2024-05-12 21 瀏覽
食物質素差個經理服務更差本身都試左呢間餐廳幾次,平時都覺得麻麻地,但係咁次食完嬲到我出食評😮‍💨如果打風落雨過時過節比較忙個時,千祈唔好係呢間叫外賣(包括用外賣平台 ),要等超耐+超唔好食!我叫完外賣等左好都未有,問下個經理,佢第一句就話*咩話* 好似撞聾咁 , 又話等得個30分鐘唔係好耐啫,又話廚房得2個人做唔切,佢又唔cut左d外賣佢,又keep住係咁俾客入,坐到滿晒🙄總括黎講,唔想受氣嘥時間又食埋d劣食既話,建議你唔好試呢間野😤
食物質素差
個經理服務更差

外賣自取
今日黎試呢間餐廳嘅無骨水門雞油飯。60蚊。先講雞,得4、5件細嘅(包雞翼尖,d雞肉仲要好硬,堅難咬。雞翼同雞翼尖有骨都正常,但有一件雞個骨都冇處理走😂我有請問店員d雞好少,可唔可以調整下,佢答我呢個係例牌,你叫半只咪多d。我個人係唔滿意呢個答覆同態度嘅。比多我一次揀,我會去葵涌街市嗰間泰國野買40蚊嘅海南雞飯,便咁多,雞嘅份量仲多d。D油飯就唔點香,不過份量就好多😃,應該叫少飯的。仲叫左黑糖仙草芋圓,d芋圓真係唔掂,味道同口感都一言難盡。評價:街坊志在坐唔在食嘅話,不錯嘅選擇,環境夠靜。
今日黎試呢間餐廳嘅無骨水門雞油飯。
60蚊。

D油飯就唔點香,不過份量就好多😃,應該叫少飯的。

仲叫左黑糖仙草芋圓,d芋圓真係唔掂,味道同口感都一言難盡。

評價:街坊志在坐唔在食嘅話,不錯嘅選擇,環境夠靜。

2023-10-23
下午茶
2023-10-11 265 瀏覽
本來都已經聽聞過呢間嘢好難食,但係打完風個人好懶所以都係落街買外賣諗住試下伏,點知遇到有生以來最差嘅外賣體驗。🤮本來等咗半個鐘外賣已經有啲躁底,但係都好聲好氣問門口個短頭髮阿嬸有無漏到我張單,點知佢就黑口黑面答我話我無落單😅話無印象我有嗌嘢食咁我就躁躁哋,開返電話同佢講我有八達通俾錢記錄同時間,佢先死死地氣入去廚房幫我跟😅點知。。。俾我見到原來成個外賣擺咗喺廚房隔離張檯冇人拎出嚟😅原來我無落單但係個外賣係會自動ready咗🥲拎出嚟仲要sorry都無句就走咗。你無服務唔緊要,起碼要好食啊。你唔好食唔緊要,起碼價錢平啊。你價錢貴唔緊要,起碼速度快啊。但係你三樣都無, 就。。。谷氣

你無服務唔緊要,起碼要好食啊。
你唔好食唔緊要,起碼價錢平啊。
你價錢貴唔緊要,起碼速度快啊。
但係你三樣都無, 就。。。

谷氣
2023-10-09
30 分鐘 (外賣自取)
2023-07-13 452 瀏覽
今日去食午餐,見呢間外面幾多人排就去咗試,叫咗四川回鍋肉飯外賣$54,個飯又貴餸份量又少到傻,味道3流,呢個質素求其一間兩餸飯都好過佢幾倍,完全唔明點解有咁多人去食間垃圾。
2023-07-13
20 分鐘 (外賣自取)
2022-12-01 861 瀏覽
點過佢哋嘅外賣,直係有排等(起碼多過20分鐘)個餐搞掂咗整好咗攞出嚟,點L知佢係pat埋一邊。幾個人喺度等,根本唔知係邊個餐。直至唔耐煩,走去問佢,先攞返之前pat埋一邊嘅比人大佬呀出句聲叫單好難咩?打number 入屏幕上面好難咩?重點係,啲嘢不知幾難食,啲肉臭嘅🤮等半粒鐘等盒臭飯另外, 個黑衫男店員:我點午餐,女收銀自動set 咗學生discount。個黑衫男店員就blame 我無著校服。喂大佬呀?我幾時有要求你出學生價比我呀?講到好似我呃你攞discount咁!你要怪就怪亂打學生discount 嗰個女收銀同事啦!做セL要怪我?
點過佢哋嘅外賣,直係有排等(起碼多過20分鐘)
直至唔耐煩,走去問佢,先攞返之前pat埋一邊嘅比人
大佬呀出句聲叫單好難咩?打number 入屏幕上面好難咩?
重點係,啲嘢不知幾難食,啲肉臭嘅🤮等半粒鐘等盒臭飯
40 分鐘 (外賣自取)
2022-11-02 626 瀏覽
今日晏就1點40分買左個外賣(兩個飯兩杯嘢飲),等左20分鐘左右都未有,就禮貌地上前問個職員有未,點知個職員連我張單望都未望就話未有,態度惡劣咁叫我出返去等,最後等左半個鐘先有完全唔明個職員係咩態度?買外賣既客唔係客?有禮貌既客唔係客?

[個職員係一位短頭髮既中年女士]
2022-11-02
30 分鐘 (外賣自取)
2022-09-27 623 瀏覽
圓香和四季同一集團,食品不同。基本上早餐價格偏貴點,食品與價格未配上。▪️原條吉列魚柳 - 雖然觀感差少少,吉列皮有些裂,但夠嫩滑,只配上普通沙津醬,感覺配唔上這個餐價▪️腸仔一流,兒時味道▪️茄汁焗豆都ok▪️炒蛋夠厚,稱唔上滑▪️丹麥酥係食過最唔好食的▪️奶茶底厚,不過大家口味不同,不予置評整體平平。
圓香和四季同一集團,食品不同。

基本上早餐價格偏貴點,食品與價格未配上。

,只配上普通沙津醬,感覺配唔上這個餐價

▪️腸仔一流,兒時味道

▪️茄汁焗豆都ok
▪️炒蛋夠厚,稱唔上滑
▪️丹麥酥係食過最唔好食的

▪️奶茶底厚,不過大家口味不同,不予置評

整體平平。

歐陸深海魚柳餐
2022-09-27
$47 (早餐)
2022-08-01 588 瀏覽
圓香是屋村新開的餐廳,原來都係樓下四季餐廳同一集團,食物方面這裡的食物的確以這村來講比較少有,早餐價錢最平$38都有還可,但因可能運輸問題,今次來的時候不少東西都沒有,最後叫了摻摻早餐 $47,反而有失望。香芧豬扒勁細片,味道有香芧味,椰香喇沙湯底偏辣不夠香,摻摻油麵加勁淋身米線,寧願一碗油麵好過。腸仔好似冇煎過咁,太陽蛋好難唔好食,牛油方包味道正常。飲品最特別有凍冬瓜茶,味道幾好飲甜度可接受。又不可以講中伏但未必會再來這裡吃東西。

2022-08-01 251 瀏覽
今晚和屋企人出去食飯又不想去咁遠就去樓下新餐廳,之前已食過早餐就普通但沒有試過台式飲品,岩晒,我哋叫了一個蝦卷配新竹米粉,新竹米粉份量以晚餐來講偏少,前菜2款正常幾開胃,蝦卷3小條再切了,口感幾足料又夠熱,但$58來講有點貴又不飽肚。小食不用$50的鹽酥雞份量激多,但竟然沒有鹽係上面,只可講係炸雞粒,都幾新鮮,雞肉普通。叫了米粉半價可叫飲品,叫了一杯女兒紅奶茶配仙草$11,仙草勁大舊好難飲到,叫了半糖所以不太甜但奶竟然好少味,茶味太重,整體要$115不太值,下次可能來吃早餐或樓下同集團的四季好過。
2022-07-29