2012-04-05 309 瀏覽
眼見來來生意極旺,所以幫襯一下...首先我由衷的認為雞煲十分出色,我已經食過多間,來來算是做得比較好的一間。雞煲有雞味,汁夠香,料夠多,價錢也ok,做得十分好,很滿足。但吃罷雞肉後,加湯打邊爐,火料來到時,問題出現了,因為品質是差的,雞煲做得這麼好,為何火料會這樣啊?其他料不詳細說,重點說說打邊爐必吃的牛肉吧,我叫了"手切牛",有了解過的朋友都應該知道,是指新鮮牛肉,客人叫時再一片片切給客人。當牛肉來到時,來了一碟用手切的"不新鮮牛"我當堂O左,問侍應,佢話:「手切牛係咁,用手切到一片片咁。」我說:「如果食依D牛,我洗鬼特登比多D錢尼要你用手切?」佢答:「我地D牛肉會放雪櫃雪.....」(下刪一推廢話)佢up一論之後,我已經唔想再同佢講野,新鮮同有無放過落雪櫃究竟有甚麼關係,新鮮雞一放左落雪櫃就變成冰鮮雞嗎?同樣係不新鮮的牛肉但切法不同你收貴我成倍?這樣取巧的經營手法,浪費了一個出色的雞煲。( 以上內容絕無作假,想求證的話,可叫碟"手切牛"試試。)
眼見來來生意極旺,所以幫襯一下...

首先我由衷的認為雞煲十分出色,我已經食過多間,

來來算是做得比較好的一間。

但吃罷雞肉後,加湯打邊爐,火料來到時,

問題出現了,因為品質是差的,

雞煲做得這麼好,為何火料會這樣啊?

其他料不詳細說,

重點說說打邊爐必吃的牛肉吧,

當牛肉來到時,來了一碟用手切的"不新鮮牛"

我說:「如果食依D牛,我洗鬼特登比多D錢尼要你用手切?」

佢答:「我地D牛肉會放雪櫃雪.....」(下刪一推廢話)

佢up一論之後,我已經唔想再同佢講野,

新鮮同有無放過落雪櫃究竟有甚麼關係,

新鮮雞一放左落雪櫃就變成冰鮮雞嗎?

同樣係不新鮮的牛肉但切法不同你收貴我成倍?

這樣取巧的經營手法,浪費了一個出色的雞煲

( 以上內容絕無作假,想求證的話,可叫碟"手切牛"試試。)

2012-03-21
  • 雞煲
2012-02-15 71 瀏覽
自來來成名後, 可以用人頭湧湧來形容, 要是自知七時半後才有友人到達的話, 不等待九十分鐘是沒有可能有座位的這晚不到七時已到, 心想定可輕鬆地坐下享受孤獨啤酒, 慢慢等朋友齊集才開始用膳, 怎料也要等上半個小時才有空位, 現在的香港人都那麼早就能夠下班, 那麼幸福的嗎?!來這裡的重點當然是招牌辣雞煲, 點了一隻$168小辣的製作需時, 等了二十多分鐘, 熱騰騰的雞煲端上, 大量的莞茜洋蔥辣椒混著肥美的雞件, 濃烈的香氣已經直撲嗅覺的中樞我本身並不喜愛吃雞肉, 但來來的雞煲實在太香口惹味, 也忍不住跟友人搶奪起來品嚐雞煲過後可要求店員加入清湯作火鍋之用此處的火鍋料種類比較大路, 價錢平而份量少, 人少也能多點幾款質素嘛?! 也是大路沒有驚喜沒有投訴的

來這裡的重點當然是招牌辣雞煲, 點了一隻$168小辣的
品嚐雞煲過後可要求店員加入清湯作火鍋之用
質素嘛?! 也是大路沒有驚喜沒有投訴的
2011-10-25
  • 辣雞煲
2012-02-10 100 瀏覽
本身男友問想食咩, 我話不如鋸扒,佢話食左好多日牛, 想食雞。咁又係, 呢排係咁打邊爐同日本燒...我問佢:雞去邊度食雞我淨係諗起KFC佢話:我同你去食雞煲!於是兩個人由尖沙咀搭火車番大圍食雞煲!曾經路過幾次都見到好多人排隊,可能星期日O既關係, 所以都唔算太多人, 等左十五分鐘就有位。 坐低左,即刻叫個唔辣O既, 亦到問個阿姐係咪真係唔辣,因為本小姐同男友都唔食得辣!等等等等等左起碼七, 八個字!!男友由餓都等到唔餓!不過咁, 有位坐住等都好D, 咁O岩個位仲睇到電視。等到頸都長終於見到個煲!個賣相都OK, 聞落都好香!個雞都好入味,不過食食下覺得有D辣...同埋愈食愈咸...飲左兩罐半汽水!!!!仲叫左午餐肉,肥牛,蟹子丸份量叫得o岩o岩好,唔駛攬住個肚走~呢餐普普通通, 冇ENCORE衝動....
本身男友問想食咩, 我話不如鋸扒,
佢話食左好多日牛, 想食雞。
咁又係, 呢排係咁打邊爐同日本燒...
我問佢:雞去邊度食雞我淨係諗起KFC

佢話:我同你去食雞煲!
於是兩個人由尖沙咀搭火車番大圍食雞煲!

曾經路過幾次都見到好多人排隊,

坐低左,即刻叫個唔辣O既, 亦到問個阿姐係咪真係唔辣,
因為本小姐同男友都唔食得辣!
等等等等等左起碼七, 八個字!!
男友由餓都等到唔餓!
不過咁, 有位坐住等都好D, 咁O岩個位仲睇到電視。

等到頸都長終於見到個煲!
個賣相都OK, 聞落都好香!
雞煲
個雞都好入味,不過食食下覺得有D辣...同埋愈食愈咸...
飲左兩罐半汽水!!!!
仲叫左午餐肉,肥牛,蟹子丸
份量叫得o岩o岩好,唔駛攬住個肚走~
邊爐Order紙
呢餐普普通通, 冇ENCORE衝動....

2012-01-29
2K
2011-07-16 75 瀏覽
嗜辣的我慕名而來 ﹗雞亦係我最喜愛既肉類 ﹗第一次,我估都會係最後一次幫襯,我為辣雞煲而來,但味道同質數都比想像中差,有天堂與地獄既距離。而其他邊爐生料都麻麻地,帶著非常失望既心情離去 ﹗但不知為何,人龍長排長有,大熱天時依然一枱又一枱企係街邊等位 ~ 莫非依度既小菜還可以?剛到步 19:50,人山人海,仲有八九張枱先到我地。啲枱櫈放滿行人路,路人只好無奈地全部行跳車徑,咪又搞到人車爭路囉。20:30,依然人山人海,仲有三四張枱先到我,仲陸續有食客加入企住行列。舖位入面只係免強放到三張枱,而行人路就有十多張枱,密麻麻,其實唔係坐得咁舒服,最緊要好食就咩都無所謂,最敝出品麻麻呢。熱住企等位足足 70 分鐘,由頭濕到落腳,終於可以坐低喇,坐正街頭第一張一號枱,只靠街燈照明,所以食既野全部係橙色。主角重慶辣雞煲,因為得朋友跟我兩個人食,所以原先想叫細煲半隻雞,但經侍應阿姐推介,便叫個大煲一隻雞,價錢只係多十多蚊無所謂啦,先叫個中辣試試先。飲淡湯,咁甜既,甜帶微辣,完全感覺唔到麻喎,當然即刻要加辣啦,見侍應哥兒只係狂倒辣粉,都唔係加麻辣膽既?完全唔係嗰個味道。雞件切得細細件,心想一隻雞得咁少既

主角重慶辣雞煲,因為得朋友跟我兩個人食,所以原先想叫細煲半隻雞,但經侍應阿姐推介,便叫個大煲一隻雞,價錢只係多十多蚊無所謂啦,先叫個中辣試試先。飲淡湯,咁甜既,甜帶微辣,完全感覺唔到麻喎,當然即刻要加辣啦,見侍應哥兒只係狂倒辣粉,都唔係加麻辣膽既?完全唔係嗰個味道。雞件切得細細件,心想一隻雞得咁少既?呎碼似係雞仔囉。食落啲雞唔算滑,無咩雞味,香料味道就非常豐富,但真係甜左啲,唔夠辣,一丁點麻既感覺都沒有。

墨魚滑,鮮味還可以,但口感稍硬,唔彈牙,一試無妨。

脆鯇魚骨腩,好重淡水魚草青味,朋友仔雖然堅稱勁愛食魚,但都食唔慣,我就無咩問題,免強接受到。口感都好脆,係味道怪怪的。我都係第一次叫脆鯇魚骨腩會搭魚咀架喎,多謝晒。

豬大腸,最緊要洗得乾淨同埋留住裡面既絨毛。夠乾淨,good ﹗烚熟後裡面咩都唔見晒,絨毛同脂肪都無得留低,得反層皮,食落有滷水味,嚥嚥靭靭,幾好。

美國肥牛,好鞋的啊 ﹗瘦到死,又靭又硬又無牛味,攞去餚湯還可以,點可以做火鍋料,劣。

本地肥牛,剛才試左美國,依家再黎 local 野。睇落好似同一隻牛切落黎咁,瘦猛猛既肥牛?同樣地又靭又硬又無牛味,攞去炒都係麻麻地,只可以用黎餚湯底乍,再劣。

竹笙,爽爽爽 ﹗專登烚耐啲,等佢可以吸多啲精華先放落口麻,好味道。

大白菜,真係大白菜?我再三問侍應哥仔,真係大白菜?既然佢堅稱依棵係,都無法。點睇棵菜個樣唔係娃絓菜就係旺菜囉 ﹗趙落鞋烚烚、又厚又靭又硬、淥幾耐都係一樣,真係硬頸。

重慶辣雞煲
大白菜
2011-05-29
竹笙
2011-04-16 44 瀏覽
今日第一次黎試食"睇過之前d食評好似不過不失咁.."就一於親day off約埋35知已黎試下"8點半左右去到已經見到好多人"即刻去拎飛等位啦"拎個時已經問佢仲有幾多張台先到我地"個夥記答我仲有3張.."跟住我朋友就同我講去藍田接埋個fd先"我地1行3個人去接人啦.."番到黎都成9點半過d..個答案竟然係..仲係仲有三張台.."天呀"邊有等位等咁耐"我地再去買貢茶打陣機番黎先有位囉"個時已經10點半鐘過d"真係唔明點解要等咁耐"急不及待咁叫左1鍋1隻1鍋半隻雞"等左足足15分鐘時間先到!!! 等左咁耐終於有野食..諗住叫野飲同叫幾碗飯&麵啦"舉手+叫左勁耐都無人理我地囉..so sad"前面個幾張都有叫人但佢地有理囉"比人無視左咁"於是我地最後決定行過去問佢地拎"真係態度惡劣"終於開餐啦"d雞..入口感覺好淡..雞皮就有味既"真係不太好食"要讚既係..個湯底..撈飯or煮烏冬幾入味架"食到咁上下真係唔多想打邊爐.."真係十分我比得落3分咋"下次真係..有人請我都唔會黎囉"真係得個湯底抵讚咋!!!
今日第一次黎試食"
睇過之前d食評好似不過不失咁.."
就一於親day off約埋35知已黎試下"

8點半左右去到已經見到好多人"
即刻去拎飛等位啦"
拎個時已經問佢仲有幾多張台先到我地"
個夥記答我仲有3張.."
跟住我朋友就同我講去藍田接埋個fd先"
我地1行3個人去接人啦.."
天呀"
邊有等位等咁耐"
我地再去買貢茶打陣機番黎先有位囉"
個時已經10點半鐘過d"
真係唔明點解要等咁耐"

急不及待咁叫左1鍋1隻1鍋半隻雞"
等左足足15分鐘時間先到!!!
等左咁耐終於有野食..諗住叫野飲同叫幾碗飯&麵啦"
舉手+叫左勁耐都無人理我地囉..so sad"
前面個幾張都有叫人但佢地有理囉"
比人無視左咁"
於是我地最後決定行過去問佢地拎"
真係態度惡劣"

終於開餐啦"
d雞..入口感覺好淡..雞皮就有味既"
真係不太好食"

要讚既係..
個湯底..撈飯or煮烏冬幾入味架"
食到咁上下真係唔多想打邊爐.."
真係十分我比得落3分咋"
下次真係..有人請我都唔會黎囉"
真係得個湯底抵讚咋!!!
2011-04-15
2011-01-26 29 瀏覽
成日都想試, 琴晚.....終於同男友仔, 仲有 3 個朋友仔去食啦 要左個全隻雞既大辣煲.....等左起碼半粒鐘, 個煲先到, 好肚餓 =.=個湯底好香帶少少甜味, 不過.....唔知係咪佢攪錯左, 我地要左大辣, 竟然.....一 D 都唔辣 (係完全無辣味) =.=!之後店員就比左一小碗辣我地自己加...都只係小辣 =.=仲要左小食: 魷魚併雞軟骨 (唔錯, 再脆 D 仲好)火煱料有: 雪花肥牛 (一般) / 大既手切牛肉 (唔錯, 肉質唔"鞋")豬腸 (好易淋同入味, 好) / 鵝腸 (無特別) / 魚皮餃 / 金菇鮮冬菇 / 西洋菜 / 唐"hold" / 白鱔片 / 薯粉 (麻麻) / 烏冬 / 炸魚皮 (唔錯)....etc碟頭好細, 價錢唔平, 試下無妨!!湯底真係要改改啦, 話左係辣味唔可以無辣嘛~埋單每人 $170 左右, 都幾貴...
成日都想試, 琴晚.....
終於同男友仔, 仲有 3 個朋友仔去食啦

要左個全隻雞既大辣煲.....
等左起碼半粒鐘, 個煲先到, 好肚餓 =.=

個湯底好香帶少少甜味, 不過.....
之後店員就比左一小碗辣我地自己加...都只係小辣 =.=

仲要左小食: 魷魚併雞軟骨 (唔錯, 再脆 D 仲好)
火煱料有:

碟頭好細, 價錢唔平, 試下無妨!!
湯底真係要改改啦, 話左係辣味唔可以無辣嘛~

埋單每人 $170 左右, 都幾貴...
2011-01-25
2011-01-07 33 瀏覽
昨晚收工,有位同事張x銘先生極加推介,全宇宙最好味雞煲,咁就去試一下.去到已經無位~真係好多人食,要等隔離鋪收鋪之後係街邊開枱, 有位坐底左即刻叫個雞煲啦~~~......(半個鐘後)雞煲到, 個煲幾香~(之前睇人地d食評話叫一隻雞得一個隻雞腳,一隻雞翼之類食評即刻睇睇是否屬實.幸好小弟煲野有兩隻雞腳, 一隻雞翼....)坐左係條街食左風咁耐~大家急不及代起筷.拿拿淋食番舊雞睇下有幾宇宙.一食d雞完全唔入味, 淡既~得雞肉面個層有味,要食一啖點一下d湯.><(不過d湯底真係幾好味既)到d打邊爐配料到啦~其服務態度勁差~十問九唔唔應~好似唔休做. 加湯唔應叫汽水唔應, 好在隔離後面有間士多,自己走去買野飲.,碟$22 8粒牛丸(街市$26一磅) 就咁飛落枱到, 重要飛到有兩粒碌左落張枱到,重自己汁番.以後都唔會再去

去到已經無位~真係好多人食,要等隔離鋪收鋪之後係街邊開枱,

幸好小弟煲野有兩隻雞腳, 一隻雞翼....)

以後都唔會再去
2011-01-06
2010-12-29 37 瀏覽
有朋友係大圍住, 介紹呢間來來雞煲, 話日日都好多人食, 好出名, 所以就去試下啦. 未去到就已經聞到d香味, 去到之後就見到d人坐到出晒街, 但都要等位喎. 最後足足等左35分鐘左右.叫左個雞煲, 個人覺得個汁味太甜, 似沙嗲味多過嘛辣味, 同埋又再要等成30分鐘. 真係比想像中無咁吸引. 反而我鍾意個炒河. 夠鑊氣. 整體來講都ok 既, 不過真係要花時間等位囉!(同埋大家埋單時要check check單, 因為唔知係咪昨日太多人, 太亂, 所以個total 數最後計錯了)

2010-12-28
  • 炒河
2010-11-24 30 瀏覽
今次係第一次寫食評, 希望日後能介紹多d比大家. 好耐無出街食飯, 朋友知道我無雞不歡, 介紹嚟呢度食雞煲, 食雞煲另一選擇喺元朗, 下次有機會再試. 我本身鐘意食辣, 呢度辣度尚可接受, 再辣d就最好, 因我地只叫了半隻, 食到咁上下待應就話加湯可以打下邊爐, 咁我地叫左幾碟其他配料 很細碟, 有d得幾舊, 好似唔係好抵, 整體嚟講都唔錯, 唔知除左元朗仲有邊度食雞煲好呢, 如果發現到再通知大家. PS: 掛住食, 無影低, 大致同其他食家差唔多.
今次係第一次寫食評, 希望日後能介紹多d比大家.

我本身鐘意食辣, 呢度辣度尚可接受, 再辣d就最好,

很細碟, 有d得幾舊, 好似唔係好抵,

PS: 掛住食, 無影低, 大致同其他食家差唔多.

2010-11-20
  • 麻辣雞煲
Okay, so here's how it works. Basically, you order their chicken pot (which actually tastes REALLY NICE, but also spicy), eat all the chicken, then they add soup to the pot and sauce, so you can order extra dishes to eat it like hot pot!The sauce tastes really nice, and its quite cool that you can use it for both the chicken and hot pot. The 水煮魚 only tastes so-and-so though, the spicy sauce was nice, but the fish didn't really taste fresh. Right after we checked our bill, I noticed a cockroach
Right after we checked our bill, I noticed a cockroach coming out of a cupboard
. We quickly left in a hurry!
Overall, quite a new way of eating for me - I like it, but seriously, the hygiene!
水煮魚
Salt and Pepper Squid and Chicken Softbone
Chicken Pot
Chicken Pot
2010-06-08 40 瀏覽
我一直都好想去食元朗 "辣雞煲". 不過一直同啲朋友夾唔到時間. 知道大圍都有一間"辣雞煲". 所以就同個 friend 去食....我地叫咗 "半隻雞煲", 啲打邊邊野食一啲都唔平..而且重好細碟. 真係唔多掂呀...不過個辣雞煲嘅味道唔錯,. 幾入味...我叫了 "小辣". 因為朋友食唔到辣. 不過連個佢都話唔辣. 食咗啲雞肉之後, 加咗湯就冇晒味...同東莞樟木頭相差好遠好彩識得問佢地取了 "辣雞煲" 啲醬. 咁先好啲咋如果唔係叫了一碟 "咸魚雞粒炒飯 ". 否則一定唔夠飽..

食咗啲雞肉之後, 加咗湯就冇晒味...同東莞樟木頭相差好遠
好彩識得問佢地取了 "辣雞煲" 啲醬. 咁先好啲咋

如果唔係叫了一碟 "咸魚雞粒炒飯 ". 否則一定唔夠飽..

香噴噴
半隻雞
墨魚滑 $30
炸豆卜 $15 (街市買我相信唔駛 $3)
鮮魷魚 $28
鮮冬菇 $18 (又少又肉酸)
鮮舵鳥肉 $48 (又少又唔新鮮)
蓮藕片 $15
加咗湯之後冇晒味...同東莞樟木頭相差好遠
好彩識得問佢地取了 "辣雞煲" 啲醬. 貢先好啲咋
"咸魚雞粒炒飯 " $38
2010-06-07
香噴噴
半隻雞
2010-05-06 37 瀏覽
呢晚同食家都早收工,七點幾就來到大圍試呢間來來重慶雞煲。串得起老闆成日同我提話呢間野好食,咁岩上forum又有網友寫食評話呢度食得過,一於來試下﹗大排檔格局,坐街為主,我地食到尾見佢地擺滿哂成條街咁濟,好好生意﹗雞煲當然是主角,另外呢度亦有個特色,就係個個食完雞煲都用番個汁來打邊爐﹗我地梗係唔會錯過啦﹗不過先點左個雞煲試下先﹗唔食雞都有其他選擇,佢都做埋小炒,價錢便宜,$40-$50蚊就有個餸﹗來大排檔食飯又豈可無酒呢﹗呢晚是燕京姐姐做promote,$14蚊支抵飲,o拿o拿淋叫三支要個冰筒雪起佢﹗雞煲即叫即做,師傅在食店一角露天炒到身水身汗,等十分鐘左右就有得食﹗一來到先打開個蓋,已可聞到濃濃既酒香撲鼻,好吸引﹗我八卦走出去睇下個師傅用0的咩來整,見到是大量既乾辣椒、花椒油、洋蔥、芫荽同埋一大羹既秘制醬汁。雞肉都幾多,半隻雞夠兩個人食,$98﹗有網友提到話小辣已經辣得緊要,我就一於二仔底死跟要個小辣﹗雞肉相當入味,神來之筆來自佢個醬汁,辣中帶甜好醒胃,那種辣的感覺不至於辣到你流淚,卻在口腔形成一種齒脥留香的味道,餘韻有陣甜香,過癮﹗吃過一件便追著吃,香辣惹味,濃而不鹹,確係好食﹗越食
呢晚同食家都早收工,七點幾就來到大圍試呢間來來重慶雞煲

我地梗係唔會錯過啦﹗不過先點左個雞煲試下先﹗

來大排檔食飯又豈可無酒呢﹗

一來到先打開個蓋,已可聞到濃濃既酒香撲鼻,好吸引﹗

雞肉都幾多,半隻雞夠兩個人食,$98﹗

有網友提到話小辣已經辣得緊要,我就一於二仔底死跟要個小辣﹗

吃過一件便追著吃,香辣惹味,濃而不鹹,確係好食﹗

越食越辣,當然係咁隊啤啦﹗

食哂0的雞就叫師傅幫你加番0的豬骨湯,唔洗錢的,可以開始打邊爐﹗

這是紅薯粉,唔係度度有得食,吸湯能手,來呢度就係想試佢﹗

金菇當然又係吸湯之選﹗
金菇掛上湯汁後,辣度十足,惹味非比尋常﹗

紅薯粉是厚身的,比起我以前在大陸食的更粗更闊﹗
吸湯後辣不特止,煙韌十足,一級有o趙口,由於都幾大碟,兩個人食完之後已經幾飽,為防眼闊肚窄,都係慢慢叫為妙﹗

吃到薯粉我已經辣到成身汗,可感覺到口與鼻都充斥與那湯汁的辣香,食家大讚味道不錯呢﹗

食埋個薯粉真係夠皮,呢晚飲左四支大啤,埋單$180,好味抵食,下次一於相約埋大食團友再來試下個中辣先﹗
邊爐料
金菇是吸湯必吃
辣度非比尋常
紅薯粉彈牙好吃
2010-01-09 7 瀏覽
勁鍾意食辣, 今次專登入大圍食雞煲.叫左個大辣雞煲, 再打邊爐. 大部分既枱係街邊, 天寒地凍加爐煙騰騰, 好有風味!雞煲d汁幾香濃, 大辣得黎有少少甜味, 唔係一味死辣, 辣到咩味都冇果種.d雞算幾滑, 不過隻雞細左d.d料普普通通, size 算幾細.特別推介薯粉, d薯粉比我食開既厚身, 淥一陣, d薯粉吸晒d湯, 好食到震服務過得去, 不過上菜真係幾慢, 個雞煲落單時話左要25分鐘, d配料都要等10幾分鐘, 有興趣去食既朋友記得早d叫定野食.2個人叫左10幾碟野, 食到捧住個肚走~
勁鍾意食辣, 今次專登入大圍食雞煲.
叫左個大辣雞煲, 再打邊爐.
大部分既枱係街邊, 天寒地凍加爐煙騰騰, 好有風味!
d雞算幾滑, 不過隻雞細左d.
d料普普通通, size 算幾細.

2個人叫左10幾碟野, 食到捧住個肚走~
2010-01-08
  • 薯粉
2009-07-22 15 瀏覽
星期六和老公去大圍,見食評不錯專登去試試;大熱天時冷氣不濟,,我們點了:重慶雞煲(半隻HKD98) - 個個都叫的招牌菜,等了老半天才到,色香OK獨欠味,只有辣完全蓋過其他,叫了小辣都辣到胃痛,半隻雞只有十件八件,有翼尖但沒有翼,只有2小件疑雞脾肉(還是不入味的)涼爪抄旦(HKD38) - 算不錯,旦味夠唐生菜(HKD15) - 火鍋料,但雞煲太辣了,加滿水灼都辣到吃不到,浪費了啤酒2枝(HKD24)埋單我攞HKD200出來,諗住有找,點知HK亞姐話D225,我點計都計到,於是偷看單,發覺半隻雞變一隻雞,雞收我地HK148,即刻同亞姐講,佢話係咩,跟住扮野係咁意走去我地張枱望望個雞煲(只係係咁意,唔係數我地吃剩幾多雞骨),番來就話唔好意思(黑口黑面講,完全唔覺係唔小心寫錯),再計過就話HKD175,唉.....其他食物水準如何就唔知,但招牌菜重慶雞煲就唔係妝好得,又唔老實,真係一次就夠.
星期六和老公去大圍,見食評不錯專登去試試;

大熱天時冷氣不濟,
,我們點了:

涼爪抄旦(HKD38) - 算不錯,旦味夠

啤酒2枝(HKD24)

2009-07-04
2009-06-07 60 瀏覽
現場食過四五次, 之後知道可以出外賣回家......所以都係選擇安坐家中食佢既雞煲。隻雞不是太大隻,但佢的香味真係好正好吸引......最正係啲洋蔥。佢麻辣的味道真係好好味呀, 啲雞件吸收了湯的精華, 又有香西的啖啖清香味, 真係令人一吃難停口.百幾元一個雞煲, 如果再係現場order他們的火鍋配料就會幾貴,suggest大家都係買返屋企再另買火鍋配料慢慢 enjoy the great meal