店名/Shop Name:南大門 BBQ (namdaemoon BBQ)地址/ Adresss: 尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖種類/Type:韓式燒烤推介/Recommend:烤肉套餐,炸雞人均價錢:$350店舖環境: 深色型格裝修,圓台設計,抽風系統良好交通:尖沙咀地鐵站行5分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好有韓國風味的烤肉套餐,包埋湯和不同種類泡菜,炸雞一定要試豬肉烤肉套餐$450又不同部位的豬肉,可以選擇大醬湯或泡菜湯,還有多款不同嘅韓式泡菜,當然唔少得蒜頭,和生菜伴着烤肉一起吃,滋味無窮半半炸雞 (原味和甜辣醬)$190俾嗰張餐牌上呃咗,個盤炸雞上碟後,真係超級大份,兩種口味的雞件加埋有8大件,仲要好大塊另外仲加埋炸餃子,份量十足,超喜愛完美炸雞,皮脆肉嫩,仲有Juice,真係好好食鍾意吃韓式炸雞嘅,性價比超高,一定要試,仲要係一上枱即刻食,熱辣辣脆卜卜
種類/Type:韓式燒烤
推介/Recommend:烤肉套餐,炸雞
人均價錢:$350
店舖環境: 深色型格裝修,圓台設計,抽風系統良好
交通:尖沙咀地鐵站行5分鐘
上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

好有韓國風味的烤肉套餐,包埋湯和不同種類泡菜,炸雞一定要試
豬肉烤肉套餐$450
又不同部位的豬肉,可以選擇大醬湯或泡菜湯,
還有多款不同嘅韓式泡菜,
當然唔少得蒜頭,和生菜伴着烤肉一起吃,滋味無窮
半半炸雞 (原味和甜辣醬)$190
2023-12-04
  • 泡菜湯
  • 五花肉
  • 豬肉拼盤
  • 半半炸雞
餐廳係韓國人主理,感覺特別地道同正宗,一黎就食到好多韓式前菜😚整體嚟講,食材幾新鮮同幾多選擇,而且餐廳嘅抽風系統都做得唔錯,呢間真係值得一試🤩.🐖Pork BBQ set A $450套餐肉類包括五花肉、護心肉、豬頸肉同埋醬醃薄切五花腩,另外仲有一碗湯,小編今次就揀咗大醬湯😚個湯非常足料,勁多配料,味道不錯😜至於肉類嘅份量都幾多,兩個人食已經好足夠,燒起上嚟都好香口惹味😎.💰人均消費~$350.🍽味道:3/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3/5
🐖Pork BBQ set A $450
💰人均消費~$350
🍽味道:3/5
🏙環境:3/5
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3/5
同行兩個人,一共上左5款小菜。有魚糕、泡菜、菠菜、紫菜、蔥絲生菜。呢度既泡菜夠爽脆,而且唔太辣,啱我口味👍🏻醬料方面提供左兩款,一款系香油鹽醬,另一款系偏鹹既拌飯醬。亦都有蒜片、辣椒比我哋夾肉食。🌸牛肉拼盤|$560拼盤可以選擇配大醬湯/泡菜湯,我簡左泡菜湯,入面唔系得泡菜,仲有豆腐、五花肉非常足料,辣度屬於小辣,推薦!牛肉拼盤包含咗牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉四款。全部都佈滿雪花脂肪😍肉眼非常出色,牛味夠重而且好厚。重有生菜可以包全啲肉黎食👍🏻兩個人share呢個拼盤份量啱啱好,仲可以叫多碗白飯餸泡菜湯😉🌸忌廉溝鮮奶|$20

🌸牛肉拼盤|$560

🌸忌廉溝鮮奶|$20
🥓培根泡菜煎薄餅呢度有泡菜同海鮮煎餅兩種選擇今次我地揀左泡菜味佢嘅煎餅都幾厚實食落有微微嘅焦香而且邊邊位更煎到好酥脆味道唔錯,餡料份量適中而且加埋嘅泡菜唔算太辣酸度亦適中🍙紫菜包飯佢哋嘅飯捲裏面無肉,只有青瓜、醃黃蘿蔔、紅蘿蔔絲同雞蛋係最簡單亦係韓國最傳統嘅嗰種款式中規中矩,比較易散食得出有淡淡麻油香雖然簡單但係就好飽肚性價比之高十分值得叫 😉🥩牛肩胛肉🥩豬上肩肉我哋仲叫左豬牛各一款肉類份量唔細牛肩胛肉比起豬上肩肉較嫰😝兩款都冇額外嘅調味,食到肉嘅原汁原味~~~~~~~~~~~~~~~~~~~大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌘🌑
🥓培根泡菜煎薄餅
呢度有泡菜同海鮮煎餅兩種選擇
今次我地揀左泡菜味
佢嘅煎餅都幾厚實
食落有微微嘅焦香而且邊邊位更煎到好酥脆
味道唔錯,餡料份量適中而且加埋嘅泡菜唔算太辣酸度亦適中

🍙紫菜包飯
佢哋嘅飯捲裏面無肉,只有青瓜、醃黃蘿蔔、紅蘿蔔絲同雞蛋
係最簡單亦係韓國最傳統嘅嗰種款式

🥩豬上肩肉
我哋仲叫左豬牛各一款肉類
份量唔細
牛肩胛肉比起豬上肩肉較嫰😝
兩款都冇額外嘅調味,食到肉嘅原汁原味
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌘🌑
˜”*°•.˜”*°• 南大門BBQ。•°*”˜.•°*”˜❂ 牛肉拼盤 (A) 💵HK$560💛 牛肉眼💛 牛肋骨肉💛 肩胛肉💛 坂腱肉牛肉拼盤份量超級多🩷每款牛都牛味濃郁🤤食落去都好腍好juicy🫠餐廳仲附上勁多配料架🥰特別有我最鍾意食嘅蒜🤣 將燒好嘅牛肉配上生菜蒜頭同泡菜包住一齊食🤗 勁好食💗店員都非常貼心✨如果吾想自己燒既話, 會有店員帮手燒烤烤🍗✨🫶🏻❂ 泡菜湯一個燒肉套餐係會包一個湯😚我哋揀咗泡菜湯❤️泡菜湯上枱時係熱辣辣內裏有豆腐泡菜同肉, 重點係泡菜味勁濃郁同辣味好夠😋好快就飲晒成煲泡菜湯🤤好好飲❂ 水冷面 💵HK$90食燒牛肉我地就最鍾意配埋水冷麵😝中和下肉嘅油膩同罪惡感🤣水冷面麵質好Q彈😌再加埋牛肉片青瓜🥒冰冰涼涼嘅高湯😙連同酸酸味味嘅醋同芥末🫠整體又開胃又Fresh🤭不錯喔🥰重點我真係好鍾意佢隻水煮蛋🥚🤣🤣🤣

❂ 牛肉拼盤 (A) 💵HK$560
牛肉拼盤份量超級多🩷
特別有我最鍾意食嘅蒜🤣
將燒好嘅牛肉配上生菜蒜頭同泡菜包住一齊食🤗 勁好食💗
店員都非常貼心✨
如果吾想自己燒既話, 會有店員帮手燒烤烤🍗✨🫶🏻

❂ 泡菜湯

中和下肉嘅油膩同罪惡感🤣
水冷面麵質好Q彈😌再加埋牛肉片青瓜🥒
重點我真係好鍾意佢隻水煮蛋🥚🤣🤣🤣

2023-10-20 526 瀏覽
📍韓國街遍佈場各式各類既韓國🇰🇷餐廳 本身已經打算食燒肉🥓慰勞一下自己 見老闆好熱情係門口招呼👋🏻 環境空間都好寬闊 就決定食呢間! 🌀 豬肉拼盤Set A 豬肉拼盤都包括唔少部位 有薄切豚肉片+ 五花腩+ 護心肉+ 豬頸肉🐷 食到唔同口感好滿足! 薄切豚肉片油脂分怖平均 雖然冇調味 但點上沾醬- 海鹽黑椒芝麻油 完全將豬肉既香味帶出黎! 😍五花腩係My fav! 五花肉油脂比例唔會太高🫶🏻 燒完既肥肉係彈牙有口感 剪完一塊塊再同跟餐既韓式配菜- 泡菜/ 涼拌辣豆芽/ 辣醃西蘭花/ 烤蒜/ 青椒等用生菜包住 食落都健康d 又中和咗個油膩感🙆🏻‍♀️😏第一次食護心肉🫣 原來係位於豬橫隔膜同肝之間既部位 顏色比較深 因為有筋膜所以口感比較有咬口幾有嚼勁 肉味明顯而油分少 同豚肉片既口感有明顯既分別✨🔻跟餐可以揀一款湯 泡菜湯或大醬湯 泡菜湯偏酸微辣🌶️ 半碗都係泡菜超足料 我就叫多咗碗飯 變成泡菜湯飯超好食👾🌀 雪濃湯朋友想試下雪濃湯 湯底用咗牛骨🐂熬製 湯頭幾清但牛味香濃 加入咗牛肉粒同粉絲🍲 啱哂近排天氣涼涼地食 好暖胃🤗
📍

🌀 豬肉拼盤Set A

🌀 雪濃湯
  • 泡菜湯
  • 豬肉拼盤
2023-10-09 19 瀏覽
📍 南대門 (尖沙咀)一入到餐廳就聽到店員講韓文😆環境亦好有韓國燒肉店感覺🇰🇷餐廳主打多款傳統韓國料理🥢亦設有韓燒烤肉區🍗但又唔會好大陣油煙味👍🏻✨5款韓式前菜✨豬肉拼盤🐖$450有豬肋骨, 傳統辣醬醃五花肉, 梅花肉,薄切五花腩🤤份量多又新鮮🤩可以包埋蒜片同生菜一齊食都不錯😋套餐跟既大醬湯🥣大醬味香濃又唔會太咸, 熱辣辣滾住咁上枱🔥有蜆肉,豆腐,翠玉瓜等等✨半半炸雞(原味&甜辣醬)🐓$190炸雞外脆內嫩滑,一次過可以試到兩種口味😁比較鍾意甜辣醬比較惹味😋📍 南대門 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
📍 南대門 (尖沙咀)

✨5款韓式前菜

✨豬肉拼盤🐖$450

✨半半炸雞(原味&甜辣醬)🐓$190

📍 南대門 (尖沙咀)

2023-10-09 11 瀏覽
牛肉拼盤Beef BBQ Set A🥩$560好耐之前嚟呢度食過😌一直都想搵機會嚟食多一次😛店員大部份都係韓國人🇰🇷真係有一種好似置身於韓國食嘢嘅感覺😆今次就叫咗份烤牛肉拼盤🐮入面有牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉同板腱肉🥩牛肉眼原塊上,好厚身,肥瘦適中🤤牛肋骨肉肉質鬆軟,入口鮮嫩多汁😚肩胛肉口感軟嫩,油花細緻,分佈均勻😛板腱肉質感結實,有咬口,脂肪較少😉全部部位都好高質同分明,牛味非常濃郁🥰另外拼盤會跟泡菜湯或大醬湯😉我就叫咗泡菜湯,上枱嗰陣仲係好滾動😬湯入面有泡菜、豆腐、五花肉等😎味道酸中帶點辣,伴飯一流😜而且都幾適合依家初秋嘅天氣😚相當爽口同暖胃😋白飯🍚$20Milkis🥛$20 Coke Zero🥤$20南대門 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
牛肉拼盤Beef BBQ Set A🥩$560
好耐之前嚟呢度食過😌
一直都想搵機會嚟食多一次😛
店員大部份都係韓國人🇰🇷
真係有一種好似置身於韓國食嘢嘅感覺😆

今次就叫咗份烤牛肉拼盤🐮
入面有牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉同板腱肉🥩

牛肉眼原塊上,好厚身,肥瘦適中🤤

牛肋骨肉肉質鬆軟,入口鮮嫩多汁😚

肩胛肉口感軟嫩,油花細緻,分佈均勻😛
板腱肉質感結實,有咬口,脂肪較少😉

全部部位都好高質同分明,牛味非常濃郁🥰

另外拼盤會跟泡菜湯或大醬湯😉
我就叫咗泡菜湯,上枱嗰陣仲係好滾動😬

湯入面有泡菜、豆腐、五花肉等😎
味道酸中帶點辣,伴飯一流😜
而且都幾適合依家初秋嘅天氣😚
相當爽口同暖胃😋

白飯🍚$20

Milkis🥛$20
Coke Zero🥤$20

南대門 (尖沙咀)

2023-10-07 15 瀏覽
《韓式地道燒肉🔥》———————————————-#南大門 🇰🇷-早排去咗尖沙咀,韓國街同朋友食韓燒,呢間人氣十足嘅小店由韓國人主理, 十分正宗🤤 一嚟到就擺滿泡菜、芽菜、蘿蔔等等嘅小菜,非常開胃~-嗌咗呢一個啖啖肉嘅豬肉拼盤🐽裏面嘅豬肉款式多元,包括有五花肉、護心肉、豬頸肉同醬醃薄切五花腩🐷 五花肉肉質軟淋仲帶點肥膏,燒完之後非常香😍 -沾咗醬汁後配上一小片生蒜同泡菜,再用生菜包埋一齊食,韓式感滿滿!套餐仲包了大醬湯或者泡菜湯,我哋揀咗個泡菜湯,略帶微辣,材料豐富又鮮甜美味🥰-另外,我哋追加咗個煙燻鴨肉,爽口彈牙,油脂感爆發🦆-⭐ 參考價錢︰(另收加一)豬肉拼盤:$450煙燻鴨肉:$130🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$350
《韓式地道燒肉🔥》
———————————————-
#南大門 🇰🇷
另外,我哋追加咗個煙燻鴨肉,爽口彈牙,油脂感爆發🦆
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
豬肉拼盤:$450
煙燻鴨肉:$130
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$350
2023-10-04
2023-09-30 16 瀏覽
中秋節當然是要吃燒肉,於是跟友人約好一起去吃韓燒,選了中午時分來到位於尖沙咀的南大門BBQ 韓燒店,是要避開晚上聚餐的人流🌕果然正午來到也沒什麼食客,也不用急可以慢慢品嘗這裡的店員好像是韓國人,不過餐牌有中韓二文,所以直接用指的或用簡單的英文便行點餐後,店員先送上小菜及熱茶,分別是辣泡菜、炒西芹及炒油麥菜,後2者都是第一次在韓式餐廳吃到🥩 牛肉拼盤 Beef BBQ Set (A) ($560)點了一款原味的牛肉拼盤,4款肉分別是牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉及牛板腱🥩原味才最能吃到肉的鮮味,而其中最大塊的是牛肉眼,燒久了點還能保持肉質且軟腍🤤沾上一點大醬/椒鹽麻油,配上一小片生蒜及泡菜,再在生菜包一起食用✨套餐還包了大醬湯/泡菜湯,點了大醬湯,湯內有豆腐、蜆、翠肉瓜、菇等,材料豐富又鮮甜美味🥤 汽水($20)

🥤 汽水($20)
2023-09-30
  • 牛肉拼盤A
2023-09-25 17 瀏覽
A22牛肉拼盤(560hkd)入面包咗牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉同埋板腱肉,一如既往我都係最愛板腱,牛味好出之餘都幾軟淋,而且大大塊好滿足,捲起食加埋蒜片生菜真係好爽😝 肩胛係我其中一款想encore嘅肉,油花好均勻,第一下煎落去「炸」一聲,油花四濺嘅感覺好邪惡好正😍跟餐嘅湯簡咗大醬湯,大醬味濃得嚟唔會好咸,加入少少辣椒🌶️提味,上枱嘅時候都係熱辣辣,有豆腐、蜆同埋翠玉瓜等等,飲落好舒服😌#foodiblum韓式
A22牛肉拼盤(560hkd)

#foodiblum韓式
2023-09-25
2023-09-25 21 瀏覽
南대門🇰🇷好似好耐冇食過韓式燒肉,今日就特登嚟到尖沙咀嘅韓國街,揀咗一間主打食韓式燒肉嘅舖頭!店主係一個識廣東話嘅阿豬媽,非常親切!💖💖入到餐廳坐低後就會主動提供茶水同埋四款泡菜!👍🏻我哋今次就揀咗牛肉拼盤 🐮🐮$560,一個拼盤就有齊肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,四款唔同嘅牛肉!另外仲會包左一個湯🥘,有泡菜湯或者大醬湯選擇,我哋就揀咗大醬湯,大醬湯入面超級足料,有勁多蜆肉,係食極都有嗰隻多🤣🤣佢哋牛肉嘅份量都唔係少,呢個套餐嘅份量真係夠食飽兩個人㗎喇!餐廳仲好貼心會提供埋生菜🥬,俾我哋包住啲肉嚟食,減低油膩感添~水冷麵🍜 $90水冷麵嘅份量都幾大兜,麵嘅份量好似仲比其他餐廳多,味道甜甜酸酸,特別開胃🤤!配埋韓式燒肉黎食,特別解膩!💖💖
南대門🇰🇷

水冷麵🍜 $90
2023-09-24 14 瀏覽
ᴀɴᴏᴛʜᴇʀ sᴜɴɴʏ ᴅᴀʏ ☀️🌤️尖沙咀有很多韓國餐廳而論地道的烤肉店這間絕對在我心目中榜上有名ʕ •ᴥ•ʔ在同一條街上竟然有這間餐廳的分店不過名字有點不同一間叫BBQ 一間叫Cuisine我們今天光顧的是南대門Cuisine 餐廳空間感頗大 位置闊落 坐得好舒服🦦適逢餐廳有lunch set 有一份牛類既燒烤、一個主食及兩杯飲品我們選擇了板腱肉燒烤過後肉感好豐富豐富口感卻不會太過結實嫩度適中 我喜歡夾埋生菜🥬、泡菜及蘸辣醬同麪鼓醬清新得來又可以有不同既味道同時湧出來味蕾大爆炸呀😋💥我們中途還追加了五花肉因為好似唔夠喉🙈🙈烤五花肉一定要烤到外焦內嫩咁先肥而不膩!忘記說主食😛主食是辣牛肉湯🥘不算太辣有少許蛋花🥚及金菇鮮味得來帶點甘甜份量是一人的 不過一人幾口加上烤肉 其實好夠飽~假日下午都有人流 建議大家book定位🫶🏻
ᴀɴᴏᴛʜᴇʀ sᴜɴɴʏ ᴅᴀʏ ☀️🌤️

我們今天光顧的是南대門Cuisine

餐廳空間感頗大
位置闊落 坐得好舒服🦦
適逢餐廳有lunch set
有一份牛類既燒烤、一個主食及兩杯飲品
我們選擇了板腱肉
燒烤過後肉感好豐富
豐富口感卻不會太過結實
嫩度適中
我喜歡夾埋生菜🥬、泡菜及蘸辣醬同麪鼓醬
清新得來又可以有不同既味道同時湧出來

不算太辣
有少許蛋花🥚及金菇
鮮味得來帶點甘甜
份量是一人的 不過一人幾口
加上烤肉 其實好夠飽~

假日下午都有人流 建議大家book定位🫶🏻
南대門👻尖沙咀呢個韓國菜集中地見到個餐廳名就好掛住韓國韓國菜一定諗起韓燒咁香口嘅BBQ真係幾時食都咁正連餐廳啲店員都係韓國人真係夠晒正宗😜.🔅豬肉拼盤 HKD 450✨五花肉 醬醃薄切五花腩韓燒必食五花肉厚切嘅五花肉燒到金黃色包住生菜大蒜同辣椒真係食韓燒必食✨護心肉 豬頸肉最鍾意個豬頸肉肥瘦適中又爽口護心肉肉味都幾濃燒到熟曬都唔會韌😆✨泡菜湯拼盤仲可以揀泡菜湯或者大醬湯我哋揀咗泡菜湯正宗嘅泡菜湯酸辣程度啱啱好叫多個飯撈嚟食好滿足🔅韓式水冷麵 HKD 90韓燒嘅油膩感叫返碗水冷麵就中和晒棉質夠爽又夠凍仲有啲雪梨夠清甜😌.整體黎講:正宗韓燒 豐富滿足😚.🎈 南대門 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下2號舖
南대門👻

棉質夠爽又夠凍
仲有啲雪梨夠清甜😌
整體黎講:
正宗韓燒 豐富滿足😚
🎈 南대門 (尖沙咀)
2023-09-23 15 瀏覽
好耐冇食過韓燒喇,今日黎到尖沙咀出名的韓國街食,店內全是韓國人,阿珠媽係適普通英文同簡單廣東話,所以落單都好順利。店內同韓國的燒烤店一樣,座位裝潢都差無幾,而且闊落一啲都唔逼,成餐飯都食得好開心。點好餐便送上前菜和醬料,全是免費的,🥗6款前菜 ($Free)辣生菜、椰菜花、泡菜、翠玉瓜、馬鈴薯、醃蘿蔔簿切五花腩 $140再黎BBQ,有牛、豬同雞可以揀,最近食左太多牛,所以今次只揀左五花腩。已醃製的五花腩擺落燒一陣就食得,入味嫩口又juicy,可以包落生菜一齊食,減輕罪惡感😆泡菜炒豬肉配豆腐 $170泡菜豬肉吃起來非常夠味,香脆爽口的韓式泡菜,又帶點酸甜微辣感,偏重口味的泡菜炒豬肉與一旁的清淡豆腐搭配起來,好match!不過食到尾愈食愈咸,扣左啲分。人參雞湯 $180老實說有點失望,因為完全飲唔到人參味,而且湯底好淡,要稱讚是雞一定煲左好耐連骨都一咬即斷,可以餐廳想我地試原汁原味冇落調味?建議如果可以加多啲人參就好喇。韓式拌麵 $85酸酸甜甜又帶點辣味的韓式拌麵,開胃又清爽的拌涼麵,清涼可口的蔬菜和Q彈的細麵好match.

點好餐便送上前菜和醬料,全是免費的,

🥗6款前菜 ($Free)
辣生菜、椰菜花、泡菜、翠玉瓜、馬鈴薯、醃蘿蔔

簿切五花腩 $140

泡菜炒豬肉配豆腐 $170