入夜到差唔多睇煙花時間,聞到大街市集有好香嘅窩夫餅味,本來想買個窩夫食嘅。但排隊嗰陣見到有聖誕特色冬甩,仲要係我鍾意食嘅日式波提冬甩,就決定改食臨近聖誕先有嘅特色冬甩。冬甩有黑色同粉紅色,我就要咗粉紅色。上面有聖誕造型嘅小朱古力同糖裝飾。設計吸引💕之於味道就……我都未食過咁硬又冇味嘅波提冬甩😅我估佢可能已經雪咗好耐。波提冬甩加咗糯米粉,口感應比一般冬甩軟糯,但呢個比我喺出面一般麵包舖食到嘅普通冬甩仲要硬。我要用力先咬到一啖,上面啲聖誕裝飾已跌哂落嚟。大街市集買完食物,後面有啲露天cafe位可以坐。如果不計食物質素,環境係好唔錯嘅。特別係夜晚同宜家呢啲臨近聖誕節時間。坐位係露天花園式設計,配合賣相唔錯嘅甜品打卡一流。除咗預先雪住嘅甜品外,仲有賣熱盤同新鮮做嘅窩夫,相信味道應該會好啲。
之於味道就……我都未食過咁硬又冇味嘅波提冬甩😅
我要用力先咬到一啖,上面啲聖誕裝飾已跌哂落嚟。
聖誕甜甜圈-粉紅色
大街市集買完食物,後面有啲露天cafe位可以坐。
坐位係露天花園式設計,配合賣相唔錯嘅甜品打卡一流。
2023-12-02
$50 (宵夜)
2023-08-30 165 瀏覽
大街市集一入樂園就會聞到大街餅店好香嘅窩夫味 之後就會唔小心叫咗嚟食🤪 見我食評好多窩夫疏乎厘就知我好鍾意食呢類型嘅食物🤣依家仲會有LinaBell個樣 好可愛好適合用嚟打卡用~LinaBell窩夫 $70窩夫襯埋個吉士醬上面會有生果(杏桃 藍莓)同埋士多啤梨醬窩夫質地麻麻哋 佢口感好淋 唔脆 但明明見到佢即刻整😞 可能擺嘅時間唔夠耐有水蒸氣令到佢淋咗不過呢啲都係想打卡 味道無咁重要🤣🤣值得一讚係佢個吉士醬幾好味 幾襯個窩夫 酸酸甜甜幾好味 如果唔追求脆嘅窩夫 其實佢都唔差~
大街市集

依家仲會有LinaBell個樣 好可愛好適合用嚟打卡用~

LinaBell窩夫 $70
窩夫襯埋個吉士醬上面會有生果(杏桃 藍莓)同埋士多啤梨醬

窩夫質地麻麻哋 佢口感好淋 唔脆
但明明見到佢即刻整😞 可能擺嘅時間唔夠耐有水蒸氣令到佢淋咗

不過呢啲都係想打卡 味道無咁重要🤣🤣

外賣自取
2023-04-16 189 瀏覽
😋 大街市集的冬甩及牛角包窩夫 🌕🌕🌕🌕🌕窩夫外賣到家中仍然超級鬆脆!而且冬甩及窩夫上的朱古力超美味!雖然妹妹覺得過甜,但我覺得剛剛好。尤其我平常是不吃冬甩及窩夫的,因為90%店舖做的都不合我的口味,但迪士尼做的朱古力面真心美味,在朱古力的加持下,隔日吃仍然香脆,每次到迪士尼都必點!而且新推出的牛角包窩夫亦是重牛油味又香脆!加上美味的朱古力,超級完美!上面的珠珠都香脆易咬,沒有過硬。又新增一項迪士尼必點食品了。
😋 大街市集的冬甩及牛角包窩夫 🌕🌕🌕🌕🌕

尤其我平常是不吃冬甩及窩夫的,
因為90%店舖做的都不合我的口味,
但迪士尼做的朱古力面真心美味,
在朱古力的加持下,隔日吃仍然香脆,
每次到迪士尼都必點!

而且新推出的牛角包窩夫亦是重牛油味又香脆!
加上美味的朱古力,超級完美!
上面的珠珠都香脆易咬,沒有過硬。
又新增一項迪士尼必點食品了。
  • 牛角包窩夫
  • 冬甩
2023-04-02 139 瀏覽
呢隻係火雞腿,好大一隻,係廸士尼幾個小食灘位也有售買,百幾蚊隻,係廸士尼算性價比高嘅食物,超碼啖啖肉,而味道都可以。佢啲肉幾實,咸咸地幾野味。有附手套,方便途手撕啲肉嚟食
ʕ ᷇࿀ ᷆ ʔ♡ Duffy and Friends Mini Waffles $70Duffy與好友迷你窩夫既賣相非常打卡able🤩 細細粒既窩夫上面仲印咗公仔既樣🧸 可愛到完全抗拒唔到🥹 窩夫食落幾鬆脆但就冇乜蛋香🫣 好彩中間既忌廉夠香甜 夾埋一齊就啱啱好喇🤣 中間既藍莓同士多啤梨都算唔錯🫐The presentation of the mini waffles were igable✨ Couldn’t resist this cute, crunchy mini waffle😍 Waffle was quite plain while the sweet smooth whipped cream just enriched the whole flavour😚 Strawberries and blueberries were sweet too🍓評分: 7/10🌟————————————————————————————大街市集 (大嶼山)大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街𓍼 #foodietiffhk 𓍼 #foodietiff推介𓍼 #foodietiff甜品𓍼 #foodi
評分: 7/10🌟
————————————————————————————
大街市集 (大嶼山)

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff甜品
𓍼 #foodietiffdisney🎠

#hongkong #hkcafe #cafehopping #hkcafehopping #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hongkongcafe #hongkongdisneyland #香港美食 #美食推介 #美食攝影 #迪士尼美食 #迪士尼窩夫 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
2023-02-11 114 瀏覽
近呢一年特別愛Linabell ,基本上每款產品都想收藏返屋企❤️❤️❤️得知出左個新咖啡杯,已經忍唔住盡快入園買🥰🥰🥰售價$198,有一杯熱朱古力(用即棄咖啡紙杯裝住既)有個linabell 隔熱紙墊,可以除落黎收藏既環保杯最正係唔會漏水,飲完放落袋都ok然後果日姐姐話朱古力入有個玫瑰型既餅,大概一路飲一路會慢慢溶吧!!環保杯都有個隔熱墊,不過係膠墊黎,真係好靚補充一提,熱朱古力若果再濃會比較好飲。
得知出左個新咖啡杯,已經忍唔住盡快入園買🥰🥰🥰

環保杯最正係唔會漏水,飲完放落袋都ok

環保杯都有個隔熱墊,不過係膠墊黎,真係好靚
補充一提,熱朱古力若果再濃會比較好飲。
2023-02-11
10 分鐘 (外賣自取)
早餐
大家都知道我係迪士尼嘅忠粉❣️但最近開始返工真係好忙 都冇時間再去迪士尼😭但係佢新年出咗好多新嘢食🧧完全冇諗過喺屋企都可以食到 真係超感恩有親愛嘅妹比驚喜我🥹.📌Linabell Waffle $70想食大街市集嘅窩夫好耐😿之前米奇老鼠嗰款都心郁郁 不過朋友食過話唔好食 所以一直都冇試🐭Linabell登場之後 迪士尼出咗一系列嘅食品 賣相真係勁可愛💓睇到個樣已經覺得超開心🥳不過味道就係我食過最難食嘅窩夫。。。但入迪士尼都主要係想影相打卡嘅📸️焗嘅時候蛋味係超香🥚不過食嘅時候係鹹嘅 聞落仲好大浸梳打粉嘅味🤮口感好軟淋 都鬆軟嘅 似啲煙韌嘅蛋糕🍰我諗都要返屋企焗下 外層先會脆啲🤫不過好彩有旁邊嘅雲呢拿吉士忌廉搭救🍦質地幾滑幾挺身 雲呢拿同蛋香味幾濃 唔會好甜🥰再加埋酸酸甜甜嘅士多啤梨醬 都真係幾正🍓凍冰冰搽落暖笠笠嘅窩夫度食 冰火交融之外 仲完美中和番奇怪嘅鹹味🫶🏻

📌Linabell Waffle $70

Linabell Waffle
最近大街市集嘅waffle由米奇老鼠個樣邊咗linabell個樣 所以今次嚟到試吓🫶🏻顧客首先排隊落單 之後再到左手面等食物 成個過程5分鐘內完成👍🏾 後面有少量座位 不過通常都比人坐曬🥲 -個waffle係設計得幾有心思 5塊waffle每塊都feature唔同卡通 duffy fans 應該幾鐘意❤️‍🔥 但重點嚟啦 個waffle唔係甜 係鹹嘅!!!😅 感覺有啲奇怪😂 另外個waffle好淋 食到個口有少少乾🥱 不過個cream+一啲酸嘅水果同士多啤梨醬係幾好食嘅🥲-感覺味道退步咗 下次應該會試其他小食

感覺味道退步咗 下次應該會試其他小食
2022-11-17 173 瀏覽
係迪士尼樂園, 等緊睇巡遊, 最好買個小食邊食邊等, 呢間野位置係正美國大街, 好多人排隊買架, 原因係因為其中賣Linabell Waffle, 個Waffle 可能好多人買, 即整的, 到手時仲熱, 將Waffle沾少少士多啤梨果醬和Cream, 食落去外脆內軟, 好好味, 而且咁可愛的Linabell 樣, 仲可以打卡, 真係好睇又好食~
2022-10-18 197 瀏覽
等煙花果陣開始肚餓,朋友就買咗幾個熱狗同Lina ball窩夫一齊食🤪以前食米奇窩夫就食得多,Lina bell真係第一次🫶🏻因為keep住都有人order,所以拎到手都仲好熱。不過感覺比米奇窩夫整體嚟講厚度係薄咗,感覺冇咁抵食,不過吉士cream多咗,食落唔會乾,用黎打卡都抵嘅🤣🤣

Lina  Bell窩夫
Lina  Bell窩夫
2022-08-30 275 瀏覽
每次入迪士尼必食🤍(•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)大街市集米奇窩夫🧇$60即叫即做,很香脆鬆軟~拿到窩夫,馬上跑到城堡前拍照留念,打了一會兒卡,窩夫還是暖烘烘的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)米奇造型很加分,表面烘到很脆,內裡有鬆軟感覺🤍兩隻耳仔擠了cream和草莓醬ฅ ˘ฅ
每次入迪士尼必食🤍(•̤᷆ ॒ ູ•̤᷇)
大街市集米奇窩夫🧇$60
即叫即做,很香脆鬆軟~
拿到窩夫,馬上跑到城堡前拍照留念,
打了一會兒卡,窩夫還是暖烘烘的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
米奇造型很加分,
表面烘到很脆,內裡有鬆軟感覺🤍
兩隻耳仔擠了cream和草莓醬ฅ ˘ฅ
2022-08-14
  • 米奇窩夫
2022-08-17 226 瀏覽
每次經過美國小鎮大街都會聞到好香嘅窩夫同雞蛋仔味,終於都忍唔住試吓,又真係幾好食🤤-✨米奇氣泡雞蛋仔 $60佢個menu唔係寫得好清楚,所以小編同朋友一開始就咁睇圖以為係雞蛋仔加軟雪糕,點知原來係吉士忌廉嚟嘅,但都幾好食😂 整體味道幾好,吉士忌廉配埋雞蛋仔一齊食一啲都唔會膩,反而甜甜哋咁好夾。而個雞蛋仔每粒都係完整嘅米奇圖案,攞嚟打卡都好靚!但就略嫌啲雞蛋仔淋咗少少,唔夠脆玩到攰攰到,食返個甜品當叉吓電!入到迪士尼不妨都試吓😋-味道: 8/10服務: 10/10回頭率: 6/10總評: 8/10💰人均消費: $30-📍 大街市集 (大嶼山)大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
✨米奇氣泡雞蛋仔 $60

玩到攰攰到,食返個甜品當叉吓電!入到迪士尼不妨都試吓😋
味道: 8/10
服務: 10/10
回頭率: 6/10
總評: 8/10
💰人均消費: $30
📍 大街市集 (大嶼山)
大嶼山香港迪士尼樂園美國小鎮大街
❅ 勞蘇雪葩 $42勞蘇雪葩既造型非常可愛🤩 仲要係女仔鐘意既粉紅色💕 食落冰感十足 消暑一流🧊 同埋有香甜既士多啤梨味🍓 雪葩既質地都算綿密 可以一試😋Lotso Sherbet Bar looks super duper cute😍 It has rich strawberry flavour and slightly sweet😚 The texture was quite smooth too🤍評分: 9/10🌟❅ 史迪仔雪葩 $42深藍色既史迪仔雪葩會食到成條脷都變藍色😂 所以介意既朋友就唔好揀喇🫣 食落係黑加侖子味 相對冇咁甜😛 都算唔錯🤞🏻Stitch Sherbet Bar in dark blue colour will let your tongue becomes blue too👅 So don’t choice this if you mind haha🤣 It has strong blackcurrant flavour and not too sweet🫐評分: 8/10🌟————————————————————————————大街市集 (大嶼山)大嶼山
❅ 勞蘇雪葩 $42
評分: 9/10🌟

❅ 史迪仔雪葩 $42
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
大街市集 (大嶼山)

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiffdisney

#hongkong #hkcafe #cafehopping #hkcafehopping #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #disney #迪士尼 #香港美食 #迪士尼美食 #美食攝影 #美食推介 #迪士尼樂園 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
史迪仔雪葩
史迪仔雪葩
2022-07-11 158 瀏覽
打卡必吃迪士尼小食🌸米奇造型砵仔糕 $40 ⭐️⭐️⭐️⭐️☆口感不像砵仔糕,凍吃的,像紅豆沙糕,好味的!食完透心涼,傻婆T一見有得買,諗都唔諗就買黎試,好彩也不差======詳情=======迪士尼樂圍內的小食車================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #美食 #香港好去處 #迪士尼美食 #迪士尼樂園 #香港迪士尼樂園 #米奇 #打卡 #RnT打卡 #RnT迪士尼 #砵仔糕 #紅豆 #消暑
打卡必吃迪士尼小食
米奇造型砵仔糕

🌸米奇造型砵仔糕 $40 ⭐️⭐️⭐️⭐️☆

======詳情=======
迪士尼樂圍內的小食車
================
2022-07-08
10 分鐘 (外賣自取)
米奇造型砵仔糕
2022-06-25 130 瀏覽
小妹今次去迪迪尼,點知又遇著天色不好😭 Why…所以小妹決定要食甜品🍮填補心靈😍襯未落雨就去大街市集買甜品食吓🤟🏻仲好彩可能天色唔好 有位坐低食🤣小妹擇呢款吉士米奇雞蛋仔🥰賣相幾吸引‼️由於衛生問題…當然要望住師傅整呢款雞蛋仔,等咗一陣就有喇🤩 因即整關係雞蛋仔好脆,米奇氣泡位置較腍;吉士忌廉竟然唔膩,味道仲有啲驚喜😘有機會可以再食….雖然呢款吉士米奇雞蛋仔要$60,但係迪士尼入面食野,以呢個價錢絕對係合理價😎 小妹食完大滿足😘👍🏻

吉士米奇雞蛋仔
吉士米奇雞蛋仔