餐廳: 南角
資訊:

【九龍城•驚喜café 用心fusion 菜】南角📍南角道3號地下3號舖😈 Guilty Pleasure 🦴烤牛骨髓喇沙通粉神級好味!烤牛骨髓的豐富牛香配上焦香既蒜粒,又有清新檸檬葉作畫龍點睛之用,味道更加豐富、獨特!一定要將烤牛骨髓挖曬落塊喇沙通粉!每一啖都分外惹味,令人回味無窮!🥗西班牙風乾火腿、鮮果、蟹肉沙律So refreshing!! 每一啖都好新鮮!連🫐都係大大粒既jumbo size (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🌵斑蘭椰啡☕️濃郁甜美,帶有獨特的椰子和咖啡風味。QQder歪歪杯♥️ 椰子雪糕爆好吃 夠晒消暑加埋椰奶既咖啡比起一般咖啡更順滑斑蘭香氣比較淡 但這整體平衡唔錯🤌🏻令到我勁掛住越南咖啡🇻🇳🥹*不過之後有次去食就失色左不少🥹 希望下次可以保持返應有水準la
【九龍城•驚喜café 用心fusion 菜】

南角📍南角道3號地下3號舖

😈 Guilty Pleasure 🦴烤牛骨髓喇沙通粉
一定要將烤牛骨髓挖曬落塊喇沙通粉!
每一啖都分外惹味,令人回味無窮!

🥗西班牙風乾火腿、鮮果、蟹肉沙律

🌵斑蘭椰啡☕️
濃郁甜美,帶有獨特的椰子和咖啡風味。
QQder歪歪杯♥️ 椰子雪糕爆好吃 夠晒消暑
加埋椰奶既咖啡比起一般咖啡更順滑
斑蘭香氣比較淡 但這整體平衡唔錯🤌🏻
令到我勁掛住越南咖啡🇻🇳🥹

2023-10-13 254 瀏覽
自從開左屯馬線之後,九龍城就多左好多新cafe。今次去左懷舊復古風的南角,當天天氣唔太熱,佢仲有部風扇對住我地,所以坐室外都幾舒服。🔸忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵傳統中式腐乳醬 x 西式忌廉醬 x 日本帶子望落九唔搭八,但食落去估唔到味道咁夾!好creamy,腐乳醬帶出鹹香,有驚喜!🔸班尼迪蛋煙三文魚酸種多士班尼迪蛋帶流心,多士鬆脆,基本上多士+煙三文魚+蛋,呢個組合一定好食!🔸Ice Latte $42咖啡帶有微微果香,整體亦很不錯!

🔸忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵
傳統中式腐乳醬 x 西式忌廉醬 x 日本帶子
班尼迪蛋煙三文魚酸種多士

🔸班尼迪蛋煙三文魚酸種多士

🔸Ice Latte $42
咖啡帶有微微果香,整體亦很不錯!
班尼迪蛋煙三文魚酸種多士
2023-09-29 311 瀏覽
腐乳帶子麵出色,creamy 而覺得「漏」。細節在於加了樱花蝦,令到賣相及味道豐富些。可以改善的是帶子可以厚些,帶子味可以重些。麵質似手做,夠煙韌。喇沙牛骨髓通粉是變了調喇沙,有另一種風味。精彩在加了爽口蝦粒及細細豆乾,很fusion. 最精彩是法式多士。加了是少少青檸皮及薄荷葉墊底, 不是一味死甜,而且煎🉐️外脆內軟👍🏻推介!

及細細豆乾,很fusion.
喇沙牛骨髓通粉

推介!
喇沙牛骨髓通粉
南角位於宋皇臺站 B2 出口的旁邊有一家從丟空了接近 10 年的舊式騎樓活化而成的小餐館取名源於餐廳坐落在九龍城南角道前身五金店「怡順榮」建於 1945 年前在九龍城長大的兩位店主以以日本美學「金繼」為概念在裝潢上保留了原有的牌匾、通花手拉鐵閘、麻石牆壁和窗花雖然因為結構問題而拆掉了閣樓但依然可以看到斑駁的痕跡同時高樓底讓餐廳擁有更大的空間感配上現代化的桌椅為這棟歷史建築注入了滿滿的活力☞ 忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵 $138𝗙𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗮𝗻 𝗖𝘂𝗿𝗱 𝗛𝗼𝗸𝗸𝗮𝗶𝗱𝗼 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽𝘀 𝗙𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗲用上由九龍城 30 多年歷史的老字號「義香豆品」其腐乳調製而成的醬汁帶子也是用上九龍城的凍肉舖「誠信」闊身的 Fettuccine 掛著濃稠的腐乳忌廉汁入口帶點藍芝士醬的淡香還加了櫻花蝦點綴整體煙煙韌韌、口感豐富☞ 烤牛骨髓喇沙通粉 $168𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗕𝗼𝗻𝗲 𝗠𝗮𝗿𝗿𝗼𝘄 𝗥𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗻𝗶 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 & 𝗧𝗼𝗳𝘂 𝗶𝗻 𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮 𝗕𝗿𝗼𝘁𝗵需時 20 分鐘製作烤牛骨髓的豐富牛香配上焦香既蒜粒再以清新檸檬葉作畫龍點睛之用味道相當獨特☞ 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $40
南角位於宋皇臺站 B2 出口的旁邊
有一家從丟空了接近 10 年的舊式騎樓活化而成的小餐館
取名源於餐廳坐落在九龍城南角道

前身五金店「怡順榮」建於 1945 年前
在九龍城長大的兩位店主以以日本美學「金繼」為概念
在裝潢上保留了原有的
牌匾、通花手拉鐵閘、麻石牆壁和窗花
雖然因為結構問題而拆掉了閣樓
但依然可以看到斑駁的痕跡
同時高樓底讓餐廳擁有更大的空間感
配上現代化的桌椅
為這棟歷史建築注入了滿滿的活力

☞ 忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵 $138
忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵

用上由九龍城 30 多年歷史的老字號「義香豆品」
其腐乳調製而成的醬汁
帶子也是用上九龍城的凍肉舖「誠信」
闊身的 Fettuccine 掛著濃稠的腐乳忌廉汁
入口帶點藍芝士醬的淡香
還加了櫻花蝦點綴
整體煙煙韌韌、口感豐富

☞ 烤牛骨髓喇沙通粉 $168

Latte
烤牛骨髓喇沙通粉
Latte
2023-07-30 730 瀏覽
好難一日三餐都係同一個地方度過,我的早午晚是咁的: 🍖早餐三文魚酸種多士加喚醒一天既Latte.好好咁開始簡單自然既一天! 🍖太飽啦,唔食午餐啦。下午茶要食芋頭拿破崙,呢度不愧係中西合壁既表表者,上面仲有白果。紫色既忌廉甜度得宜。雖然坐室外,但熱情果梳打完全消走暑熱! 🍖夜晚竟然有酒飲!加埋送酒tapas.蟹肉芝果小撻,清新!馬拉盏鮮茄八爪魚,汁醬好有本土特色啫! 🍺✨️呢間cafe 係寵物friendly, 帶埋狗仔黎,追女仔一流!
好難一日三餐都係同一個地方度過,我的早午晚是咁的:

作為港島人,好少有機會去九龍城! 難得有機會特別上網搵左呢間,準備帶媽咪食好野!呢間cafe前身係的戰前騎樓,已經有過80年歷史!老闆接手後,特別保留原有牌匾同窗花,但又加入左新式文青cafe嘅元素,帶黎新舊交融嘅感覺😊 忌廉腐乳醬帶子闊條麵係必叫食品🌟 初初都好擔心會怪,點知效果出奇地夾,腐乳同忌廉唔會互搶,本身鍾意帶韌度嘅意粉,佢地絕對滿足到🥰 本身都擔心媽媽會唔慣,但完全顧慮多左😂我地再叫左個all day breakfast 🍳! 亦都係另一個誠意之作,擺盤靚,款式多☺️ 最緊要唔會太鹹同重味精,食完已經飽足全日😂

小編依日去完BU,慢慢行咗落九龍城,臨近傍晚索性食個早晚餐。😁🍝 忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵 😋😋😋😋北海道帶子開半煎得香,🤗 保持到鮮甜味道,腐乳醬唔算好濃,加咗蝦米增加鹹香。闊麵烹調得啱啱好,可以掛起晒杰身嘅腐乳醬。整體微鹹帶鮮,份量適中。😉🧋Latte (Iced) 😋😋😋😋😋天氣熱,飲凍飲都好應該 🙈 揀咗Iced Latte,幾大杯。Latte嘅咖啡同奶有微漸層效果,即使加咗冰咖啡同奶嘅味都唔會沖到淡晒!👍🏻晚餐 💵💵💵💵 約港幣$180/人💁🏻‍♀️ 小編一直都有留意依間cafe,而且見好多IG有介紹。Cafe提供好幾款混合香港傳統食材入饌嘅飲品同餐點,仲有保留部分九龍城樓宇設計喺當中,裝潢簡單而光猛。☺️ 堂食唔使加一。佢哋另一分店位於荔枝角,小編幫襯過都唔錯㗎!🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🍝 忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵 😋😋😋😋

🧋Latte (Iced) 😋😋😋😋😋

晚餐 💵💵💵💵 約港幣$180/人

2023-06-25
2023-07-03 593 瀏覽
☕️南角咖啡店 之前係網上已經睇過唔少人推介✨呢間咖啡店位於南角街唯一嘅戰前唐樓中 而且我哋留意到舖頭都保留左唔少既歷史痕跡📺保育文化之餘 當然仲有各色各樣既美食 哋過推介 見到佢哋主要serve既野都係 fusion食品將港式/亞洲食材同埋調味料融入西式食物 例如最出名既忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵💛可惜我星期六早上去 去哋只係serve早餐 一定要再來 儘管如此 cafe黎講佢哋既早餐都幾抵食 $60-70一個餐 包埋野飲 記住如果假日黎 或者繁忙時間過來 預左要排隊🤓既然我叫既兩份早餐都係有sourdough 我就先講講佢個麵包🥐 sourdough應該係有加過橄欖油 而且有少少牛油味🧈 令到個包更加軟 配埋個邊硬硬哋 幾好 而且睇到佢個面係少少烘過 ▫️Egg Benedict, Smoked Salmon with Sourdough Toast🥯 ($98) 水煮蛋做到流心 而且三文魚都幾新鮮的 是到重的煙氛味 🍳▫️Serreno Ham, Scrambled Egg, Black Roe with Sourdough🥓($62)火腿唔會太肥或者太鹹 而且scrambled egg
☕️
南角咖啡店 之前係網上已經睇過唔少人推介✨
保育文化之餘 當然仲有各色各樣既美食
哋過推介 見到佢哋主要serve既野都係 fusion食品
記住如果假日黎 或者繁忙時間過來 預左要排隊🤓

水煮蛋做到流心 而且三文魚都幾新鮮的 是到重的煙氛味 🍳

火腿唔會太肥或者太鹹 而且scrambled egg 煮得好creamy 份量都不錯 上面d black roe仲令到成個味道甜甜哋

Drinks: Ice Passion Fruit Tea/ English Breakfast Tea/ Earl Grey
可以額外價錢轉咖啡 或者其他飲品🥤

📍南角(九龍城)
地址:九龍城南角道3號地下3號舖
Egg  &   Ham  Sourdough
2023-07-01
Egg  &   Ham  Sourdough
.°゚・ 🪟Nankok 南角 ・Kowloon City //南角現在有開晚市啦! 真心值得支持的一間Menu上食物選擇特別 肉眼已睇得出很用心腐乳醬北海道帶子闊麵仍然是放棄不了必定要試 闊麵口感好 會有驚喜的味道👅另外Bone Marrow 和八爪魚是比新的menu Bone Marrow 配麵包很好 可以當開胃菜另外八爪魚都是心機之作 我本身怕會好韌 但朋友很有興趣就一試但食落好爽口 醬汁都好惹味 多幾塊薯仔🥔/澱粉質配汁更完美 因為一滴都唔想浪費 (๑•̀ㅂ•́)و✧//🦴 Bone Marrow Sourdough $98🐙 馬拉盞八爪魚 $128🍝 忌廉腐乳醬北海道帶子闊麵 $138☕️ 斑蘭咖啡 $56🥥 Coconut Pineapple Sasa $56🍰 開心果巴斯克蛋糕 $48//📍゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2023 ➪#kafehopping_kowlooncity
.°゚・
🪟Nankok 南角 ・Kowloon City

南角現在有開晚市啦!

真心值得支持的一間

📍

➪#kafehoppinginhk2023
➪#kafehopping_kowlooncity
2023-06-30 428 瀏覽
星期日佢都要返工,佢話返工前同我食咗早餐先諗住開開心心,平時時間充裕會過海食,不過我呀今次就揀咗九龍城方便啲-之前提過想試南角(其實我之前同朋友嚟食個lunch-出名嘅腐乳意粉同埋椰奶咖啡)今次同佢嚟食早餐,其實食嘅都係平時Cafe食嘅牛油果炒旦酸種麵包同埋三文魚Benedict. 帶咗兩杯特別嘅咖啡,分別係椰奶dIrty同埋陳皮湯力咖啡🥰good try 仲開心到買多份外賣返屋企(諗住試佢罐香港製造ToNIc Water, 點知原來都唔可以買走嘅😵‍💫)另外仲買咗佢個開心果芝士蛋糕,結果自己冇份食俾咗屋企人食🥹)其實兩個人開開心心,食咩都覺得好味㗎,係萬萬都估唔到開開心心食完返到屋企會收到個驚人訊息令我從此變返單身姐)我老公喺街市斬料😭😭😭

椰奶dirty  /  陳皮ToNick Coffee
三文魚Benedict
牛油果炒蛋,黑松露sourdough
椰奶dirty  /  陳皮ToNick Coffee
牛油果炒蛋,黑松露sourdough
2023-06-24 348 瀏覽
利用原有的戰前唐樓嘅裝修,再加上文青feel嘅咖啡店裝潢,細細的地方但表現出品味。佢哋個餐牌都幾創新,今次我哋四個人就點咗兩款我哋意想不到嘅菜式,每款點咗兩份。一眼望落去最特別嘅,忌廉腐乳醬北海道帶子寬面。識落都有少少嘅腐乳鹹香味,有好濃嘅忌廉芝士感覺, 加上六粒帶子,兩個人一齊share,雖然細細碟,感覺啱啱好,可以留肚試吓下一款。另一款係烤牛骨髓喇沙通粉。朋友嗰碟先上,見到兩條大大嘅骨髓,「嘩」咗一聲。但係到第二碟嚟嘅時候,只係得一條骨髓,問店員,佢話因為第一碟嗰條骨隨細啲,所以先俾咗兩條。呢一隻骨髓,唔似我哋打邊爐白色嗰隻,其實係滿滿嘅脂肪口感。少食多滋味,撈落啲喇沙通粉度食,感覺啱啱好。喇沙湯唔係太濃,啱啱好掛到落啲長通粉到。最後,我哋叫咗一件抹茶巴斯克蛋糕,四個人分,超級濃郁嘅芝士,四個人分一件恰到好處。一人食一件嘅話會太膩。

2023-06-21
九龍城,一個充滿歷史同埋懷舊風情嘅小社區,突然,以一個旁人無為意的速度,活化成一個文青Cafe林立的休閒小社區。😊版主自細就喺九龍城讀書,多年後重返,見到社區restart成一個年輕又有氣息嘅地方, 覺得新鮮又懷舊。😬今次先去左一直想去既“南角”😬平時有留意開,都知道南角係好多人排隊嘅熱門Cafe。於是,為左避開人潮,今次一大朝早就去!早餐Menu款式相當多!大部份都係以酸種麵包多士作為主軸嘅配搭。🤩早餐酸種麵包多士並冇平時食開硬過石頭嘅感覺。相反,佢保留左一定嘅硬度,但內裏好軟熟同脆口。其次,材料方面都配搭得好好,煙三文魚,炒蛋,腸仔,All Day Breakfast嘅材料等等,唔多花臣,不過又好夾。就好似活化呢間充滿歷史嘅五金舖咁,簡簡單單,保留左每樣野既原始風味,但同時又加上少許自家既創新,令整件事變得新鮮,但又和諧。🤩Iced Pandan Coffee今次棄掉平時鐘愛既Americano,點了椰香班蘭咖啡😚上面係雪凍左既椰子cream (我估🙈),下面係充滿椰香既凍咖啡😋班蘭味唔算突出,但整體唔會話好甜,咖啡味同椰香味都好突出,互相配合得好好,誰也沒有蓋過誰的風頭😬個人覺得

今次先去左一直想去既“南角”😬
平時有留意開,都知道南角係好多人排隊嘅熱門Cafe。
於是,為左避開人潮,今次一大朝早就去!

早餐Menu款式相當多!
大部份都係以酸種麵包多士作為主軸嘅配搭。

🤩早餐

🤩Iced Pandan Coffee
今次棄掉平時鐘愛既Americano,點了椰香班蘭咖啡😚
個人覺得,打卡又好,品賞都好,都值得一試👍🏻

🤩法式多士
要留意西多士嘅供應時間係11:30後,一大早去食早餐嘅朋友就要坐多陣喇。
但呢個絕對值得等待😋賣相簡單又美觀。表面做到cream brûlée一般嘅焦糖脆口口感,裏面卻依然有着麵包嘅鬆軟空氣感,食起上嚟感覺好幸福🥰係想chill下既必點之選!

🤩開心果巴斯克芝士蛋糕
呢個芝士蛋糕又係感動咗我,事關小人我係唔食芝士蛋糕㗎😂但呢個蛋糕,真係好好食!一入口就有好濃郁嘅開心果味!而且食落去嘅口感,唔係New York cheese cake嗰種杰撻撻嘅口感,佢係冧得來又好易推開嘅感覺,一啲都唔痴口!而且無好得人驚既cream cheese味!你係真係覺得自己食緊蛋糕,而唔係食緊一嚿芝士。
我唔食芝士蛋糕,但係呢個我食咗第一啖之後,係冇停過!😂😂😂必叫!

🤩secret menu - 花雕醉雞
南角依家開埋晚市,今次有幸店主請我哋試食花雕醉雞,佢話係嚟緊晚市會推出嘅新Menu。
我自己覺得酒嘅味道唔算好濃,所以醉雞依然保留到雞嘅味道,但又充分展現到花雕嘅酒香,大家都唔會搶咗大家嘅戲😬
而且佢同出面花雕醉雞嘅分別係,佢嘅醉雞係一片片咁樣切,我覺得更加掛汁!質感類似肴肉咁 😋
作為晚市前菜,非常開胃。

環境方面,同埋服務方面,我自己都覺得係好高分!

環境首先活化左歷史悠久嘅五金店,新舊夾雜得來,又好和諧,而且空間感十足,想係度放鬆吓嘅朋友仔,應該唔會覺得好侷促。

而且店員都好友善,就算出面排着隊,店員都唔會催我哋要交枱,或者俾壓力我哋😊
呢個係生活急促的香港,真係好難得👍🏻
  • 斑蘭椰啡
  • 法式西多士
  • 開心果巴斯克芝士蛋糕
2023-06-16 196 瀏覽
戰前唐樓大翻身🏚🔨南角嘅裝修好特別啊👀出面保舊左舊色嘅鐵閘門同鐵窗花🚪🪟入面就係依家cafe嘅裝修🔨除咗裝修特別 連啲菜式飲品都好特別啊🤤🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭泰式冬陰功大蝦意粉🇹🇭🦐🍝泰國🇹🇭 & 西餐🍝 fusion幾新奇啊 即刻就決定叫呢個試下啦一開始預期冬陰功會有啲酸酸辣辣咁開胃🔥但係比較可惜係酸味同辣味都唔太夠 食唔出有冬陰功嘅味道🫣如果酸辣多少少會更加好 尤其係夏天咁熱 酸辣會幾開胃👅意粉配有四隻蝦 蝦蝦蝦蝦🦐🦐🦐🦐🤣但食到有少少冰鮮味 味道上較為遜色🫣🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都好鐘意佢用天使麵 Angel Hair 👼🏻💇🏻‍♀️💇🏻‍♂️口感細緻柔軟 索哂意粉嘅汁 每一啖都充滿着醬汁🤤早午餐 Big Brekkie塊sourdough bread 🍞有好自然既酸味烘得好香好脆 平衡到成碟既油膩野🛢️🙋🏻‍♂️比較鍾意食啲冇咁熟 同埋creamy啲既炒蛋🥚但呢度就炒得有啲太老 入面起左一啲啲太熟太老既蛋塊但調味上都好到位🌿🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都鍾意食啲脆嘅煙肉🥓 但可惜呢兩塊太乾太韌 好難咬 更難吞落肚另外仲有腸 煙三文魚 燒車厘茄 同埋沙律 都幾好食😋但沙律就有啲唔太夠dressing🌵班蘭椰啡
戰前唐樓大翻身🏚🔨

班蘭椰啡🥥☕️
呢個值得叫啊🤤
主要由椰子奶 椰子雪糕 咖啡組成☕️
因為有椰子奶同椰子雪糕 所以成杯都有好香嘅椰子味🥥
同時會令咖啡嘅苦味少左 就啱哂一啲想飲咖啡 但又怕苦嘅朋友啦🤤
🙋🏻‍♀️平時唔飲咖啡 但都好鐘意啊

Americano ☕️
首先要講嘅就係個杯好靚☕️
帶堅果同朱古力既香氣👃 個味較nutty🌰
但都帶少少果味🍎 口感醇厚☁️
餘韻帶甘味 味道完全唔苦 更唔會澀 好好飲
P.S.🙋🏻‍♂️鍾意飲味道較nutty既咖啡
2023-06-16 178 瀏覽
#搞串個pantry係外門望就已經覺得呢間餐廳好有特色,懷舊嘅摺疊鐵閘🚪,而裡面嘅裝修,亦有新有舊,保留咗一啲舊時代嘅招牌🏮、裝飾品等等。今次就嗌咗班尼迪蛋煙三文魚酸種多士($98)🥪、傳統法式橙酒班戟($38)、斑蘭咖啡($56)🍹。班尼迪蛋煙三文魚酸種多士🌟🌟🌟🌟多士外脆內軟,好大塊💥。而班尼蛋整得幾好,一切開,蛋黃就流出嚟😋,非常吸引!而蛋上面嘅荷蘭醬都幾夾,好creamy ,連埋蛋、多士一齊食剛剛好🤩!成個set食完都幾飽,份量充足。傳統法式橙酒班戟🌟🌟呢個就相對遜色。班戟浸住咗啲醬,變到好腍。而且食落口,味道不太討好😣,橙汁嘅味比較多。斑蘭椰啡🌟🌟🌟🌟杯咖啡入面有椰奶🥥、椰子雪糕🍨。雪糕會融化喺咖啡入面,飲落口,椰子嘅味道同咖啡好夾,淡淡嘅甜味🤤、清香,非常配合咖啡嘅甘苦!
#搞串個pantry

班尼迪蛋煙三文魚酸種多士🌟🌟🌟🌟

傳統法式橙酒班戟🌟🌟

斑蘭椰啡🌟🌟🌟🌟
2023-04-20
2023-06-03 263 瀏覽
紅豆生南國,咖啡豆可能就生於南角。九龍城本來係一個懷舊嘅地方,如果要保育,改變用途增加新嘅使用元素其實不壞。黎到南角食早餐,感覺到老闆係有用心去裝修一間本來喺機械廠既咖啡店。 除咗保留以前嘅招牌又加入左好多懷舊嘅裝飾,再加上店內幾個位置都有鮮花,坐得舒適又賞心悅目,可以一邊飲咖啡一邊對古物相思。食品方面,All day Breakfast 好大份而且係小有有羽衣甘籃既沙律菜,個碟仲係用粵東磁廠出品。真係好有心。最緊要係個杯咖啡,一般咖啡店叫左野,食品未到,就已上左飲品,變左飲完先食。呢個咖啡師好貼心,可能因為當時早餐時段唔多人,會係上咗一菜之後先至上杯咖啡。淨係服務都應該要加分。舒適嘅環境加良好嘅服務,呢度值得要推介。ps 咁岩當日,有媒體報導,似乎一間開張多時既店舖,喺芸芸嘅咖啡店中,已經確立左自己既定位同埋生存之道。

舒適嘅環境加良好嘅服務,呢度值得要推介。