♡ 隱世日式串燒店|喬居酒屋 ♡-喺OpenRice度搵到一間隱世嘅居酒屋呢間居酒屋嘅位置比較隱蔽但係嘢食質素就非常之好而且即叫即燒 🍢佢哋嘅黑板上面仲有一啲限定嘅菜式 真係好有驚喜 😍 - ♡ 黑糖燒菠蘿 ♡ $38✨必食 鍾意食燒菠蘿嘅我 去到邊度都唔會錯過😛呢個菠蘿係原塊菠蘿上 上面黑糖燒後脆卜卜 仲好juicy爆汁 勁香甜😛-♡ 迷你魚湯稻庭烏冬 ♡ $68魚湯湯底帶少少杰身 魚湯味道清甜 呢個烏冬有驚喜👍🏻-♡ 波子豬肉卷 ♡ $48✨必食豬肉包住大大粒嘅波子提一咬落去就爆汁 😆 食完完全唔油膩-♡ 汁燒腦天 ♡ $88腦天係指吞拿魚嘅頭部魚味特別濃郁 油脂分布同味道都一流啊👍🏻-♡ 牛柳粒 ♡ $48牛柳粒燒得幾軟腍 -♡ 美國牛小排 ♡ $68牛小排燒得啱啱好 肉質唔會好乾柴油脂分布平均 -♡ 免治雞肉棒配初生蛋 ♡ $42呢個亦都係我最鍾意食嘅🥰雞肉棒入面有一粒粒嘅雞軟骨 好有嚼勁雞肉棒點埋初生蛋汁 真係勁正👍🏻😍-♡ 燒白鱔 ♡ $78外皮好脆 入面嘅肉好爽甜-♡ 綠茶士多啤梨布丁 ♡ 最後 店員仲送咗個甜品添❤️❥#⇢店鋪資料:喬居酒屋 (太子)太
♡ 隱世日式串燒店|喬居酒屋 ♡

♡ 綠茶士多啤梨布丁 ♡

最後 店員仲送咗個甜品添❤️

#
⇢店鋪資料:
喬居酒屋 (太子)
太子花園街239號嘉慶苑地下C號舖
  • 黑糖燒菠蘿
  • 波子豬肉卷
  • 汁燒腦天
2024-02-22 132 瀏覽
餐廳位於神秘嘅後巷, 位置不多, 坐嘅位置會同周邊嘅食客比較親近。𓊈燒梅頭扒 $𝟷𝟸𝟾𓊉梅頭扒燒得粉嫩嫩, 一層肥肉包住一層瘦肉, 肉質非常鬆軟, 配埋香蔥同芝麻一齊食, 味道好豐富。𓊈黑毛豚肉五花腩 $𝟺𝟸𓊉五花腩以鹽同黑椒調味, 肉質好軟腍, 食落好juicy 多汁, 唔會覺得油膩。𓊈蘋果豬肉卷 $𝟹𝟾𓊉薄薄嘅豬肉片包住蘋果片, 食落味道多咗一份清新, 甜甜地但同豬肉片嘅味道互相配合。𓊈美國牛小排 $𝟼𝟾𓊉牛小排肉厚, 肉質結實但好軟腍, 好好食!𓊈牛舌芯 $𝟼𝟾𓊉牛舌芯肉質厚實, 口感彈牙, 有濃厚牛肉香氣。𓊈蒜香牛肉蔥卷 $𝟻𝟾𓊉牛肉片包住大量香蔥同蒜茸粒, 味道好香濃, 亦可以夾一片蘋果嚟食, 質感好特別。𓊈燒飯糰 $𝟹𝟾𓊉飯糰燒到金黃色帶少少焦香, 用紫菜包住食, 口感煙靭。𓊈燒翠玉瓜 $𝟹𝟾𓊉翠玉瓜好多汁, 鮮甜爽口。𓊈燒蒜頭 $𝟸𝟸𓊉蒜頭燒完好香脆, 食落好爽口。𓊈日本燒蕃薯 $𝟸𝟾𓊉燒蕃薯正常發揮。

𓊈燒梅頭扒 $𝟷𝟸𝟾𓊉

𓊈黑毛豚肉五花腩 $𝟺𝟸𓊉

𓊈蘋果豬肉卷 $𝟹𝟾𓊉

𓊈美國牛小排 $𝟼𝟾𓊉
牛小排肉厚, 肉質結實但好軟腍, 好好食!

𓊈牛舌芯 $𝟼𝟾𓊉
牛舌芯肉質厚實, 口感彈牙, 有濃厚牛肉香氣。

𓊈蒜香牛肉蔥卷 $𝟻𝟾𓊉

𓊈燒飯糰 $𝟹𝟾𓊉
飯糰燒到金黃色帶少少焦香, 用紫菜包住食, 口感煙靭。

𓊈燒翠玉瓜 $𝟹𝟾𓊉
翠玉瓜好多汁, 鮮甜爽口。

𓊈燒蒜頭 $𝟸𝟸𓊉
蒜頭燒完好香脆, 食落好爽口。

𓊈日本燒蕃薯 $𝟸𝟾𓊉
燒蕃薯正常發揮。
2024-02-22 89 瀏覽
每個月一次放低囡囡同老公2人世界既日子又黎啦!!!每次最期待就係呢一日!今次食左我地2個都中意既串燒, 係OPENRICE見到呢間新開就黎試試佢店子雖少但星期日full house!!! 芝麻雞翼好耐冇食過啦~外層炸到脆卜卜但內裡keep到juicy口感, 真心good good店子雖小, 但食物質素真心得! 推薦既野食真你好多~私心推介佢地既燻煙五花腩, 慢煮鵝肝, 雞心喉管, 黑糖燒菠蘿, 日式炸白蝦仔, 燻煙芝士燻煙芝士 & 慢煮鵝肝都係廚師既私心推介, 但係食完真心力推平時我係個唔中意食鵝肝既人, 擁住一個試下既心情, 鵝肝好cream入口即溶既口感真係同我認知既質感, 最重要係唔覺得勁重肝味~ 配埋廚師特製既清新白蘿蔔, 成件事食落去好夾overall 係勁好食, 連我唔中意食鵝肝既人都想再encore!!!燻煙芝士 同 燻煙五花腩都係重燻煙香, 燻煙芝士係串燒店真係第一次食, 芝士燒得好香~而燻煙芝士既smoke味頗重, 單食會有d咸但做佐酒小吃真係一流之作! 燻煙五花腩都係濃味者首選, 煙燻味重但唔會覺得太over, 五花腩燒完迫左油脂, 所以食落唔會覺得油膩, 推日式炸
每個月一次放低囡囡同老公2人世界既日子又黎啦!!!
每次最期待就係呢一日!
店子雖少但星期日full house!!!

店子雖小, 但食物質素真心得! 推薦既野食真你好多~
日式炸白蝦仔做前菜一流! 白蝦仔唔同平時既櫻花蝦, 食到有白蝦肉~最欣賞係廚師控制油溫同時間控制得好好, 炸到白蝦仔有微微脆感, 但同時唔會太乾完over, 因為炸得太乾食既時候就好易比蝦頭既尖尖拮到~
雞心喉管係老公既至愛!(但sorry我手渣果款係雞肝黎XD) 呢款串燒亦唔係間間串燒店有賣, 呢款係心機野, 咬落雞心喉管有些微彈牙, 燒得好香面對調味掌握得剛剛好
一心以為係一串2件既黑糖燒菠蘿, 一上枱原來有咁大份!!!! 用左黑糖同平時食起上黎既焦糖味會有唔同, 燒菠蘿唔使講就係甜度十足啦~ 外層乾身但內裡juicy, 串燒店必點一定係佢
好啦除左以上既野食其實其他串燒都好有誠意嫁! 唔係講笑真係每串都用足心機燒, 最開心係去到一間餐廳佢地會真心推介一d平時自己唔會叫, 但食完又好有驚喜既野食!
雞心, 雞腎, 仲有牛舌心 & 免治雞肉捧配日本初生蛋, 食材新鮮. 好好味~
呢間可以話回頭率甚高, 真心正!
2024-02-18
  • 慢煮鵝肝
  • 燻煙芝士
  • 日式炸白蝦仔
  • 雞心喉管
  • 黑糖燒菠蘿
係位於太子新開嘅串燒店😝❗️佢地老闆好有心,諗到好多特色串燒同小菜,魚湯烏冬、芝士豆腐、慢煮鵝肝都係必食✨😽,店內環境細,適合2人聚餐🍻:-1️⃣「士多啤梨豬肉卷🍓($48)」之前食過荔枝豬肉卷,果味香甜爆汁😝❗️今次變咗士多啤梨,多左種入口即溶嘅感覺,鹹甜組合正!~ Strawberry with pork belly roll 👍🏻-2️⃣「牛舌心👅($68)」超級爽口,而且重牛香味🤣~Beef tongue👍🏻-3️⃣「慢煮鵝肝🪿 (4件) ($98)」係汁煮嘅嘅口感💁🏻‍♀️,有鮟鱇魚乾嘅味道,香甜入味🤣~Sous vide goose liver👍🏻-4️⃣「迷李魚湯稻庭烏冬🍜($68)」佢好高質嘅魚湯,用咗四至五個鐘熬製而成,完全係奶白色,一定要飲哂個湯,稻庭烏冬彈牙🤪~Fish soup with udon noodles 👍🏻-5️⃣「免治雞肉棒配日本初生蛋🇯🇵🍗 ($42)」雞肉棒嫩滑,配蛋黃個口感更加和諧👯‍♀️~Chicken minced stick with Japanese egg 👍🏻-6️⃣「炭燒芝士豆腐🧀️」(隱藏餐單 Hidden menu🤫)超!好!食!超香煙熏香味嘅芝士~Gril
1️⃣「士多啤梨豬肉卷🍓($48)」
2️⃣「牛舌心👅($68)」
超級爽口,而且重牛香味🤣~Beef tongue👍🏻
3️⃣「慢煮鵝肝🪿 (4件) ($98)」
4️⃣「迷李魚湯稻庭烏冬🍜($68)」
5️⃣「免治雞肉棒配日本初生蛋🇯🇵🍗 ($42)」
6️⃣「炭燒芝士豆腐🧀️」
(隱藏餐單 Hidden menu🤫)
超!好!食!超香煙熏香味嘅芝士~Grilled cheesy tofu👍🏻
隱藏餐單 炭燒芝士豆腐
隱藏餐單 炭燒芝士豆腐
2024-02-01 135 瀏覽
是夜來到隱身於花園街小巷內的居酒屋,小店內設有吧枱和二人枱,開放式的廚房可以看到師傅製作串燒,店員非常友善亦會細心介紹菜式,氣氛熱鬧又溫馨 ♡ 入座後先送上自家製漬物,有青瓜、蓮藕和蘿蔔,好吃 🥒🔸煙燻五花腩肥瘦適中的五花腩質感柔軟,風味十足!🔹士多啤梨豬肉卷這裡有士多啤梨豬肉卷、蘋果豬肉卷和波子提豬肉卷,感覺蠻特別的。我們試了士多啤梨 🍓 酸甜滋味再配上肉香,沒想到也很配搭呢🔸汁燒雞肉串雞肉很嫩滑 Juicy,師傅表示這裡的醬汁都是自己調的👍🏻🔹燒日本芝士 師傅誠意推薦要試試這款menu上沒有的串燒~ 芝士經過煙燻處理,燒過後有外脆內軟糯的口感,芝士味道香濃,的確是佐酒一流的小食 🧀 必點!🔸蒜香牛肉蔥卷賣相很美的牛肉卷,裡面包滿了蔥花和蒜片,口感豐富🔹手羽先吃串燒必點之一🐤 看到焦酥的外皮已令人食慾大增,很香口惹味🔸明太子飯團熱騰騰仍在冒煙的飯團,色澤金黃 🍙 做到外層甘香焦脆,內裡米飯分明的口感🔹牛油燒粟米簡單又好吃的燒粟米 🌽 🔸芒果雞胸沙律想吃沙律不過剛好沒牛油果了,幫忙改了用大青芒🥭 果香味相當濃郁,澆上雜菜沙律油再和生菜拌勻,口味清新~🔹甜品沒想到串燒店也有自家製甜品🥰

🔸煙燻五花腩
肥瘦適中的五花腩質感柔軟,風味十足!

🔹士多啤梨豬肉卷

🔸汁燒雞肉串
雞肉很嫩滑 Juicy,師傅表示這裡的醬汁都是自己調的👍🏻

🔹燒日本芝士
蒜香牛肉蔥卷

🔸蒜香牛肉蔥卷
賣相很美的牛肉卷,裡面包滿了蔥花和蒜片,口感豐富
手羽先

🔹手羽先
吃串燒必點之一🐤 看到焦酥的外皮已令人食慾大增,很香口惹味
明太子飯團

🔸明太子飯團

🔹牛油燒粟米
簡單又好吃的燒粟米 🌽

🔸芒果雞胸沙律
抹茶奶凍

🔹甜品
沒想到串燒店也有自家製甜品🥰 這款蜜紅豆抹茶奶凍很有驚喜,口感幼滑,清甜而不膩,非常美好的作結
蒜香牛肉蔥卷
手羽先
明太子飯團
抹茶奶凍
太子呢間居酒屋位置隱蔽,要喺巷仔轉入,而且只有約10個座位。但麻雀雖小五臟俱全,坐喺bar枱位,2位師傅都好nice,會同客人分享交談,好有日本居酒屋風味!咁啱隔離枱6人慶祝生日,師傅更一齊舉杯送上祝福💞✨師傅提供咗3款前菜畀我哋,有北海道粟米、酸蘿蔔及青檸。青檸用嚟擠喺串燒上食,而酸蘿蔔就即食都好好味,更特別嘅係北海道嘅粟米!本來我哋見舊粟米生嘅就放低咗冇食,之後師傅忍唔住叫我哋試吓,話係北海道夏天先有㗎~一試真係非常甜脆,估唔到生食粟米咁好味呢!多謝師傅推薦介紹🙂‍↕️✨✍🏻 /士多啤梨豬肉卷▪價錢:HK$48▫️美味指數:♥♥♥♥♥超正嘅豬肉卷,原本以為頂多係士多啤梨汁,點知原來真係卷咗約粒士多啤梨入去,雖然唔係原整一粒,但同豬肉嘅比例都係啱啱好,而且仲會淋上一層煉奶喺面,正🍓✨✍🏻 /黑糖燒菠蘿▪價錢:HK$38▫️美味指數:♥♥♥♥♥第一次喺居酒屋食燒菠蘿係原條切塊上!呢個價錢配呢種上菜方式,性價比超高吖~而且仲有層燒焦過嘅黑糖🍍✨✍🏻 /櫻花蝦炸豆腐▪價錢:HK$58▫️美味指數:♥♥♥♥♥比起以前食嘅居酒屋,呢款炸豆腐嘅上菜方式較為精緻,4舊切成方塊嘅豆腐放喺一隻黑色碟上,豆腐上

✍🏻 /士多啤梨豬肉卷
▪價錢:HK$48

✍🏻 /黑糖燒菠蘿

✍🏻 /櫻花蝦炸豆腐
▪價錢:HK$58
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
比起以前食嘅居酒屋,呢款炸豆腐嘅上菜方式較為精緻,4舊切成方塊嘅豆腐放喺一隻黑色碟上,豆腐上除咗有一層鮮味十足嘅櫻花蝦,仲有蔥花同紫菜碎😋✨

✍🏻 /煙燻五花腩
▪價錢:HK$68
▫️美味指數:♥♥♥♥♡
呢個正常發揮,煙燻啖啖肉之選。

✍🏻 /美國牛小排
▪價錢:HK$68
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
呢串真係值呢個價,食落去係有好香嘅牛味👍🏻✨

✍🏻 /芝麻雞翼
▪價錢:HK$48
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
最近成日食芝麻雞翼,外酥內嫩,調味完全好啱我口味!

✍🏻 /汁燒雞肉蔥串
▫️美味指數:♥♥♥♥♡
3粒雞肉加2大舊京蔥,汁燒惹味,正常發揮。

🏻 /雞軟骨
▪價錢:HK$32
1串4粒,雞軟骨都好難會唔好食😜✨

✍🏻 /日本燒南瓜
▫️美味指數:♥♥♥♥♡
1份4片,都係正常發揮,連皮食都唔錯。

✍🏻 /日本甜薯仔
▪價錢:HK$28
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
熱辣辣食好正嘅甜薯仔,呢個價錢比燒南瓜更抵食。

✍🏻 /免治雞肉棒配日本初生蛋
▪價錢:HK$42
▫️美味指數:♥♥♥♥♥
雞肉棒雖然唔算好大條,但啖啖肉好過癮,配埋粒新鮮蛋,望落食慾都大啲🤤✨

✍🏻 /咖啡黑朱古力味手工啤
▪價錢:HK$58
▫️美味指數:♥♥♥♥♡
超特別嘅香港製手工啤!好似飲緊咖啡,絲滑芳香,啤酒亦帶有適量酒精濃度,慢慢飲,享受微醺嘅感覺🍻✨
2024-05-27 0 瀏覽
搵到一間好有日本風味的居酒屋,同朋友飲杯嘢傾下計~當然唔可以齋飲,叫了幾串特色的串燒:🌟免治雞肉棒配日本初生蛋($42):雞肉棒沾上初生蛋,外面香滑,雞肉厚身,好有咬感,好友讚不絕口👍🏻🌟牛舌大蝦卷($118):未見過咁樣嘅配搭,又幾夾。大蝦新鮮爽口,配上牛舌那一陣牛味和相對煙韌的口感,好吃😋🌟燻煙五花腩($68):燻煙嘅煮法通常都會咸少少,五花腩燒到外面乾身脆脆地,不錯~👌🏻🌟餐廳其實有很多不同款式日本清酒,不過我和朋友就點了ASahi 生啤($68)不得不提,坐低冇幾耐,廚師放低咗一個碟,我們還在想是不是串燒伴碟。後來聽佢講完之後先知,原來係可生食嘅清甜日本粟米、芽菜和青檸(可點串燒),大鄉里😂走過燈籠街,坐低望住廚師燒嘢,同朋友慢慢坐傾下生活大小事,開心~
搵到一間好有日本風味的居酒屋,同朋友飲杯嘢傾下計~

當然唔可以齋飲,叫了幾串特色的串燒:

2024-05-27
2024-05-27 0 瀏覽
新開業既喬居酒屋位於太子既小巷,隱世到有啲日本小店既feel,細細間舖坐bar枱位可以近距離睇師傅整串燒。主打串燒雞料理,以雞肉既品項佔大多數,另有豚、牛肉,以及多款、燒物、炸物。 值得一提嘅係師傅精心準備嘅前菜,包括北海道粟米同酸蘿蔔青檸,非常適合配搭串燒一齊食!𖦹 免治雞肉棒配日本初生蛋 $42𖦹 雞胸脆骨 $32 𖦹 雞心 $32 𖦹 雞皮 $32 𖦹 雞軟骨 $32 𖦹 提子豬肉 $48 𖦹 牛舌 $68 𖦹 香蔥牛肉卷 $78𖦹 燒飯團 $48 𖦹 明太子飯團 $38 𖦹 日式炸燒賣 $48 𖦹 蒜香燒茄子 $48 𖦹 番薯仔 $28必嗌店員大推嘅雞心同埋少見嘅雞胸脆骨,以大火鎖住肉汁加上簡單嘅調味,前者爽口後者非常香脆,令人回味無窮。蒜香燒茄子竟然係原條燒兼去皮上碟,茄子多汁惹味而且食得方便。蒜香牛肉蔥卷油香豐富,墊底嘅蘋果充滿牛肉嘅香氣,香甜爽口,意外成為本日mvp。免治雞肉棒肉味香濃富咬口,明太子飯糰超級脆!!!脆到好似食緊米通咁omg im in LoVE with this。

𖦹 免治雞肉棒配日本初生蛋 $42
𖦹 蒜香燒茄子 $48 𖦹 番薯仔 $28

• 蒜香牛肉蔥卷
  • 明太子飯團
2024-05-21 0 瀏覽
前排見到人地介紹呢間係太子既居酒屋 原來係隱身係巷仔 比較隱蔽少少 諗起個陣係日本瓹窿瓹罅搵好西食😋✨鹽燒雞肉串 $36✨雞頸肉 $38✨雞胸脆骨 $32✨雞肝 $32✨雞心 $32✨免治雞肉棒配日本初生蛋 $42✨雞心喉管 $32✨黑毛豚肉五花腩 $42✨波子提豬肉卷 $48✨蒜香牛肉蔥卷 $78✨蒜香燒茄子 $48✨明太子飯團 $48✨燒白鱔 $78呢度豬牛雞海鮮既串燒款式都唔少😆特別推介等左好耐既燒白鱔🤩等咁耐都值得啊 燒到塊皮勁脆 又唔會乾身 充滿魚油香 仲有花椒香😝排第二係蒜香牛肉蔥卷 牛肉好嫩 又唔會太油膩! 波子提豬肉卷都幾得意😛波子提好甜 中和左豬肉既肥膩感😎yakitori都好好食 我最驚串燒燒到好乾又柴 呢度每串都燒得啱啱好🤭

✨鹽燒雞肉串 $36
✨蒜香燒茄子 $48
✨明太子飯團 $48
✨燒白鱔 $78

2024-05-20 0 瀏覽
太子隱世串燒居酒屋,餐廳由前酒店大廚主理,彷彿去了日本的橫町小巷,坐位不多,不過就可以近距離看著師傅現點現烤的手藝。主打的串燒及創新菜式,有炸物小食、多款串燒、燒物、炸物、飲品、甜品等,選擇上一應俱全。跟其他串燒店一樣主打雞料理,雞肉的品項佔大多數,豚、牛肉為輔,搭配店家燒烤手法,讓大家吃到獨家的串燒風味。免治雞肉棒配日本初生蛋 $42雞胸脆骨 $32手羽先 $38鹽燒雞肉串 $36雞頸肉 $38日式炸雞 $68雞軟骨 $32雞腎 $32蘋果豬肉卷 $68芝士年糕 $28燒南瓜 $38燒雪魚干 $38明太子飯糰|燒飯團 $48肉串沒有過多的事先處理與調味僅簡單撒上少許鹽與芝麻品嘗到的是肉本身的甜味與香氣當晚印象深刻的有鹽燒雞肉串雞肉外表微微上色,運用大火鎖住肉汁,口感鮮嫩多汁最令人讚嘆的是入口清新的蘋果豬肉卷日式串燒經典免治雞肉棒也是必點!!
雞絞肉和調味結合後包覆於竹籤上
慢火烘烤至表皮微脆,內部鮮嫩多汁
配上日式生蛋黃的香醇味,回味無窮的傳統滋味.甜品則有抹茶布甸,完美作結

免治雞肉棒配日本初生蛋 $42

肉串沒有過多的事先處理與調味
僅簡單撒上少許鹽與芝麻
品嘗到的是肉本身的甜味與香氣
當晚印象深刻的有鹽燒雞肉串
雞肉外表微微上色,運用大火鎖住肉汁,口感鮮嫩多汁
最令人讚嘆的是入口清新的蘋果豬肉卷
日式串燒經典免治雞肉棒也是必點!!
雞絞肉和調味結合後包覆於竹籤上
慢火烘烤至表皮微脆,內部鮮嫩多汁
配上日式生蛋黃的香醇味,回味無窮的傳統滋味
甜品則有抹茶布甸,完美作結
2024-05-18 1 瀏覽
小巷裡的隱世居酒屋,店面小小但坐滿客人。串燒即叫即燒,現場表演,串燒烤香不靠涂孜然粉(✿ ♥‿♥) 🎈黑毛豚肉五花腩 $42五花腩燒得肉嫩油香,肉厚度適中,口感不錯!🎈京都炸豆腐 $48豆腐黃金夠脆,搭配紫菜、醬汁,風味十足♡︎🎈池魚BB $58池魚炸得香脆,送酒一流✔︎🎈白鱔 $78白鱔燒得魚皮脆口,魚肉焦香鮮嫩\(^ヮ^)/ 🎈雞腎 $32 燒得剛好,香脆而不柴。🎈免治雞肉棒配日本初生蛋 $42賣相吸引,免治雞肉香嫩,雞軟骨更增加了口感ت🎈蒜香燒茄子 $48做法特別有驚喜(≧◡≦) ♡ 燒好+去皮上碟,食得方便而且爽!🎈牛油燒粟米 $28燒得焦香的粟米,還帶有牛油味香~ 🎈蒜香牛肉蔥卷 $78牛肉香嫩,搭配蒜香蔥花,更香口誘人!🎈迷你魚湯稻庭烏冬 $68除了食肉,還需要些澱粉質(•̀ᴗ•́)و滑溜的烏冬掛滿魚味香濃的湯汁,好食!最後仲有抹茶奶凍食~ 完美ending❣︎

🎈黑毛豚肉五花腩 $42

五花腩燒得肉嫩油香,肉厚度適中,口感不錯!

🎈京都炸豆腐 $48

豆腐黃金夠脆,搭配紫菜、醬汁,風味十足♡︎

🎈池魚BB $58

池魚炸得香脆,送酒一流✔︎

🎈白鱔 $78

白鱔燒得魚皮脆口,魚肉焦香鮮嫩\(^ヮ^)/

🎈雞腎 $32

燒得剛好,香脆而不柴。

🎈免治雞肉棒配日本初生蛋 $42

賣相吸引,免治雞肉香嫩,雞軟骨更增加了口感ت

🎈蒜香燒茄子 $48

🎈牛油燒粟米 $28

燒得焦香的粟米,還帶有牛油味香~

🎈蒜香牛肉蔥卷 $78

牛肉香嫩,搭配蒜香蔥花,更香口誘人!

🎈迷你魚湯稻庭烏冬 $68

除了食肉,還需要些澱粉質(•̀ᴗ•́)و
滑溜的烏冬掛滿魚味香濃的湯汁,好食!
最後仲有抹茶奶凍食~ 完美ending❣︎
2024-05-07
2024-05-17 0 瀏覽
係太子發現左間小巷居酒屋 一開始係比出面啲燈籠吸引左🤣🏮入到去坐bar枱可以望住師傅燒野食 即燒熱辣辣食真係好正😋師傅好talkative 一邊食野飲酒 一邊同師傅吹下水🗣️勁有氣氛~好多款食物都睇得出師傅好用心製作 又靚又特別又好味 打卡都一流💯💯🔥-燒雞心 / 日本炸絹豆腐 手串原心雞心勁 juicy 平時唔係好食內臟嘅朋友都可接受👍炸豆腐出面好多餐廳都係用百福豆腐 但炸出嚟一係散哂一係就太硬😢 呢隻絹豆腐皮會厚啲 但入面一樣係好嫩滑~-日向美黑毛豬 / 雞軟骨呢款黑毛豬肉質軟爽 冇咁油膩 加啲七味粉會更好食🙂‍↕️🙂‍↕️推介比鍾意有咬口嘅朋友食~雞軟骨就一定要加檸檬汁配住食🍋🤓-牛舌 牛舌超厚切 食落口好軟熟 加上芥茉醬一齊食好開胃🤤食一串根本就唔夠喉🥹-雞肉串 / 免治雞肉棒配日本初生蛋雞肉串嘅肉質較嫩滑 雞肉棒就較彈牙 因為加左雞胸軟骨 同埋係師傅即場手打嘅 所以口感會豐富啲🍽️-燒鱈魚乾 佢唔似我地平時食個啲魷魚 唔係煙煙韌韌 反而係好脆🫨 食個陣有驚喜 以為自己食緊薯片🤣就咁食會有淡淡魚香味 加上蛋黃醬就勁好食😋😋佢係脆到點蛋黃醬個陣會斷開🤣🤣-胡麻菠菜 / 燒甜薯師傅會用保鮮

-燒雞心 / 日本炸絹豆腐

-燒鱈魚乾

-胡麻菠菜 / 燒甜薯
師傅會用保鮮紙捲菠菜再砌 再灑上七彩芝麻 又解膩又好睇📸

-黑糖燒菠蘿
師傅會係菠蘿上面灑上黑糖再食 就好似焦糖布丁咁🍮第一次咁樣食 好好味😭😭燒菠蘿本身已經好鮮甜 燒完啲糖仲要脆卜卜 真係勁好食😭😭

-日本牛小扒 / 士多啤梨豬肉卷
日本牛肉果然係唔會令人失望🙂‍↕️🙂‍↕️🥹但更想講下個士多啤梨豬肉卷真係好有創意🤣平時士多啤梨點煉奶就食得多 但真係未試過加埋豬肉一齊食🤣🤣但又比想像中夾口味🫢

-汁燒腦天 / 鮟康魚肝
腦天吞拿魚頭部嘅一塊小肉 油脂好香 外脆內軟 鍾意食吞拿魚嘅朋友真係要試下!因為海鮮都係新鮮拎返嚟 唔會食到雪藏味同腥味!!🐟🐟
而鮟康魚肝出邊啲師傅通常用柚子醋去蓋過腥味 但咁樣就會冇咗原本魚隻鮮味🙈喺呢度師傅用咗酸汁啫喱去調味就會食到好creamy好鮮嘅魚肝~
2024-05-12 0 瀏覽
喺太子酒吧街轉角嘅巷仔,有一間隱世嘅日式居酒屋,成條巷仔都掛滿日式燈籠🏮,裏面用上復古嘅吧枱設計,成個格局好有日本小店感覺!餐廳主打各款燒鳥、燒牛肉串呢啲,仲有啲炸物同日式料理可以叫,老闆好熱情會同客人傾計,幾有人情味😌!好適合星期五同朋友嚟,坐低叫返兩杯啤酒,播返個Happy Friday!🍶-——————————————🍢串燒都係即點即燒,串燒都係老闆一手一腳打理,老闆手腳勁快、一眼關七咁👀,上菜速度唔慢!佢燒鳥嘅款式幾多下,仲有啲比較少見嘅部位,尤其鍾意佢嘅雞內臟🐓,處理得唔錯,而且生熟程度同調味都啱啱好,正!仲配埋自家醃製嘅泡菜牛舌同醃蘿蔔,夠特別!💕汁燒雞肉蔥串 $38💕雞腎 $32💕雞心 $32💕雞肝 $32💕雞胸脆骨 $32💕美國牛小排 $68💕油甘魚鮫 $168💕芝士年糕 $28💕燒鱈魚乾 $38💕鮟鱇魚肝 $58🌟Encore指數:9/10
-——————————————

💕鮟鱇魚肝 $58

🌟Encore指數:9/10
1K
2024-05-06 2 瀏覽
太子花園街距離好長,其中最出名系酒吧街🍻今次去嘅就吾系酒吧街,而系一間開喺後巷但充滿和風氣息嘅居酒屋🎏🎎🪭廚師即席位客人烹調爐端燒👨🏻‍🍳🔥✿ 芝麻雞翼 $48即系日式放題戈種芝麻雞翼,當然香脆程度系毋庸置疑,達至外脆內軟,雞肉嫩滑🐔✿ 黑毛豚肉五花腩 $42黑毛豚肉五花腩🐷肉質十分肥美,油香豐富。✿ 牛舌心 $68牛舌心燒得令口感十分有嚼勁👅🐮鹽燒技術令牛舌啖啖感覺到濃厚鹽味。✿ 美國牛小排 $68牛小排向來系大家食牛肉好愛嘅部份,脂肪部分多,油脂豐富,牛味亦不錯。✿ 免治雞肉棒配日本初生蛋 $42去親食日式串燒都會叫免治雞肉棒🐔食到一粒粒雞軟骨粒好有咬口,沾上日本雞蛋更滋味🥚✿ 白鱔 $78燒白鱔真系好吸引,外皮燒得香脆可口,鱔肉新鮮嫩滑🐟✿ 明太子飯糰 $48好少食到脆卜卜飯糰🍙仲要有明太子,感覺似米通🤣

✿ 芝麻雞翼 $48

✿ 黑毛豚肉五花腩 $42
黑毛豚肉五花腩🐷肉質十分肥美,油香豐富。

✿ 牛舌心 $68

✿ 美國牛小排 $68

✿ 免治雞肉棒配日本初生蛋 $42

✿ 白鱔 $78
燒白鱔真系好吸引,外皮燒得香脆可口,鱔肉新鮮嫩滑🐟

✿ 明太子飯糰 $48
好少食到脆卜卜飯糰🍙仲要有明太子,感覺似米通🤣
2024-05-05
  • 牛舌心
2024-05-04 3 瀏覽
呢間穩藏喺小巷,外面掛住大大既日本傳統燈籠,十分搶眼,店舖位置不太,大多座位是面對師傅的,讓師傅方同客人溝通,免治雞肉棒配日本初生蛋 $42肉質鮮嫩勁多汁,而直肉味濃郁,外層燒得脆卜卜,沾上日本初生蛋,每一口都令人有大大既滿足感。牛油燒粟米 $21新鮮鮮甜既粟米搽上滿滿既牛油,用炭火表面焦脆,粟米米粒香甜多汁。芝士年糕 $28即叫即燒口感軟滑表面少少脆,內面軟綿綿,入邊啲芝士好食,芝士味濃濃,令人吃不停口。士多啤梨豬肉卷 $48燒豬腩卷入面嘅日本士多啤梨,士多啤梨酸酸甜甜,中和燒豬腩嘅膩,咬落去仲會爽脆爆汁。牛舌心 $68牛舌肉質十分厚身飽滿,入口感稔香軟彈。美國牛小排 $68牛小排肥美適中,調味和火喉燒得岩岩好,食上黎會比較有油香。

免治雞肉棒配日本初生蛋 $42

牛油燒粟米 $21

芝士年糕 $28

即叫即燒口感軟滑表面少少脆,內面軟綿綿,入邊啲芝士好食
,芝士味濃濃,令人吃不停口。

士多啤梨豬肉卷 $48

牛舌心 $68

牛舌肉質十分厚身飽滿,入口感稔香軟彈。

美國牛小排 $68
牛小排肥美適中,調味和火喉燒得岩岩好,食上黎會比較有油香。