2023-07-11 35 瀏覽
榴槤迷請注意! IKEA 榴槤雪糕最後機會,身位為榴槤迷又點可以錯過!🤩 未去到美食站已經傳來陣陣榴槤飄香🤤📌 特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地🍦 ($33)原本加$16可以多一球榴槤蓉,最多可以加3球,可惜因為存貨緊張,無得另外加😞 新地雪糕入口軟綿綿,唔會太甜,有淡淡榴槤香,可能因為榴槤太濃,唔係好食得出有燕麥味😆 榴槤蓉食得出真係由榴槤肉blend出黎,勁濃郁,一啖雪糕再配埋榴槤蓉勁正!食完真係齒頰留香🤭📌D24 榴槤忌廉班戟🥞 ($49 兩球)由於雪糕新地無得加球,所以班戟就揀左2球榴槤蓉,另外都有1球可以揀。班戟皮可能因為放耐左,已經軟哂。因為揀左2球,啖啖都可以食到滿滿嘅榴槤蓉😆不過都係配雪糕新地正D!如果唔想食咁濃郁,可以揀淨係要榴槤雪糕新地,唔跟榴槤蓉。另外,唔食雪糕嘅朋友,都可以揀榴槤車輪餅,一樣有滿滿嘅榴槤蓉涵👍🏻

📌 特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地🍦 ($33)

📌D24 榴槤忌廉班戟🥞 ($49 兩球)

又到榴槤季節啦 🅾🅼🅶!!!愛佢就要將佢袋落肚度𝟝點幾去到ɪᴋᴇᴀ 𝕻𝖊𝖔𝖕𝖑𝖊 𝖒𝖔𝖚𝖓𝖙𝖆𝖎𝖓 𝖕𝖊𝖔𝖕𝖑𝖊 𝖘𝖊𝖊但點餐同攞餐都好快只不過要揾位食𝓞𝓻𝓭𝓮𝓻左𝔻𝟚𝟜榴槤車輪餅 $𝟙𝟞 仲係熱嘅車輪餅 $𝟙𝟞黎講料都算係多𝔻𝟚𝟜榴槤班蘭蛋糕 $𝟙𝟛斑斕味好重 冇乜榴槤味ಥ_ಥ見到啲榴槤肉絲 但係味道都係唔夠Ψ( ̄∀ ̄)Ψ特濃甘露榴槤燕麥奶新地加榴槤肉𝟚份 $𝟜𝟚炎熱天氣 最好有杯雪糕可以降下温淡淡既燕麥奶 再加上濃濃既榴槤如果只有榴槤蓉 而無燕麥奶 真係會有啲遜色當榴槤蓉遇上燕麥奶 (๑´ㅂ`๑) 簡直係神之作 𝓑𝓽𝔀最好加多一份榴槤蓉 如果得一份 會唔夠喉(>x<) 黎緊又有其它榴槤味既雪糕我黎啦╰(‵□′)╯
又到榴槤季節啦 🅾🅼🅶!!!
愛佢就要將佢袋落肚度

炎熱天氣 最好有杯雪糕可以降下温
淡淡既燕麥奶 再加上濃濃既榴槤
如果只有榴槤蓉 而無燕麥奶 真係會有啲遜色
當榴槤蓉遇上燕麥奶 (๑´ㅂ`๑) 簡直係神之作
𝓑𝓽𝔀最好加多一份榴槤蓉 如果得一份 會唔夠喉(>x<)

黎緊又有其它榴槤味既雪糕
我黎啦╰(‵□′)╯
2023-06-30 77 瀏覽
之前喺面書無意中喺‘香港榴槤關注組’見到有好多朋友都推介呢款榴槤新地;身為‘’榴槤愛好者‘’嘅我當然要搵機會去試食啦~ 💛💛💛💛💛 特濃甘露榴槤燕麥奶新地($68)金枕頭、青尼、貓山王、黑刺,以致101小妹都有食過,但係甘露呢個榴槤品種小妹真係第一次食 完全唔怕熱氣嘅我,為咗要滿足自己對榴槤嘅慾望,毅然一次過要四球榴槤肉😋;講番「甘露」榴槤先!我覺得質感同D24非常相似,但係味道帶淡淡嘅酒味😋 至於質感軟滑嘅燕麥奶雪糕,食落有淡淡麥香,整體嚟講我都覺得可以接受得到 💛💛💛💛💛 地址📌 銅鑼灣告士打道 310號柏寧酒店地庫

💛💛💛💛💛

特濃甘露榴槤燕麥奶新地($68)

💛💛💛💛💛

地址📌
銅鑼灣告士打道 310號柏寧酒店地庫
特濃甘露榴槤燕麥奶新地
特濃甘露榴槤燕麥奶新地
最近興起左一鼓熱潮🔥就係去ikea食榴槤雪糕😋炎炎夏日行街行到㷫烚烚🥵一於去試下🍦一落電梯已經見到人人都拎住一杯榴槤雪糕🍦宜家買野食好方便🫶🏻有好多部自助落單機🙌🏻節省左好多時間⏰ 畫面好簡潔易用👇🏻Ikea 出品🙌🏻出名平靚正😆性價比極高📈所以除左榴槤雪糕 都叫左啲啲小食🧁排隊拎野食先😉先拎熟食然後雪糕🍦終於開餐喇🫶🏻🍢煙燻蜜糖腸🙌🏻呢個脹卜卜嘅脆皮腸腸幾有蜜糖香味🍯有時啲腸仔會甜得滯但佢就冇哩個問題😎$13 有3條😋性價比中上😊🧁玉桂卷🙌🏻個玉桂醬好足夠 亦都唔係死甜👍🏻如果玉桂味再勁啲就更加滿足😌只個麵包就偏黏口 濕左少少 可能本身係啲冷凍食品 本身包身有啲冰再翻焗但未焗得夠透就會咁😗 但以$8 黎講我都收貨😉🍨特濃老樹XO榴槤燕麥奶新地🙌🏻新地本身配左1份榴槤肉$29每加一份榴槤肉就+$13🤣最多4份🌼所以想淺嚐定豐富啲由你揀😆我就貪心啲要左3份榴槤肉💸 $55份量足到差啲連雪糕都見唔到喇😋榴槤品質都唔錯👍🏻極濃郁 有果香味🫶🏻因為榴槤味好強所以都唔太食到燕麥奶雪糕好唔好食🤣 唔係唔夾就足夠😊我自己覺得應該2份榴槤肉就啱啱好 宜家3份食到最尾都淨左一份榴槤肉要齋啪落口😂總括嚟講
最近興起左一鼓熱潮🔥就係去ikea食榴槤雪糕😋

每加一份榴槤肉就+$13🤣最多4份🌼
所以想淺嚐定豐富啲由你揀😆
榴槤品質都唔錯👍🏻極濃郁 有果香味🫶🏻
總括嚟講哩個雪糕性價比高 推介🤣

IKEA 特濃D24 榴槤燕麥奶新地 $23 (季節限定)星期四收工就🏃‍♀️沖住呢個D24 榴槤燕麥奶新地而去IKEA美食站🤭行入去已經feel到陣陣榴槤香,實不相瞞,小編第1次食榴槤雪糕🤭所以滿心期待😍!點餐menu可🤑加錢追加額外榴槤肉,最多額外加三份. 一場黎到,吾想食到到喉吾到肺,所以加左1份,總共有2球榴槤肉$32,認真邪惡呀😈!急不及待行埋一邊品嚐,榴槤肉配埋雪糕真係好夾同好滑👍👍雪糕balance番強勁既榴槤味,岩岩好wo!我覺得榴槤味好濃郁好正🤤。 對我黎講,兩球已好夠去送雪糕,太多反而覺得會滯!👍👍回頭指數高美味指數:9/10性價比:8.5/10⚠️呢個新地做到6月14號咋,想食既朋友快d 把握機會!🤣😂👉「 D24 榴槤斑蘭卷 」$13個班蘭卷食落d cream味道重過榴槤味。只有淡淡的榴槤味!如果係追求濃郁榴槤味既朋友你會失望!不推介!美味指數:4/10性價比:5/10*另外佢仲有「D24 榴槤燕麥新地筒」$9,「D24 榴槤車輪餅」$16📍地址:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫______________________________
IKEA 特濃D24 榴槤燕麥奶新地 $23 (季節限定)

👍👍回頭指數高

📍地址:銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫

2023-06-15
  • 特濃D24 榴槤燕麥奶新地
2023-06-20 95 瀏覽
-💚Ikea嘅榴槤產品一向令人又愛又恨,恨嘅人知道Ikea有榴槤,就會連舖都唔想入😂愛嘅人會特登去食,食嘅時候會發現好多人陪你一齊食!而本🐷就係奇怪嘅人,唔鍾意聞但好鍾意食😂由於本🐷熱氣,試唔到太多榴槤嘅野食,所以就試最受歡迎嘅榴槤雪糕😋💚特濃甘露榴槤燕麥奶新地 $29🍦榴槤肉質有層次,唔會太淋,非常香甜🥰新地有淡淡燕麥奶味,唔會太濃,咁就唔會搶左榴槤肉嘅味。唯一後悔嘅就係冇額外加榴槤肉,本身嘅新地只有一球榴槤,唔夠喉呀😩建議榴槤迷加多啲榴槤肉,+$13就多1球,上限可以要total 4球榴槤肉~同場仲有D24榴槤車輪餅、D24榴槤斑蘭蛋卷。‼️想食嘅朋友記得把握時間,榴槤雪糕只做到6月28日,其餘兩款野食就做到6月30日‼️🍦雪糕只在銅鑼灣、九龍灣、沙田及荃灣之美食站有售

💚特濃甘露榴槤燕麥奶新地 $29🍦

同場仲有D24榴槤車輪餅、D24榴槤斑蘭蛋卷。

🍦雪糕只在銅鑼灣、九龍灣、沙田及荃灣之美食站有售
2023-06-20 62 瀏覽
滿足不滿足榴槤,對不同的人,有不同的體會,愛者越愛,恨者入心在我來說,由恨變愛,也是過程吧,當愛上了,就在心底,未能捨棄。今日到了此,人人也購雪糕……只因沒有了榴槤雪糕蓉雪糕。榴槤味唔會太濃,奶香更多,是榴槤朋友的入門之選。學習真正愛上榴槤。是要愛,所以必叫D24榴槤餅,暖暖心窩,D24味濃厚,有咸香少甜,真正先冷盤甜品(雪糕),已放至微溫的D24榴槤餅,完全沒有失色。D24蓉都不少清甜的感覺整佳,可以encore 。謝謝你,我有藉口去多次宜家食榴槤雪糕蓉雪糕。
滿足不滿足
榴槤,對不同的人,有不同的體會,愛者越愛,恨者入心

謝謝你,我有藉口去多次宜家食榴槤雪糕蓉雪糕。
2023-06-19 39 瀏覽
其實呢張野都幾個月之前🌞🌞🌞ie盛夏中嘅盛夏食嘅🥵🥵🥵喺呢個和煦嘅陽光底下🌞照耀住嘅係一個又一個辣親嘅靈魂🥵🥵🥵咁呢個時候要食啲咩好呢🤩🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦登凳🍦🍧🍨🍧🍦🍍冇錯😂冇榴槤emoji菠蘿扮住先其實佢都算幾唔話得雖然我地冇加但原來佢係可以一球球榴槤肉加上去而且其實唔算貴😂其時,本人就成年冇食過榴槤了,所以呢杯野都真係幾滿足唯一美中不足就真係個雪糕底甜左少少有啲啲漏😂聽講黑刺榴槤都幾貴吓,IKEA抵讚👍🏻肥仔指數:🐒🐒🐒🐵/5🐒滿分#foodiehk #food #美食 #手模 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #黃店 #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #ikea #ikeafood #icecream #durian #durianlovers #榴槤 #榴槤雪糕 #toosweet #銅鑼灣美食 #新地 #sunday #燕麥
其實呢張野都幾個月之前🌞🌞🌞
冇錯😂冇榴槤emoji菠蘿扮住先
其實佢都算幾唔話得
雖然我地冇加但原來佢係可以一球球榴槤肉加上去
而且其實唔算貴😂
其時,本人就成年冇食過榴槤了,所以呢杯野都真係幾滿足
唯一美中不足就真係個雪糕底甜左少少
有啲啲漏😂
聽講黑刺榴槤都幾貴吓,IKEA抵讚👍🏻

肥仔指數:🐒🐒🐒🐵/5🐒滿分

IKEA一向係香港人喜歡消磨時間的好地方😆有唔同種類嘅showroom,仲有平價又好味嘅嘢食!-今次🌶📝就嘗試了呢款特別既新地🍦-🥭椰子米奶新地配芒果及大西米|💰$16推介指數 ■■■■□呢款期間限定雪糕早係5月31號就完了🥹 因為未得閒試最新嘅榴槤新地 所以只好上住舊相先-🥥椰子子味道突出,味道比想像中濃郁,甜度頗高,所以2人share會比較好👯‍♀️可能時間不早,所以🥭芒果粒份量不多,但味道算清甜,絕對唔會酸到咪咪眼😖-😳大西米食落比想像煙韌💓口感介乎於寒天同珍珠之間😂罪惡感比食珍珠細💪🏻平時喺坊間比較少見到大西米配料,所以🌶📝超級推薦,希望下期會再見到大西米🥲
今次🌶📝就嘗試了呢款特別既新地🍦

🥭椰子米奶新地配芒果及大西米|💰$16
推介指數 ■■■■□

2023-05-28
  • 大西米雪糕
出開銅鑼灣,剛剛食完飯,朋友突然話帶我去食榴槤雪糕😍😍🤩🥳👍🏻原來係IKEA😅🤣🤭佢話早幾日有D24添😮‍💨🙄而家呢隻已經係另外一個品種。一落到去…嘩!!😱人山人海~排曬長龍~好彩有好多自動點菜機,立即分道揚鑣,我買飛,佢排隊,其實五分鐘就已經攞到🍦不過緊記要享美食站內進食,不可以離開。講真…咁嘅價錢,性價比真係超高!💕👍🏻👍🏻榴槤味香甜濃郁,其實個軟雪糕都好好食😋😋有啲人直情要咗三球榴槤肉😅🤭不過我怕流鼻血~都係唔好喇~少吃多滋味嘛!
單球
三球
2023-06-16
$29 (其他)
2023-06-17 24 瀏覽
一入宜家,充滿榴槤飄香,新出的德龍甘露榴槤燕麥奶新地,$29杯,加一球$13,最多可加三球,榴槤控真是不能錯過!燕麥奶新地,中和了榴槤的濃味,真的非常之夾!因為這次甘露榴槤,與上次的D24唔同款, 所以貴了$6,這次口味有啲唔同,不過仍然係不容錯過的選擇!
1K
2023-06-08 98 瀏覽
Ikea 宜家帶給你榴槤自由,哈哈哈哈。身為榴槤控,現在宜家小食店舉行季節限定,推出D24榴槤產品,一定會捧場。D24榴槤車輪餅$16,車輪餅微溫,外皮有蛋香味,質地結實, 餡料是澎湃的榴槤蓉,正。特濃D24榴槤燕麥奶新地$23,燕麥奶軟雪糕微甜,配上特濃D24榴槤, 兩者混合一齊食清甜加濃香,好夾。D24榴槤班蘭蛋卷$13,入口軟綿綿,榴槤加班蘭都係我最愛。蝶豆花檸檬瑞典蛋卷$13,蝶豆花不太濃郁,裡面的cream 比較甜,這個一般般。
Ikea 宜家帶給你榴槤自由,哈哈哈哈。

🍽️特濃D24榴槤燕麥奶新地 $23一行入K11已經聞到少少榴槤味,入到ikea更加犀利,完全俾榴槤香味籠罩住🤤雪糕好滑,甜味適中,榴槤非常香甜,味道濃郁🥰榴槤肉雪得比較硬身,但尼排天氣太熱,凍啲更加爽😋實在太好味了,下次會想加$9添多份榴槤😋🥳🍽️D24榴槤斑蘭蛋卷 $13斑蘭味好出👍🏻但因為食咗雪糕先,而雪糕嘅果肉衝擊太大了,所以榴槤忌廉嘅味道會感覺上平淡啲🙈蛋卷質感都幾鬆軟,都幾好食😌味道😋 9/10性價比💰 9/10環境🔎 - /10服務🫶🏻 - /10打卡指數📸 8.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 9/10
🍽️特濃D24榴槤燕麥奶新地 $23

服務🫶🏻 - /10
打卡指數📸 8.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 9/10

2023-06-05 68 瀏覽
IKEA 又出新嘢啦🤩🤩🤩榴槤月又返嚟啦🤩🤩見到IKEA新出嘅特濃D24榴槤燕麥奶新地忍唔住即刻去食🤤🤤🤤特濃D24榴槤燕麥奶新地 (2球)$32榴槤雪糕加入燕麥奶 令到雪糕口感更加滑👍🏻唔會特別甜而且淨係食雪糕都已經有好香嘅榴槤味😂再加埋特濃D24榴槤🤤果蓉又香又足料🍦食落口真係一大享受🥰🥰加咗2球榴槤都唔會話太甜👍🏻👍🏻
IKEA 又出新嘢啦🤩🤩🤩

特濃D24榴槤燕麥奶新地 (2球)$32
2023-05-16 169 瀏覽
期間限定好西🥭|📍IKEA(CWB)♡椰子米奶新地配芒果及大西米♡|💰$16睇咗官網呢款雪糕出到5月31號就完了🥹好食得嚟仲要抵食!大家一定要試下🫶🏻❶梛子米奶雪糕嘅梛子味好出,味道比想像中濃郁同埋比較甜,所以最好就2人share會比較好🧏🏻‍♀️❷芒果粒份量比想像中多而且味道甜,唔會出現配料食哂但仲有好多雪糕剩嘅情況💓❸大西米食落煙韌🥹💓個口感介乎於寒天同珍珠之間,然後好似無珍珠咁肥😂罪惡感即刻細咗🫶🏻平時喺坊間好似比較少見到大西米做甜品配料🤔所以個人覺得值得一試
期間限定好西🥭|📍IKEA(CWB)
♡椰子米奶新地配芒果及大西米♡|💰$16