2024-02-17 127 瀏覽
雙鳳街呢間let’s eat 係我一搬黎黃大仙第一間幫襯嘅食店,自問對食無要求,但食過呢間嘅蛋餅之後我每次都一定再叫食得最多嘅係火腿肉鬆蛋餅,今日都唔例外,外面焦蛋包住一層餅皮再包埋兩隻餡,面層加茄汁同沙律醬(?)(白色唔知係咩醬)口感十足,要即食,耐左就會淋,好味:🤤🤤🤤🤤🤤今日下午茶當晚餐所以再加多個炸燒賣原本已經有椒鹽,另外再有五隻粉自己加本身上碟燒賣今炸到閃令令脆卜卜,因為我係口食完蛋餅先食燒賣..所以覺得有啲韌好難咬,下次有機會即食好味:🤤🤤🤤🫥🫥題外話..間鋪一至六開到五點,紅日唔開..通常我好難可以食到
食得最多嘅係火腿肉鬆蛋餅,今日都唔例外,
好味:🤤🤤🤤🤤🤤
今日下午茶當晚餐所以再加多個炸燒賣
原本已經有椒鹽,另外再有五隻粉自己加
好味:🤤🤤🤤🫥🫥
2024-02-03 91 瀏覽
呢間係喺黃大仙好多學生哥幫襯嘅台式餐廳位置方便對面就係中學,入到嚟好多位都被Reserve咗,店長就話係啲學生打電話嚟留咗位😳所以想食嘅朋友要留意啦,最好打電話嚟留位先有得堂食,唔係嘅話就一定要外賣啦😫豬扒肉燥飯因為驚食唔晒,我叫咗小飯🍚🫡滷肉係肥肉比較多 豬扒有啲乾 但味道係足夠嘅另外好欣賞有滷蛋😍我好鍾意食滷蛋另一個就係鴨胸飯鴨胸比嘅份量都唔少 另外有啲菜可以解膩細細地嘅蘿蔔都頗為脆口飲品方面:揀普通嘢飲就免費台式嘢飲就跟餐半價😉平時心思思想食台式嘢嘅時候都可以嚟呢度過一個口癮😆
呢間係喺黃大仙好多學生哥幫襯嘅台式餐廳

豬扒肉燥飯
因為驚食唔晒,我叫咗小飯🍚🫡
滷肉係肥肉比較多

揀普通嘢飲就免費
台式嘢飲就跟餐半價😉

平時心思思想食台式嘢嘅時候都可以嚟呢度過一個口癮😆
2023-04-02 582 瀏覽
勁好人勁細心尤其對學生特別好仲有學生優惠足料好味仲可以添飯(日本米)超級抵食炸物仲會爆汁平時肚餓去食勁扺你只要1個餐加杯嘢飲就1定飽,價錢範圍蛋餅35蚊飯就50價錢合理

• 蛋餅,炸雞飯,鹽酥雞飯,水蜜桃寒天梳打
環境好舒服😌雖然今日係嗌外賣一見到個食物成個心情都好即刻介紹咗比屋企人。😜兩位應該係老闆老闆娘都好熱情,好客😊😎係門口睇緊咩menu😁老闆娘就出嚟介紹,佢會講下食物特色,而且都係即刻做😙早餐時段主要買三文治,蛋餅,炸嘢叫咗芫荽蛋三文治芫荽份量剛剛好,唔會太多👍 (下次就可以試其他味)啲蛋真係好滑😂+$3烘底 成個味道好好 但我鍾意個底再脆d✌️E間台式早餐店係呢幾條街最舒服 😋因為啱啱開冇幾耐,要增加多啲人氣☺️成個感覺真係好好,希望多啲新嘅餐廳係鳳凰新村e一區💪💪💪💪
環境好舒服😌雖然今日係嗌外賣
一見到個食物成個心情都好
即刻介紹咗比屋企人。😜
兩位應該係老闆老闆娘都好熱情,好客😊😎

早餐時段主要買三文治,蛋餅,炸嘢
叫咗芫荽蛋三文治
+$3烘底 成個味道好好 但我鍾意個底再脆d✌️

芫荽蛋三文治

2023-01-20
外賣自取
$36 (早餐)
芫荽蛋三文治
2022-11-08 379 瀏覽
大概坐到16-18人嘅小店,其中有兩個座位係向街大玻璃(幾好坐)。店入邊有播一啲jazz嘅鋼琴曲,環境算係輕鬆舒適。 舖頭收銀同門面嘅可能係老闆娘,非常友善。本身張枱已經好乾淨,但係一坐低老闆娘都係重新消毒過一次張枱。因為我堂食另加外賣,佢仲好貼心話需要離開嘅時候提前少少通知佢,先再煮外賣餐。 可能主打區內嘅街坊同學生生意,先做到咁價廉物美。餐牌都比較多油炸類嘅小食,所以行入舖頭會有少少油味,如果呢點都改善埋嘅話,呢間絕對係區內數一數二嘅舒適小店之一。

愛玉綠茶
愛玉綠茶
蒜香炸雞翼
粗直薯條
2022-10-03 276 瀏覽
今日什少經過這裹又開始肚餓,途經此小店覺得門口有直落大玻璃,又貼上很多台灣美食的相片,地方都幾雅緻,在落地大玻璃之下,又可以望住窗外風景進食,叫杯coffee chill嘆下,簡直人生一大樂事。當中有盬酥雞,厚切沙嗲牛肉滑蛋三文治,厚切餐肉蛋三文治🥪,台式蛋餅🥚,台式肉燥飯🐖。我又開始懷念台灣美食了,我想我選對了入此食店進餐。 由於當日已經下午3點多,距離食店休息時間剩餘一個小時多啲,所以我最想吃的🥪厚切沙嗲牛肉滑蛋及厚切餐肉蛋三文治已經售罄,唯有選擇另一款美食。那我唯有選台式蛋餅,當中有6款配料可供2款選擇 (粟米,火腿,煙肉,蟹柳,芝士,肉鬆),而我就選擇了芝士+肉鬆,來到的蛋餅面頭加了茄酱,沙律醬,葱花,黑芝麻,只是擺盤已經好有心思,再加上芝士和肉鬆,簡直2個字形容:好味。可以再encore! 另外,再order了一個鹽酥雞肉燥飯+仙草奶茶,這款盬酥雞很足料,但肉燥略為少左啲,肉燥汁亦不多,可以改善一下,所以之後追加多汁,老闆亦好nice。值得再去!

下午茶
2022-09-04 230 瀏覽
早上十點九去到,仲可叫早餐。包港式熱飲,凍飲加三蚊。我就半價揀台式飲品。甘桔檸檬綠茶好得,飲到尾唔會淡茂茂,都仲好有味,同埋啲味唔假。蛋餅都好味,賣相又靚,可以揀兩種函料。可惜最近界緊芝士,如果唔係仲正。會再去。
早上十點九去到,仲可叫早餐。包港式熱飲,凍飲加三蚊。

會再去。
2022-09-03
$48 (早餐)
2022-08-08 173 瀏覽
成日經過見到門面幾靚 今次終於入左黎,可能因為位置問題 比較少人回留意到 所以冇咩人。但食完今次我覺得係回再返黎試🤣叫咗滷肉飯,鹽酥雞肉燥飯,炸燒賣!個肉燥飯好好食!同埋炸燒賣佢有好多唔同味粉不你落 正