2024-03-29 298 瀏覽
Sashimi & sushi 刺身及壽司🍣 食放題嘅重點絕對係靚靚刺身船🐟,新鮮嘅刺身有大概10幾款選擇,包括厚切三文魚腩、油甘魚、爽口嘅八爪魚🐙、鮑魚片、大蝦🦐、鮮甜嘅螺肉🐚、北寄貝等等,壽司方面就有矜貴嘅迷你海膽手卷、經典嘅花之戀壽司、唔同種類嘅燒壽司配搭,的確唔錯啊👍🏻Japanese grilled skewers & cooked food 串燒、熟食類 🍢🍲熟食嘅選擇非常廣泛,由冰鎮冷盤、即叫即整嘅燒物🔥、牛肉壽喜燒🥩、蒜蓉焗蠔🦪、熱辣辣鮮甜嘅港式蟹肉粥🦀,以此矜貴嘅魚肚海參都有,相當高質Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品飲品同甜品有眾多選擇,好似係自助吧裡面嘅茶類🍵、homemade 椰子水🥥、酒品🍶、罐裝同紙裝飲品🥤,而甜品由滋潤嘅熱燕窩紅棗鮮奶🥛、燉蛋白🍮,以至芒果西米露🥭、chocolate mousse 🍫、口感彈牙嘅糯米糍🍡、冰凍嘅意大利雪糕🇮🇹等,食埋desserts 之後更滿足!
Sashimi & sushi 刺身壽司🍣

串燒、熟食類 🍢🍲

Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品
2024-03-27 283 瀏覽
近排屋企人生日又唔知帶佢去食咩好🎂咁我簡係要揀多野食揀既餐廳啦,放題就係最符合我既要求,呢間放題好出名,相信好多人都食過,今次食完真係覺得好有水準,餐廳仲會不停更新Menu同咪引入新菜式😍最令我驚訝既係有蒸燒賣同咪小龍包,我中午去食都係$248/位,200幾蚊就可以食到咁多野食真係好滿足有抵👍🏻🌟自助小食沙律🥗螺肉炸餃子,章魚燒,香辣雞腎,魚皮係必不可少,勁多選擇😆仲有飯後生果如西瓜,蜜瓜,青棗,全部都係當季生果,超甜🍈凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,超彈牙可口,完全冇沙😝🌟蒸物我第一次見放題有燒賣,蒸小籠包食🥟呢度融合左中日既飲食文化,一次過可以食到兩種唔同既食物,仲要所有蒸物都係保持熱辣辣,一d都唔會輸比茶樓🌟飲品種類好多,有冷泡茶,啤酒,汽水🥤紙包及罐裝飲品🧃全部都係任飲🌟刺身呢度d真係好新鮮,今次叫左螺片,八爪魚🐙馬刀片,赤貝,防鮑片,北寄貝,池魚王,油甘魚,三文魚🍣d紋理好清晰,好鮮甜,好有嚼勁🌟壽司食放題點可以少得壽司呢🍣我今次叫左牛油果醬吞拿魚,羅勒醬燒大蝦,七味芝士燒大蝦🦐件件都好足料,好好食🌟燒物比目魚西京燒,d肉係勁嫩,魚香味勁重🐟鮮味燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重

🌟自助小食
凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,超彈牙可口,完全冇沙😝

🌟蒸物

🌟飲品

🌟刺身

🌟壽司

🌟燒物
比目魚西京燒,d肉係勁嫩,魚香味勁重🐟鮮味燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重完全唔會腥。蒲燒鰻魚🐠好惹味又肥美。極品金枕頭榴蓮燒,好鮮甜,榴蓮味好重

🌟炸物
炸榴蓮,炸鮮奶,日本番薯🍠避風塘魷魚呢d炸物真係要係放題先食到,食完一舊再一舊完全停唔到口

🌟其他
黑椒牛柳粒🥩好有嚼勁,整到好入味。鵝肝多士,一啖落去個鵝肝既油香味爆曬出來,好滑。花雕醉鮑魚係冷食既,好彈牙,酒香味好清香😋

🌟甜品
有好多雪糕🍨布丁,乳酪,馬卡龍,豆腐花,大福,呢度簡直就係女仔同小朋友既快樂天地☺️仲有我最愛既Haagen-Dazs雪糕,食完真係大滿足

2024-03-24 207 瀏覽
好多人話沙田廣場🌸大喜屋🌸客似雲來,食物多選擇,中西日匯聚又有質素,就去會一會佢嘅自助晚餐🎉嘩嘩嘩…花膠雞湯🥘、原條蒸魚🐟、豆苗冬菇🍲好飲又好食😋🍣壽司刺身新鮮甜美🍣🦀蟹粥濃郁🦀🦪蒜蓉焗生蠔鮮嫩滑嘟嘟🦪🥩羊架焗得惹味香濃🥩🔥燒榴槤一流🔥🍤各式各樣天婦羅🍤🍨燕窩燉蛋白🍨飲品、清酒、雪糕水果……應有擁有,不能盡錄,一定要自己食過先知💪🏻💪🏻大喜屋沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖

嘩嘩嘩…花膠雞湯🥘、原條蒸魚🐟、豆苗冬菇🍲好飲又好食😋

🍣壽司刺身新鮮甜美🍣

🍤各式各樣天婦羅🍤
🍨燕窩燉蛋白🍨

大喜屋
2024-03-23 161 瀏覽
上次去極尚大喜屋,今次想睇下呢間有咩分別自取個area 真係少野簡啲,飲品選擇都少啲,但個花膠雞湯有驚喜仲有佢有熱sake,呢樣幾正其他放題食品就中規中矩,無乜好驚喜上菜同收碟速度都好快👍🏻
上次去極尚大喜屋,今次想睇下呢間有咩分別
仲有佢有熱sake,呢樣幾正
其他放題食品就中規中矩,無乜好驚喜
上菜同收碟速度都好快👍🏻
2024-03-19 250 瀏覽
食物:2.5/5       環境:3.5/5       服務:3.5/5       性價比:3/5       食物: 唔知係咪禁左日本海產之後,大部份放題刺身既質素直線下降,仲要融雪有時未夠時間,咬落冰冰地。燒物串燒有時係凍既,即燒既話理應係熱辣辣,如果大批整定但又唔知點解等頗耐先上菜,百思不得其解。鰻魚都有唔同來貨, 開始轉用超市/街市凍櫃最平個款,個款頗難食下, 平時都唔會買入。大部份食物中等至中下水平。     環境: 冷氣開好大,環境唔係細,但坐得好迫,為追求座位量去到極致。     服務: 收碟食物頗慢,但唔係侍應之錯, 係唔夠侍應之錯, 相信係減成本賺到盡。     性價比: 放題同自助餐唔同, 自助餐午市平過夜市, 但夜市食物多d; 放題午市同晚市食物一樣, 但午市平d, 要食都午市食, 又贏。
食物:2.5/5
環境:3.5/5
服務:3.5/5
性價比:3/5

性價比: 放題自助餐唔同, 自助餐午市平過夜市, 但夜市食物多d; 放題午市同晚市食物一樣, 但午市平d, 要食都午市食, 又贏。
2024-03-12 213 瀏覽
超贊!性價比很高的一家店,🤓花膠超級好吃。我哋每次都是點兩份。用餐過程服務很好,✨店員熱情有禮貌,環境優雅舒適。金湯花膠,🍄大大隻北菇扣花膠,花膠好大一片,原汁原味,軟糯糯的,北菇入味。😋鮑魚,凍盤已經剝殼,鮮甜新鮮,爽口厚肉。粉絲蒸扇貝,🧄飽滿蒜蓉顆粒感,配料滿滿,好吃。烤榴蓮,中意金枕頭好香,🔥焦香更加可以突出果肉嘅香甜。壽司🍣同刺身,三文魚同北極貝當然唔少得,佢哋刺身拼盤可以一次過食哂。

用餐過程服務很好,✨店員熱情有禮貌,環境優雅舒適。

2024-03-12 225 瀏覽
大喜屋分唔同級別 之前幫襯過銅鑼灣同旺角嘅今次就等我試下價錢比較實惠嘅沙田分店先12:00開始 12:10 show up好似都唔叫晏啦點知原來有好多檯已經入咗客卡位都已經fully occupied 真心冇諗過會咁多人嚟食午市放題🫢我同朋友都唔食刺身~咁就skip咗炸乳鴿好香口 醃得夠晒入味燒左口魚壽司 呢味係我all time favourite 西京燒銀鱈魚 好滑有油香 平時食定食好貴㗎串燒牛舌夠晒厚切咖哩煮大頭蝦~大頭蝦勁多膏驚唔夠飽仲有啲飽肚啲嘅我就點咗黑蒜油豬軟骨拉麵豬軟骨炆到好腍好好味😋自助區仲有生果、麻辣小食、甜品、飲品就連中式點心都有啊我就食咗腐皮卷同埋牛肉球
大喜屋分唔同級別

咖哩煮大頭蝦~大頭蝦勁多膏

驚唔夠飽仲有啲飽肚啲嘅
我就點咗黑蒜油豬軟骨拉麵
豬軟骨炆到好腍好好味😋

自助區仲有生果、麻辣小食、甜品、飲品
就連中式點心都有啊
我就食咗腐皮卷同埋牛肉球
2024-03-05 211 瀏覽
作為人氣日式放題大喜屋,分店當然開到香港遍佈港九新界。今次專程試一試沙田分店,看看質素如何。座位寬敞不會過迫,進入食肆內便經過自助區,有冷盤 沙律 飲品 清酒 冷泡茶 雪糕 甜品,款式種類繁多。先點:剌身💛💛💛三文魚,油甘魚,池魚王,仿鮑片,螺片,象拔蚌都不錯,當然阿根廷赤蝦是一大重點~全部刺身鮮甜可口 完全冇腥味再來:壽司💛💛💛💛黑松露油甘魚腩,蟹皇醬赤蝦壽司,柚子帆立貝,魚子醬伴文甲魷魚,火炙岩鹽燒左口魚全部必點,十分多款式和口味。創作料理:💛💛💛芝士飛魚籽玉子燒及鵝肝多士,唔怕肥都可以食多幾件,鵝肝好厚實同肥美。另外花雕醉鮑魚幾特別,出邊都好少放題有。炸物,天婦羅 ,燒物💛💛💛💛吉列牛乳炸鮮奶及鍾意食榴槤嘅你一定唔好錯過脆炸貓山王🤭回甘味極濃,極品金枕頭榴蓮燒更是榴槤中毒者必叫🤭天婦羅不過不失,上碟都好脆口同埋夠熱,吃得出是即叫即炸。其中我最鍾意係燒羊架,肉身燒得嫩口不騷不膩,很難得。一品料理💛💛💛💛其中燒乳鴿及蛋白燉燕窩,金蒜蓉粉絲蒸扇貝屬酒店級數,必須留肚子吃,翻吃程度極高🤭還未不夠飽的話,可以試埋黑草羊腩煲,賣相不錯。如果一班朋友來聚餐,大喜屋以這個價錢及任食時間而言,確實

先點:剌身💛💛💛

再來:壽司💛💛💛💛

創作料理:💛💛💛

炸物,天婦羅 ,燒物💛💛💛💛

天婦羅不過不失,上碟都好脆口同埋夠熱,吃得出是即叫即炸。

其中我最鍾意係燒羊架,肉身燒得嫩口不騷不膩,很難得。

一品料理💛💛💛💛

如果一班朋友來聚餐,大喜屋以這個價錢及任食時間而言,確實不錯的選擇。記得預早少少時間訂枱。

# SHA TIN

餐廳推介指數:🩵🩵🩵🩵/5

📍 大喜屋 (沙田)
2024-03-04
紀念日
  • 刺身
  • 香草燒羊鞍
  • 壽司
  • 炸物
2024-02-17 251 瀏覽
今次食呢個brand最親民系列,早鳥晚餐時段好抵!二百幾蚊,任食任飲,一樣都有清酒同我最愛Nescafé 即磨咖啡。魚生一向好多款,鍾意魚油口感嘅我覺得阿根廷赤蝦同油甘魚最好食;馬刀貝、赤貝夠脆口唔錯;帶子、三文魚、池魚王都值得入口。熟食首選香辣惹味嘅避風塘魷魚、蒜蓉粉絲蒜扇貝都香口;日式料理好似蒲燒鰻魚、比目魚西京燒都好正,鰻魚係大條真正鰻魚,厚肉;比目魚好香甜,一定要encore。日式食事之外有特式嘅例如牛油果醬伴松葉蟹肉同泰式虎蝦、汽水、茶、甜品、前菜、沙律、水果等等,呢個價錢滿足度10分。

魚生
蒜蓉蒸扇貝
、蒲燒鰻魚
避風塘魷魚
2024-02-08 205 瀏覽
今日放假唔知午餐食咩好,諗咗一陣都係食大喜屋啦,款式多性價比高,有壽司、刺身、熟食、甜品、飲品…..壽司刺身;海膽、三文魚、油甘魚、池魚、甜蝦、螺片、帶子……等等熟食;乳鴿、花膠、鹽燒牛舌、蒜蓉焗扇貝、串燒雞腎、蟹粥、魚子醬鵝肝多士….. 等等甜品;極品金枕頭榴槤燒,炸榴連、軟雪糕、各款味道雪糕、雪條、藍莓慕絲、豆腐花、多款生果….. 等等飲品;各款茶類、各款汽水、梅酒、啤酒、清酒….. 等等必點花膠,好正呀,勁大塊又厚肉,膠原蛋白極之豐富,口感爽滑,入口時口腔會被重重膠質包圍~必點極品金枕頭榴槤燒,外層燒完好香又暖暖地,入面軟滑、好香甜嘅金枕頭~油甘魚、三文魚刺身,厚切口感豐富,入口充滿魚油香味,鮮甜~食得好飽啊,而且又高質、性價比高,好味,午餐$248 抵呀!
今日放假唔知午餐食咩好,諗咗一陣都係食大喜屋啦,款式多性價比高,有壽司刺身、熟食、甜品、飲品…..
飲品;各款茶類、各款汽水、梅酒、啤酒、清酒….. 等等

油甘魚、三文魚刺身,厚切口感豐富,入口充滿魚油香味,鮮甜~

做節唔一定要食中菜嘅今年就同屋企人嚟食日本放題除咗壽司刺身之外仲有好多中式美食豬.牛.雞.羊.魚.海鮮最驚喜係有榴槤呀✨極品金枕頭榴槤燒原粒燒至暖笠笠榴槤肉質超甜✨皇牌炸乳鴿即炸熱辣辣嘅乳鴿外皮炸得香脆幾厚肉,好Juicy✨花鵰醉鮑魚原隻鮑魚香軟爽彈鍾意有酒味.沾上旁邊嘅花鵰酒就特別好味✨牛肉烏東半熟嘅牛肉好軟腍配上滑溜溜嘅烏東✨鹽燒牛舌厚切牛舌灑上黑椒好香口✨雞軟骨串香口又有嚼勁嘅雞軟骨食到停唔到口最後食埋甜品同Haagen Dazs屋企人都大讚放題滿足又豐富

做節唔一定要食中菜嘅

榴槤肉質超甜

✨皇牌炸乳鴿
即炸熱辣辣嘅乳鴿
外皮炸得香脆
幾厚肉,好Juicy

✨花鵰醉鮑魚

最後食埋甜品同Haagen Dazs
屋企人都大讚放題滿足又豐富

2024-02-07
2024-01-29 157 瀏覽
🍴我今日嚟到呢間人氣勁旺嘅餐廳試吓,話咁快就要同大家分享下喺度嘅食物體驗。一入門,個胃已經開始叫囉!首先,我就試咗招牌嘅榴槤火鍋。喂,講真,榴槤跟火鍋嘅組合,初聽可能會覺得怪怪地,但試完之後,味蕾嗲咗,完全被震撼!火鍋底料帶嘅濃郁榴槤香氣,同海鮮湯底嘅鮮味完美融合,齋飲湯已經覺得好滿足喇。然後,我又試咗榴槤醬燒排骨,呢道菜真係行貨嘅打卡熱點。個排骨燒得啱啱好,肉質酥軟,搭上甜甜嘅榴槤醬料,我只能用「正到爆」嚟形容。啖啖肉嘅朋友哋,真係要試吓!嚟到甜品,我點咗榴槤班戟。呢個創意甜品,一上枱就吸引到哂目光。薄餅皮包著厚厚嘅榴槤肉,每一啖都係幸福滿分,簡直係perfect嘅ending!總結,呢度嘅食物入口即化,香氣撲鼻,真心推薦俾想改變一下飲食口味嘅朋友嚟一試。睇返之前嘅食評,仲有好多款式我未試,所以我一定會再嚟!🌟🌟🌟🌟🌟

哎呀!我真係要大讚呢間放題餐廳啦!佢唔止有吓新鮮到爆嘅刺身任你食,仲有多款美味燒烤同埋清酒可以喝!絕對係一個啱晒一家大細或者朋友聚會嘅好地方。👨‍👩‍👧‍👦🥳先講下佢嘅刺身,真係新鮮到冇話講!佢嘅生魚片質感彈牙,新鮮度高到令人驚艷!腮紅嘅鮭魚、鮮嫩嘅八爪魚、甜脆嘅甜蝦,每一款都令人嘆為觀止!仲有啲啱啱切好嘅刺身,帶嚟嘅海鮮香氣真係令人食指大動!🍣🍤🐙除咗刺身,佢嘅燒烤更加係一絕!燒烤出嚟嘅肉質鮮嫩多汁,配上佢獨特嘅醬汁,味道真係好出色!烤到剛剛好嘅牛肉、豬肉同雞肉,每一口都令人欲罷不能!仲有啲燒烤蔬菜,爽脆嘅口感配上炭火燒烤嘅香氣,真係一絕!🥩🍗🌽唔好忘記佢嘅清酒啊!佢嘅清酒種類多,每一種都有佢獨特嘅風味同口感。隨意揀選一杯清酒,啱啱嘅酸甜味同佢嘅回甘口感,真係令人陶醉!🍶總括而言,呢間放題餐廳真係啱晒一家大細或者朋友聚會。啲新鮮刺身、美味燒烤同精選清酒,絕對能夠滿足你嘅味蕾!環境同服務都一流,令人感到舒適同放鬆。唔使猶豫,快啲嚟呢度享受一個鮮味無限嘅放題體驗啦!🎉🍣🔥🍶

2024-01-26
  • 刺身
2024-01-28 144 瀏覽
⭐️大喜屋⭐️📍: 沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖⏰:12:00nn-4:00pm; 5:00pm-11:45pm今次有朋友特登過嚟沙田搵我🥰梗係要帶佢食好嘢啦 知道佢鍾意食榴槤😍先發現原來大喜屋放題都有得食榴槤🤣就即刻訂咗枱❣️唔好睇小佢哋 估唔到連平日嘅午市都要排隊等位 性價比極高 人氣當然有返咁上下啦🙈當日仲有其他日式美食 新鮮又大件 一次過滿足晒想食唔同嘢既朋友👭🏻餐廳環境乾淨企理,可以用手機scan QR code落單,自助區就可以拎其他小食、甜品同飲品,仲有大人小朋友都鐘意既自助雪糕機 可以揀自己喜歡既topping上去🙈刺身類我就首選三文魚同赤蝦🙈三文魚超肥美,之後再encore多轉赤蝦,非常鮮甜❣️炸物方面我哋選擇咗天婦羅 有四款即叫即炸 但我最鍾意食海鮮叫咗炸蝦同皇帝蟹棒🍤金黃色嘅外皮包住爽口蝦肉🥰淡淡滋味😍燒比目魚厚身大塊😍配埋沙律醬真係好邪惡🖐🏻蒲燒鰻魚肥美又冇骨烤到皮脆肉滑🥰蒜蓉扇貝好濃味啖啖肉都好鮮甜 而且重蒜一啲都唔Hea👍🏻呢度榴槤放題就最出色啦 識食一定係食原舊榴槤🥰燒到個皮少少焦脆更突出榴槤香甜🤣一品料理都好高質 估唔到日式放題
⭐️大喜屋⭐️

一品料理都好高質 估唔到日式放題連乳鴿都可以任食 我見到每一台都有叫😂表皮燒到好香脆,肉嫩多汁 熱辣辣啖啖肉🔥

甜品方面揀左個養顏甜品花膠燉鮮奶,熱辣辣好滑,補充骨膠原就最正,唔夠喉食埋杯haagen dazs雪糕同韓國雪條就最perfect❣️
-5pm-7pm 兩小時成人特盛放題 $258一位前幾日休息同屋企人早啲去食飯⋯原來早食真係會平啲今次去咗大喜屋沙田分店 出面自助吧都幾多選擇餐前小食、青口、熟蝦 小朋友鍾意食嘅夾糖都有📲QRcode點餐 無論熟食定係刺身生冷野都勁多選擇真係叫咗好多嘢食.🍣識食一定係食刺身先🥢極品大赤蝦、甜蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝、赤貝⋯⋯仲有迷你拖羅蓉手卷、海膽手卷都唔錯😍🍲熟食方面 我就覺得以下呢幾款都唔錯⋯⋯金蒜蓉粉絲蒸扇貝、蜜椒薯仔牛柳粒、香煎鵝肝、王牌燒乳鴿皇、🍲金湯慢煮鮑魚花膠盛⋯當然仲有期間限定既 🥢極品金枕頭榴槤燒😍燒過後更香濃自助區仲有好多唔同款式嘅飲品🧃啤酒🍻汽水、茶飲☕️珍珠奶茶🧋仲有禁機既超解喝椰青水🥥jeng

5pm-7pm 兩小時成人特盛放題 $258一位
前幾日休息同屋企人早啲去食飯⋯原來早食真係會平啲
今次去咗大喜屋沙田分店 出面自助吧都幾多選擇
餐前小食、青口、熟蝦 小朋友鍾意食嘅夾糖都有
📲QRcode點餐 無論熟食定係刺身生冷野都勁多選擇
真係叫咗好多嘢食
🍣識食一定係食刺身
🥢極品大赤蝦、甜蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝、赤貝⋯⋯
仲有迷你拖羅蓉手卷、海膽手卷都唔錯😍

🍲熟食方面 我就覺得以下呢幾款都唔錯⋯⋯
金蒜蓉粉絲蒸扇貝、蜜椒薯仔牛柳粒、
香煎鵝肝、王牌燒乳鴿皇、🍲金湯慢煮鮑魚花膠盛⋯

當然仲有期間限定既 🥢極品金枕頭榴槤燒😍燒過後更香濃

仲有禁機既超解喝椰青水🥥jeng