2023-04-03 62 瀏覽
呢度除咗壽司刺身之外,仲有好多日式便當🍱午市套餐,非常之抵食,今日冇煮飯去買外賣返屋企食。揀咗鰻魚飯定食$95、雞扒飯定食$63 及燒汁牛肉飯$68。定食包前菜、沙律同埋飲品。前菜係螺肉幾好味。沙律菜新鮮,有孩子、粟米粒。鰻魚飯好多汁,鰻魚都幾大份,成個便當一定夠飽。雞扒飯定食,雞扒大塊又多汁,而且肉質幾滑。醬汁仲有芝麻更加香。燒汁牛肉飯亦都好好食😋牛肉超級多,而且肥瘦適中,牛味香濃又有啲牛汁同洋蔥。飲品,揀咗烏龍茶紙包裝。呢個價錢咁豐富,真係好抵食!

2023-04-02 35 瀏覽
呢間餐廳位於大圍一個屋苑入面既商場,主要係做外賣既,外賣食物既款式,種類都好多,仲有定食套餐,份量係好大份同抵食.今次我買左一客八件既火炙壽司,有芝士火炙蝦,蟹柳,鰻魚,仲有最多人鏗意既三文魚同軟淋既左口魚,火炙之後既半熟口感唔錯,另外仲叫左一客炸蝦壽司卷,三文魚籽既飯面加埋香脆既炸蝦口感香口,同埋仲有唔少得既五品刺身,五款唔同既刺身,甜蝦彈牙,帶子好厚切,呢間餐廳既食物只需買滿$300就可以送貨到指定地點。

2023-03-28 60 瀏覽
御品千之味是一家非常值得推薦的餐廳,在這裡我們品嚐了他們的外賣食物,包括千之味壽司盛盒B (25件)及蟹子沙律(胡麻醬)。千之味壽司盛盒B共有25件,包括三文魚壽司, 蟹籽壽司, 蟹棒壽司, 北寄貝壽司, 八爪魚壽司, 熟蝦壽司, 及加洲反卷。每一件壽司都非常精緻,味道鮮美,海鮮的新鮮度也讓人驚艷。特別是八爪魚,口感脆嫩,非常美味。三文魚也非常鮮味,口感嫩滑,非常好吃。整個壽司盛盒的外觀也非常美麗,絕對是一個讓人看了就垂涎三尺的美食。另外一道菜蟹子沙律(胡麻醬)也是非常值得一試的。沙律裡面包括了海量的青瓜絲和蟹柳絲,搭配上胡麻醬非常好吃,口感非常清爽。整道菜色彩鮮艷,非常美觀,更顯得食材的新鮮度和質量。總體來說,御品千之味的外賣食物非常值得一試。他們的食物味道非常美味,外觀也非常精緻,而且價格也非常實惠。如果您正在尋找一家高品質的外賣餐廳,我非常推薦您來試試御品千之味。

2023-03-26 51 瀏覽
今晚又得2個人食飯,早啲order左千之味,夠$300蚊就送貨,好方便。。千之味真心性價比好高,選擇多又高質,重點唔貴。所以真係食過返尋味😁。個人幾鍾意佢地既火炙系列,好似:「火炙三文腩$29」「火炙左口魚邊$28」「火炙芝士鰻魚$22」全部都係10零蚊件,但火炙左之後又香又惹味。。有個卷物「海膽花之戀$61」又係必點,花之戀加海膽,簡直係perfect match ! 「吉列炸蝦卷$38」就抵食大份,有4大件,仲要送到黎都好脆。。其他壽司都唔錯,好似「粟米沙律$15」、「帶子$37」、「特大赤蝦$34」又平又大件。。小食方面極力推薦大家叫「蟹子沙律$35 」好大盆,又可以叫餐廳分醬!到時送到先慢慢撈🤭。好好食呀千之味🫶🏻

好好食呀千之味🫶🏻
2023-03-23 54 瀏覽
遍佈多區嘅千之味,大圍站旁邊都有分店滿$300就有外送服務,實在太方便Menu款式多選擇,街坊價格好抵食套餐仲跟飲品✨角切魚生飯角切比一片片嘅口感更豐富一次過享受三文魚.帶子.三文魚籽.甜蝦等...✨燒汁牛肉飯定食定食有沙律菜.爽口嘅中華沙律估唔到牛肉份量咁多片片都軟腍又多汁✨照燒雞扒雞翼飯學生優惠特別抵食呢款雞扒啖啖肉,配上照燒汁好惹味✨角切魚生冷麵粒粒新鮮魚生,同冷麵嘅配搭又幾夾淋上芝麻醬,輕輕搞拌又香口✨炸餃子熱辣辣嘅餃子,外皮黃金香脆裡面餡料夠飽滿✨炸蝦壽司.蟹柳壽司.青瓜小卷簡簡單單嘅壽司,放在木盒 賣相都好靚即叫即製 有質數.唔怪得班街坊都成日推介

遍佈多區嘅千之味,
大圍站旁邊都有分店
滿$300就有外送服務,實在太方便

Menu款式多選擇,街坊價格好抵食
套餐仲跟飲品

✨角切魚生飯
角切比一片片嘅口感更豐富
一次過享受三文魚.帶子.三文魚籽.甜蝦等...

✨燒汁牛肉飯定食
定食有沙律菜.爽口嘅中華沙律
估唔到牛肉份量咁多
片片都軟腍又多汁

✨照燒雞扒雞翼飯
學生優惠特別抵食
呢款雞扒啖啖肉,配上照燒汁好惹味

✨角切魚生冷麵
粒粒新鮮魚生,同冷麵嘅配搭又幾夾
淋上芝麻醬,輕輕搞拌又香口

✨炸餃子
熱辣辣嘅餃子,外皮黃金香脆
裡面餡料夠飽滿

✨炸蝦壽司.蟹柳壽司.青瓜小卷
簡簡單單嘅壽司
放在木盒 賣相都好靚

即叫即製 有質數.唔怪得班街坊都成日推介
外賣自取
今晚屋企唔想煮飯,去咗千の味買壽司🍣,呢度嘅壽司種類好多呀,即叫即整,同埋都幾大粒😍,最抵讚嘅係魚生超好新鮮,超正!壽司(2件價錢)🔸️帶子壽司 $37非常推介帶子壽司,帶子好大粒好厚肉,同埋好彈牙😍。🔸️吞拿魚蓉軍艦 $30都好正👍,魚蓉好滑,口感香濃。🔸️特大赤蝦壽司🔥 $34隻赤蝦好長,鮮甜爽口。🔸️三文魚壽司 $19 🔸️墨魚壽司🦑 $15🔸️八爪魚壽司🐙 $18火炙壽司(2件價錢)幾款火炙芝士壽司都好正🔥🧀,火炙過既三文魚油脂香特別出,配埋芝士好好味呀。🔸️火炙芝士三文魚 $26🔸️火炙芝士熟蝦🦐 $22🔸️火炙芝士帶子 $42手卷🔸️軟殼蟹手卷🦀 $28

壽司(2件價錢)
🔸️帶子壽司 $37
非常推介帶子壽司,帶子好大粒好厚肉,同埋好彈牙😍。

🔸️吞拿魚蓉軍艦 $30
都好正👍,魚蓉好滑,口感香濃。

🔸️特大赤蝦壽司🔥 $34
隻赤蝦好長,鮮甜爽口。

🔸️三文魚壽司 $19
🔸️墨魚壽司🦑 $15
🔸️八爪魚壽司🐙 $18

火炙壽司(2件價錢)
🔸️火炙芝士三文魚 $26

🔸️火炙芝士熟蝦🦐 $22

🔸️火炙芝士帶子 $42

手卷
🔸️軟殼蟹手卷🦀 $28

2023-03-19 56 瀏覽
呢間壽司外賣店應該冇人唔知掛🤤好食又唔貴,friend gathering經常都會都會嗌黎食😄有次仲訂咗個花之戀蛋糕😆今次都唔例外🤤個人覺得佢既火炙壽司好好味🤩特別係左口魚,入口既魚油更加香👍黑椒三文魚🍣都係每次必叫!海膽壽司都係至愛💛性價比極高,海膽份量多~甜蝦同墨魚壽司口感都好好🤓三文魚腩壽司好肥美🤤朋友好鍾意食既軟殼蟹壽司都有水準👍佢仲好鍾意食粟米蟹子沙律🥗超多青瓜絲😍

2023-03-16 36 瀏覽
平時byob就試得多,今日去探朋友個bb,為避免上屋企麻煩, 就租咗個會所宴會廳食晚餐和飲酒。 外賣壽司在我來說就只有一個選擇-千之味。 平時點千之味我會嗌夠$500,然後送貨,但今日因為附近就已經有千之味,所以我哋就用外賣自取的方式。 前菜我揀了蟹籽粟米沙律,我好鍾意呢個沙律的原因是因為大量的青瓜絲,青瓜爽口,蟹籽的口感是其他食材無法取代,每次食千之味都不可或缺的前菜。 壽司點了海膽壽司,青瓜壽司,藍鯨吞拿魚壽司, 火炙芝士熟蝦, 火炙黑椒三文魚, 辣味螺肉, 燒左口魚。 壽司飯有少少甜味又有醋香,夾起亦唔會鬆鬆散散,高質美味。海膽新鮮,香甜美味。 藍鯨吞拿魚爽口,帶微微的魚油脂肪,唔會食完成口油膩感,兩款火炙壽司都做得好好,左口魚油脂的味道夠香。 總括而言,就是抵食夾大件。壽司的材料新鮮,壽司飯做得出色, 所以千之味的外賣壽司係我不二之選。

2023-03-15 42 瀏覽
今次要介紹嘅係係大圍嘅千の味刺身壽司專門店🍣~相信好多人都鍾意食壽司🍣我都當然唔例外la!🤣今次已經係第n次係千の味度訂壽司🤭佢地係專做外賣嘅~ 價錢合理仲可以送貨~好多時一班fd聚會都會係佢度訂壽司👍🏻佢地壽司嘅種類好多 啲魚生都好新鮮🐟 味道口感都一流 佢地送貨都會有保溫袋加冰種 唔驚送到會變質同變黑🫢外賣嘅質素直情同堂食一樣!👍🏻👍🏻只要滿$300就可以免費送貨🚚而且即日落單都得~下次同fd gathering絕對要試試佢🤣
今次要介紹嘅係係大圍嘅千の味刺身壽司專門店🍣~

相信好多人都鍾意食壽司🍣我都當然唔例外la!🤣
今次已經係第n次係千の味度訂壽司🤭

只要滿$300就可以免費送貨🚚而且即日落單都得~

下次同fd gathering絕對要試試佢🤣
外賣送餐
2023-03-10 60 瀏覽
今晚唔想煮飯,外賣壽司返屋企食。外賣返到屋企壽司依然非常新鮮!同堂食質素沒什麼分別!真係好有驚喜!火炙壽司餐火炙壽司粒粒都滋味十足,連平時本人唔喜愛嘅玉子壽司都淸埋😎皆因壽司飯十分黏糯,而且粒粒分明,味道又好好,微甜帶輕輕嘅醋香味。火炙左口魚入口即溶,滿口油脂香味,加上火炙嘅炙燒味,大愛🤤🤤🤤火炙三文魚腩超肥厚,火炙熟蝦即刻超大,入口卜卜脆🤤北寄貝好大塊又厚身,超級鮮甜爽脆、龍蝦沙律裏面真係好多龍蝦肉🤭店舖好貼心,外帶壽司會附上乾冰,為求大家食刺身食食得安心又放心🤭🤭總括嚟講呢間壽司店啲壽司做得非常之出色,外賣返屋企都仲係好新鮮,食到停唔到口!
火炙壽司
訂單滿$300以上,就可以送貨,今晚好想食壽司,又唔想出去同人迫,最好不過叫外賣壽司🍣🍣🍣🍣🍣派對盛盒千之味壽司盛盒C (25件)$468.0赤身壽司X5 赤身寿司、清爽、口感鲜美,成为了日本寿司文化中的经典之一,也深受世界各地消费者的喜爱。帶子壽司X4 帶子非常厚肉,大大粒,極富彈性,北海道直送,五星推介。油甘魚壽司 X4油甘魚魚骨周邊嘅肉,而呢啲肉係無筋嘅關係,所以食起嚟非常幼嫩,而且肉質仲帶有甘甜嘅味道真心好好👍海膽壽司X2 寵海水味,非常鮮味,入口即溶🫶🏻三文魚籽壽司X2是的,三文魚籽的口感非常獨特,有著明顯的爆漿感和綿密的口感。它的鮮味和咸味非常適合搭配壽司飯和海苔,讓整道壽司更加美味。甘蝦壽司X2甘蝦肉質鮮嫩,口感細膩,與壽司飯搭配後味道更加美味。吞拿魚蓉壽司X4 吞拿魚蓉口感香濃,與壽司飯的鬆軟搭配非常美味。赤蝦壽司X2非常大隻的赤蝦壽司,鮮甜無比。

派對盛盒

千之味壽司盛盒C (25件)$468.0

赤身壽司X5

帶子壽司X4
帶子非常厚肉,大大粒,極富彈性,北海道直送,五星推介。

油甘魚壽司 X4

海膽壽司X2
寵海水味,非常鮮味,入口即溶🫶🏻

三文魚籽壽司X2

甘蝦壽司X2
甘蝦肉質鮮嫩,口感細膩,與壽司飯搭配後味道更加美味。

吞拿魚蓉壽司X4
吞拿魚蓉口感香濃,與壽司飯的鬆軟搭配非常美味。

赤蝦壽司X2
非常大隻的赤蝦壽司,鮮甜無比。
2023-03-05 51 瀏覽
屋企無煮飯,大家揀左食壽司,去了大圍千之味刺身壽司專門店買外賣。這裡選擇多,有壽司,刺身,前菜,小食等選擇,真係好難揀。我選了火炙芝士熟蝦,火炙芝士鰻魚,鰻魚,蟹柳壽司和蟹柳小卷。我鍾意食芝士,所以壽司加上芝士,雙重口感,真好味。除了單點外,也有不少拼盤可以選,我就再加一個千之人氣壽司拼盤A。當中包括鰻魚,蟹棒,吉列炸蝦卷,玉子和腐皮,份量也不少。壽司夠新鮮,當中最愛蟹棒和吉列炸蝦卷壽司,口感好。我地全家愛食前菜,前菜拼盤每次也叫,當中包括中華沙律,芝蔴八爪魚和辣味螺肉。份量不少,味道調教不錯。

這裡選擇多,有壽司刺身,前菜,小食等選擇,真係好難揀。

我鍾意食芝士,所以壽司加上芝士,雙重口感,真好味。

當中包括鰻魚,蟹棒,吉列炸蝦卷,玉子和腐皮,份量也不少。

壽司夠新鮮,當中最愛蟹棒和吉列炸蝦卷壽司,口感好。

份量不少,味道調教不錯。

2023-03-01 55 瀏覽
大圍呢間日式外賣店一直係我信心之選,因為平得黎有質素保證仲要係五點黎既話可以平十蚊,真係超值吞拿魚蓉飯勁多吞拿魚蓉,食極都仲有最重要係好新鮮,可以食到吞拿魚獨有既鮮甜味鰻魚飯定食鰻魚勁大塊,而且口感爽滑,鰻魚汁又香又濃勁送飯白飯份量都幾多,而且軟硬度岩岩好每個定食除左有白飯,仲有中華沙律同沙律做前菜同小食,抵食照燒雞扒定食雞扒口感唔錯,唔會柴皮,食落都幾嫩照燒汁味道亦幾惹味日式豬軟骨定食啖啖肉既豬軟骨肉既部份入晒味,勁送飯,而軟骨部份好易咬,食落卜卜聲勁爽
大圍呢間日式外賣店一直係我信心之選,因為平得黎有質素保證
仲要係五點黎既話可以平十蚊,真係超值

吞拿魚蓉飯
勁多吞拿魚蓉,食極都仲有
最重要係好新鮮,可以食到吞拿魚獨有既鮮甜味
鰻魚飯定食
鰻魚勁大塊,而且口感爽滑,鰻魚汁又香又濃勁送飯

白飯份量都幾多,而且軟硬度岩岩好

每個定食除左有白飯,仲有中華沙律同沙律做前菜同小食,抵食
照燒雞扒定食
雞扒口感唔錯,唔會柴皮,食落都幾嫩
照燒汁味道亦幾惹味
日式豬軟骨定食
啖啖肉既豬軟骨
肉既部份入晒味,勁送飯,而軟骨部份好易咬,食落卜卜聲勁爽
2023-02-26 47 瀏覽
新裝修千の味,型格設計,感覺舒服,質數依然一樣,性價比高,高質刺身壽司專門店。千の人氣刺身拼盤F(13件) $228兩格海膽海水味豐富,入口即溶,非常鮮味。厚切三文魚腩肉質鮮嫩多汁,合適的厚度使味覺質素提升😘😘😘三文魚含有大量Omega-3脂肪酸和纖維,又有益又美味。劍魚腩劍魚腩味道比較濃,肉白略帶漂亮的淡紅色,肉質柔軟脂肪多。三文魚子大大粒三文魚子,經醬油醃製,突出三文魚籽味和鮮味,魚卵晶瑩剔透,顏色鮮艷,入口會滲出點點甜香味。左口魚邊壽司味道非常獨特。他的口感鮮美,魚味濃郁,與米飯的鬆軟剛好搭配。鰻魚壽司鰻魚含有豐富的營養,對身體有益,且一年四季均保持著其美味,嫩滑,肥美。吞拿魚沙律軍艦小朋友的最愛,唔係間間外賣專門店都有👍👍👍

千の人氣刺身拼盤F(13件) $228
兩格海膽
海水味豐富,入口即溶,非常鮮味。

厚切三文魚腩
肉質鮮嫩多汁,合適的厚度使味覺質素提升😘😘😘

三文魚
含有大量Omega-3脂肪酸和纖維,又有益又美味。

劍魚腩
劍魚腩味道比較濃,肉白略帶漂亮的淡紅色,肉質柔軟脂肪多。

三文魚子

左口魚邊壽司

鰻魚壽司

吞拿魚沙律軍艦
小朋友的最愛,唔係間間外賣專門店都有👍👍👍
放工路經大圍見到有間細細嘅外賣壽司舖門前有幾多人排隊係到揀壽司🍣相信品質應該幾有保證😆咁一場遇到就決定今晚晚餐係sushi time 啦!壽司係即叫即整,唔使擔心會放到唔新鮮😁,等左10分鐘左右就預備好,唔算等太耐👍千之味壽司盛盒C $468這個壽司盛盒非常靚,看起來非常有質感,用黎打卡認真一流📸。壽司盛總共有25件壽司,兩個人食啱啱好,而且入面仲有女朋友🐹🐹最鐘意嘅海膽壽司同我最鐘意嘅吞拿魚蓉壽司😍,真係fit晒。海膽的口感柔軟滑嫩,香味濃郁且鮮美,入口有陣陣海水味🌊,認真100分💯吞拿魚蓉壽司有新鮮濃郁嘅吞拿魚味🐟,比赤身再稍稍濃郁多少少🥰,加埋吞拿魚上的青蔥,成個口感更豐富💕。師傅刀功做得好好,赤身d筋俾佢切晒😆,好容易咬開,帶子肉質柔軟,味道極為鮮甜😋,甜蝦同赤蝦都十分新鮮🦐,加上油脂分佈好平均嘅油甘魚同大大粒三文魚籽,成個壽司盛都非常高質🤩講完刺身當然就要講下d壽司飯,壽司飯捏得幾好,口感唔會太硬又唔會太軟😌,配上上面咁新鮮嘅食材,完全無懈可擊,唔怪之得咁多人係到揀壽司,下次都要返黎再試下先得。😁T-able指數:4.1/5

千之味壽司盛盒C $468

T-able指數:4.1/5