2023-04-13 234 瀏覽
通常去ikea第一樣要做嘅嘢,唔係睇傢俬,而係買嘢食🙈 M小編最鍾意試佢哋嘅雪糕🥰成日都出新口味,上次食嘅開心果味更加係驚豔。今日放工之後都竟然買到今次個期間限定🤩士多啤梨米奶新地配士多啤梨及煉奶 $19食落同平時嘅雪糕一樣都係好滑😋士多啤梨嘅味道同瑞士糖嗰隻味好似,完全唔會酸👍🏻T小編覺得都幾好食,經過開可以一試!

士多啤梨米奶新地配士多啤梨及煉奶 $19

士多啤梨米奶新地配士多啤梨及煉奶
士多啤梨米奶新地配士多啤梨及煉奶
返工之前,我去咗IKEA嘅美食站快食個早餐先。呢家經濟環境唔係幾好就食平啲啦。出面平平凡凡嘅早餐都收我三十幾到四十幾蚊不等。咁呢邊IKEA就平在食得平,又有選擇,啲咖啡仲要係即時磨嘅沖嘅,收你呢個價錢。真係良心價啦。咁我買咗兩樣嘢做我嘅早餐。金沙脆脆雞下脾 $13 同埋 一杯 熱咖啡 $8,金沙脆脆雞下脾,比較某美式快餐店嘅炸雞,感覺上無咁油膩,唔算太油膩,佢再落左啲咸蛋黃汁,好惹味呀。但個味道幾好,食落好似無咁熱氣。平過其他快餐店嘅炸雞 幾蚊啦。IKEA果然係窮人恩物.
返工之前,我去咗IKEA嘅美食站快食個早餐先。
呢家經濟環境唔係幾好就食平啲啦。
出面平平凡凡嘅早餐都收我三十幾到四十幾蚊不等。
收你呢個價錢。真係良心價啦。

金沙脆脆雞下脾,比較某美式快餐店嘅炸雞,感覺上無咁油膩,
唔算太油膩,佢再落左啲咸蛋黃汁,好惹味呀。
但個味道幾好,食落好似無咁熱氣。
平過其他快餐店嘅炸雞 幾蚊啦。
IKEA果然係窮人恩物.
2023-01-02
$21 (早餐)
2023-04-04 186 瀏覽
宜家嘅雪糕出品永遠都唔會令我失望!!今次仲要係我最愛嘅「薄荷朱古力新地筒」睇住店員吱完雪糕再淋朱古力碎上面,已經流晒口水雪糕足料而且黑朱力味濃,mix埋薄荷味真係無得輸呀!!食完一杯想有食一杯

薄荷黑朱古力新地筒

睇住店員吱完雪糕再淋朱古力碎上面,已經流晒口水

薄荷黑朱古力新地筒
2023-04-01 157 瀏覽
估唔到Ikea都食到咁好味嘅Affogato,仲要標明係用movempick雪糕😋😋😋都只係賣$26😄😄當然要食啦!個雪糕球真係好大,都迫滿個杯架,而且雪得好夠凍,倒左杯熱辣辣咖啡落去,舊雪糕都冇溶晒,好完整,真係好正!雪糕好滑,雪糕的甜剛好中和咖啡的苦,好食😋

雪糕好滑,雪糕的甜剛好中和咖啡的苦,好食😋
Affogato
Affogato
本身我哋想吃港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔,點知原來已經轉咗新嘅香芋新地窩夫杯,冇諗過可以一出就試到😆Yeah~香芋新地窩夫杯,顧名思義有香芋味新地雪糕。雪糕香芋味濃郁,十分軟滑,但較快溶化,所以要盡快食用。另外,講名係杯,點會得雪糕🍦咁dry。新地杯還附有芋泥、芋圓、地瓜圓及仙草。芋泥簡直無得彈,香芋味濃厚,又香又滑。芋圓同地瓜圓就比較細粒,但頗為煙韌。仙草都好有水準,鐘意食仙草嘅佢完全收貨。窩夫杯夠脆口,我一向麻麻地個雪糕筒都不知不覺間食晒。$23嚟講,真係冇得輸😋期待之後出嘅新甜品🤩

$23嚟講,真係冇得輸😋期待之後出嘅新甜品🤩
2023-03-04
2023-03-16 141 瀏覽
食完飯來IKEA 行個圈,順便買啲急凍食物,行緊嚟嗰陣,諗住試吓奶茶雞蛋仔雪糕😋一落扶手電梯,就係小食部。嚟到發現,原來已經換咗新嘢😅咁就試吓啦🍦📝香芋雪糕紫色好靚😍大大杯💜雪糕甜咗少少,其他配料唔太甜好食👍要食快啲,溶咗就唔好☺️抵食又好食👍😊😋🍦香芋新地窩夫杯伴芋泥芋圓,地瓜圓及仙草$23

🍦香芋新地窩夫杯伴芋泥芋圓,地瓜圓及仙草$23

2023-03-15 164 瀏覽
Ikea既美食廊係窮人恩物。新推出「三重開心果新地」$19杯,濃厚既開心果仁醬加埋開心果碎,性價比甚高。「金沙脆脆雞下脾」$13,鹹蛋黃沙沙地既感覺都略略食到,依個價錢收貨,但略嫌脆漿同雞皮分離,但唔影響香口既味道,雞鎚size用黎下午茶醫肚係good fit。Ikea都出「扭扭薯條」$13,無M記咁鹹,變相味粉較少,無咁野惹味。其餘瑞典肉丸唔洗多介紹啦⋯大家黎到都會心思思叫一份😋。#銅鑼灣美食 #食評 #食評分享 #美食 #美食推薦 #香港好去處 #相機食先 #吃貨人生 #美食推薦 #香港好去處 #香港美食
Ikea既美食廊係窮人恩物

其餘瑞典肉丸唔洗多介紹啦⋯大家黎到都會心思思叫一份😋

• 三重開心果新地
2023-03-14 70 瀏覽
IKEA 平靚正之選$12杯乳酪配鯊鯊軟糖🤤🤤乳酪酸酸甜甜再加鯊鯊🦈半硬甜糖,又甜又酸口感唔錯👍👍奶茶味都正呀(不過係新地🍦)欣賞IKEA經常搞創新#IKEA
IKEA 平靚正之選$12杯乳酪配鯊鯊軟糖🤤🤤
乳酪酸酸甜甜再加鯊鯊🦈半硬甜糖,又甜又酸口感唔錯👍👍

奶茶味都正呀(不過係新地🍦)

欣賞IKEA經常搞創新

#IKEA
2023-03-13 69 瀏覽
ikea出左li個香芋新地窩夫杯,$23就可以有曬香芋雪糕,芋泥,仙草同芋圓,香芋雪糕係平時好假個隻芋頭雪糕,偏甜,芋泥無咩芋頭味,芋圓幾有咬口,幾煙韌,個窩夫脆脆地幾好食本身唔係好鐘意食仙草,所以無食到😂😂$23有齊咁多野算係咁,不過都係之前出既榴蓮雪糕好食d😂😂

本身唔係好鐘意食仙草,所以無食到😂😂

$23有齊咁多野算係咁,不過都係之前出既榴蓮雪糕好食d😂😂
2023-03-08 148 瀏覽
Ikea新口味香芋雪糕🥕香芋新地窩夫杯$23⭐️⭐️⭐️⭐️☆伴芋泥、芋圓地瓜圓及仙草香芋新地🐰感覺甜左少少,但可以接受,香滑濃郁香芋味。窩夫香脆可口。芋泥有口感,可以食到芋頭粒,重芋頭味,不會太甜。芋圓地瓜圓細細粒,煙韌有咬口。仙草微苦比較固體但都滑嘟嘟,剛好中和香芋雪糕既甜。整體不錯,幾抵食既甜品呢~======詳情======宜家家居美食站銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫👣銅鑼灣站E出口================#香港美食指南  #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #RR銅鑼灣  #RR甜品  #RR雪糕 #雪糕 #雪糕控 #甜品 #甜品控 #芋泥 #仙草 #芋圓 #香芋雪糕 #地瓜圓 #窩夫 #ikea #宜家家居美食站
Ikea新口味香芋雪糕

🥕香芋新地窩夫杯$23⭐️⭐️⭐️⭐️☆
伴芋泥、芋圓地瓜圓及仙草

香芋新地窩夫杯

芋泥有口感,可以食到芋頭粒,重芋頭味,不會太甜。

芋圓地瓜圓細細粒,煙韌有咬口。

仙草微苦比較固體但都滑嘟嘟,剛好中和香芋雪糕既甜。
整體不錯,幾抵食既甜品呢~

======詳情======
宜家家居美食站
銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
👣銅鑼灣站E出口
================
香芋新地窩夫杯
2023-03-03 104 瀏覽
店名: 宜家家居美食站 地址: 銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫銅鑼灣站E出口,行3分鐘環境: 3/5價錢:4.5/5味道: 4/5避風塘脆雞柳$16以為佢地會預先炸好擺到凍哂,點知食落口仲係暖暖地,有啲喜出望外🙈🫢🙊16蚊有4大舊,都幾抵👍🏻不過就唔好太期待話好有肉汁好juicy個啲🙊食落有少少蒜香味😌😋🤪😍🙈🤩🥰😍😌勝在份量多,每件又大舊🍗#stitchfoodie銅鑼灣

店名: 宜家家居美食站

避風塘脆雞柳
16蚊有4大舊,都幾抵👍🏻
不過就唔好太期待話好有肉汁好juicy個啲🙊
食落有少少蒜香味😌😋🤪😍🙈🤩🥰😍😌
勝在份量多,每件又大舊🍗

#stitchfoodie銅鑼灣
Ikea港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔🥕港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔$19⭐️⭐️⭐️⭐️☆食落感覺係立頓紅茶奶茶沖出黎整成雪糕🤣不會太甜,奶味同茶味都幾突出。雞蛋仔外脆內軟,都幾香口,蛋味一般🥕港式奶茶新地筒$6⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️感覺上比較抵食,新地筒夠脆夠香口,如果5食雞蛋仔,叫依個真係抵食好多!🥕迷你冬甩2件(凍)$13⭐️⭐️☆☆☆粉紅色係,酸酸甜甜,好麵粉既感覺。朱古力味既甜度適中,好似食緊朱古力榛子麵包甘。======詳情======宜家家居美食站銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #RR銅鑼灣 #RR雪糕 #RR甜品 #甜品 #甜品控 #雪糕控 #雪糕 #icecream #銅鑼灣 #港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔 #港式奶茶新地 #港式奶茶雪糕 #雞蛋仔 #奶茶雪糕 #冬甩 #Ikea #宜家家居美食站
Ikea港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔

🥕港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔$19⭐️⭐️⭐️⭐️☆

港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔

🥕港式奶茶新地筒$6⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕迷你冬甩2件(凍)$13⭐️⭐️☆☆☆
粉紅色係,酸酸甜甜,好麵粉既感覺。
朱古力味既甜度適中,好似食緊朱古力榛子麵包甘。

迷你冬甩2件

======詳情======
宜家家居美食站
銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
================
港式奶茶新地伴迷你雞蛋仔
2023-02-13 145 瀏覽
之前每次行開銅鑼灣都會去宜家傢俬買佢嘅熱狗食,每次去到超級多人,原來而家已經轉咗有自動嘅點餐機,今日都係食返熱狗,最鍾意佢可以自己落醬,佢依個價錢食到呢一種質素,性價比真係好高,條腸都幾唔錯。
2023-02-11 133 瀏覽
兩種港式元素撈埋一齊。奶茶雪糕都有啲奶茶味。雞蛋仔皮有少少硬,同埋因為係預先整定所以係凍嘅,少咗種冰火嘅感覺。總括嚟講味道ok,不過$19相對就貴咗少少,都係食返奶茶新地筒6蚊抵好多。
兩種港式元素撈埋一齊。
-1️⃣月限定的開心果味雪糕☺️開心果fans 必食💚岩岩推出時 已經好想試可惜未有時間 身邊人都推薦💫趁最後機會 經過ikea 就買嚟食😝三重開心果新地🍧($19)價錢係抵食♪( ´θ`)ノ雪糕加了開心果醬和好多開心果碎╰(*´︶`*)╯♡口感豐富 🤤食落香滑濃郁💚必食👅———--Name🏠: IKEA香港分店Location📌:九龍灣|銅鑼灣|沙田|荃灣分店價錢💰: 三重開心果新地($19)

1️⃣月限定的開心果味雪糕☺️
開心果fans 必食💚
岩岩推出時 已經好想試
可惜未有時間
身邊人都推薦💫
趁最後機會 經過ikea 就買嚟食😝

三重開心果新地🍧($19)
價錢係抵食♪( ´θ`)ノ
三重開心果新地

———--
Name🏠: IKEA香港分店
Location📌:九龍灣|銅鑼灣|沙田|荃灣分店
價錢💰: 三重開心果新地($19)

三重開心果新地