忽然想食印度菜🇮🇳雖然重慶大廈最多,但openrice無意間搵到呢間少人知而評語唔錯嘅印度餐廳,決定同朋友試試入口位置難搵,喺K11 art mall對面,要上一層樓▶️ 印式乳酪烤雞Tandoori murgh ($118) 鐵板上,上枱冒煙超香👃🏻半隻雞有兩隻雞鎚同兩隻雞髀🍗肉質鮮嫩juicy,有適量油脂🐔醬料濃味,帶少少辣,不過唔係好食到乳酪成份?同正常炭燒烤雞一樣如果更厚肉或無骨會更正▶️ 炭燒無骨魚Macchi tikka ($168)都係鐵板上,四舊厚肉連皮無骨嘅魚比預期中好食,燒得唔乾 (唔會好似罐頭吞拿魚咁)肉質同味道似比目魚🐠一片片肉滑捋捋有魚油香,調味亦啱啱好▶️ 瑪莎拉羊肉Gosht masala ($128)呢個啱用嚟配烤餅食有一舊舊羊肉,配有香料咖喱味香濃🍛冇想像中辣▶️ 烤全麥餅 Roti ($24)每次必食嘅印度薄餅🫓自家製所以係不規則形狀,都幾大塊烤餅上面有「卜卜」,燶燶哋咬落脆口邊位似麵包質感,同厚邊pizza差唔多點咖喱醬或齋食都好味一個人一份啱啱好😋▶️ 牛油烤餅 Butter naan x 2 ($28)▶️ 印度烤餅 Plain naan ($24)-味道
忽然想食印度菜🇮🇳
入口位置難搵,喺K11 art mall對面,要上一層樓

鐵板上,上枱冒煙超香👃🏻
半隻雞有兩隻雞鎚同兩隻雞髀🍗
肉質鮮嫩juicy,有適量油脂🐔
如果更厚肉或無骨會更正
印式乳酪烤雞

▶️ 炭燒無骨魚Macchi tikka ($168)
都係鐵板上,四舊厚肉連皮無骨嘅魚
比預期中好食,燒得唔乾 (唔會好似罐頭吞拿魚咁)
肉質同味道似比目魚🐠一片片肉滑捋捋有魚油香,調味亦啱啱好
炭燒無骨魚

▶️ 瑪莎拉羊肉Gosht masala ($128)
呢個啱用嚟配烤餅食
有一舊舊羊肉,配有香料
咖喱味香濃🍛冇想像中辣
瑪莎拉羊肉

▶️ 烤全麥餅 Roti ($24)
每次必食嘅印度薄餅🫓
自家製所以係不規則形狀,都幾大塊
烤餅上面有「卜卜」,燶燶哋咬落脆口
邊位似麵包質感,同厚邊pizza差唔多
點咖喱醬或齋食都好味
一個人一份啱啱好😋
烤全麥餅

▶️ 牛油烤餅 Butter naan x 2 ($28)
▶️ 印度烤餅 Plain naan ($24)
味道相當正宗嘅印度菜👍🏻全部都整得唔錯
調味偏重,食完都幾口渴

服務好,由印度人主理,有個男侍應 (唔知係咪老闆)有禮貌又有幽默感,同有啲客人好熟 (應該係常客)
樓上舖所以環境清靜,有私隱度
性價比ok,四個人食,計埋服務費平均每人$150
估唔到幾多香港人幫襯,亦有幾pair情侶嚟撐枱腳😗值得試試~
印式乳酪烤雞
炭燒無骨魚
瑪莎拉羊肉
烤全麥餅
  • Macchi tikka
  • Roti
飛毯燴羊腿$218難得3個人都食羊 無理由唔食羊比個參考大家~每份Portion大概2-3人share 而全腿大概6人左右 羊肉肉質滑嫩 味道偏羶但就啱鍾意食羊嘅人去嘗試最緊要係佢有條骨比你拎上手食 嗰part 嘅肉最好食🙈Murgh Masala 瑪沙拉燴雞$108Masala係以各式香料經過調配同烹調而製成嘅咖哩加入咗大量大蒜、洋葱、豆蔻等等製成嘅醬汁通常比較濃稠配埋Naan 食就一流千層烤餅🫓 $38蒜蓉烤餅🧄🫓$38Mango Lassi $54
飛毯燴羊腿$218
最緊要係佢有條骨比你拎上手食 嗰part 嘅肉最好食🙈

Murgh Masala 瑪沙拉燴雞$108
Masala係以各式香料
經過調配同烹調而製成嘅咖哩
加入咗大量大蒜、洋葱、豆蔻等等製成嘅醬汁
通常比較濃稠配埋Naan 食就一流

千層烤餅🫓 $38
蒜蓉烤餅🧄🫓$38
Mango Lassi $54
2023-12-22 188 瀏覽
今時今日嘅印度大餐,真係不得了,口感同香氣我絕對俾個like👍!咖哩角超級正,酥脆得嚟唔油膩,夾埋特製醬汁,輕咬一口就覺得外皮嘅鬆脆同內餡嘅濃香絕配,宜家諗起都仲流口水😋。啲燒蝦嘅香氣,喺店門口就聞到,色澤誘人到不得了,輕輕一咬,鮮美蝦肉配上微微嘅咖哩味,真係鮮到彈牙!薄餅都唔例外,香脆加上淡淡麥香,一試愛上,再加埋個拼盤嘅煙韌結構同埋燒烤嘅外表喺燈光下閃閃生輝,真係睇落去都開心!店內環境暖烘烘,佈置得好有印度風味,雖然空間唔大,但各種香料嘅混合香味,已經夠我飽足一晚🌟。老闆服務周到,細心介紹每一道美食,令到我哋呢次飲食之旅,愉快過癮。嚟到印度菜,點少得嗰股獨有嘅香料誘惑?唔只味道層次豐富,喺香氣同口感上都係一次非一般嘅探險。港式粵語形容詞?好呀!講呢家嘅食物,我會話佢哋「醒胃」、「惹味」,而且「夠哂水準」!食完這頓大餐,心情都靚晒😌。

2023-09-16 359 瀏覽
一年前食過一次,為之驚喜。半年後食過兩次,味道已經大不如前。星期五七點去到,人少,選了窗邊位坐,舒服寬敞,但一會後就滿座了。今日叫了田園沙拉、瑪莎拉雞、羊肉炒長飯、原味naan同乳酪烤雞。田園沙拉有青瓜、蕃茄、紫洋蔥和蘿蔔,伴咸咸酸酸的汁。上次也有吃這個,上次的味道較清新,今天的略咸,層次也單薄了一點。個人喜歡瑪莎拉咖喱口味,經典印度咖哩香料總匯,味道濃郁,伴飯或naan好吃,但略咸。雞肉份量足,不乾不柴,一份大約有5-6大件。總體滿意。羊肉炒長飯,每次必點。份量跟以前相當,裏面有約4大塊羊肉,騷味少,不吃羊也能吃。但今次的炒飯香料和調味不足,而且炒的火侯也不夠,所以不夠香,調味也沒有融合米飯裏。原味naan,每次必點,煙韌好吃,但上桌是冷的,應於已經放了一會。乳酪烤雞最為失望。叫了半隻乳酪烤雞,結果來了無骨烤雞件,還說沒有來錯。旁桌也叫乳酪烤雞,大碟非常多,這個只有5小件。鐵板夠熱,雞略咸,香料味一般,不算香濃,肉質正常不嫩也不柴,不推介。總括而言,味道和食物質素跟從前相差甚遠,一次比一次退步,不推介也不會再光顧了。

瑪莎拉雞

烤雞

2023-01-31 1102 瀏覽
呢間餐廳嘅門口唔容易搵。喺半島大廈地舖要經過一間藥房,先至搵到樓梯上一層,就係餐廳所在。今日到訪係星期日嘅下晝兩點,竟然全個餐廳已經冇人!唔緊要,咁樣食得仲安靜仲舒服,大聲傾偈都唔怕。首先叫咗一碟素菜samosa. 皮炸得很薄很脆,而且一粒都好大個,開胃小食滿分!然後叫了一個羊肉咖喱,因為呢一款係唔辣嘅關係,佢只有咖喱香但唔算刺激。羊肉都算林, 成個餸都幾濃味,用嚟點薄餅一流。薄餅我哋點咗蒜蓉味同芝士味。一份有三塊,兩隻味都勁香勁好味!又係必點。最後要試嘅就係呢隻帝王雞。佢係烤雞件,配上香濃嘅秘製汁,再加埋羊肉碎一齊煮成⋯味道勁惹味!勁香口!同埋呢味菜其他印度鋪唔係好覺得有。總括而言,非常滿意嘅一餐。絕對推薦。

總括而言,非常滿意嘅一餐。絕對推薦。
2022-10-27 824 瀏覽
嚟尖沙咀食印度菜就最正宗 今日嚟到都有幾耐歷史嘅寶軒 品嚐我其中一款最愛嘅菜 即係印度菜🤣四周圍裝修已經好有印度色彩 各個細節包括裝飾品都感覺到來自印度當地頭先頭盤叫咗炸芝士 印度嘅炸芝士並唔係西方嗰種好用牛奶味嘅 亦唔會好鹹 比較似食緊豆腐渣 但佢呢度係我食過最好食嘅 因為佢個外皮香料落得好足夠 淨係食個香味同炸得夠脆已經贏曬🤩另外亦食咗個印度烤肉捲 係用鐵板嘅形式上枱 每一條肉捲都係純肉嚟嘅 入面包咗好多香草香料 味道比較鹹少少 用嚟送飯就一流主菜亦都叫咗咖哩雞飯 另外叫咗印度薄餅備用 由於我實在係太鍾意食香草香料 所以我都係好欣賞佢落得非常足 而且醬汁好多 兩個人share食完個飯可以食埋份印度薄餅 大滿足另外無論佢係飲品例如mango lassi 定係甜品 都係我食過嘅印度餐廳之中數一數二嘅 一樣失手嘅菜式都冇 表現非常平均同埋出色 值得encore 🤓🤓

2022-08-31
2022-10-13 508 瀏覽
朋友生日話想食印度野,即刻search下有咩好野,最終選擇左呢間😁 呢間個入口都有d神秘,系個地鋪旁邊入去上樓梯,一個唔留意就會miss左。我地一行3人,平日7點半去到只有1枱客。👉🏻香料烤雞 Chicken Tikka個雞好滑,味道剛剛好,唔會太濃👉🏻香辣馬沙拉烤魚 MACCHI MASALA佢有1個辣椒🌶程度,我唔太食得辣,對我黎講剛剛好,可以大啖入口🤭👉🏻菠菜燴羊肉 GOSHT SAGWALA因為我唔食羊,就試左佢個醬黎點烤餅,非常之正😎👍🏻👉🏻烤餅 NAAN軟糯有微微咬口,好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👉🏻香料烤雞 Chicken Tikka
個雞好滑,味道剛剛好,唔會太濃

👉🏻香辣馬沙拉烤魚 MACCHI MASALA
👉🏻菠菜燴羊肉 GOSHT SAGWALA
因為我唔食羊,就試左佢個醬黎點烤餅,非常之正😎👍🏻
👉🏻烤餅 NAAN
軟糯有微微咬口,好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

尖沙咀寶軒印度餐廳歷史悠久,開業至今已長達35年😲📍餐廳位於K11對面, 見到💊藥房後搭lift 上1️⃣樓環境整潔闊落, 富印度風格🇮🇳, 仲有印度mv🎶播放🔸印式乳酪燒雞🐔(半隻) $118 7.5/10配薄荷醬🌱|甜酸醬燒雞用鐵板上♨️, 十分吸睛😛用鐵板keep 住食熱辣辣, 但肉質依然保持嫩滑👍🏻~✨乳酪燒雞=用乳酪+其他香料醃製由於乳酪有助分解蛋白質, 所以肉質會更嫩滑😽🔸印式燴嫩羊肉🐑 $128 7/10咖喱濃郁帶微辣後勁🌶, 羊肉肉質腍身🔸印度烤餅 $24 6.5/10 🛎烤餅即叫即做!🫓餅身軟熟, 同咖喱醬好夾~🔸烤全麥餅 $24 6.5/10🫓全麥餅較扁薄同硬身, 但口感煙靭🤩個人反而更喜歡食全麥餅呢款😚😋~
尖沙咀寶軒印度餐廳歷史悠久,
開業至今已長達35年😲
📍餐廳位於K11對面, 見到💊藥房後搭lift 上1️⃣樓
環境整潔闊落, 富印度風格🇮🇳,
仲有印度mv🎶播放

🔸印式乳酪燒雞🐔(半隻) $118 7.5/10
配薄荷醬🌱|甜酸醬
燒雞用鐵板上♨️, 十分吸睛😛
用鐵板keep 住食熱辣辣, 但肉質依然保持嫩滑👍🏻~
✨乳酪燒雞=用乳酪+其他香料醃製
由於乳酪有助分解蛋白質, 所以肉質會更嫩滑😽

🔸印式燴嫩羊肉🐑 $128 7/10
咖喱濃郁帶微辣後勁🌶, 羊肉肉質腍身

🔸印度烤餅 $24 6.5/10
🛎烤餅即叫即做!
🫓餅身軟熟, 同咖喱醬好夾~

🔸烤全麥餅 $24 6.5/10
🫓全麥餅較扁薄同硬身, 但口感煙靭🤩
個人反而更喜歡食全麥餅呢款😚😋~

2022-09-29 261 瀏覽
香港是飲食天堂, 各國美食俱備, 印度菜相對較為陌生, 今日在尖沙咀購物, 正好品嚐印度菜, 食肆位於半島大廈。門口公仔很有印度特色, 店舖裝修優雅舒適。印度食品以咖哩和薄餅馳名, 當然不會錯過。瑪莎拉燴雞印度咖哩夠香口, 配合香濃蕃茄味, 辣度適中, 酸酸辣辣相當醒胃, 雞肉亦保持滑度, 燴得相當入味, 吃起來完全不鞋口, 香濃嘅咖哩汁最啱就係配印度烤餅。Roti全麥烤餅健康又煙韌,沾瑪莎拉燴雞一絕。芝士Naan熱辣辣散發清香芝士味, 又唔會流於肥膩, 烤餅鬆軟又香滑, 點配印度咖哩汁就最為美味。開心果鮮奶芝士球賣相幾得意, 芝士球吃起來夾著鮮好酥香, 是一道清新的甜品。青檸梳打酸度適中, 少少甜度已足夠, 更突顯清新味道, 感覺涼快。

瑪莎拉燴雞

Roti
全麥烤餅健康又煙韌,沾瑪莎拉燴雞一絕。

芝士Naan

2022-09-08 119 瀏覽
K11對面有間叫寶軒印度餐廳,呢度既印度菜十分正宗,侍應、廚師都係印度人餐廳係半島大廈既一樓,K11過馬路後會見到一間藥房,穿過藥房就會見到有電梯可以上樓餐廳環境都好闊落,整體整潔,而且佈置得好有異國情調手工咖喱角(雜菜)🥠$48即叫即炸既咖喱角,外皮炸到鬆脆,餡料有青豆、薯仔同埋洋蔥,另外配有兩款醬汁,個人覺得紅色酸辣醬比較好食印度式帝王雞 🐔$148雞有兩件,食落好有香料味,肉質鮮嫩。咖喱汁都幾濃味同杰身,唔太辣,重有肉碎印度烤餅🫓$24干層烤餅 🫓$32黎印度餐廳點可以唔叫烤餅食,兩款都好夾個咖喱醬,個人較喜歡印度烤餅,比較濕潤茉莉花茶🍵$32最後飲番杯熱茶解膩
K11對面有間叫寶軒印度餐廳,呢度既印度菜十分正宗,侍應廚師都係印度人

餐廳環境都好闊落,整體整潔,而且佈置得好有異國情調

手工咖喱角(雜菜)🥠$48

印度式帝王雞 🐔$148

印度烤餅🫓$24
干層烤餅 🫓$32

茉莉花茶🍵$32
最後飲番杯熱茶解膩

𖦹 印式燴嫩羊肉 $128 家父表示個汁超正,濃得嚟唔太辣,香氣撲鼻,係啲羊肉硬咗啲,點naan滿分。老闆同我地講器皿係用黃銅人手製成,入面係不銹鋼,可以將咖喱維持溫度。𖦹 雜菜咖喱角 $45有雜菜同羊肉揀,外皮脆口,餡料極多,有薯蓉、洋蔥同青豆,脹卜卜,帶陣陣印度香料味。𖦹 印度香料蕃茄濃湯 $50 呢個超酸超濃郁,家父表示飲唔慣。𖦹 手帕薄餅 $38呢隻烤麥餅落比平時食嘅naan 硬身以及薄身,口感富嚼勁,點咖哩食同樣一流。𖦹 芒果奶昔 $32次次都要嗌嘅lassi!芒果味香甜偏杰身,奶味香濃。
𖦹 印式燴嫩羊肉 $128

𖦹 雜菜咖喱角 $45

𖦹 印度香料蕃茄濃湯 $50
呢個超酸超濃郁,家父表示飲唔慣。

𖦹 手帕薄餅 $38

𖦹 芒果奶昔 $32
次次都要嗌嘅lassi!芒果味香甜偏杰身,奶味香濃。
2022-08-29
2022-09-01 85 瀏覽
異國風生日餐,生日週開始啦,第一炮🧨寶軒印度餐廳,非常感謝好友一早book好枱帶我嚟,餐廳風格極具印度情調😍秘製手工咖喱角(雜菜) $48一份有兩件,即叫即炸上枱熱辣辣,雜菜餡料有薯仔🥔洋蔥🧅同青豆,有點微辣咖喱香,口感外脆內軟!瑪沙拉燴雞 $108印度傳統香料煮咖哩,風味十足,雞肉入哂味,又香又滑😋蒜蓉烤餅 $38食印度野又點少得烤餅呢,一上枱已經勁香蒜蓉味,加埋瑪沙拉汁好正😍番紅花海鮮炒飯 $148印度米米粒細長,比較乾身,用嚟炒飯一流👍🏻印度香料奶茶 $44比港式奶茶多了一種特別的香味,類似加咗薄荷葉,感覺都幾特別!甜乳酸 $48味道偏酸,非常適合解飽滯感🥰餐廳要上樓,位置比較難搵,真係感謝好友特登搵餐廳,帶我捐窿捐罅食正宗印度菜!

秘製手工咖喱角(雜菜) $48

瑪沙拉燴雞 $108
印度傳統香料煮咖哩,風味十足,雞肉入哂味,又香又滑😋

蒜蓉烤餅 $38

番紅花海鮮炒飯 $148
印度米米粒細長,比較乾身,用嚟炒飯一流👍🏻

印度香料奶茶 $44

甜乳酸 $48
味道偏酸,非常適合解飽滯感🥰

• Murgh Masala
2022-08-30 97 瀏覽
喺尖沙咀除咗有各式各樣大牌子同埋高級餐廳之外,而家亦都多咗唔少特色嘅餐廳,尤其是係一啲正宗菜式。 😏細心發現就會見到越來越多印度餐廳喺香港進駐,價錢方面就見仁見智但係每一味菜用了方面就真係落足心機落足料,慢慢就開始受到廣泛市民接受。 基本上每一間印度餐廳都夠晒正宗,甚至相似度都好高,所以每間印度菜到可以放心去enjoy, 如果要計性價比咁呢一間寶軒印度餐廳度可以榜上有名😝馬沙拉燴雞— 🐥有食印度菜都應該經常見到馬沙拉咖喱,🍛可能咖喱味都有啲重未必咁易食得出裏面有咩材料但經過多次接觸之後大約都知道一般都會有大蒜、薑、洋蔥及以印度辣椒,🌶其他常見材料仲有茴香、白胡椒、黑胡椒, 呢一款咖喱夠晒濃而且又唔會太鹹,些少辣更吊出嫩雞香味,🐥令人食指大動,但叫得咖喱最好都係要配埋白飯或者係薄餅咁就最Perfect🍛印度烤餅— 🫓喺印度餐廳食印度烤餅絕對係指定動作,呢一款烤餅煙韌度極高,可以不停咁樣咀嚼,🫓用嚟配搭咖喱梗係一流,本身嘅物美亦都淡淡咁樣滲出🫓 千層烤餅— 🫓比起印度烤餅嘅煙韌,呢一款千層烤餅更加着重層次感,每一層都好似酥皮咁薄,🫓整體更加係酥脆充滿牛油香,喺中間可以攝啲咖喱汁同埋雞肉咁就

馬沙拉燴雞

印度烤餅

千層烤餅— 🫓比起印度烤餅嘅煙韌,呢一款千層烤餅更加着重層次感,每一層都好似酥皮咁薄,🫓整體更加係酥脆充滿牛油香,喺中間可以攝啲咖喱汁同埋雞肉咁就成為咗夾心千層烤餅,味道絕對上頭🫓
千層烤餅

芒果奶昔— 🥭Lassi 亦都係印度嘅招牌飲品,就好似我哋平時接觸嘅乳酪一樣,不過就會比較甜少少冇咁酸,當中亦都會以芒果成為熱門嘅配搭,🥭芒果本身亦都係酸酸甜甜咁就會同奶昔融合得天衣無縫,絲滑感再加上濃厚嘅質地為夏天帶嚟更refresh嘅感覺🥭

開心果鮮奶芝士球— 🧀最後叫多份印度嘅特色甜品,將一個茅屋芝士球浸落印度鮮奶,味道就完全似煉奶一樣,🧀面頭再滲上開心果碎,非常特別,係會感受到芝士球好似海綿咁樣吸收左鮮奶嘅味道同埋濕潤,🧀到一咬嘅時候就可以從芝士嘅空隙滲返鮮奶出嚟,非常特別,甜度亦都係可接受範圍,畢竟以上嘅都係印度嘅招牌菜式所以亦都係好容易被人接受🧀
開心果鮮奶芝士球

寶軒印度餐廳 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道16號半島大廈1樓3-4號舖
2022-08-13
馬沙拉燴雞
印度烤餅
千層烤餅
開心果鮮奶芝士球
2022-08-22 100 瀏覽
我每隔一排都會想試下印度菜,因為我好鐘意食印度薄餅同埋重口味既印度香料雞今次又走去食下位置K11對面既印度餐廳Order:印度乳酪燒雞 $118瑪沙拉羊肉 $128烤全麥餅 $24芝士烤餅 $38自家製手工腰果雪糕 $48印度乳酪燒雞係鐵板上的,上菜時燒雞既香味非常吸引,香噴噴咁。燒雞外皮有少少焦位,呢d特別香口特別好味。雞肉唔算好幼稚,但一點都乾,味道好濃。另外有兩個醬,一個係薄荷醬一個係甜酸醬,個甜酸醬超好食,配上香濃既雞肉非常夾。瑪沙拉羊肉既味道亦都好好,佢雖然辣但無乜後勁,辣一下就完,所以食多都唔會覺得好辣。羊肉既味道都濃的,但唔算羶,肉質好腍好軟熟,配搭全麥餅黎食簡單一流。烤全麥餅千祈記得要趁熱食,因為熱既時間麥餅既香氣特別出,而且口感更煙靭。芝士烤餅都係我最愛啦,呢道既芝士無拉絲的,但都幾多同埋香,不錯不錯。令我一試難忘既就係自家製手工腰果雪糕,上菜時發現佢係一舊舊方磚形狀的,感覺係一口一舊。食落時好特別既味道,係先有好重既香料味道,搭配creamy既腰果雪糕,加上有d腰果粒,令到口感更加豐富,難以形容既好味。
今次又走去食下位置K11對面既印度餐廳

Order:
印度乳酪燒雞 $118
瑪沙拉羊肉 $128
烤全麥餅 $24
芝士烤餅 $38
自家製手工腰果雪糕 $48

喺尖沙咀重慶大廈食印度菜就聽得多~朋友喺K11隔離座大廈搵到一間老字號😳夜麻麻一個女仔搵呢間樓上舖會有少少驚🫣好彩男朋友送我去到門口🫶🏻.<<TANDOORI MURGH>>($118)半隻印式乳酪燒雞以鐵板上檯!嗞嗞嗞,出晒煙,熱辣辣,超級香🤩燒雞超惹味! 已經好重香料味~ 所以完全唔使點任何醬汁~咁樣燒法…肉質都唔會好乾,不過都稱唔上滑㗎喇😂<<NAAN>>($24)印度烤餅本身冇咩味~所以佢一定要點咖喱先好食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و<<ROGAN JOSH>>($128)呢個印度味濃厚嘅燴羊肉一啲羶味都冇!唔知係咪好事🙃有啲人食羊就係為咗羶味😂不過佢肉質好嫩!最正係個咖喱底,稠度同辣度都恰好!係惹味,撈飯之選🤟🏻
喺尖沙咀重慶大廈食印度菜就聽得多~
朋友喺K11隔離座大廈搵到一間老字號😳
夜麻麻一個女仔搵呢間樓上舖會有少少驚🫣
好彩男朋友送我去到門口🫶🏻
<<TANDOORI MURGH>>($118)
半隻印式乳酪燒雞以鐵板上檯!
嗞嗞嗞,出晒煙,熱辣辣,超級香🤩
燒雞超惹味! 已經好重香料味~ 所以完全唔使點任何醬汁~
咁樣燒法…肉質都唔會好乾,不過都稱唔上滑㗎喇😂
TANDOORI MURGH

<<NAAN>>($24)
印度烤餅本身冇咩味~
所以佢一定要點咖喱先好食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

唔知係咪好事🙃有啲人食羊就係為咗羶味😂
不過佢肉質好嫩!
最正係個咖喱底,稠度同辣度都恰好!
係惹味,撈飯之選🤟🏻
2022-08-16
TANDOORI MURGH