2020-02-18 978 瀏覽
 麻辣烤魚 $258烤魚🥘🐠都幾大條,魚肉份量多,啖啖肉🤤無咩骨肉質紮實、尚算嫩滑👌🏻叫左中辣🌶🌶但對於食得辣既我黎講唔算好辣🙆🏻‍♀️雖然湯底都睇落去好紅、好油🍾但食完之後唔好口渴,味精應該落得唔多👏🏻整體黎講,味道幾正宗👍🏻香港都食到烤魚,滿足了🥰 寬粉 $22份量十足!口感煙韌😋煙韌控必嗌~吸左湯底,夠曬惹味👼🏻 人見人愛酸菜魚 $218魚肉🐠鮮嫩幼滑,略嫌肉質偏軟、一夾就散。味道方面,魚片無腥味、無骨;不過魚既鮮味唔算突出整體魚片份量較少,性價比唔算高🥺 酸菜份量好多,酸菜口感軟淋、唔夠爽脆🍲酸味好出,一定要配飯食🍚 配料有窩荀、蘑菇等份量正常,吸左湯底既酸味,頗入味🈴

麻辣烤魚 $258
烤魚🥘🐠都幾大條,
魚肉份量多,啖啖肉🤤無咩骨
肉質紮實、尚算嫩滑👌🏻
叫左中辣🌶🌶
但對於食得辣既我黎講唔算好辣🙆🏻‍♀️
雖然湯底都睇落去好紅、好油🍾
但食完之後唔好口渴,味精應該落得唔多👏🏻
整體黎講,味道幾正宗👍🏻
香港都食到烤魚,滿足了🥰

寬粉 $22
份量十足!
口感煙韌😋煙韌控必嗌~
吸左湯底,夠曬惹味👼🏻

人見人愛酸菜魚 $218
魚肉🐠鮮嫩幼滑,
略嫌肉質偏軟、一夾就散。
味道方面,魚片無腥味、無骨;
不過魚既鮮味唔算突出
整體魚片份量較少,性價比唔算高🥺

酸菜份量好多,
酸菜口感軟淋、唔夠爽脆🍲
酸味好出,一定要配飯食🍚

配料有窩荀、蘑菇等
份量正常,吸左湯底既酸味,頗入味🈴
2020-01-04 588 瀏覽
我好鍾意食辣野嘅,平時冇機會返大陸食,都會係香港搜羅下有冇夠辣夠正宗夠好味嘅辣野呢間野開咗好多間分店,但係呢,質素真係不敢苛同本身想食烤魚,8點幾佢竟然可以話賣晒咁唯有食其他啦叫咗個前菜木耳,兩杯野飲,半份小龍蝦,同一個香辣鍋兩份主菜我都係非常之唔滿意有返過大陸食辣野食小龍蝦嘅朋友都知道,靚同多人推介嘅餐廳,人地都會洗好晒蝦頭蝦腸,仲同你界開蝦殼烹調呢份迷你份量$188小龍蝦,份量連人地一半都冇味道亦非常之唔入味最重要係佢冇界開蝦殼,小龍蝦係好硬身,我地用口咬開都覺得辛苦而且咬開都食唔到D咩蝦肉想係香港試小龍蝦嘅朋友真係可以慳返幾舊水麻辣香鍋,我地特登叫晒大辣都係唔夠辣,D肥腸唔太新鮮,牛肉又好UN難嚼菜果D就普普通通啦,一份料大約30幾40,我地都差唔多叫咗7~8份配菜上到嚟就如圖得咁多,成個香鍋咁就盛惠$300抵唔抵食你自己諗下另外仲要叫返兩碗$12嘅迷你飯SIP下牙罅是日我同一位朋友,2個人食,就食呢2碟野,一細份木耳同兩杯野飲咁都700幾蚊喇,真係唔知自己食咗D乜
我好鍾意食辣野嘅,平時冇機會返大陸食,
都會係香港搜羅下有冇夠辣夠正宗夠好味嘅辣野
呢間野開咗好多間分店,但係呢,質素真係不敢苛同

本身想食烤魚,8點幾佢竟然可以話賣晒
咁唯有食其他啦
叫咗個前菜木耳,兩杯野飲,半份小龍蝦,同一個香辣鍋

兩份主菜我都係非常之唔滿意
有返過大陸食辣野食小龍蝦嘅朋友都知道,

呢份迷你份量$188小龍蝦,份量連人地一半都冇
味道亦非常之唔入味
而且咬開都食唔到D咩蝦肉

想係香港試小龍蝦嘅朋友真係可以慳返幾舊水

上到嚟就如圖得咁多,

成個香鍋咁就盛惠$300
抵唔抵食你自己諗下

另外仲要叫返兩碗$12嘅迷你飯SIP下牙罅

咁都700幾蚊喇,真係唔知自己食咗D乜
2019-12-07 597 瀏覽
今日天氣好凍,一凍就想打吓邊爐,仲要係辣個隻,同朋友經過呢間烤魚就二話不說入咗去~舖頭係Scan QR Code 手機入單,叫嘢食都幾方便的~經典麻辣味 X 清江魚 $258|我地叫咗中辣,個鍋其實味道是不錯的,有好多花椒八角,一上鍋嘅香辣味已經令我留曬口水。揀完鍋之後就揀魚,有四種:鯇魚、清江魚、江團魚同桂花魚(順次序咁計:最少骨到最多骨,價錢都係)。最後叫咗清江魚,估唔到又幾滑,而且無乜骨,但肉質比較腍,250蚊又無話超好食,開始覺得有小小唔抵😕😕份量而言,兩個人叫一個鍋,加3個小食都差不多。之後再叫咗幾個餸打邊爐。加拿大肥牛 $68,感覺好一般,份量又唔多;炸魚皮 $28,竟然係腍嘅!一啲都唔脆... 寬粉 $ 22,每次食火鍋都係必叫的!燒椒皮蛋 $48 |本身對皮蛋充滿期待,唔知係咪食開譚仔的皮蛋,呢個皮蛋的味道實在太奇怪,所以最後都無食曬。絕對不建議大家叫。落單係自助式,但計埋加一,都要成550幾蚊,又唔係特別好食,真係覺得唔太抵。

經典麻辣味 X 清江魚 $258|
燒椒皮蛋 $48 |
2019-10-09 595 瀏覽
今日出左紅磡睇下有咩好野食啦經過見到依間十二味 突然間酸菜魚癮又發作了假日都有LUNCH SET!! 不錯喔!!$68一客,配飯同飲品忘記要不要加一了..仲有得比你揀辣度… 我自己就揀左個中辣既!好正拍得住深圳果D多人排到傻既酸菜魚啊!!魚肉好滑又無骨,份量雖不算多但不算小,大概有十塊左右啦!唔知系咪我肚餓得濟? 還是個酸菜魚食到我好開胃!覺得真的不夠吃~_~要點兩客來食先夠… 個湯送飯食真系好好味,飯又唔會硬,軟軟地的下次一定會再來吃^^
今日出左紅磡睇下有咩好野食啦

經過見到依間十二味 突然間酸菜魚癮又發作了
假日都有LUNCH SET!! 不錯喔!!
$68一客,配飯同飲品
忘記要不要加一了..
仲有得比你揀辣度… 我自己就揀左個中辣既!

好正
拍得住深圳果D多人排到傻既酸菜魚啊!!
魚肉好滑又無骨,份量雖不算多但不算小,大概有十塊左右啦!
唔知系咪我肚餓得濟? 還是個酸菜魚食到我好開胃!
覺得真的不夠吃~_~
要點兩客來食先夠… 個湯送飯食真系好好味,
飯又唔會硬,軟軟地的
下次一定會再來吃^^
2019-09-20 539 瀏覽
我好鍾意去黃埔食飯因為好多嘢食成日可以周圍行街 仲可以食下糖水同甜品呢間十二味不只是烤魚啊成日經過都好想食總係比佢嘅招牌吸引 終於去食一次lunch時間都無咩客人 餐廳都算幾大同闊落最鍾意食拼盤 咩都有啲 好開心其實呢款雞腳我麻麻 最想試個鴨舌 睇落好大條好肥美 但係食落去有啲失望 好油膩 味道一般 拼盤其他食物都係普通 醃得唔夠入味 成碗都係辣椒🌶️ 但係唔想像中咁辣 魚好碎 量小 唔抵食口水雞 無咩肉 辣得黎惹味食辣嘢梗係要罐黃老吉爽下清下個條👅整體黎講 上菜快 餐廳乾淨 但係食物質素一般
我好鍾意去黃埔食飯

口水雞 無咩肉 辣得黎惹味

食辣嘢梗係要罐黃老吉爽下清下個條👅

整體黎講 上菜快 餐廳乾淨 但係食物質素一般
2019-09-16 306 瀏覽
今日去到紅磡食烤魚我大概夜晚八點幾去到一心諗住要去食烤魚 但係點知四種魚竟然只係剩返一種雖然有少少失望 但係剩返嗰種係江團魚都算係冇乜骨食落都啲肉比較紮實係我哋之後有枱你都想食烤魚都冇晒啦所以建議如果想食烤魚又有得揀既 就早少少去啦。講番啲食物先 烤魚有得係幾種味之中揀「烤鱼」我地都係食得辣既人 當然就揀左中辣原本食物一黎到 仲覺得唔係好夠辣點知食食下就知黎料🤣。已配料方面我哋就揀咗鵝腸牛柏葉同寬粉三種感覺上同烤魚浸味都好夾可惜嘅係冇鴨血 如果有就真係perfect la!!本以為幾十蚊加個餸好唔抵估唔到勁大份
今日去到紅磡食烤魚
我大概夜晚八點幾去到
一心諗住要去食烤魚 但係點知四種魚竟然只係剩返一種
雖然有少少失望 但係剩返嗰種係江團魚
都算係冇乜骨食落都啲肉比較紮實
係我哋之後有枱你都想食烤魚都冇晒啦
所以建議如果想食烤魚又有得揀既 就早少少去啦

講番啲食物先 烤魚有得係幾種味之中揀「烤鱼」
我地都係食得辣既人 當然就揀左中辣
原本食物一黎到 仲覺得唔係好夠辣
點知食食下就知黎料🤣

已配料方面我哋就揀咗鵝腸牛柏葉同寬粉
三種感覺上同烤魚浸味都好夾
可惜嘅係冇鴨血 如果有就真係perfect la!!
本以為幾十蚊加個餸好唔抵估唔到勁大份
2019-09-12 129 瀏覽
紅磡一向多美食,無辣不歡既我今日揀左食烤魚,入到去無論環境,餐牌或是味道都有深圳既風味,真係唔洗禁遠特登北上食烤魚!揀左經典麻辣味既清江魚($258)另外仲有多款唔同類型既魚選擇,魚身嫩滑,無乜骨,啱哂怕食魚既你地。湯底黎講幾惹味,夠哂麻,但小心食到花椒⚠️如果唔係條脷就有排麻痹!食得辣嘅可以揀個中辣或大辣,小辣來講小編略嫌唔夠喉。不過總括來講都幾好食嘅!但最好快啲食哂啲魚先打邊爐,因為啲水蒸發到禁上下個湯就會變得好咸,初初食就岩岩好既!涼拌土豆絲($38)呢個必食嘅開胃小菜之一,小小酸都夠晒辣,略嫌唔夠凍做唔到涼拌嘅效果,但土豆絲爽脆,幾開胃!口水雞呢個亦都係川菜必點之一,但呢碟菜令我有啲失望,一上枱連冰都未解哂,咬落去好似舊冰塊禁😖😖好彩同店員講佢即刻換過一份,第二碟雖然正常好多,但都略嫌凍左啲,應該係整左好耐放係雪櫃,感覺不太良好🤢

揀左經典麻辣味既清江魚($258)

涼拌土豆絲($38)

口水雞
2019-09-07 83 瀏覽
烤魚份量大醬汁非常惹味,濃厚,正!又唔太油料好夠佢地個口水雞都好正紅磡果然多正既辣野食!呢間烤魚係電話落單非常方便又有叉電器用成日去到夜晚食飯時間電話就差不多用晒電
烤魚份量大
醬汁非常惹味,濃厚,正!
又唔太油
料好夠
佢地個口水雞都好正
紅磡果然多正既辣野食!

呢間烤魚係電話落單非常方便
又有叉電器用
成日去到夜晚食飯時間電話就差不多用晒電
上星期特登去紅磡,就係為左試呢間<十二味不只是烤魚>本身有去過深圳「探魚」食烤魚🐟覺得兩個人食一條魚實在太飽變相試唔到其他野食😫所以今次就冇叫烤魚反而叫咗清炒萵筍絲同口水雞做頭盤😆同埋酸菜魚加粉條🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟個萵筍又爽又甜酸菜魚唔會油膩有好多酸菜同其他配料不過略嫌太過咸可能大家可以叫個白飯撈下湯,中和下川式口水🐔($68)又麻又辣🌶🌶隻雞十分滑嫩真係食到流曬口水
上星期特登去紅磡,就係為左試呢間
<十二味不只是烤魚>

個萵筍又爽又甜

酸菜魚唔會油膩
有好多酸菜同其他配料

不過略嫌太過咸
可能大家可以叫個白飯撈下湯,中和下

囗水雞

川式口水🐔($68)

又麻又辣🌶🌶
隻雞十分滑嫩

真係食到流曬口水

2019-07-28
清炒萵筍絲,酸菜魚
囗水雞
2019-07-28 113 瀏覽
食過烤魚真係食過返尋味🤣🤣🤣🤣之前上完大陸食醬香烤魚已經心思思成日想返去再食🥴點知竟然比我係香港搵到!!仲要唔使山長水遠北上先有得食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻初初諗住呢間可能會比大陸嗰啲烤魚遜色,但試完之後發現以後唔洗北上食啦🤪 條魚到既時候,啲熱氣同埋醬香味已經湧曬埋黎👅👅👅成枱人都流曬口水,忍唔住爭住夾🤫🤫🤫魚質幾滑,雖然唔算話好入味,但掂住啲汁都好惹味!但千奇唔好掂得太多,因為啲汁本身都幾鹹,如果掂得太多就會左cover魚既鮮味🤨
2019-07-27 127 瀏覽
十二味我一直喜歡吃,在紅磡逛逛,突然看見一家十二味吃魚。我個人非常喜歡吃魚,就進去看看,果然沒令我失望。酸菜魚的味道足夠,夠酸菜,夠味道,不會太鹹,不會太淡,剛剛好。乾鍋的辣很刺激,加雞軟骨,雞翅,冇得彈!極力推薦!
  • 酸菜魚
  • 香辣乾鍋
2019-07-26 80 瀏覽
因為本身喜歡吃辣的關係,朋友多次推薦我來試一下紅磡理工宿舍附近的「十二味不只是烤魚」。餐廳可能因開業已一段時間,裝修經已變得有點殘舊,環境也有進步的空間,進食期間發現牆壁上有幾隻小蟑螂在行走,通知店員後,馬上替我們換了一個位置。因餐廳的名字跟烤魚有關,我們這一次決定先叫烤魚,下次再品嚐別的。烤魚有四種魚可以選擇,我們最後選擇了鯇魚,因為骨頭比較大,比較容易進食。魚的份量非常大,加上配料,足以令我們兩人吃到捧着肚子離開。味道非常不錯,絕對比得上國內吃到的烤魚,價錢也不貴,性價比非常高。

魚的份量非常大,加上配料,足以令我們兩人吃到捧着肚子離開。

2019-06-23
之前在大陸吃過探魚,回香港後一直念念不忘,除了之前在銅鑼灣食過一次,今次就來到紅磡嚐嚐十二味系列的烤魚,看看水準如何~——————————未入餐廳,在門口已經聞到極濃烈的醬料味道,雖然嗆鼻,但確實濃香,遠遠已引人食指大動!餐廳裝飾有心思:燈泡由透明圓罩包著,儼如鮮魚在海中吐出的泡泡,牆壁不乏魚狀的擺設,相當特別。🔹醬香味烤清江魚 $258烤魚當然是食招牌辣味啦!可惜同行的爸爸不吃辣,只好選醬香味,原本以為不辣會令味道大打折扣,想不到居然都好好食!清江魚厚身、肉多、骨少,吃起來方便,加上醬汁濃香帶甜,魚肉煎香又完全入味,焦香惹味,大推!配菜點了加拿大肥牛($68)及生菜($22),份量正常,都算新鮮,不過爸爸覺得肥牛偏肥。食到最後,醬汁越煮越濃,加菜煮會特別鹹,所以建議一定要加點湯~
——————————

🔹醬香味烤清江魚 $258
醬香味烤清江魚

加拿大肥牛
生菜

醬香味烤清江魚
2019-07-09 132 瀏覽
同附近黃埔新邨的十二味功夫有部分相同的店名,菜牌亦很相似,問了一下員工,說是有聯系的店。這間比黃埔新邨的十二味功夫開得久很多,心想應唔錯的,否則唔會開得咁耐的。午餐相似的餐單,不過飲品只送酸梅湯,要另選就得加$。 酸菜魚配白飯,涼菜是雪耳,微辣爽脆。酸菜魚用中型湯碗盛著,除鱸魚片肉外,還有窩筍、菇片,唔算太多油,可接受。鱸魚片有7-8塊,肉質軟滑,但個酸菜湯底勁酸,其實一向都能吃酸,但這簡直像成碗都只是醋味,酸到不得了。吃了魚塊後都不敢再吃下去了。可是仍避免不了當天飯後換來一整晚的胃不舒服,更要吃胃藥來保胃呢!至於酸梅湯,不太酸卻甜到漏,一個極酸,一個極甜,放棄了,不能吃下去,只好吃完白飯。
午餐相似的餐單,不過飲品只送酸梅湯,要另選就得加$。
酸菜魚配白飯,涼菜是雪耳,微辣爽脆。

至於酸梅湯,不太酸卻甜到漏,
一個極酸,一個極甜,放棄了,不能吃下去,只好吃完白飯。
2019-07-07 92 瀏覽
上深圳食烤魚就食得多,近年香港食烤魚的地方越開越多。 聽講這一間好似不錯,特意來試下.......5:15已經去到,餐廳比較大,座位方面比較闊落,客人還不算太多,原來掃QR code 可以手機落單,好方便,又環保。魚類方面有四款魚選擇鯇魚、清江魚、江圈魚,桂花魚選了個「金牌蒜香清江魚」,加了「寬粉」「萵筍」做底料。 涼菜選擇不多,只有六款。要了「燒椒皮蛋」- 是黃色的皮蛋,但係食落去也是普通,反而燒椒的味道甜甜的很好吃烤魚來了,很大一條,但「清江魚」肉多,但味道不算鮮,可能用麻辣鍋會比較好,但是我選用了香蒜,就變得比較沒有鮮味,就算蒜味濃郁,但魚的味道變得非常普通。可能香蒜配鯇魚比較好啲。飲品方面,要了「熱情果梳打」,很大一杯,足夠兩個人飲。餐牌上有一個甜品「紅糖糍粑」,很特別,配上黑色的糖漿,糍粑很像糯米糍,軟軟熱熱的,不錯6:00開始,餐廳已經很多人,去到6:30 ,門口已經有人排隊。種過來說,食物不過不失,服務可以,侍應姐姐們都比較熱心常常加水,但價錢偏貴。
5:15已經去到,餐廳比較大,座位方面比較闊落,

魚類方面有四款魚選擇鯇魚、清江魚、江圈魚,桂花魚
選了個「金牌蒜香清江魚」,加了「寬粉」「
萵筍」做底料。

涼菜選擇不多,只有六款。

飲品方面,要了「熱情果梳打」,很大一杯,足夠兩個人飲。