2024-05-25 185 瀏覽
//20 05 24 雨天☔️19:30 荃灣 大鴻輝 (荃灣) 中心@anpinggrill.hk 最愛吃到飽 ☺︎「安平燒肉」 ——— 以台灣燒肉吃到飽為主打,嚟自台灣總廚親自監督,為食客嚴選各地高質靚肉,再結合秘傳做法及原住民風味,推出過百款肉類、經典台灣夜市小食、特色醬汁同手搖飲品等等…係咪聽到「吃到飽」呢三字就有啲熟口熟面呢?原來「安平燒肉」其實係由「牛大人」班底主理,唔怪之得,啲食物質素都有返咁上下啦!*要讚店員 會經常主動幫我哋更換鐵網🔻澳洲M5和牛吃到飽 HKD$418ꕀ贈送夢王雞蛋 (生蛋/溫泉蛋)|𝘈5和牛肉眼|嚴選牛舌芯 (每位一客兩件)🔻夢王雞蛋 打開鮮橙紅色嘅蛋黃 相當飽滿 蛋香味濃 同啱啱燒好嘅牛肉 簡直絕配不愧為日本3年霸 公投刺身蛋拌飯嘅第一名🔻𝘈5和牛肉眼 入口即化 充滿豐富嘅油花 牛脂味勁濃 食完非常回味🔻嚴選牛舌芯 超厚切 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 有肉香味 燒完後 質感變得爽脆兼帶嚼勁 係我嘅𝘮𝘺 𝘧𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘪𝘵𝘦之一另外 有成過百款食物 任點任食 再加埋自助區嘅蔬菜、生果、湯、飯、飲品等 保證你埋單前一定吃到飽雖然係放題 但食物質素一啲都唔差而我自己就最鍾意
20 05 24 雨天☔️
19:30 荃灣 大鴻輝 (荃灣) 中心
@anpinggrill.hk

最愛吃到飽 ☺︎

係咪聽到「吃到飽」呢三字就有啲熟口熟面呢?

*要讚店員 會經常主動幫我哋更換鐵網

超厚切 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 有肉香味
燒完後 質感變得爽脆兼帶嚼勁
係我嘅𝘮𝘺 𝘧𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘪𝘵𝘦之一

另外 有成過百款食物 任點任食
再加埋自助區嘅蔬菜、生果、湯、飯、飲品等
保證你埋單前一定吃到飽

雖然係放題 但食物質素一啲都唔差
而我自己就最鍾意翻點 以下呢幾款

🔻澳洲𝘔5和牛
食起嚟有肉感 同時集齊肉味及油脂嘅香氣

🔻安格斯牛小排
質感柔軟、多汁 油脂分布最多
牛脂受熱後同牛小排融為一體 每啖都令人食得好滋味

🔻嚴選裙邊牛柳
作為稀有部位 當然係肉味超濃
爆汁之餘 仲帶輕輕嘅咬口

🔻月見牛
將夢王蛋、牛油、洋蔥、牛肉撈勻
然後將錫紙兜放喺網上面燒 熟咗就可以食得

🔻自助餐區嘅菠蘿
勁香甜 勁多汁 生食或者燒都一樣正
鍾意食菠蘿嘅朋友 記得要留返個肚食佢

🔻最後甜品我哋揀咗 仙草夢王布丁
(*𝘚𝘙𝘍極黑牛及𝘔5和牛套餐限定)
用椰汁做底 唔會太甜

• 牛舌
  • 澳洲M5和牛吃到飽套餐
  • 澳洲M5和牛吃到飽
  • 冷泡茶
夢王誕🥚😍 夢王蛋來日本神戶兵庫縣,更曾獲得日本人年度公投刺身蛋拌飯第一名,原價成$70盒,依家任食😱‼️環境餐牌今次嚟就係為左夢王!平時唔捨得買嚟食,今日要食返夠本! M5和牛餐晚市燒肉吃到飽 $358起由即日起至6月23日夢王誕限定菜式:每位送一隻夢王溫泉蛋/夢王生雞蛋;任食起司夢王蛋、月見牛;甜品可選仙草夢王布丁(只限旺角/荃灣分店)第N次來安平燒肉,佢嘅品質一直keep到毋庸置疑,適逢佢做夢王誕,平時$70/盒嘅雞蛋居然有任食菜式,緊係要黎輕鬆回本🤣今次一嚟就整咗個招牌櫻花蝦拌飯先,其實都係容易被大家忽略嘅菜式,因為覺得佢太飽,但既然每位送夢王溫泉蛋/夢王生雞蛋🥚,一定要去自助區自己調碗拌飯,話明係自助區當然每一樣配料都可以個人化,有櫻花蝦、香蔥、海苔及秘製滷水汁,加埋日本人年度公投最啱做刺身蛋拌飯嘅夢王蛋,鮮橙紅色蛋黃飽滿,蛋香濃郁,拌飯真係好正😋仲有任叫嘅起司夢王蛋、月見牛,兩款都有Encore 😆前者會整成炒蛋咁,後者原隻蛋黃附上!牛肉本身有醃過,拌埋夢王蛋黃,十分鮮甜,個人認為月見牛絕對要Encore💕叫得M5和牛餐當然要食澳洲M5和牛、安格斯牛小排及期間限定嚴選裙邊

自助區

餐牌

今次嚟就係為左夢王!平時唔捨得買嚟食,今日要食返夠本!

M5和牛餐晚市燒肉吃到飽 $358起

櫻花蝦拌飯
夢王蛋配櫻花蝦拌飯

起司夢王蛋
夢王生雞蛋、夢王月見牛

牛舌芯
叫得M5和牛餐當然要食澳洲M5和牛、安格斯牛小排及期間限定嚴選裙邊牛柳,我自己較愛裙邊牛柳,雖然以瘦肉為主,纖維口感,但嫩度絕不比其他部位失色。另外,每位贈送牛舌芯一客2件,十分爽脆。 而美國SRF極黑牛、SRF極黑一口牛、三角牛肩肉等質數同樣出色。

海鮮
海鮮亦係我回本位🤭烤帆立貝、虎蝦🦐及生蠔🦪都係任食,我想講每次落單嚟嘅海鮮都係勁靚仔!蝦大大隻,肉質彈牙;帆立貝及生蠔都比到應有質數❤️ 魚干、麻糬、招牌黃金泡菜、雞翼、章魚燙等等,都係我每次都食嘅菜式😬

仙草夢王布丁
食到最尾記得每人送一客甜品,除咗Häagen-Dazs仲有期間限定仙草夢王布丁🍮,不過呢個相對就失色啲,夢王布丁只有一小口而且味道唔突出。
櫻花蝦拌飯
夢王蛋配櫻花蝦拌飯
起司夢王蛋
夢王生雞蛋、夢王月見牛
牛舌芯
海鮮
人氣任食台式火鍋店牛大人的副線安平燒肉主打台式燒肉放題,相比一般燒肉放題別出新意設有各種台式食材,自新開張後再三到訪,四款套餐價格因應不同時段及食物款式數量由$208至$418不等。任飲任食限時120分鐘,而我當然一如既往選擇每位$41的「澳洲 M5 和牛套餐」,食物款式最為豐富共有104款,每個套餐均可享用自助區的各款飲品、蔬菜、飯等。台灣櫻花蝦拌飯可以自由加上紫菜及滷水汁,看似平平無奇但相當惹味。枱上放有各款調味料:安平黃金醬、辣椒醬、玫瑰岩鹽、特調醬油及檸檬汁。「澳洲 M5 和牛餐」每位會送上嚴選牛舌芯一客兩件,口感爽彈並充滿油香。牛肉方面包括澳洲 M5 和牛、安格斯牛小排、美國SRF極黑牛、三角牛肩肉、秘製牛肋條等選擇,極黑牛肩胛肉味最突出,但個人依舊最喜愛安格斯牛小排,肉質軟嫩亦富油香。其他肉類方面如厚切雪花腩、西班牙豬五花、鹽燒雞爽肉、煙燻鴨肉片等款式同樣相當豐富;烤帆立貝、虎蝦及鹽蒜燒生蠔均鮮美肉厚,另外屏東燒魚腹燒過後更顯肥美豐腴,其他配料如絲瓜煮蜆、起司鵪鶉蛋、老虎雞翼、台灣小枕頭、甜不辣等都別具特色。除了燒肉配料外,亦有滷水涼拌鴨舌、南部章魚卷、安平炸蚵卷、梅山酥炸

除了燒肉配料外,亦有滷水涼拌鴨舌、南部章魚卷、安平炸蚵卷、梅山酥炸薯、鹽酥雞等台灣夜市小食,令燒肉放題更加豐富而非千篇一律只得肉類。
上次同肥仔係旺角食過安平燒肉真係覺得太太太太太好味啦 🤤 所以今次再同妹妹去食多次啦啦啦啦~今次就book左荃灣分店😆因為可以係附近影埋聖誕裝飾😎 荃灣分店係大鴻輝,地點好方便,店鋪裝修寬敞明亮,坐得幾舒服😌要食梗係要食最好😎我地叫咗「澳洲M5和牛」套餐😆 仲送嚴選牛舌芯添😚🐂牛控我強烈推介以下4款牛,牛味香濃有咬口👍🏻相當唔錯架✨三角牛肩肉✨極黑牛肩胛肉✨安格斯牛小排✨ 澳洲M5和牛🐖豬肉我必須推薦係原住民鹽燒肉,配上佢獨特嘅汁料,令人一試難忘🤤🐟海鮮方面推薦帶子同生蠔🦪但如果叫生蠔記得要早啲開始燒,因為要耐啲先燒得熟😆仲有士林小香腸,同係台灣食果啲一樣架😚夜市小食我就推鹽酥雞、章魚卷、花枝排😎 都值得一試架😆食到咁上下,當然要飲返一杯嘢飲啦,嘢飲嘅種類都好多,特別推薦係百花果綠茶,清清甜甜好解渴😆📍安平燒肉 @anpinggrill.hk 地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

要食梗係要食最好😎
我地叫咗「澳洲M5和牛」套餐😆
仲送嚴選牛舌芯添😚

🐂牛控我強烈推介以下4款牛,牛味香濃有咬口👍🏻相當唔錯架
✨三角牛肩肉
✨極黑牛肩胛肉
✨安格斯牛小排
✨ 澳洲M5和牛

仲有士林小香腸,同係台灣食果啲一樣架😚

夜市小食我就推鹽酥雞、章魚卷、花枝排😎 都值得一試架😆

📍安平燒肉 @anpinggrill.hk
地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
2024-06-03 0 瀏覽
難得可以早吃飯,我們不如就吃放題啦,吃很多都有足夠時間消化😜本身喜歡台式小食及飲品,所以想起安平燒肉,而且M5和牛餐很抵吃,7:30pm前離座$358,所以又encore 🥳地方闊落多卡位,點餐主要掃qr code , 另有自座區,有醬料 / 櫻花蝦拌飯 / 湯 ,自助飲品有自家製台式花茶 或 罐裝飲品 , 也有蔬菜區有菌類瓜類菠蘿蔬菜等❣️最愛任食M5和牛,必食安格斯牛小排及澳洲M5和牛,油脂豐富,燒至半熟吃更可口;美國極黑牛也不錯,一口牛火候有點難控制❣️另外也有特式台灣小吃如小香腸/鴨舌/墨魚香腸/翠玉苦瓜/鹽酥雞/章魚卷/飲品…因為上菜時是暖的,建議燒熱吃更可口,有些還會做到脆口的效果❣️也有海鮮如帆立貝/虎蝦/鹽燒生蠔…❣️櫻花蝦乾伴手工麵也值得一試,下降及乾蔥味道濃郁,麵質地煙靭❣️最後每位還送Häagen-Dazs雪糕,十分飽足

牛舌

❣️也有海鮮如帆立貝/虎蝦/鹽燒生蠔…

❣️最後每位還送Häagen-Dazs雪糕,十分飽足
2024-03-03
牛舌
2024-06-03 0 瀏覽
去左荃灣超多野食既大鴻輝中心嘆燒肉😋揀左有好多分店既安平燒肉😛佢地有4款燒肉套餐選擇🤩價錢由$268起,仲設有早離座優惠😙💫 M5和牛餐 (104款)M5和牛餐首先會送上預設既燒肉組合😚包括期間限定食品-鹽蒜麻油雞腿肉🐥、仲有澳洲M5和牛肩胛肉、爽彈既嚴選牛舌芯、同安格斯牛小排🐽 肉類可以無限量任點澳洲M5和牛同安格斯牛小排😆薄薄一片輕輕燒一燒,肉質細嫩、肉味香濃!🤗另外,亦有多款豬肉、雞肉選擇。豬類包括厚切雪花豬、厚切杜洛克豚肉眼、西班牙豬五花等;雞肉揀雞腿肉就最正!啖啖肉,而且有好多口味選擇,好似薑汁、九層塔三杯雞咁😚🦐 海鮮必食大大隻虎蝦😆好彈牙!仲有烤帆立貝同原隻鹽蒜燒生蠔🦪較特別既有屏東燒魚腹😛仲有甜甜地既烤魚乾🥰🦑 熟食包含唔少台灣小食,好似滷水涼拌鴨舌、海苔烤蝦卷、安平炸蚵卷、以花生醬製作既黃金泡菜、澎湖花枝排等🥬 蔬菜類可以出自助區拎,仲可以自製櫻花蝦海苔肉燥飯!🍓 甜品係揀一份,可以揀期間限定甜品:仙草芋圓/Haagen Dazs既雪糕🍦💫 質素依然保持到,而且無漏單🤗整體都是唔錯的

💫 M5和牛餐 (104款)

🥬 蔬菜類可以出自助區拎,仲可以自製櫻花蝦海苔肉燥飯!

💫 質素依然保持到,而且無漏單🤗整體都是唔錯的
2024-06-03 0 瀏覽
安平燒肉喜歡這家燒肉,食物質素高,任食食得盡興 ◔.̮◔✧最近做夢王誕,每人送日本蛋(生雞蛋或者溫泉蛋),而且有多款夢王蛋食品。( 夢王蛋來日本神戶兵庫縣,2021年曾獲得日本人年度公投刺身蛋拌飯第一名。)環境:乾淨舒適,有很多台灣天燈擺設,很多闊落卡位。抽油煙機系統做得好,地面沒有油淋淋的感覺。服務:以Qr code下單,上菜速度快。澳洲M5和牛吃到飽套餐 高度推薦:▫️牛呑芯:最愛,套餐會送每人兩條厚切牛呑芯,燒至半熟腍身香軟,牛味超濃。 ▫️澳洲M5和牛肩胛肉:脂肪和肉比例呈雪花,油脂豐富,好看又好食。▫️安格斯牛小排:雪花級數,相對油脂較少,牛味濃。▫️月見牛:月見牛醬汁甜甜的,牛肉沾滿蛋汁,值得一試。▫️虎蝦:每次必點,大大隻蝦,肉質爽彈~▫️生蠔:豐富蛋白質,頗惹味!ॱଳॱ ▫️台灣小枕頭 (麻糬):燒至微脆的外層,裡面保持麻糬的軟糯感,點上煉奶真的超好食~超多食物選擇▫️自助區有台式櫻花蝦拌飯,指示很清晰教你如何調製~▫️小食:士林小香腸、涼拌小黃瓜、梅山酥炸薯、安平炸蚵卷、烤魚干等▫️自助蔬菜區,有菠蘿、翠玉瓜、蕃茄仔、等可以選擇!!亦有一個櫻花蝦拌飯自助區,炸櫻花蝦超香~▫️飲品:多款自家製
安平燒肉
喜歡這家燒肉,食物質素高,任食食得盡興 ◔.̮◔✧

服務:以Qr code下單,上菜速度快。

澳洲M5和牛吃到飽套餐
高度推薦:

▫️安格斯牛小排:雪花級數,相對油脂較少,牛味濃。

▫️月見牛:月見牛醬汁甜甜的,牛肉沾滿蛋汁,值得一試。
▫️虎蝦:每次必點,大大隻蝦,肉質爽彈~

▫️生蠔:豐富蛋白質,頗惹味!ॱଳॱ

超多食物選擇
▫️自助區有台式櫻花蝦拌飯,指示很清晰教你如何調製~
▫️飲品:多款自家製瓶裝冷泡茶(推桂花烏龍)、紅肉火龍果茶、台灣地道飲品等
▫️甜品:haagen dazs雪糕或夢王蛋芋圓(期間限定,必食!夢王蛋布甸超滑,蛋味香濃!)
2024-06-01 0 瀏覽
🔸澳洲M5和牛吃到飽套餐  $378呢個係 安平燒肉自助餐最貴嘅一款, 主要就係食和牛同 各種靚牛肉 ,其他有比較平啲二百幾蚊嘅食燒豬肉,都幾抵食。▪安格斯牛小排油脂香突出之餘又食到牛味,兩者好平均咬落有肉汁濃郁牛肉味同油脂,好juicy🤤-▪澳洲M5和牛個人覺得最好食🤪!有油花但食落未至於爆哂油脂個種偏肉感啲,不過肉質唔韌,係高質靚牛肉最好係先去【自助區】拿多幾片菠蘿,燒熱後會更甜。菠蘿嘅香甜用來配和牛一齊食,十分滋味。-▪三角牛肩肉油花分布平均,油脂香比起牛小排更突出😛肉質軟腍,但牛味就無牛小排咁濃。-▪鹽燒牛舌切得夠薄,細細塊好易燒熟,食落爽口無牛騷味,點鹽簡單調味就好好食😋-▪雞泡魚乾必食!自己慢慢燒到脆卜卜,熱辣辣食好香口,當零食咁飽左仲可以慢慢食,食到您唔食,正😍-▪台灣鯛魚下巴   鯖魚鯛魚味道好鮮好滑,由於只係魚鮨位魚肉唔多,燒香咗幾好食;鯖魚好肥美,但魚背肉會鞋少少。 不過都好食😋完全冇腥味。-味道:8/10性價比:8/10-🔹環境: 位置喺 荃灣市中心,大鴻輝17樓全層, 鋪面地方好大 兩邊 大窗門 都係落大嘅六人大卡座 寬敞嘅家再有成十幾二十個 每個卡在中間都有個
🔸澳洲M5和牛吃到飽套餐  $378
▪安格斯牛小排
油脂香突出之餘又食到牛味,兩者好平均
咬落有肉汁濃郁牛肉味同油脂,好juicy🤤
▪澳洲M5和牛
個人覺得最好食🤪!
有油花但食落未至於爆哂油脂個種
偏肉感啲,不過肉質唔韌,係高質靚牛肉
▪三角牛肩肉
▪鹽燒牛舌
切得夠薄,細細塊好易燒熟,食落爽口
無牛騷味,點鹽簡單調味就好好食😋
▪雞泡魚乾
▪台灣鯛魚下巴   鯖魚
味道:8/10
性價比:8/10
🔹環境: 位置喺 荃灣市中心,大鴻輝17樓全層, 鋪面地方好大 兩邊 大窗門 都係落大嘅六人大卡座 寬敞嘅家再有成十幾二十個 每個卡在中間都有個炭爐 可以自己調教火力🤪

2024-05-24
  • 澳洲M5和牛套餐
原本諗住上去一鍋堂 食打邊爐 因為係 兒子生日 買咗個蛋糕 跟住兒子話想食燒肉不如試下安平 當時係星期二嘅 七點 晚上 見呢間安平燒肉冇乜人 得幾台客所以我哋入去試下啦之前未食過 我哋仲買咗個蛋糕入去 坐低點嘢食佢嘅食物好少 我哋點咗第二隻318嘅 牛肉豬肉所有肉類 真係好差 係豬肉乾牛肉乾 咁樣 燒嗰陣都覺得佢係冇水份冇油份 食落去仲係咬唔開嘅 未燒嘅時候望落去個樣呢係幾好嘅但係燒完再食落口之後就真係 講唔出嘅難食勁重嘅雪藏臭肉味 出面食過咁多燒肉呢間真係難食到爆 同埋啲肉有臭味 食到 個半鐘嘅時候 我個仔 開始切蛋糕 影緊radio嘅時候 個侍應拎埋張單過嚟 即刻同我個仔話 要埋單 要截數喇咁喎 但我地係食兩個鐘㗎嘛 佢個半鐘就拎張單埋嚟講話要截數 仲 未食之前喺出面望到有匯豐卡 有九折 要喺我個仔影緊相許緊願拎住個蛋糕嘅時候 呢啲侍應生嘅服務有幾好 入嚟之前望到門口有寫住匯豐卡有九折 當我哋埋單要畀匯豐卡佢嘅時候佢話我哋食呢個餐係冇九折 要我哋食最貴嗰個餐先至會有 廣告牌 冇話明係要食最貴嘅餐先有九折 所以呢一個係陷阱 🤬我地係唔會再食安平燒肉呢間咁嘅垃圾 真係不知所謂 對住啲咁嘅嘢食原本好肚餓真係完全冇曬食慾 四個人埋單千四蚊食牛角 散叫 好佢 幾百倍🤬🤬🤬
2024-05-28
生日
2024-05-29 0 瀏覽
安平都算係我放係口袋一直想食的餐廳 見到最近佢有個月光族急救吃到飽 90 分鐘放題會員 $208 加一 價錢非常相宜 決定平日搵一晚同朋友一試😆卡位闊落程度坐2-4 人都舒適S2 基本上有27 種菜品可以選擇✅ 當中肉類連埋基本的S1 共有8種 有幾款我encore左幾次🤣嫩肩板牛肉 薄燒之選 🩷 紋理鮮明 點埋佢地自家特調醬油最惹味馬告牛仔骨牛香味濃 帶點煙韌 基本上已經唔駛再落醬料 即食便可醬燒雞爽肉肉質嫩滑 亦保持到肉汁 醬料調香不錯亦encore左一部分小食💕墨魚香腸 咬口十足 燒甜薯 經燒烤後外脆內軟 入口軟糯 烤豬肉乾 考驗功力🤣 要小心不要燒焦多春魚 魚春量多 口感豐富另外亦有一個自助區 可以拎菠蘿🍍、南瓜、粟米等的蔬菜燒烤茶飲 自助區有一整列的台式冷泡茶 / 台式罐裝飲品可以選擇亦可以order 手調飲品 甜品差唔多夠鐘的時候店員會送上甜品紙 可以選Hagen Dazs 三種口味的雪糕或者芋圓仙草 非常滿足❤️

卡位闊落程度坐2-4 人都舒適

墨魚香腸 咬口十足

燒甜薯 經燒烤後外脆內軟 入口軟糯

烤豬肉乾 考驗功力🤣 要小心不要燒焦

多春魚 魚春量多 口感豐富

另外亦有一個自助區 可以拎菠蘿🍍、南瓜、粟米等的蔬菜燒烤

茶飲

自助區有一整列的台式冷泡茶 / 台式罐裝飲品可以選擇
亦可以order 手調飲品

甜品

2024-05-22
好想大力介紹呢間燒肉唔知係咪因為覺得太正所以完全唔知點樣講或者點入手我盡量將成個飲食體驗分享出嚟✨🤎燒肉最驚落單燒熟太耐會好餓安平嘅飯係正到唔鍾意食飯嘅都鍾意最近餐廳有夢王誕會有溫泉蛋碗飯有櫻花蝦鹵水汁香葱紫菜珍珠米🤤🤎嘢食選擇多到眼花撩亂蔬菜放題質素好高秋葵菠蘿粟米芯脆玉瓜雞豬海鮮類都唔少特別推介安平雞翼內臟腎肚腸都係好味唔係揸流攤🤎M5和牛同安格斯瘋狂加單!!完全唔會得第一碟嘅質素係靚而係每碟嘅質素都維持水準鍾意食牛嘅唔好錯過嗌呢個餐🤤🤎食足120分鐘冇停過口仲飲咗兩杯台式嘢飲同支冷泡茶特別推介火龍果茶🥰❤️同小朋友去會開心因為有好多凍飲🤎餐廳播嘅係我個年代嘅國語歌連對耳仔嘅體驗都照顧埋邊有可能唔推介俾大家😆
好想大力介紹呢間燒肉

🤎嘢食選擇多到眼花撩亂
蔬菜放題質素好高秋葵菠蘿粟米芯脆玉瓜
雞豬海鮮類都唔少特別推介安平雞翼
內臟腎肚腸都係好味唔係揸流攤

🤎M5和牛同安格斯瘋狂加單!!
完全唔會得第一碟嘅質素係靚

🤎餐廳播嘅係我個年代嘅國語歌
連對耳仔嘅體驗都照顧埋
邊有可能唔推介俾大家😆
2024-05-25 0 瀏覽
今日大約21:40左右去到荃灣大鴻輝分店食,喺度考慮緊食邊個餐嘅時候店員表示有個夢王蛋活動,只要光顧某兩個套餐就會有系列用夢王蛋做的食品可以下單,我哋喺入座前已經問清楚店員,店員亦都好確認全部已夢王蛋做的食品都有存貨,於是我哋就揀選咗其中一個餐入座入座之後我馬上order左一個夢王蛋配牛肉的食品,可惜等了很久也沒有來,然後我在第二輪落單時又再order這個食品,其後有位貌似經理的店員行過來報稱這個食品剛剛已經售罄,要求我不要再下單我詢問這位店員什麼時候售罄的,而這位店員嘅解釋是剛剛售罄,接着我跟他說我入座已經下單這個食品,為什麼到現在才跟我說售罄?店員馬上發脾氣,然後跟我說你鍾意吃就吃,唔鍾意吃就馬上離開!這個店員的禮貌真的10分差,他還不斷地用粗口咒罵我,這一間分店真是沒有下次

2024-05-25
中午經開荃灣食肆林立的大鴻輝,正正因為好耐冇食烤肉,就挑選了台式烤肉放題!講真食過「安平燒肉」咁多次,每次食物質素同水準都很穩定! 當然必選「澳洲M5和牛吃到飽套餐」,每位客人入座必送一顆日本蛋,可選溫泉蛋/生蛋,個人推薦生蛋蘸肉!😋😋另外店內推出了🦐櫻花蝦拌飯、嚴選裙邊牛柳等期間限定。 另外,仲有蔬菜吧、手搖果汁🍹、台式飲品、冷泡茶🍵,種類繁多,任君選擇!枱上亦有各種醬料自由搭配,個人推介黃金醬蘸肉,味道酸甜,一解烤肉的油膩!

2024-05-18
2024-05-16 168 瀏覽
台式燒肉有咩特別?餐廳主打結合秘傳做法及原住民風味的台灣燒肉,淨係醬汁都多達12種🤩,馬上同大家報告一下。澳洲M5和牛套餐($418)超爆多選擇🤩104款牛豬雞、海鮮及台灣小食任你叫任你食。✨亮點✨期間限定:安平夢王誕 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)夢王非常出名,已經奪得日本生雞卵伴飯祭三連霸,質素之高無用多說。靚肉必須配靚蛋,先會達到更高層次🤩🤩。🔸A5和牛肉眼肉味超濃,入口即溶,好食到而家都還在回味中🤩🤩。🔸月見牛夢王伴牛肉,蛋味濃牛肉味更濃,齒頰留香😍。✨招牌黃金醬✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)極具特色,是以蔬菜汁加入當地麻醬而製成,味道非常清新。不但令肉汁更豐富,亦可減少油膩減,令到整個味道提升多一個層次😍。✨肉類✨🔸嚴選牛舌芯超厚切,大條條,烤完QQ彈彈,爽口彈牙。🔸澳洲M5和牛🔸嚴選裙邊牛柳 (期間限定)🔸安格斯牛小排全部呈鮮嫩粉紅色,肉質非常漂亮。M5和牛油花分佈平均,牛味濃又有油脂的軟嫩口感❤️牛柳非常軟嫩、牛小排鮮嫩多汁,非常美味,一口一滿足,幸福指數爆晒燈😍😍。✨海鮮✨🔸烤帆立貝🔸虎蝦超新鮮超大隻😍。帆立貝以大量胡椒牛油鋪面,十分惹味。虎蝦啖啖肉,彈牙爽脆。✨正港燒烤✨🔸烤魚干香脆可口,
澳洲M5和牛套餐
澳洲M5和牛套餐($418)
超爆多選擇🤩104款牛豬雞、海鮮及台灣小食任你叫任你食。
✨亮點✨

期間限定:安平夢王誕 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
🔸A5和牛肉眼
肉味超濃,入口即溶,好食到而家都還在回味中🤩🤩。

🔸月見牛
夢王伴牛肉,蛋味濃牛肉味更濃,齒頰留香😍。
月見牛
✨招牌黃金醬✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨肉類✨

🔸嚴選牛舌芯
超厚切,大條條,烤完QQ彈彈,爽口彈牙。
嚴選牛舌芯
🔸澳洲M5和牛
🔸嚴選裙邊牛柳 (期間限定)
🔸安格斯牛小排
✨海鮮✨

🔸烤帆立貝
🔸虎蝦

✨正港燒烤✨

🔸烤魚干
香脆可口,熱辣辣點上沙律醬,一流。
🔸烤豬肉干
惹味得來又有肉汁,超級Juicy😍。
🔸烤金錢牛肚
有意外驚喜,烤完更入味🤩。
✨台灣夜市小吃✨
🔸安平炸柯卷
🔸南部章魚卷
🔸滷水涼拌鴨舌
🔸花枝甜不辣
🔸士林小香腸

全部都勁有特色,彷彿整個夜市放在你的眼前,不用飛去台灣排隊也食到,真係幾開心🙌🏻🙌🏻😆😆。
✨飲品✨
很多台式手調飲品,冷泡茶及罐裝飲品❤️

🔸紅火冰茶
以紅肉火龍果調劑而成,非常特別。入邊有勁多火龍果肉,解膩又健康。

🔸抹茶米苔目
只要讚好及follow佢哋嘅社交平台,就可以免費送一杯。米苔目有點似我們的粉仔,作為飲品,真的是第一次試。想不到與抹茶出奇地夾,驚喜度百分百❤️,值得一試😍
他們提供的菜式十分之多,真的去到目不暇給的程度🤣。我同好友食完都覺得意猶未盡,下次必須encore🤩,誠意推介大家。

想睇更多食評,記得關注我😊
月見牛
嚴選牛舌芯
2024-05-16 103 瀏覽
《安平燒肉》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️再次到訪行台式燒肉放題路線嘅安平燒肉~ 咁啱佢哋都做緊夢王誕event,所以有幾款平時冇嘅肉可以試🤓🤓🤓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 澳洲和牛任食 除咗平時有嘅肉之外今次仲多咗月見牛肉同埋有牛舌心送(每人兩條)燒肉放題嚟講都係第一次見到有月見牛肉😂😂 肉燒到最尾再撈埋蛋黃食絕對係滿分😉😉另外其他肉都維持到水準~ 尤其係原住民燒肉個汁真係好開胃🫣🫣 另外兩款牛舌亦都好啱牛舌控🤓🤓 自己都瘋狂追加咗唔少🤔🤭最後再食咗個櫻花蝦飯~ 淡淡蝦香配合埋蔥花以及鹵水汁好啱送肉食😉😉由於而家做緊event所以甜品又仙草變咗做布丁🤓 不過水準都係一樣唔錯😍▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯: 安平燒肉荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#波比出沒荃灣 #TsuenWan #TsuenWanfood #荃灣美食 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood
《安平燒肉》

🔸 澳洲和牛任食

另外兩款牛舌亦都好啱牛舌控🤓🤓 自己都瘋狂追加咗唔少🤔🤭

設加一收費

今次幫襯:
安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處