2024-04-30 0 瀏覽
一家人聚埋一齊除左嗌到會係屋企食另外一個地方就係去BBQ住係屯門咁多年今次係第二次黎呢度bbq環境設施無咩大分別但D食物包裝唔同左變左獨立包裝 好衛生 唔使驚俾人夾到亂曬不過每包都雪到硬倔倔要吉住燒有啲困難😂😂😂😂所以我地最後買左個網燒,解放雙手 可以一邊打麻雀 一邊食野食物款式選擇少左d 都係大路野 味道不過不失 唔會太鹹飲品價錢尚可接受不過地點近車站 都算方便如果純粹想一班人聚埋一齊都算叫做一個幾好既地方
一家人聚埋一齊

變左獨立包裝 好衛生
唔使驚俾人夾到亂曬
不過每包都雪到硬倔倔
要吉住燒有啲困難😂😂😂😂
所以我地最後買左個網燒,解放雙手
可以一邊打麻雀 一邊食野

食物款式選擇少左d 都係大路野
味道不過不失 唔會太鹹
飲品價錢尚可接受

不過地點近車站 都算方便
如果純粹想一班人聚埋一齊
都算叫做一個幾好既地方

2023-12-15 720 瀏覽
迎面走来了热辣湿身烧烤大帅哥🤵🏻肉都是腌制好的,只用放在烤盘上自己烤就行,❗️但是说起来简单,但是做起来确实很难,火候真的很难掌握🥩要把小火慢慢地磨的乖巧才能烤出好肉,烤出经验就越吃越好吃😋
迎面走来了热辣湿身烧烤大帅哥🤵🏻
2023-03-10 2255 瀏覽
野食結冰難食,D食物冰到燒烤叉都桔唔入,浪費時間解凍,焗住比$100租燒烤網,食物有好重嘅雪藏味,D丸燒完乾爭爭(歷史悠久),燒烤叉好污糟,用過再用,唔知幾多手,網上睇相環境好新淨,但去到原來好殘舊,開爐果位人兄好有問題,我從來未見過一包炭全部倒曬落去開爐,好似驚死你唔幫襯買多1包炭咁。話10pm食物部關門,但9:55pm已經趕住落閘,網上話12點關門,但事實11pm就關門,10:59pm已經馬上熄燈,大家都摸黑執嘢,感覺非常差,完全不尊重客人。要去嘅真係要睇路。
野食結冰難食,D食物冰到燒烤叉都桔唔入,
浪費時間解凍,焗住比$100租燒烤網,食物有好重嘅雪藏味,
燒烤
2022-05-03 3597 瀏覽
自己帶海鮮食物去燒,它們供應的火,燒極也不大,到最後不想浪費食物,也把它們燒好,跟住關捫時間到了,店員說要放下。好!從此不會在光顧😡😡。我們説:絕對不再光顧了差不想浪費食材竟成了幫兇🤬🤬差差差好後悔老闆第一次要求去燒嘢食,不是其他今日不開絕對不會選擇這間燒烤店。本來也想試它的推薦食物,可惜店員不淮我們帶走(因為碳消不著,関門時間已到🥶🥶

不想浪費食材竟成了幫兇🤬🤬
差差差
2022-05-03
2022-01-22 3074 瀏覽
富泰燒烤樂園@屯門之前臨近聖誕節約埋班朋友去燒野食,因為臨時臨急約好多燒烤場都滿左,唯獨係屯門呢個場仲有位!所以我地就book左第二日就去燒啦我地個日揸車入去,一到就有車位,都幾方便。落車之後行幾步路就到門口,呢到係先收費同派發飲品券,然後就可以燒足一日。我地當日就有12點半燒到8點😂呢到野食種類唔算好多,都係唔同味道既豬扒,雞扒,雞翼,仲有好多種丸,麵包只有一種。值得一讚既係佢D野食係獨立包裝,雖然咁樣好唔環保,但變相就乾淨好多,同埋唔會俾人揀黎揀去~推薦佢哋既魷魚,燒魷魚真係好正,都未熟曬已經聞到陣陣香味!
富泰燒烤樂園@屯門

推薦佢哋既魷魚,燒魷魚真係好正,都未熟曬已經聞到陣陣香味!
呢個燒烤場其實又唔係話好特別,但勝在近近地,有得燒嘢食一家大細去都幾好😊不過佢比較入,如果揸車去可以有得泊車,放工去燒下嘢食都係件幾開心嘅事嚟㗎,選擇唔算好多但應有盡有😁
2020-01-08 5909 瀏覽
因為要就返fd嘅location,揀咗呢個BBQ場。.成人假日$160一位,狗狗可以免費入場。.一個爐包兩包柴 之後一包柴十蚊。.d生肉係真空獨立包裝。雞翼每包有四隻 其他肉類都有幾塊一包咁。 雖然咁樣唔環保 但都係衛生嘅~.其實真係冇乜太多野食揀 都係食雞翼多。肉類都係得幾款。菜類亦唔多 而且切得細舊。所以對呢度嘅野食都幾失望。.而且切生日蛋糕係冇紙碟可以提供。.不過呢度可以租麻將 只需要按金100蚊。就可以任打唔嫐。見到其他食客有租麻將打。 .仲有可以俾狗狗入黎 亦係好處之一。.但d野食 真係不敢恭維。
因為要就返fd嘅location,揀咗呢個BBQ場。
成人假日$160一位,狗狗可以免費入場。
一個爐包兩包柴 之後一包柴十蚊。

所以對呢度嘅野食都幾失望。

而且切生日蛋糕係冇紙碟可以提供。
仲有可以俾狗狗入黎 亦係好處之一。
但d野食 真係不敢恭維。
2020-01-04
$160 (其他)
生日
2019-10-30 4464 瀏覽
聽小朋友噶話周末趁得閑去富泰燒烤樂園玩下,挑了個露天的空地就開始搭爐啦!夥計彎著腰,慢悠悠地把木塊放進烤爐中。不壹會兒,壹大片濃煙便從火爐中冒出。小朋友拿手當作壹把把小扇子,使出九牛二虎之力把濃煙從鼻子旁趕走。接著我拿起壹把小刷子,沾點油塗在食材上面,它像穿上了壹件金光閃閃的衣裳。燒烤對我來說以為就是小事壹樁,我以為好容易就可以烤出來美食,結果我烤出來的全焦了。功夫不負有心人,後來浪費左滴食材之後,我終於成功啦!
昨天一家大細一行十幾人帶埋小朋友唸住入去燒烤又順便唸住有遊樂埸可以比小朋友玩下,食物都是其次預左冇咩太大冀望,大部份食物是獨立包装都算是衛生,反正都吾會食到幾多。揸車已经難入又冇清楚指示,外来人士必行錯路(必须经虎坑路入,而google 入富泰燒烤樂園只泊入屋邨另外自己比錢)呢D都其次,小朋友玩的項目每樣收費,我屋企三個小朋友玩揸車$60 (每10分鐘)玩D爛鬼遊戲買左幾佰蚊代幣,入去另外一區玩滑梯&跳彈床又再比$120 每位。總之三個少朋友除入場費外都分别再每人比多幾佰蚊玩,玩遊戲比錢都是其次你情可願,小朋友玩得開心,大人比錢都心咁命抵,但最大穫係三個小朋友今日全身都敏感晒,被蚤咬全身红晒,昨晚仲瞓吾到,今日三個都要去睇医生!你哋做生意,其實户口遊戲有蚊咬下可以接受,但D滑梯,彈床有冇定期消毒或每天開門前做好清潔架?咁污嘈?咁多小朋友玩咁多蚤咬到D小朋友咁?係咪有D過份!好後悔帶屋企D小朋友來玩,好心痛。奉勸各家長,呢到燒烤可接受,入去玩小心!

1K
2019-04-19 3600 瀏覽
今日朋友話想燒野食 咁近近地我地就決定去小欖燒啦成人$150一個 星期六日黎講價錢都叫做幾平入到去 簡好位 就有人幫我地起爐有好多唔同既遊樂設施平時一家大細黎,如果啲小朋友又坐唔定,咁多野玩真係岩曬隔離仲有沙灘 可以行出去添咖開始入夜 周圍著曬依隻燈 都幾有氣氛幾靚終於都開始燒啦野食方面 種類都幾多~ 肉呀丸呀都算幾齊全 淨係面包都有兩種肉類黎講 大部份都醃都好入味 最特別既係依到有土匪雞翼仲有要特別推介下:咖哩魷魚入味之餘燒完都唔會好乾除左肉同丸之外 仲會有啲蔬果類燒野食黎講 茄子真係唔小得~🤘最估唔到既係依個既茄子係出奇地新鮮仲有要讚下依到既法包size 岩岩好,食多幾舊都唔會話好飽150一個人,嘢食好味再加側邊有咁多遊樂設施不失為合家歡既好選擇 下次可以帶屋企人黎一齊開心下
今日朋友話想燒野食 咁近近地我地就決定去小欖燒啦
成人$150一個 星期六日黎講價錢都叫做幾平

入到去 簡好位 就有人幫我地起爐

有好多唔同既遊樂設施

平時一家大細黎,如果啲小朋友又坐唔定,咁多野玩真係岩曬

隔離仲有沙灘 可以行出去添咖

燒野食黎講 茄子真係唔小得~🤘
最估唔到既係
依個既茄子係出奇地新鮮

仲有要讚下依到既法包
size 岩岩好,食多幾舊都唔會話好飽

150一個人,嘢食好味再加側邊有咁多遊樂設施
不失為合家歡既好選擇 下次可以帶屋企人黎一齊開心下
2019-04-13
2019-04-09 1688 瀏覽
有一班朋友總愛BBQ,見富泰燒烤場比較方便就試試吧~買了任燒門票後,便獲贈水和飲品換領劵。由於是平日晚上,我8點半到時,全場只開了兩、三個爐,太好了,可以盡情跟朋友BBQ和飲酒!這個任燒BBQ場提供的食物種類豐富,最愛醃得非常惹味的魷魚和雞翼,塗上任拎唔嬲的蜜糖,完全是忙碌工作的comfy food!來到這裡才知道,原來烤過的豆卜可以這樣好吃!口感微脆,外衣甜絲絲,就像一款新零食,結果我令大家都瘋狂吃豆卜了~臨走時才發現,這裡有個遊樂場,下次可以白天來玩了!
有一班朋友總愛BBQ,見富泰燒烤場比較方便就試試吧~

臨走時才發現,這裡有個遊樂場,下次可以白天來玩了!
2019-04-09 1082 瀏覽
食肉獸必到!無限時任食燒烤場話說我BBQ癮起,捉埋我個friend陪我入去屯門BBQ場燒返日!晏就開始入定去打算燒到夜晚😂影左價目表俾大家參考晏晝關係人唔算太多,但係個場好大,又有吹氣遊樂場同有間士多仔租車仔俾小朋友玩,好適合一家大細嚟啊~鍾意呢個場啲肉類全部獨立包裝,好衛生!個招牌金沙骨我Encore左3包🙊超鐘意食!!!呢個牛脷都好食,可惜同行嘅朋友係唔識牛脷。另外仲有啲丸類同腸,紅腸用黎BBQ勁正!燒完個皮微焦又脆,好香口🤤仲有啲蔬菜類同粟米,燒粟米再搽蜜糖又係賣飛佛☺每人會送兩支水,唔夠飲可以再去買汽水,當日我地燒左6個鐘,都係只需另外買多罐汽水,都夠飲嘅~呢個就係個金沙骨,黎到必試!同埋燒嘢食點可以唔燒雞翼啊!燒雞翼~我鐘意食🤤仲有雞全翼,肉類全部醃得好入味👍🏻同朋友傾吓計燒下嘢食,真係好開心!好快6個鐘就過去,我地午餐晚餐一次過搞掂😂好抵啊!下次再黎過!
食肉獸必到!無限時任食燒烤場

鍾意呢個場啲肉類全部獨立包裝,好衛生!
個招牌金沙骨我Encore左3包🙊超鐘意食!!!

呢個牛脷都好食,可惜同行嘅朋友係唔識牛脷。

仲有啲蔬菜類同粟米,燒粟米再搽蜜糖又係賣飛佛☺

呢個就係個金沙骨,黎到必試!

同埋燒嘢食點可以唔燒雞翼啊!燒雞翼~我鐘意食🤤

仲有雞全翼,肉類全部醃得好入味👍🏻

2019-04-05 787 瀏覽
如果有車直泊門口(免費比bbq客), $120位大人任食包一支水一罐汽水抵食好玩, 咩都唔駛預備, 唔駛霸爐, 比開爐費火同炭即ready! 各人分工合作取drinks, honey, 燒烤叉等, 洗水間方便, 洗水地方足, 咁樣拍拍patpat ad hoc隨時2人拍拖來燒野食都好方便.. (其實我隔離2個爐都係1男1女拍拖燒囉)醃製的肉/扒用膠袋一袋袋一份portion咁seal好自取, 雞中亦都幾隻味任君選擇例如香茅, 麻辣, 各類丸, 紅腸, 果d一定走唔甩, 快快填肚再玩... 蔬菜類都不錯, 有栗米, 青椒, 茄子等... 另外可比錢買番薯, 牛油等.. 其實好夠食..不過我地又想食好少少, 所以自己帶個網同帶左d seafood, d細路有玩撈魚呀等等, 一家大細來玩確係好開心, 頂得住玩好多個鐘都仲得, 因為佢包食, 買多罐汽水都係$8, 一d都唔貴, 唔駛自己帶來又夠油凍... 今次來慶生, 下次又可以再來, 因為各人都有唔同既野食野玩, 夠多選擇, 自取其實free過在indoor食野, 分分鐘仲受氣... 見隔離食完走時, 員工好快就收拾同清理清潔, 確保地方更乾

見隔離食完走時, 員工好快就收拾同清理清潔, 確保地方更乾淨真的要一讚, 多一樣好野push我下次再encore囉...
2019-04-02 525 瀏覽
一大班人約出黎最鐘意就係BBQ今次就簡左富泰BBQ場 貪佢唔洗去到山卡啦咁遠離遠就已經見到個燈牌啦發現依到都幾抵 平日110蚊就有一位入場既時候仲見到某啲學生證呀個啲會有折添~入到黎就佢幫我地開爐呀整枱布個啲~咁我地就出去攞野啦首先去用具部拎左叉呀碟呀個啲先仲有每人一支水跟住就攞野食啦~種類都幾多丸個啲就係自己勺既最估唔到係肉類佢竟然會有獨立包裝~勁user-friendly呀雞翼都有好多隻~ 當中南乳最好食 其次麻辣都好正 鐘意食麻辣既朋友就岩曬我自己都燒左五六隻仲有咖喱魷魚都好正~ 醃得好入味野飲選擇都幾多~ 不過就只限罐裝飲品同埋C+ APPLE~估唔到依個近得黎平得黎啲野食都唔差試完今次下次就可以帶屋企人黎啦
一大班人約出黎最鐘意就係BBQ

今次就簡左富泰BBQ場 貪佢唔洗去到山卡啦咁遠
離遠就已經見到個燈牌啦

發現依到都幾抵 平日110蚊就有一位

入場既時候仲見到某啲學生證呀個啲會有折添~

入到黎就佢幫我地開爐呀整枱布個啲~
咁我地就出去攞野啦

首先去用具部拎左叉呀碟呀個啲先
仲有每人一支水

跟住就攞野食啦~種類都幾多

丸個啲就係自己勺既

最估唔到係肉類佢竟然會有獨立包裝~
勁user-friendly呀

雞翼都有好多隻~ 當中南乳最好食
其次麻辣都好正 鐘意食麻辣既朋友就岩曬

我自己都燒左五六隻

仲有咖喱魷魚都好正~ 醃得好入味

野飲選擇都幾多~ 不過就只限罐裝飲品同埋C+ APPLE~

估唔到依個近得黎平得黎啲野食都唔差
試完今次下次就可以帶屋企人黎啦
4月先黎今年第一次燒野食,嗰日係星期五黎既,就相約咗幾個三五知己一齊放工去邊燒邊傾。點知晏奏區區都落大雨,幾驚又要再約!好彩,衣間有額遮頭嘅燒烤爐,除非落大雨喇,平常嘅下雨天,都仲頂到嘅!殺入正題~衣到嘅有幾位職員都好親切,都有求必應,譬如拎野飲、揀位、搬野、調校風扇電視。。。而食物方面,環境衛生都唔錯。大部分凍肉都係獨立包裝,我地都比平時食得放心,而且每包份量適中,啱晒啲「都市輕熟女」!仲有仲有,衣到有好幾款唔同味道嘅雞翼,完全地滿足我地衣啲雞翼怪!而蔬菜方面呢,都正正常常,有平時少有嘅豆卜!輕輕用炭火微燒嘅豆卜,再裹上薄薄嘅蜜糖,要整脆香而不失甜蜜嘅豆卜就咁簡單!臨走前仲發現,原來衣個燒烤場有台嫁喎,相信啲大時大節應該會好熱鬧!仲有兒童遊樂場添,如果唔落雨,應該都幾多小朋友係到爭住玩!