2020-05-21 334 瀏覽
My first stop of eating in Kwai Chung Plaza, cheesy egg rolls! My friends highly recommended their egg rolls, so 2 eggs rolls and one beef roll, thanks! I was a bit disappointed with the eel egg rolls. There wasn’t any eel displayed on the plate like the illustration. Bites of eels were added in the egg rolls with cheeses. Couldn’t really taste the eel, but overall, it was still okay to have a try, but not recommended.The salmon bites egg rolls, on the other hand was really impressive. The egg r
The salmon bites egg rolls, on the other hand was really impressive. The egg rolls were stuffed with kind portion of salmon bites.
The seared beef roll in teppanyaki sauce was pretty decent. Nothing much to be impressed.
Seared  beef  roll
Salmon  bites  egg  roll
Eel  egg  roll
Seared  beef  roll
Salmon  bites  egg  roll
2019-11-17 197 瀏覽
第二次食大滿足,真係食到好滿足!叫咗二款火炙系列反卷,一款三文魚,一款軟腳蟹。三文魚經典冇得輸,而軟腳蟹雖然賣相冇圖咁吸引,但食落口感見脆脆地都唔錯。兩款上面都有芝士同芝士醬,好夠味,唔洗點醬油食。美中不足係芝士片冇咩半溶嘅跡象。下次有肚再食過平價壽司🤤

下次有肚再食過平價壽司🤤
2019-11-17
2018-05-13 497 瀏覽
趁住仲未轉工,仲有得早放工,即刻約同樣放早既朋友黎掃街+行街。因為朋友係超級細食一族,所以都係同佢行哂一個圈睇下佢想食咩先,但我次次去葵涌廣場都必定要食玉子燒,由於開始肚餓,所以都係食左先。第一次食大滿足既玉子燒,佢有好多唔同既款式。我地揀左黑松露流心玉子燒等左大約5-10分鐘就有得食,旁邊有好多醬料,可以自由配搭加落玉子燒上面食。我地都係揀返黑松露沙律醬,所以食落有更加香濃豐富既黑松露味。下次開始我會轉食大滿足玉子燒

第一次食大滿足既玉子燒,佢有好多唔同既款式。

我地揀左黑松露流心玉子燒

下次開始我會轉食大滿足玉子燒
2018-05-04
2018-05-05 297 瀏覽
葵涌廣場真係掃街嘅天堂,小食好多,最鍾意就係手卷,成個葵涌廣場,手卷一鋪頭都有差唔多五六間,但呢間呢就成日都好多人,圖文並茂真係好吸引,三文魚好新鮮,仲好厚切。加拿大海膽,都幾新鮮,一啲都唔腥,呢個價錢都算幾抵食。帶子甜蝦相對就比較一般,甜蝦只係得三隻,做好晒條,而帶子都係普通嘅貨色,好薄同埋好細件。
加拿大海膽,都幾新鮮,一啲都唔腥,呢個價錢都算幾抵食。
2018-04-22 289 瀏覽
到葵芳廣場掃街,見到這間小店有不少人等候,有不少款式的玉子燒,旁邊則賣手卷和壽司,抱著一嘗的心態,試了一個三層芝士玉子燒,味道著實不錯,而且即叫即做,新鮮熱騰騰的。食物外型很漂亮,呈長方形,金黃色的玉子燒令人胃口大開,表面鋪上一層碎紫菜和魚子,還有一些沙律醬,一切開,融化的芝士一下子就漏出來,很香濃,雞蛋與芝士的味道互相配合,配上碎紫菜和魚子一起吃味道更有層次,沙律醬較少,但可以自由添加。這個玉子燒不錯,但缺少了一些驚喜。
三層芝士大滿足
2018-04-21
三層芝士大滿足
2018-04-22 238 瀏覽
咁啱經開呢區心血來潮想食玉子燒就過嚟試一試傳說中既玉子燒去到已經排長龍但因為大部分人都係買手卷之類所以其實玉子燒唔會等太耐玉子燒單係口味都有成十幾款本人認為最為吸引幾款係蟹膏蟹肉玉子燒、黑松露流心芝士玉子燒、明太子玉子燒同鵝肝玉子燒反覆思量後決定試鵝肝玉子燒等咗十分鐘左右就有得食面層既蟹籽、紫菜同木魚花份量毫不手軟蛋表面食落唔會太乾太老內裡既蛋大約8成熟,口感嫩滑而且充滿芝士同粟米食咗三分一就開始食到鵝肝鵝肝味覺薄弱,冇乜油份偶然都仲會食到一兩啖帶甘香本人欣賞有各式各樣既醬供自行調味試咗海苔沙律醬同黑松露沙律醬海苔沙律醬海苔味欠奉 黑松露沙律醬則帶陣陣黑松露香味,相當唔錯以呢個價錢嚟講食到咁既玉子燒就算鵝肝表現一般都好講真三十幾蚊就唔好要求太多兩個字講晒,好評!
咁啱經開呢區

所以其實玉子燒唔會等太耐

玉子燒單係口味都有成十幾款
反覆思量後決定試鵝肝玉子燒

等咗十分鐘左右就有得食
面層既蟹籽、紫菜同木魚花份量毫不手軟
蛋表面食落唔會太乾太老
內裡既蛋大約8成熟,口感嫩滑
而且充滿芝士同粟米
食咗三分一就開始食到鵝肝
鵝肝味覺薄弱,冇乜油份
偶然都仲會食到一兩啖帶甘香
鵝肝玉子燒

鵝肝玉子燒

本人欣賞有各式各樣既醬供自行調味
試咗海苔沙律醬同黑松露沙律醬
海苔沙律醬海苔味欠奉
黑松露沙律醬則帶陣陣黑松露香味,相當唔錯

以呢個價錢嚟講食到咁既玉子燒
就算鵝肝表現一般都好
講真三十幾蚊就唔好要求太多
兩個字講晒,好評!
2018-04-21
  • 鵝肝玉子燒
葵芳簡直就係我既小地頭成日都係附近買野呀 覓食自從佢既掃街度越來越高其實我就比較少黎因為無論幾時黎都係人山人海今次又去左大滿足食手卷呢間真係超多人幫襯次次都要排陣隊同等一陣先拎到手卷我今次叫嘅係 海膽三文魚手卷盛惠三十元正今之算快 五分鐘已經拎得三文魚夠厚 新鮮 食到落尾四份一都仲有三文魚海膽都無怪味 OK 係屬於比較淡味既海膽企定定係門口食埋就可以去行街血拼!溫馨小提示:記得豉油唔好落咁多 唔係會係個尾度漏哂出黎就好狼狽(利申:狼狽過)
葵芳簡直就係我既小地頭

盛惠三十元正
今之算快 五分鐘已經拎得
三文魚夠厚 新鮮 食到落尾四份一都仲有三文魚
海膽都無怪味 OK 係屬於比較淡味既海膽

企定定係門口食埋就可以去行街血拼!
2018-04-15
2018-04-14 68 瀏覽
這個位於葵涌廣場2樓的日本食店,試過一次之後十分難忘,因此每次經過都會買些外賣回家。個人最喜歡的就是【大滿足山】,內有吞拿魚碎、海膽,加上珍珠米飯; 吞拿魚蓉和海膽鮮味十足,配上芥辣更是一絕,十分美味。如果你們下一次經過的話,一定要試一試,包你一試難忘。

如果你們下一次經過的話,一定要試一試,包你一試難忘。
2018-04-07 127 瀏覽
天文台表示今個星期尾又開始轉涼, 昨晚食晚飯時已突然感到街外氣溫驟降, 凍得小妹騰騰陣。昨晚零晨時份, 更刮起大風來, 猶如八號風球到來。為著晴朗的一天出發, 小妹今日就要吃壽司丼飯沖沖喜先。(其實不過只是小妹想吃找來的藉口(^o^)┘)走到葵廣2/F覓食, 一下子即時想到大滿足, 就等我去尋找一天的大滿足吧 。小店餐牌包羅萬有, 由壽司, 手卷至丼飯一應俱全。大滿足魚生飯 $68丼飯材料非常豐富, 當中包括有三文魚, 油甘魚, 極大赤蝦, 帶子, 北寄貝, 赤貝, 吞拿魚, 蟹籽。惟實物賣相與相片有點落差, 令人有點失望。不過赤蝦名符其名非常大隻, 肉質彈牙鮮味有嚼勁而不韌。另外, 丼飯竟然出現餐牌沒有列載既海瞻, 雖然份量不多, 仲亦算鮮甜味美, 沒有一點苦澀味, 不錯吧。
昨晚零晨時份, 更刮起大風來, 猶如八號風球到來。

小店餐牌包羅萬有, 由壽司, 手卷至丼飯一應俱全。

大滿足魚生飯 $68

2018-03-21 129 瀏覽
去到葵芳一定要掃街,好耐無黎,見到手卷間野開埋玉子燒一定一試。黑松露同蛋真係好夾好夾,入口好流好正。 大份又足料,配料有粟米減油膩感 。除有拉絲更有流心效果,真係好正。 下次再試其他款。

黑松露同蛋真係好夾好夾,入口好流好正。

大份又足料,配料有粟米減油膩感 。
黑松露玉子燒

除有拉絲更有流心效果,真係好正。 下次再試其他款。
黑松露玉子燒
2018-02-20 245 瀏覽
呢間手卷專門店小編之前食過不止一次,每次黎到都有好多人流,好在係流水式人龍,好快排到落埋單,然後好快有得食👍🏼手卷選擇有好多選擇,花多眼亂,最後我揀左最愛既三文魚腩。朋友本身想試下個海膽手卷,但賣晒了, 之後就跟住我揀三文魚腩😂 $18 算大件呀,所以好抵食👍🏼 不過大家都揀三文魚腩,但兩個既顏色同紋路都好吾同🤔😂 兩個睇落都渾濁同顏色暗啞,好吾新鮮咁😖 好在食落既味道同平時食到既分別吾大,而且都幾厚切。

手卷選擇有好多選擇,花多眼亂,最後我揀左最愛既三文魚腩。

2018-02-19 153 瀏覽
年初四同朋友行街,好多店舖都未開市,食肆就有部分開左,行過咁多次都未試過個手卷,今次就試下啦!.海膽三文魚子手卷 (4/5) $30份量ok,紫菜普通,唔會好快林,海膽同三魚文子都新鮮,飯多,唯一覺得可以更進步係個放位,食既時候d三文魚子會跌曬岀黎,食到好狼狽,可以放得實啲.整體ok,岀嘢食都快手,等候既空間較少,下次會試其他魚生!
海膽三文魚子手卷 (4/5) $30
海膽三文魚子手卷

整體ok,岀嘢食都快手,等候既空間較少,下次會試其他魚生!
海膽三文魚子手卷
2018-02-08 154 瀏覽
星期六行開葵涌廣場周圍都人山人海行到2樓個層新開左好多食店花多眼亂見到之前Facebook 有好多人recommend既玉子燒雖然都唔平 廿幾至三十幾蚊一份但見到都幾多人買就諗住買個帆立貝玉子燒$30試下買完等左十分鐘終於攞到個賣相都ok既有木魚同蟹籽(唔知點解會有蟹籽)但食落去有啲一pat pat水汪汪口感同味道都一般食落冇咩味而且話係帆立貝但起裡面竟然一粒帆立貝都搵唔到可能期望太高 有少少失望或者佢既手卷會好食啲掛
星期六行開葵涌廣場
但見到都幾多人買
就諗住買個帆立貝玉子燒$30試下

買完等左十分鐘終於攞到

個賣相都ok既
有木魚同蟹籽(唔知點解會有蟹籽)
但食落去有啲一pat pat水汪汪
口感同味道都一般
食落冇咩味
而且話係帆立貝
但起裡面竟然一粒帆立貝都搵唔到

可能期望太高 有少少失望
或者佢既手卷會好食啲掛
2018-01-21 266 瀏覽
每次黎葵芳做野必定會去大滿足店⋯滿足一下好似咩時間去都咁多人咁真心推介呢個大滿足山係由一堆雜錦刺身堆成一個好似小山丘既刺身飯重點是旁邊有一大堆自助醬料其中有一個是「黑松露沙律醬」非常有驚喜,雖然刺身飯還是應該配壽司豉油,但也推介加點黑松露沙律醬,原來也非常夾!刺身種類好多,海膽三文魚帶子北寄背甜蝦吞拿魚八爪魚希靈魚等等⋯刺身好新鮮!每次食都覺得keep到水準⋯以$32的價錢來說,真得抵食又好食而且食完真係飽肚~難怪次次去都大排長龍
每次黎葵芳做野
必定會去大滿足店⋯滿足一下
好似咩時間去都咁多人咁

真心推介呢個大滿足山

係由一堆雜錦刺身堆成一個好似小山丘既刺身
重點是旁邊有一大堆自助醬料
其中有一個是「黑松露沙律醬」

刺身好新鮮!每次食都覺得keep到水準⋯
以$32的價錢來說,真得抵食又好食
而且食完真係飽肚~

難怪次次去都大排長龍
.📌葵廣掃街 #ri_新界🌻流心芝士鵝肝玉子燒🐿 $30同fd黎到葵廣掃街第一站就係大滿足fd話好想食玉子燒 推薦呢間 有太多唔同店鋪都賣玉子燒 我掙扎好耐邊間好聽fd講就食呢間la玉子煎得剛好係半熟狀😻好軟滑而溶左嘅芝士可以拉絲hahah滿滿的toppings超愛木魚絲加紫菜仲有蟹籽蟹籽脆脆的 增添口感我個人唔太好mayo所以fd很好地清晒沙拉醬👻仲有甜甜酸酸的章魚燒醬 鵝肝麻麻地始終30蚊不要要求太高 對吧
📌葵廣掃街 #ri_新界
🌻流心芝士鵝肝玉子燒🐿 $30