-1️⃣月限定的開心果味雪糕☺️開心果fans 必食💚岩岩推出時 已經好想試可惜未有時間 身邊人都推薦💫趁最後機會 經過ikea 就買嚟食😝三重開心果新地🍧($19)價錢係抵食♪( ´θ`)ノ雪糕加了開心果醬和好多開心果碎╰(*´︶`*)╯♡口感豐富 🤤食落香滑濃郁💚必食👅———--Name🏠: IKEA香港分店Location📌:九龍灣|銅鑼灣|沙田|荃灣分店價錢💰: 三重開心果新地($19)

1️⃣月限定的開心果味雪糕☺️
開心果fans 必食💚
岩岩推出時 已經好想試
可惜未有時間
身邊人都推薦💫
趁最後機會 經過ikea 就買嚟食😝

三重開心果新地🍧($19)
價錢係抵食♪( ´θ`)ノ
雪糕加了開心果醬和好多開心果碎╰(*´︶`*)╯♡
口感豐富 🤤
食落香滑濃郁💚
必食👅

———--
Name🏠: IKEA香港分店
Location📌:九龍灣|銅鑼灣|沙田|荃灣分店
價錢💰: 三重開心果新地($19)

2023-01-29 121 瀏覽
#fatchubelly全港IKEA(尖沙咀)開心果雪糕 🍦 $19今日去咗食IKEA嘅開心果雪糕整體食落好滿足而且CP值好高雪糕嘅口感好似Gelato唔係一般嘅軟雪糕係有少少黏口嘅口感🥰好正!但係甜度較高🥲食完會想飲水而且冇乜開心果味雪糕上面加咗開心果醬食得出開心果嘅鹹香😍開心果味道都唔算好假感覺似係真材實料☺️配搭上開心果碎增加咗成個雪糕嘅口感👏呢款雪糕應該只係賣到今個月尾大家記得把機會佢試吓🫶🏻
#fatchubelly全港

IKEA(尖沙咀)

開心果雪糕 🍦 $19

增加咗成個雪糕嘅口感👏

呢款雪糕應該只係賣到今個月尾
大家記得把機會佢試吓🫶🏻

2023-01-28 83 瀏覽
最近IKEA新推出開心果口味雪糕,小編本來很喜歡開心果,所以找了一天去跟朋友試試。開心果雪糕主要分兩種價錢:$9(cone)及$19(cup),小編選擇了杯裝。價錢有點少貴,不過開心果成本尚高,所以都會試試。入口第一啖其實開心果nuts味一點都不濃,同時奶味也不重,實在令人疑惑。反而淋上去的開心果白朱古力醬比雪糕重一點nuts味,但也是比較甜一點。小編與友人每吃一口雪糕都需要沾一點醬去加一點味道。這次新推出雪糕其實有夠令小編失望,加上價錢少貴。小編覺得可一不可再。不推薦大家去嘗試,如果真的好奇,建議買cone。

價錢有點少貴,不過開心果成本尚高,所以都會試試。

不推薦大家去嘗試,如果真的好奇,建議買cone。
2023-01-26 84 瀏覽
開心果控必試‼️一直都冇時間去試,然後新年放假又唔順路ಥ_ಥ琴日速速食完lunch見仲有20分鐘,即刻沖去買返杯食( ´ ▽ ` )ノ- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -三重開心果新地 $19雪糕質地綿滑,入口勁濃郁開心果味但單食個軟雪糕開心果味唔夠出所以一定要食三重,配搭埋開心果醬同開心果仁碎先會食得開心( ´ ▽ ` )ノ令雪糕味道同口感都更豐富最後略嫌開心果醬同開心果果仁碎唔夠,俾多少少會更好🤏🏻
開心果控必試‼️
一直都冇時間去試,然後新年放假又唔順路ಥ_ಥ
琴日速速食完lunch
見仲有20分鐘,即刻沖去買返杯食( ´ ▽ ` )ノ

-三重開心果新地 $19
雪糕質地綿滑,入口勁濃郁開心果味
但單食個軟雪糕開心果味唔夠出
令雪糕味道同口感都更豐富
最後略嫌開心果醬同開心果果仁碎唔夠,俾多少少會更好🤏🏻

係! 我尋日先係荃灣Ikea食完三重開心果新地!今日又去左銅鑼灣既Ikea食開心果新地筒!😆我認! 點啊?!開心果新地做到一月底 有時間個胄又有位既 我盡做😝開心果新地筒🍦雪糕一如既往軟滑 雪糕既開心果味來得很直接 入口滿滿既開心果香👍🏻 同三重新地唔同 食到尾都唔會俾開心果醬喧賓奪主🙃 個筒裡面係滿滿既雪糕 $8黎講 好很滿足的說!😋 整體黎講 比起三重新地 我會推介新地筒🍦 性價比完勝😊非專業評分 (滿分4👅)賣相:👅👅👅味道:👅👅👅👅吸引度:👅👅👅👅回頭率:👅👅👅👅
開心果新地筒🍦
整體黎講 比起三重新地 我會推介新地筒🍦 性價比完勝😊
非專業評分 (滿分4👅)
賣相:👅👅👅
味道:👅👅👅👅
吸引度:👅👅👅👅
回頭率:👅👅👅👅

外賣自取
  • 開心過新地筒
2023-01-23 70 瀏覽
今日經過銅鑼灣,想試吓開心果關注組不斷有人推介嘅三重開心果新地($19, 7.5/10)。店員態度非常好,我唔知醜地問店員可唔可以要多啲開心果醬,佢即刻話冇問題,仲主動問我開心果碎使唔使都要多啲,我梗係唔客氣🤪食落個雪糕嘅開心果味就唔算好重,但都唔算細杯,開心果醬應該主要係白朱古力,味道偏甜,但都有開心果味,加埋鬆脆嘅開心果仁碎一齊食嘅話,以廿蚊都唔使嘅價錢嚟講,作為開心果控都非常滿足。如果未試過嘅朋友,都值得一試。

2023-01-19 53 瀏覽
Ikea會不時更新雪糕既口味,今期係開心果味,啱晒開心果控既我🤣除左$8既新地筒外,仲有杯裝既三重開心果新地三重開心果新地 $19👉三重新地係多左面頭既開心果醬同開心果仁👉雪糕好軟滑,好重開心果味👉濃濃開心果醬配搭埋新地雪糕,甜味剛剛好👉ikea仲唔吝嗇咁比左好多果仁碎👉整體口感豐富,又滋味👉價錢唔貴又好食
除左$8既新地筒外,仲有杯裝既三重開心果新地

三重開心果新地 $19
👉三重新地係多左面頭既開心果醬同開心果仁
👉雪糕好軟滑,好重開心果味
👉濃濃開心果醬配搭埋新地雪糕,甜味剛剛好
👉ikea仲唔吝嗇咁比左好多果仁碎
👉整體口感豐富,又滋味
👉價錢唔貴又好食
2023-01-16 68 瀏覽
銅鑼灣食嘢有時都可以幾貴,一到咗月尾差唔多洗晒份糧嘅時候,我就會諗起ikea😂😂😂Cinnamon Roll肉桂卷係我其中一個IKEA最愛嘅美食😋😋😋呢個除咗喺美食站可以食到之外,仲可以買急凍嘅返屋企自己整^^~幾蚊就可以頂住肚,真係喺街邊篤串魚蛋都唔得🥲🥲玉桂味幾香,而且熱辣辣🔥,感到幸福😂😂😂推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️ ⚡️再訪:Yes

Cinnamon Roll

推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️ ⚡️
再訪:Yes
三重開心果新地HK $19好耐冇去過IKEA美食站,今次嚟到緊係要試下新岀嘅雪糕啦!雪糕分別有開心果新地筒🍦同埋三重開心果新地兩款,小編就揀咗三重口味。雪糕質地滑身,不過食落開心果味唔算好岀、比較淡。開心果味主要來源於面頭嘅開心果醬同開心果碎,同時亦都係因為佢哋而令雪糕嘅口感幾豐富😋若果開心果醬同開心果碎碎可以再多小小就會更好!若然想試嘅您,建議可以直接揀三重開心果新地,只試普通版本嘅新地筒可能會失望🥲IKEA 美食站#missyan_開心果#mossyan_雪糕#missyan_甜品

HK $19

IKEA 美食站

#missyan_開心果
#mossyan_雪糕
#missyan_甜品
2023-01-12
2022-12-27 114 瀏覽
今日經過銅鑼灣ikea,忍唔住入去買啲小食。我地試左新出嘅恐龍雞塊配松露沙律醬($16/5塊),另外加多左隻雞脾。雞塊食落味道有啲似麥樂雞,但個肉質就乾好多,有種又乾又柴嘅感覺,就算配埋個酸酸甜甜嘅沙律醬都於是無補。之前食過呢道嘅雞脾($16)覺得好好食,估唔到今次嘅質素下降左,肉質都係比較乾,入面一啲肉汁都冇🫠之後都唔會再買啦。
2022-12-23 105 瀏覽
係銅鑼灣出口,最啱行完去食啲嘢,係好耐之前已經有既嘅sales & marketing同做生意模式,個堂食區好多人,但都好快揾到枱可以放食物開餐。行完肚餓,所以叫咗幾款,覺得好味的有ikea最出名的瑞典肉丸配忌廉汁及紅果醬,呢個係必食之選,$10有5粒,相當抵食。仲有期間限定的特濃脆脆阿華田新地,阿華田新地再加入阿華田可可醬及脆脆,三重滋味,都係$13。而個蔬菜薯餅味道正常,但個donut有d硬,可以係雪櫃攞出嚟。

• 瑞典肉丸
IKEA近排會不時更新雪糕口味今日經過銅鑼灣,去望吓今期係咩味先原來係白松露朱古力🍫🍫😍😍除咗新地筒之外,仲可以揀杯裝會有多三粒Brownie🤤我哋每樣買咗一個做飯後甜品⬇️白松露朱古力新地筒第一啖食落去已經食到濃濃嘅松露味同朱古力好夾,雪糕好幼滑朱古力味亦都算濃厚職員好給力,食到底都係滿滿嘅雪糕$8一杯真係CP值極高👏🏻👏🏻👏🏻⬇️白松露朱古力雪糕配Brownie朱古力雪糕配Brownie將成個雪糕再昇華🤭一軟一硬嘅成個組合,簡直無可挑剔雖然貴過新地筒少少,不過絕對值得IKEA嘅美食廊真係窮人恩物😆嘢食好味又抵食,CP值超晒班👍🏻
IKEA近排會不時更新雪糕口味
今日經過銅鑼灣,去望吓今期係咩味先
原來係白松露朱古力🍫🍫😍😍
除咗新地筒之外,仲可以揀杯裝
會有多三粒Brownie🤤
我哋每樣買咗一個做飯後甜品

⬇️白松露朱古力新地筒
第一啖食落去已經食到濃濃嘅松露味
同朱古力好夾,雪糕好幼滑
朱古力味亦都算濃厚
職員好給力,食到底都係滿滿嘅雪糕
$8一杯真係CP值極高👏🏻👏🏻👏🏻
白松露朱古力新地筒

⬇️白松露朱古力雪糕配Brownie
朱古力雪糕配Brownie將成個雪糕再昇華🤭
一軟一硬嘅成個組合,簡直無可挑剔
雖然貴過新地筒少少,不過絕對值得

白松露朱古力雪糕配Brownie

IKEA嘅美食廊真係窮人恩物😆
嘢食好味又抵食,CP值超晒班👍🏻
2022-12-03
白松露朱古力新地筒
白松露朱古力雪糕配Brownie
2022-11-20 146 瀏覽
晏晝係銅鑼灣行街太熱,知道最近IKEA出左新雪糕(雖然都新左一排😂),於是特登再行去IKEA果頭食🍦順便睇吓有冇家品買番屋企😂特濃脆脆阿華田新地 ($13)成個雪糕都係濃濃既阿華田味😋 上面擠左d朱古力醬,接觸左雪糕面既時候,開始慢慢輕微變脆皮。然後d粉似係碎上既麥提莎。不過一堆堆粉痴埋,食起上黎會有少少似食緊一粒粒砂糖咁既口感。一個人食哂成杯🍦的話,應該都幾漏。

特濃脆脆阿華田新地 ($13)
特濃脆脆阿華田新地

特濃脆脆阿華田新地
2022-11-15 141 瀏覽
食完晚餐,行咗一陣 又食得落嘢,咁就嚟咗IKEA 因為已經係夜晚 選擇唔多 好多都賣晒,純粹係想食少少嘢 就揀咗腸仔 $13/3條 喺自助機買完 拎住飛仔去拎嘢食~ 平平哋都OK
喺自助機買完 拎住飛仔去拎嘢食~ 平平哋都OK
2022-11-15
其他
2022-11-02 140 瀏覽
IKEA於夏季推出期間限定D24榴槤甜品系列,一眾榴槤控熱烈捧場!原來自6月中起,每兩周快閃推出三款榴槤品種的燕麥奶新地,今年更徇眾要求加設追加榴槤肉選項。即是說我已錯過了先前推出的兩款榴槤品種了~~一步入IKEA美食站,幾乎人人手捧著一杯新地,飄來榴槤之香~~~聽到不愛榴槤的人跟同行者說:「嘩!好臭呀!我喺上面等你。」美食站設有多部自助點餐機,我和老公每人點一杯特濃D24榴槤燕麥奶新地,榴槤肉可選一份至四份,逐份加錢即可。特濃D24榴槤燕麥奶新地,一份榴槤肉的份量都不算少,但一份應該不夠滿足榴槤控的慾望。榴槤肉又甜又creamy,味道香濃,令人一口接一口的吃不停口。雪榚質地幼滑,充滿榴槤香。雖然採用味道較淡的燕麥奶製成,令雪糕味道不會搶去榴槤味道,但稍嫌雪糕的味道仍然甜了丁點。$19 就買到有新鮮榴槤肉的大大杯雪糕 ,吃完之後齒頰留香,大滿足!CP值高!

特濃D24榴槤燕麥奶新地

2022-07-23