2024-05-22 0 瀏覽
臨近8點閂門,燒味賣淨燒鵝,腩仔,切雞,油雞,嗌左個燒鵝切雞飯。因為燒鵝比其他燒味貴啲,所以雙拼67蚊。完全唔抵食,燒鵝比得啲骨我,5、6舊得1、2舊真係有肉嘅,雞又鞋嘅,真心快餐店啲燒味飯好食又平過你。咁嘅質素,睇下幾時執
2024-03-15 100 瀏覽
午餐時段經過見到呢間餐廳就去試下。叫了魚香茄子飯加熱奶茶,感覺上呢個餐的味道會係最正常的。多茄子同肉碎,味道唔會過鹹。可惜飯太過硬,好似未完全煮熟。希望下次再叫呢間餐廳啲飯會做返好少少。
午餐時段經過見到呢間餐廳就去試下。
叫了魚香茄子飯加熱奶茶,感覺上呢個餐的味道會係最正常的。
多茄子同肉碎
,味道唔會過鹹。
可惜飯太過硬,好似未完全煮熟。

希望下次再叫呢間餐廳啲飯會做返好少少。

外賣自取
2024-01-23 117 瀏覽
今晚想食煲仔飯,不過工廠區唔係太多地方有,行過經過見到廣告牌有得食,於是入去試吓。選擇係幾多,叫了個北菇滑雞同滑蛋牛肉,仲有個魚皮。先講魚皮,有啲咬口,都幾爽,同埋唔算太辣,都ok。但至於煲仔飯,兩個都超唔得。首先啲雞唔滑,又韌,同埋超重雪味。而滑蛋牛肉,隻蛋係預先打咗落煲飯入面,蛋黃都熟埋。不過最唔得嘅係啲飯,一來面層啲飯太淋,但煲底啲飯又好似未煲熟咁,啲米仲好硬,而且又無飯焦,所以整體嚟講超唔得,亦唔會有下次。
選擇係幾多,叫了個北菇滑雞同滑蛋牛肉,仲有個魚皮。
先講魚皮,有啲咬口,都幾爽,同埋唔算太辣,都ok。