐的話三4秒就可以攞上嚟!油花雖然比較少,但係肉質仍然好嫩!❈ 澳洲龍蝦亦係一大亮點,非常新鮮,肉質爽甜,多蝦膏,絕對係啖啖肉!❈ 另外我哋仲嗌咗兩杯凍飲,分別係韓國柚子蜜($32)及白桃紅茶($42)份量都幾大杯~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 9/10服務: 9/10環境: 8.5/10推介值:9/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個分享可以俾”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

味道: 9/10
服務: 9/10
環境: 8.5/10
推介值:9/10

2024-05-15 0 瀏覽
見到餐廳做緊新推廣,兩款原隻澳洲龍蝦都唔算貴。餐廳比開業時多咗人,但都仲算坐得都夠舒服🤩蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦🦞睇相都見有成隻手掌咁大。醬料超多,鋪滿了龍蝦表面。原本以為咁多蒜蓉會影響龍蝦味道,入口意外地食到鮮味又彈牙。而牛油可以話滲透每寸龍蝦肉。增加嫩滑感覺。私心推薦大家要食🐟烤魚 - 海鱸魚多款湯底中揀了鮮九葉花椒BB豆花,味道唔算太辣。海驢魚份量十足,魚肉剛好夠滑。而爐旁邊都有多款配菜🥢冒菜(套餐B)幾款湯入面我揀咗藤椒湯。小小辣,多多麻。套餐可以揀6款配料,真係好豐富。豆皮、萵筍、美國肥牛、豬大腸、油麥菜同鴨血。味道唔錯🥢金湯花膠雞絲翅撈飯熱辣辣石鍋裝住金黃色魚翅~ 花膠、雞絲、魚翅,份量尚可接受。味道比較濃郁,配埋白飯就岩晒

🤩蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦🦞

🐟烤魚 - 海鱸魚

🥢冒菜(套餐B)

🥢金湯花膠雞絲翅撈飯

2024-05-08