2019-01-03 173 瀏覽
點諗到街市入邊都有泰國船麵食,仲要只係$28,就有一個餸加原本已經好多配料既船麵,又抵又足料。加多幾蚊轉套餐仲有春卷配添。雖然同系嘅泰國食嘅有啲分別,冇咁正宗,但咁嘅價錢食到船麵係值既。
2018-12-19 229 瀏覽
之前係曼谷試過一次船麵,依次係第一次係香港食☺️$28 單餸麵都算係正常價錢 +$7多一個餸但麵的份量較少 屬於女仔份量😂靚女老闆娘話佢地個湯底係無味精的 仲叫我一定要飲晒佢咁話喎🤣我覺得湯底方面算係非常唔錯了👍🏼入口濃郁但亦都配合返香港人口味(唔辣)老闆娘推介左我落調味料,魚露同一個酸酸地既汁,鮮味提升左之餘仲有層次左,正呀!🤤如果想食辣可加辣粉~最後我話可惜冇泰式奶茶飲 如果唔係就perfect la🤗點知又真係有😂只不過佢menu寫得衰 係奶茶前面漏左泰式2個字🙈🙈總括而言cp值係非常高的😃下次會再同朋友黎食👍🏼
之前係曼谷試過一次船麵,依次係第一次係香港食☺️
$28 單餸麵都算係正常價錢 +$7多一個餸
但麵的份量較少 屬於女仔份量😂
總括而言cp值係非常高的😃下次會再同朋友黎食👍🏼
2018-12-15
2018-12-16 312 瀏覽
放假諗住落街市食下午茶醫下肚,見到有泰國船麵,食落幾正宗,湯底唔錯,應該冇味精,食完唔會好想飲水,同去泰國旅行時食到既味道差唔多,仲有泰式奶茶飲😋下次夜晚試下串燒掂唔掂先