佳佳甜品應該冇香港人未聽過~傳統中式糖水老字號!∝花生糯米麥米粥✨ ($26)我最愛嘅中式糖水!麥米粥!鍾意佢好有嚼口!通常我都會+$8要埋3粒湯圓,基本上一個月最少食一次呢碗糖水🤣 佳佳嘅麥米粥味道嚟講唔係真係好出眾,但就真係好足料👍🏻,佢就係一碗 好食嘅麥米粥!∝芝麻糊拼核桃露 ($29)朋友叫呢碗就相對比較出色~口感順滑!而且好香好夾,平時唔會特登叫核桃露嘅我都忍唔住食咗幾啖₍՞ . ̫ . ՞₎∝白果薏米腐竹 ($26)薏米腐竹糖水係我另一至愛~但我唔食白果所以去佳佳通常唔會叫,除非嗰日真係好想食腐竹薏米🤓佢嘅腐竹薏米都好食,但我就覺得有啲偏甜偏稀~不過都係個人口味🤌🏻當晚12點先去到,可能因為星期五晚門口大排長龍,好彩等10分鐘左右就可以入座,裝修之後位置多咗果然唔同啲~但傳統中式糖水嚟講我認為仲有好多其他選擇,唔一定因為佢係米芝蓮就一定要食佳佳~∝🪟 佳佳甜品 (佐敦)佐敦寧波街29號地舖🏷️#chubby_mongkok #chubby_hk⇢𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦: 𝐜𝐡𝐮𝐛𝐛𝐲𝐝𝐢𝐚𝐫𝐲𝐲𝐲
佳佳甜品應該冇香港人未聽過~傳統中式糖水老字號!

∝花生糯米麥米粥✨ ($26)

∝芝麻糊拼核桃露 ($29)

∝白果薏米腐竹 ($26)

🪟 佳佳甜品 (佐敦)
佐敦寧波街29號地舖
🏷️#chubby_mongkok #chubby_hk

2023-12-15
$30 (宵夜)
  • 白果薏米腐竹
  • 花生糯米麥米粥
  • 薑汁寧波湯圓
  • 芝麻糊拼合桃露
2023-11-25 1277 瀏覽
被人吹捧,排長龍就可以無視顧客嗎?無人跟我講要用QR code下單,要問先講,枱上面無指示及指引。堂食原來又要先到櫃面付款才正式完成下單,個app 又無講。痴痴等了幾分鐘。遲來的人都食完,再問之下原來程序未做完。真心唔明,點解唔寫得清清楚楚?或者一坐低就跟我講,夥計態度差劣,冇指示,反而話我唔知道咩?!一肚氣!😡
2023-11-25 1151 瀏覽
超幼滑濃郁芝麻糊併核桃糊自從去食過一次之後就愛上咗佢哋嘅甜品不過越嚟越多人連等外賣嘅人都等到隔離街都係相當誇張前兩日帶咗日本朋友嚟食佢地都讚好好味,好味到上機前都要食多碗😂最近佢地轉咗模式入座後手機點餐,點餐後原來要先付款先會出甜品,見到好多人都坐咗好耐都唔知我哋都係等咗好耐先問吓付款後,1分鐘送到唔怪之得咁多人等位原來大部分都唔知要先付款😅每次嚟我都會食芝麻糊併核桃糊,選熱的超級濃郁又幼滑,入口滑溜到不得了日本朋友鍾意食核桃糊併杏仁糊老公食椰香紫米露每一碗都咁出色佳佳甜品佐敦寧波街29號地舖
超幼滑濃郁芝麻糊併核桃糊

自從去食過一次之後就愛上咗佢哋嘅甜品
不過越嚟越多人
連等外賣嘅人都等到隔離街都係
相當誇張

前兩日帶咗日本朋友嚟食
佢地都讚好好味,好味到上機前都要食多碗😂

最近佢地轉咗模式
入座後手機點餐,點餐後原來要先付款
先會出甜品,見到好多人都坐咗好耐都唔知
我哋都係等咗好耐先問吓
付款後,1分鐘送到

唔怪之得咁多人等位
原來大部分都唔知要先付款😅

每次嚟我都會食芝麻糊併核桃糊,選熱的
超級濃郁又幼滑,入口滑溜到不得了
日本朋友鍾意食核桃糊併杏仁糊
老公食椰香紫米露
每一碗都咁出色

佳佳甜品
佐敦寧波街29號地舖
  • 芝麻糊
  • 芝麻糊拼核桃露
米芝蓮嘅名銜🏆日日都排長龍嘅門口👥👥睇餐牌睇落冇咩特別都想去朝聖下👀<冰花燉雞蛋>睇台灣YouTuber介紹😂食完第一下感覺係凍嘅蒸蛋🍳的確形容得幾貼切有淡淡的甜味蒸水蛋入邊有啲啲蛋花嘅口感🌼非常滑~~~~見識少第一次試冰花燉雞蛋🥚試完好鍾意 已經encore了😽<白果薏米腐竹>自己覺得出色嘅腐竹糖水係將腐竹煲到爛晒溶晒呢個絕對符合要求👐🏻食落係濃稠嘅腐竹 正🤡+$3有兩粒鵪鶉蛋加配料都幾抵食👍🏻<杏仁露>朋友叫嘅但我真係唔識杏仁糊冇comment😂<楊枝甘露(凍)>楊枝甘露第一下嘅感覺就係點解要買咁貴🤑食落的確同出面嘅楊枝甘露有啲分別平時食嘅楊枝甘露會加椰漿但佢冇加椰漿而係加咗乳酸??會咁估係因為一啲椰味都冇🥥反而有浸益力多味芒果汁都好濃郁芒果都切得非常大粒🥭但打開外賣兜見到個份量真係有啲失望呢幅圖係未開始食架但係好似得半碗多啲咁叫價$40算唔算貴?!就等大家自己判斷啦🥸------------------------------依家糖水舖五花八門專注做中式糖水實在係難得價錢算係合理(除咗楊枝甘露之外)😂加配料真係好抵👉
米芝蓮嘅名銜🏆

<楊枝甘露(凍)>
楊枝甘露第一下嘅感覺就係點解要買咁貴🤑
食落的確同出面嘅楊枝甘露有啲分別
平時食嘅楊枝甘露會加椰漿
但佢冇加椰漿而係加咗乳酸??
會咁估係因為一啲椰味都冇🥥
反而有浸益力多味
芒果汁都好濃郁
芒果都切得非常大粒🥭
但打開外賣兜見到個份量真係有啲失望
呢幅圖係未開始食架
但係好似得半碗多啲咁
叫價$40算唔算貴?!
就等大家自己判斷啦🥸

每個甜品都係一幅畫☺️

宵夜
  • 冰花燉雞蛋
2023-11-06 982 瀏覽
怎么说呢就是失望了,还两个人怒点了四碗…芝麻糊特别的香醇,🥣不是很厚重浓稠的那种,但是他的芝麻香却轻盈的散发出无限的香味,感觉每多喝一口就能长十根头发😽,整体的甜度也是恰到好处宁波姜汁汤丸🌶️姜汁味特别的浓郁,软软糯糯的小汤圆中间还挂满了芝麻馅儿,每一口吃起来都很香醇甜蜜🏡店里生意特别好,12:00准时来都要排一会队,来得晚的话直接排长队了🏃‍♀️,但是感觉总体来说都没有特别惊艳吧
怎么说呢就是失望了,还两个人怒点了四碗…
2023-11-04 625 瀏覽
傳統的口味消失了,剩下只有糖的甜道以前有很多款式可以選擇,現在為應付大量的遊客生意,方便大量生產,好多款式都冇左了,只有少量的傳統款式選擇,但質素並沒有提高,反而是下降了,產品感覺似工廠式出品今日叫左芝麻糊溝綠豆沙,應該叫芝麻水更加貼切,糖水似飲水一樣,完全冇口感可言,而且完全食唔出有綠豆沙,垃圾一樣另外叫左 雪耳木瓜糖水,甜到爆,絕對比飲廢水更加甜,食左兩啖就放棄了,又一間為賺錢而放棄初心的鋪頭,不會再回頭了
傳統的口味消失了,剩下只有糖的甜道

又一間為賺錢而放棄初心的鋪頭,不會再回頭了
2023-11-04
$25 (宵夜)
  • 沒有
Okie it finally comes to our turn: the Michelin-guided star-struck Cantonese dessert place! Long queues as always, regardless of our visit on a weekday night. Remember to scan the QR code on the table, place your order, and pay first- either electronically or via the cash counter. Otherwise, the staff will be very annoyed and keep on nagging about your lack of attention (we overheard from the neighbour table). We got seated upstairs and it was spacious, well ventilated and clean. The Chinese swe

The Chinese sweet soups were very good, I like mine a lot. It was a hot bowl of smooth taro soup with sago and lotus seeds. Friends ordered sweet potato soup, purple rice in coconut milk, and the signature almond sweet soup and walnut sweet soup. All served hot or chilled, just pick with your preference.

The price is highly reasonable for its fame and quality. Just the queues are haunting us every single time.
  • 芋蓉蓮子西米露
首先,味道比以前差咗好多。合桃露又唔夠熱,湯圓又細粒咗,都係唔夠熱。畀人感覺一早裝好曬,有人叫先上枱。份量都少咗,外賣堂食都少咗,明嘅,百物騰貴。另外,味道差咗少咗都算,態度超差。嚟食嘢首先要受一受收銀王子氣😂1.明明有位唔用app拎飛唔入得 2.唔畀錢先唔食得 3.明明有好多枱但你唔坐王子assign嘅枱唔食得 4.唔用QR code叫糖水唔食得🥹香港地食碗糖水重要受氣🙏🏻🥹🥹呢個佳佳同熊貓一樣一去不復返~
香港地食碗糖水重要受氣🙏🏻🥹🥹
呢個佳佳同熊貓一樣一去不復返~
2023-10-23 523 瀏覽
在香港拿了8.9个米芝莲牌的糖水店,来香港一趟那必须要试试了!!!下午一过去门口大排长龙,一看就知道很不错!!不过很快就排到我们了😎🍨杨枝甘露香港经典糖水真的很值得一试!甜滋滋的芒果配上一丝丝的柚子肉,非常清新可口!口感也很丰富,我真的好爱杨枝甘露🤣🍨宁波姜汁汤圆咱也不知道为啥宁波汤圆都有,但是热腾腾的姜汁配上汤圆真的好暖胃,我就是怕吃太凉了赶紧来个热的暖暖😂软糯的汤圆是芝麻馅的,一口下去香气四溢🍨木瓜炖雪耳这个非常惊喜!!清清淡淡一丝甜味,一点也不会腻,木瓜和雪耳料都很足👍🏻Ps:他们的餐牌是找插画师画的,好好看!

🍨杨枝甘露

🍨宁波姜汁汤圆

🍨木瓜炖雪耳

Ps:他们的餐牌是找插画师画的,好好看!
佳佳甜品一直都係佐敦宵夜之選😎無論係平日定周末都係大排長龍但真係值得大家等🥹平民價錢食到高質中式傳統糖水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 芝麻糊(熱) $27 ✿佢嘅芝麻糊係自家生磨 好幼滑味道好濃郁 唔會太甜☺️✿ 寧波薑汁湯圓(熱) $26 ✿呢個糖水薑汁味好濃 未必人人會啱🙈湯圓係寧波黑芝麻湯圓 糯米皮好煙韌包住流心嘅芝麻餡🤤一碗有8粒 份量好多✿ 冰花燉雞蛋(熱) $28 ✿必食嘅燉蛋 一定一定要叫熱😋一黎到就聞到好香蛋味🥚燉嘅時間啱啱好 好滑 冰糖啱啱好 唔會好甜甜而不膩 成為我係佳佳嘅新寵😍天氣開始轉涼🍂飯後食返碗熱辣辣嘅糖水真係好暖胃☺️大部分糖水都有得揀凍/熱 就算夏天食都無問題架
佳佳甜品一直都係佐敦宵夜之選😎
無論係平日定周末都係大排長龍
但真係值得大家等🥹
平民價錢食到高質中式傳統糖水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

✿ 芝麻糊(熱) $27 ✿

• 芝麻糊
  • 寧波薑汁湯圓
  • 燉蛋
2023-10-18 321 瀏覽
佳佳以前在檔口仔,賣傳統的中式甜品,-向好好味!但搬左大舖後,加上通關後大排長龍,大家都慕名而來!但食物質素下降⬇️!外賣碗綠豆沙但成碗稀稀的,像是綠豆水!水-般的綠豆水!
2023-10-18
外賣自取
2023-10-16 247 瀏覽
之前都有食過最鐘意季節限定的蛋花馬蹄露次次堂食都食兩碗精瑩通透,清甜透心涼早幾日買1碗馬蹄露,1碗綠豆沙外賣我先生一打開碗綠豆沙,問咗一個問題:呢碗糖水收你幾多錢?😖😖😖我以為佢會讃好食,即刻答:好食呢,佳佳糖水,好出名架點知,佢叫我睇吓,成碗真係糠"水"稀到不得了,一粒綠豆都撈唔到以為係煲到出沙,點知飲一啖,真係水到不得了😨😨😨輪到我果碗馬蹄露,滿懷希望,一打開已經覺得唔同咗湯是渾濁的,試飲-啖,吓,番薯糖水加少許蛋花,幾粒切碎的馬蹄粒😠😠😠莫非我落錯單?真的很失望糖水老店竟然出品係咁様希望佳佳糖水管理層會看到這篇食評更加希望是因為太忙所以這様我仲想繼續幫襯架
之前都有食過
最鐘意季節限定的蛋花馬蹄露
次次堂食都食兩碗
精瑩通透,清甜透心涼
早幾日
買1碗馬蹄露,1碗綠豆沙外賣
我以為佢會讃好食,即刻答:好食呢,佳佳糖水,好出名架
點知,佢叫我睇吓,成碗真係糠"水"
稀到不得了,一粒綠豆都撈唔到
以為係煲到出沙,點知飲一啖,真係水到不得了😨😨😨
輪到我果碗馬蹄露,滿懷希望,一打開已經覺得唔同咗
莫非我落錯單?
所以這様
我仲想繼續幫襯架
外賣自取
2023-10-12 469 瀏覽
已經幫襯很多次了,在店家還沒有得到米之蓮獎時試過核桃露、杏仁露、濃薑番薯湯水、寧波薑汁湯圓等,最後情歸熱芝麻糊加湯圓,每次經過都去吃一碗,吃了十幾二十碗也有了,店家已經拿了八、九個米之蓮獎牌了。芝麻糊綿滑,芝麻湯圓個頭不算大,味道很香濃,一碗有兩種不同的味道及層次,水準是挺高的。建議沒有試過的朋友試試,一定要試熱的,可以帶出湯圓的香味,估計是有豬油的吧?否則怎麼那麼香? 今天是午飯後經過,午飯吃得飽,叫了楊枝甘露試試,杧果挺甜,挺大塊的,配了一絲絲的柚子肉,感覺清新可口,不錯的。 如果下次再去的話,還是喜歡我最愛的"熱芝麻糊加湯圓"。

如果下次再去的話,還是喜歡我最愛的"熱芝麻糊加湯圓"。
楊枝甘露
熱芝麻糊加湯圓
楊枝甘露
熱芝麻糊加湯圓
2023-09-29 487 瀏覽
糖水味道不錯,和以前差不多。店舖裝修了環境不錯,和乾淨。不過價錢比以前貴了很多!不知道是不是出名了,所以服務態度十分差,店員態度不友善,不禮貌!不會考慮再次光臨。
糖水味道不錯,和以前差不多。店舖裝修了環境不錯,和乾淨。
不會考慮再次光臨。
2023-09-29
2023-09-28 425 瀏覽
好耐冇食過中式糖水,自從疫情之後,糖水舖嘅數量唔係好多選擇,咁啱嚟到佐敦,就食吓好耐冇食嘅佳佳甜品啦🤩【楊枝甘露】💰$39【芒果紫米露】💰$40【冰花燉雞蛋】💰$28佢嘅甜品就正常發揮,足料,偏甜,價錢我覺得偏貴,性價比唔算高,但勝在坐得舒服。我去嘅時候係大約4pm鬆啲,唔係糖水店最旺嘅時間,所以我同兩位朋友坐咗兩個鐘,店員都冇趕我哋走😍

【楊枝甘露】💰$39

【芒果紫米露】💰$40