2024-01-18 1950 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,決定請佢食燒肉,我哋嚟咗做嘢附近嘅希慎廣場,卡位闊落,走日式木系風,入到去沒有太大油煙味,抽風做得不錯,餐廳亦提供即棄圍裙,食完燒肉都可以清新地離開。*L3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題* $448* 120分鐘呢個套餐主要食澳洲和牛,手機落單,任點任食,牛肉眼芯、特上牛肋肉、上級牛胸肉,厚燒牛舌。除咗牛,還有炭火赤雞燒、香草羊架,以為其他海鮮、熱食及甜品。點食物之前店員先為我哋送上多款唔同部位嘅澳洲和牛,每款牛旁邊都有牌子,讓我哋清楚知道食緊邊部位方便追加。另外,仲有一盤海鮮拼盤包括原隻鮑魚燒、法國黃金螺、大海老、帆立貝等,落單可以點燒日本原隻生蠔🦪,回本無難度。然後,店員放低期間限定,免費送的壽喜燒材料,包括四塊高質和牛。為免糟蹋和牛,我邀請店員幫我哋完成製作壽喜燒。和牛紋路平均,入口軟熟即溶,柔軟香滑。Guu•燒肉可頌Guusant 正當我哋忙碌燒肉之際,朋友出去攞嘢飲時發現,用牛角包夾住燒肉食一樣得,加上餐廳預先預備的生菜及其他配料,咬落口牛角包鬆脆,和牛爆汁,打卡一流。頭盤熱盤選擇多不失色眼闊肚窄,為免浪費,我哋盡量點自己喜歡的,特別推介芝士年糕及日式燒紫薯年糕

*L3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題* $448* 120分鐘

Guu•燒肉可頌Guusant

頭盤熱盤選擇多不失色
眼闊肚窄,為免浪費,我哋盡量點自己喜歡的,特別推介芝士年糕及日式燒紫薯年糕,餡料香滑香甜,口感煙韌。野菜湯烏冬亦不錯,食一碗清下油膩,原滿作結。

燒肉過程中,店員會不時幫我哋換燒烤網,又會主動問我哋有無需要幫手燒,燒嘅時候都會細心問我哋想要熟啲定生啲,好幫得手。

朋友仔準備生喇,話想係生之前食餐好野,所以去左公司附近新開嘅任食燒肉放肆一下六點鐘去到,唔知係唔係平日嘅關係,得兩三枱客,有少少驚會唔會中伏🤪慶祝朋友就嚟做媽媽,梗係揀和牛啦,選左120分鐘和牛海鮮放題一坐低即係黎左個和牛壽喜燒,蝸牛嘅浴室真係超好食,一啲筋都冇,再加埋蛋黃醬一齊食, 1秒以為自己去咗日本開場已經非常之正,睇嚟冇中伏跟住上左個寶盒禁嘅野,仲以為咩嘢事,原來係一次過每款和牛上兩件,等我哋試真啲味道之後先至再決定食邊款(全部都係任食,無限量嘅)和牛每一款嘅油花都非常之充足,但係又唔會覺得太油膩,牛肉嘅香味燒完之後根本唔需要點任何嘅醬汁回本之選,一定係食多幾件和牛牛舌我就嗌咗個原味,佢係薄切,我覺得味道正正常常,冇乜特別,如果係厚切我覺得會更加好食食咗兩三輪和牛之後,諗住嗌啲普通牛轉下口味。真係食過好嘢之後就返唔到轉頭,突然覺得啲澳洲牛牛味唔夠,油花唔夠都係繼續食返我嘅和牛算數牛肋條我見佢寫住推介,叫咗一條試吓,味道係不錯,但係好厚,要燒得比較耐,一個唔覺意好容易燒過咗火,變得好鞋海鮮我主打都係食生蠔同埋鮑魚,味道食得出幾新鮮,但係唔建議燒太耐,因為第一隻我好驚唔熟燒得太耐,

壽喜燒

開場已經非常之正,睇嚟冇中伏

回本之選,一定係食多幾件和牛

都係繼續食返我嘅和牛算數

海鮮我主打都係食生蠔同埋鮑魚,味道食得出幾新鮮,但係唔建議燒太耐,因為第一隻我好驚唔熟燒得太耐,變得好un ,之後燒嘅時間短返啲,成件事就唔同晒,我比較鍾意食生蠔多啲,一啲都唔會有腥味

海鮮點少得魷魚同虎蝦,如果唔係好大食嘅人,就唔建議嗌魷魚,因為都幾大條,都係留返個肚嚟食和牛吧啦

其實除咗牛肉海鮮之外,仲可以喺個QRCODE 落單,有唔少日式前菜同主食,呢度放唔到咁多圖片,我都試咗一半嘅款式,好食沒有伏

老老實實,你話個價錢好平,真係唔算特別平,但係我覺得物有所值,之前試過喺出邊嗰啲燒肉店散叫,食咗五六碟普通和牛,埋單都要千幾蚊,呢度連埋+1都係大概$700一個人,質素仲要拍得住散叫嘅肉質,我會選擇嚟呢度任飲任食,唔使驚食多咗荷包會肉痛

埋單8:00左右,餐廳已經坐滿,睇得出都幾受歡迎。所以如果要食七八點嗰啲時間嘅話,都係建議訂位。
2023-12-20
壽喜燒
已有一段時間沒吃過日式燒肉了,今天在公司附近找到這間日式燒肉店,餐廳裝修以木系為主色調,座位寬敞舒適,通風系統設備亦不錯,吃完不會有油煙味。放題套餐分別有Level 1-4,我們選了Level 3 澳洲和牛海鮮放題128品,還贈送《痛風海鮮祭》拼盤,大部分牛肉和海鮮都可以追加。其他放題單品有豬肉、雞肉、羊肉、海鮮、日式料理、小食等,而自助美食區亦無限供應40多款前菜、蔬菜、熟食、飲品、甜品等,還有爆谷機和軟雪糕機。🥩🦐🦪Level 3 澳洲和牛海鮮放題 ($448/位) (120分鐘)❥ 澳洲和牛肉眼芯❥ 澳洲和牛特上牛肋肉❥ 澳洲和牛上級牛胸肉❥ 厚燒牛舌❥ 美國牛胸腹肉❥ 嚴選牛肩里肌❥ 特選牛小排❥ 澳洲穀飼原塊牛板腱❥ 骨付牛肋肉❥ 煙燻壺漬封門柳牛肉以天梯拼盤擺放,賣相精緻,可以一次嚐盡各款精選牛肉。幾款牛肉中最喜歡的是澳洲和牛上級牛胸肉,油脂分布均勻,雪花紋最漂亮、肉質最軟滑,只撒點鹽香濃的肉味已四溢。 而煙燻壺漬封門柳亦是店家強烈推薦的單品,封門柳又厚又長,顏色偏酒紅色,肉質軟嫩多汁。最貼心的是碟上放有一個隔油架,把燒好的肉放在架上,多餘的油分會流下,吃起來油膩感頓減。另

❥ 澳洲和牛肉眼芯
❥ 特選牛小排
❥ 澳洲穀飼原塊牛板腱
❥ 骨付牛肋肉
❥ 煙燻壺漬封門柳

另外只要點Level 3以上套餐就會送期間限定的「痛風海鮮祭」拼盤,新鮮海鮮包括有:日本生蠔、牙帶魚、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚、帆立貝,全部鮮甜多汁。

用餐時間足足有120分鐘,其實吃到一半已經好飽足,以澳洲和牛來說質素相當高,放題食物種類繁多,絕對值得回頭。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿佐賀燒肉谷 @guu_yakiniku
𖤣𖤥銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#佐賀燒肉谷 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #燒肉 #日本和牛 #日本料理 #日本直送 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie
2024-04-29 66 瀏覽
一定要点lvl4的套餐 和牛海鲜120min放题绝对的值得🥹🥹🥹A4和牛随便吃!海鲜、Movenpick也随便吃!甚至还可以畅饮日本清酒!!当然还有自助区无限追加的40款美食包含了前菜、饭、甜品、汤品、蔬菜和饮料🥤和牛跟海鲜品质真的好到流泪🥲以前吃放题都多多少少吃到一些不新鲜的口感,但佐贺真的完全不会😆和牛的肥瘦相间,口感平衡,肥瘦比例恰到好处💯配的蘸料超级好吃 三款蘸料我都超爱!沉浸式感受到了和牛在嘴巴里融化🫠幸福到冒泡

一定要点lvl4的套餐 和牛海鲜120min放题
绝对的值得🥹🥹🥹
A4和牛随便吃!海鲜、Movenpick也随便吃!
甚至还可以畅饮日本清酒!!
当然还有自助区无限追加的40款美食

包含了前菜、饭、甜品、汤品、蔬菜和饮料🥤
和牛的肥瘦相间,口感平衡,肥瘦比例恰到好处💯
配的蘸料超级好吃 三款蘸料我都超爱!
沉浸式感受到了和牛在嘴巴里融化🫠幸福到冒泡
2024-04-28 60 瀏覽
很久之前吃过一次印象不错这次加上它有限定的DIY和牛寿喜烧同埋烧肉可頌,真的无得顶烧肉可頌的明太子醬加一起,真的好好吃!!!煙燻壺清封門柳也是很好吃牛肉味好重还有和牛拼盘也是大喜拍照好看吃也好吃入口即化试过那么多间自助烤肉,这家能进我香港的Top3有很多选择,而且都是精品小食饮品都好推薦!选择好多沙拉等,都有很多选择!另外鰻魚、大虾、帆立贝、鲍魚、生蠔dd

很久之前吃过一次印象不错
这次加上它有限定的DIY和牛寿喜烧同埋烧肉可頌,真的无得顶
烧肉可頌的明太子醬加一起,真的好好吃!!!
煙燻壺清封門柳也是很好吃
牛肉味好重
还有和牛拼盘也是大喜
拍照好看吃也好吃
入口即化
试过那么多间自助烤肉,这家能进我香港的Top3
有很多选择,而且都是精品
小食饮品都好推薦!
选择好多
沙拉等,都有很多选择!
另外鰻魚、大虾、帆立贝、鲍魚、生蠔dd
又係Metime👩🏻+lunchTime🍽️時間啦😜今次就揀咗一間近期好熱門好多人都推介嘅「佐賀燒肉谷」!呢間位於希慎廣場14樓嘅燒肉餐廳,環境好舒服,店舖以日式設計理念,好和風🇯🇵嘅感覺,坐低唔會覺得好壓迫感,好多都係卡位型式,好啱食野傾計,而且仲非常乾淨,而通風系統應該做得好好,入到去都唔會好大陣燒肉味😂店員安排咗入坐之後,就同我哋推介佢哋嘅餐,分別有L1~L4,我哋就揀咗LV3 澳洲和牛海鮮放題128品,而家仲增送有被稱為《痛風海鮮祭》嘅拼盤!仲設有自助美食區,飲品都係來自各地中日台等地嘅特色,仲超多唔同款式嘅小食同熟食區,多達40幾款美食任你揀😎😎揀好咗自助區嘢食,返埋位店員就上個好igable嘅天梯拼盤,入面係有齊鎮店之寶嘅牛牛:🩷骨付牛肋肉~脂肪比例平均,唔難咬❤️嚴選牛肩里肌肉~比較少脂肪,夠味濃🧡特選牛小排~細細片好易入口💛牛舌~雖然薄切但好好咬💚美國牛胸腹肉~脂肪比例好好,唔會好「鞋」🩵澳洲和牛特上牛肋肉~厚切好嫩口,濃味💙澳洲和牛、上級牛胸腹肉~濃厚嘅肉味,少脂肪💜澳洲穀飼原塊牛板健~呢個好重牛味,有咬感除咗天梯嘅牛牛之外,仲有個好正嘅煙燻壺漬封門柳,係店家嘅強烈推薦鎮

LV3 澳洲和牛海鮮放題128品

🩷骨付牛肋肉~脂肪比例平均,唔難咬
❤️嚴選牛肩里肌肉~比較少脂肪,夠味濃
🧡特選牛小排~細細片好易入口
💛牛舌~雖然薄切但好好咬
💚美國牛胸腹肉~脂肪比例好好,唔會好「鞋」
🩵澳洲和牛特上牛肋肉~厚切好嫩口,濃味
💙澳洲和牛、上級牛胸腹肉~濃厚嘅肉味,少脂肪
💜澳洲穀飼原塊牛板健~呢個好重牛味,有咬感
煙燻壺漬封門柳

除咗天梯嘅牛牛之外,仲有個好正嘅煙燻壺漬封門柳,係店家嘅強烈推薦鎮店之寶,成條封門柳勁大條仲要好厚肉,我哋仲擔心會唔會好韌,估佢唔到,醬汁好入味同好淋,果然名不虛傳!
除咗食牛仲有個《痛風海鮮祭》拼盤,新鮮海鮮包括有:
痛風海鮮祭

🔵日本生蠔🦪
🟣大蟶子
🟤元貝
🔴大虎蝦🦐
🟠白鱔
🟡鮑魚
🟢牙帶魚
呢一盤期間限定「痛風海鮮祭」😎😎😎只要係LV 3以上套餐就會送😍真係無改錯名😂😂😂就算LV2都有一個精緻拼盤㗎🤩🤩

除咗呢啲之外,每枱都係以QR code自助落單,我哋仲order咗值得推介嘅香草羊架🤣🤣🤣好重羊臊味好香,我哋都好鍾意❤️食飽飽燒肉仲有好正嘅自助區甜品任食,有軟雪糕筒仲要有最愛嘅朱古力🍫味😍😍太飽仲可以整杯咖啡☕️茶飲下😎

👅食後感👅
成個餐一共可以食120分鐘,其實食到一半已經好飽同勁滿足🤪以澳洲和牛黎講,呢間提供嘅絕對係好高質,唔會係個啲頭一轉靚肉後面就差嘅肉比你。值得去食🤩
🍢•銅鑼灣•觀塘•旺角•屯門• 🍡

📌佐賀燒肉谷
📍銅鑼灣希慎廣場14樓1403

@guu_yakiniku

#佐賀燒肉谷 #LV3澳洲和牛海鮮放題 #痛風海鮮祭 #128品 #任飲任食 #日式燒肉放題 #海鮮 #和牛拼盤 #自助區 #yakinikiguu #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港美食打卡 #香港必吃 #香港美食推薦 #港島美食 #香港吃喝玩樂 #美食日常
LV3 澳洲和牛海鮮放題128品
痛風海鮮祭
2024-04-22 109 瀏覽
又黎到希慎食lunch 今次食燒肉原來佢有半自助既午餐,唔洗叫任食,價錢平一半,仲唔使食咁多😍唔同set唔同價錢,由$98起最平果款就無牛食,我地叫左兩個set,有晒牛同豬仲有牛舌每樣都有3件起,份量其實都夠,但對於男仔黎講可能未必夠食😂自助bar都有好多款野食同野飲,仲有幾款蔬菜類可以燒🥬推介一下燒牛角包🥐幾特別,燒完之後好脆,當甜品食加啲雪糕🍦不過燒個包記得小心啲,好易燶😂雪糕自助bar有好多唔同既配料😍有好多糖揀😍雖然係甜但係好開心😗
又黎到希慎食lunch 今次食燒肉

每樣都有3件起,份量其實都夠,但對於男仔黎講可能未必夠食😂

自助bar都有好多款野食同野飲,仲有幾款蔬菜類可以燒🥬

在香港有多間分店的佐賀燒肉谷,以日本九州佐賀農場直送既佐賀和牛肉作主打,近期佢有新搞作出左個痛風海鮮餐,除左有多款罕有部位的佐賀和牛,仲送多個海鮮拼盤俾你,仲可以食足120分鐘,真心抵食!🌟期間限定!痛風海鮮祭~只要揀Lv3既套餐就即刻送極上海鮮拼盤,入面有齊多款新鮮海鮮(日本蠔、牙帶魚、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚、帆立貝)白鱔金黃色的香脆魚皮,包住爽甜細滑的鱔肉,原汁原味,十分香口廣島蠔生蠔好新鮮好大隻,有半隻手掌咁大,燒烤後蠔肉鮮甜多汁虎蝦虎蝦好大只,蝦肉厚實鮮甜,爆膏既蝦頭好濃味好正!必點帆立貝帆立貝好新鮮,大大粒好爽彈好好食,貝肉口感爽甜澳洲穀飼牛板腱牛板腱的部位中間橫越一條Q彈細筋,口感層次豐富、紮實不油膩,牛肉香甜多汁安格斯牛小排油花偏淡紅色,油花豐富,肉質軟嫩q彈,入口即化美國和牛肩胛肉眼咁多款牛肉入面最濃牛味,牛肉鮮嫩多汁,脂肪均勻,最岩燒烤和打邊爐!煙燻壺漬封門柳封門柳封門柳肉色偏向酒紅色,食落口帶點豬潤味,肉質軟嫩,油花較少,爽而不膩澳洲和牛-特上牛肋肉特上牛肋肉油花非常漂亮,口感軟嫰,入口即溶,鮮甜既牛肋肉啖啖油脂感榴蓮炸彈外皮酥脆薄皮,一啖入口剛剛好,棉滑的榴連肉好

🌟期間限定!痛風海鮮祭~

白鱔
金黃色的香脆魚皮,包住爽甜細滑的鱔肉,原汁原味,十分香口

廣島蠔
生蠔好新鮮好大隻,有半隻手掌咁大,燒烤後蠔肉鮮甜多汁

虎蝦
虎蝦好大只,蝦肉厚實鮮甜,爆膏既蝦頭好濃味好正!必點

帆立貝
帆立貝好新鮮,大大粒好爽彈好好食,貝肉口感爽甜

澳洲穀飼牛板腱

安格斯牛小排
油花偏淡紅色,油花豐富,肉質軟嫩q彈,入口即化

美國和牛肩胛肉眼

澳洲和牛-特上牛肋肉

榴蓮炸彈
外皮酥脆薄皮,一啖入口剛剛好,棉滑的榴連肉好絲滑,必點!

另外~ 自助區都有唔同嘅小食/飲品 都可以隨意拎,有牛肉飯,湯餃,沙律BAR等等
2024-04-10
紀念日
2024-04-18 73 瀏覽
澳洲和牛海鮮放題 $𝟰𝟰𝟴♡澳洲和牛肉眼芯、特上牛肋肉、特上牛肋肉、上級牛胸肉、厚燒牛舌一開始就上咗一個和牛拼盤一次過就可以試到六款唔同嘅部位最好食嘅就係口燒牛舌同埋上等牛肋肉🐮超級𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆可以無限食和牛真係超正♡海鮮痛風𝘀𝗲𝘁大海老、醬燒廣島蠔、鹽燒三文魚鰭、蒲燒鰻魚、海魚魚干、花魚一夜干、原隻鮑魚燒、燒日本原隻生蠔估唔到連日本原隻生蠔都可以任食每一隻都係大大嚿燒完出嚟之後仲好大粒🦪仲有連蒲燒鰻魚都可以任追加燒到脆皮真係好正😛其他海鮮都好新鮮款式夠多🦐仲有加多$𝟯𝟴就可以有啤酒同清酒任飲🍶

澳洲和牛海鮮放題 $𝟰𝟰𝟴

♡澳洲和牛
肉眼芯、特上牛肋肉、特上牛肋肉、上級牛胸肉、厚燒牛舌

一開始就上咗一個和牛拼盤
超級𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆
可以無限食和牛真係超正

♡海鮮痛風𝘀𝗲𝘁

仲有加多$𝟯𝟴就可以有啤酒同清酒任飲🍶
好掛住日本,好掛住日本!今次嚟到佐賀燒肉谷日式燒烤放題專門店‼️呢度主打100分鐘,燒肉任食!呢度最出名 就係日本九州佐賀縣農場空運直送嘅「一頭牛」佐賀和牛🐄即係原隻牛空運到港,再嚟到香港分切唔同嘅部位,保證新鮮🥩我自己最鍾意食牛嘅部位係澳洲嘅上級牛胸肉,啲油脂比例啱啱好,好味到暈😆當然仲有好多唔同部位俾你揀,滿足唔同人嘅口味!撞啱痛風海鮮祭呢,除咗燒肉仲可以試到四月推出嘅期間限定,試到好多唔同嘅海鮮!包括日本蠔、牙帶魚、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚仲有帆立貝添啊😋其實仲有好多,不過我記錄唔晒啦~題外話職員好有心機會過嚟協助你燒同話俾你知應該點先,保證每樣食物都可以最佳狀態送到入你口😂仲有自助吧,菜同埋其他食物自己任拎,因為我係食LV4套餐,所以清酒同生啤可以任飲😋真係會勁滿足,食飽飽仲有雪糕送添😳👍#yakinikuguu #佐賀燒肉谷 #日式燒肉 #燒肉放題 #痛風海鮮祭 #期間限定@guu_yakiniku
好掛住日本,好掛住日本!
今次嚟到佐賀燒肉谷日式燒烤放題專門店‼️
呢度主打100分鐘,燒肉任食!
真係會勁滿足,食飽飽仲有雪糕送添😳👍

@guu_yakiniku
2024-04-11
紀念日
用餐優惠
試食活動
  • 佐賀A4和牛小排
之前去過荃灣店,很滿意😚 見銅鑼灣也新開了一家,所以來試試😎 銅鑼灣店服務超好的,店員幫我們燒肉,不怕燒過頭😆 這次叫了Level 3 也是可以無限喝清酒🍶和啤酒🍺 吃燒肉喝酒真的很享受!🍀🍽️ Australian Wagyu Beef and Seafood Set (澳洲和牛海鮮放題) $488 / person- Australian Wagyu Beef Rib Eye Log (澳洲和牛肉眼芯)- Australian Waygu Premium Karubi (澳洲和牛特上牛肋肉)- Australian Waygu Premium Deckle (澳洲和牛上級牛胸肉)- Thick-cut Beef Tongue (厚燒牛舌)🍀幾款肉中 最喜歡的是澳洲和牛上級牛胸肉☺️ 我們追加了無數次😂 雪花紋最漂亮,肉質最滑😙 只撒點鹽就夠了,不用點醬~🍀現在還有通風海鮮祭🤣 可以無限追加 日本生蠔🦪 、鮑魚、帆立貝 和 蝦🦐 至於 聖子、白鱔、牙帶魚 就不能追加,不過其實也很夠吃了! 其中最愛的是 生蠔 和白鱔🥰 很嫩 很鮮甜~🍀最貼心的是他們的碟上放有一個隔油的架,把燒好的肉放在架

🍀
最貼心的是他們的碟上放有一個隔油的架,把燒好的肉放在架上面,多餘的油份會流下,所以吃完燒肉也不會感覺太膩!
2024-04-09 76 瀏覽
燒肉谷座位舒適及地方濶落,點了Level one 燒肉放題,牛肉肉質很好及新鮮,有原味、燒汁,黑椒、辛辣選擇,點完很快上桌,真係可以不斷食不斷任點牛肉,點肉的燒汁有三種味道,味道唔錯。任點任食的還有多春魚,青口、鯖魚,芝士年糕,胡麻豆腐,煙三文魚沙律 …. 自助吧有中華沙律,罐裝飲品,八爪魚,螺肉,紫菜飯。店員態度殷勤,用手機落單非常方便,有會員制度,會員APP仲有Coupon又可儲分。性價比高的一間日本放題式燒肉店,會再來。

性價比高的一間日本放題式燒肉店,會再來。
2024-04-08 121 瀏覽
同媽媽去銅鑼灣食燒肉,揀咗希慎廣場佐賀燒肉谷。呢度嘅環境地方寬敞,仲有好多卡位非常整潔乾淨。今日揀咗放題餐:Lv 3澳洲和牛海鮮餐$488 /120分鐘,啤酒,清酒任飲,套餐包羅萬有,128款食物任點任食。這個餐重點係食澳洲和牛。店員先為我送上和牛架,上邊有唔同部位的牛肉。下面仲有一盤海鮮拼盤,包括有原隻鮑魚,法國黃金螺,青口,大蝦。澳洲和牛,油脂分布均勻,肉質軟滑,肉味香濃,仲要任點任食,性價比高。餐牌仲有各款海鮮,前菜,蔬菜,熱食等….自助式有飲品,熱食,前菜,沙律,最特別係有個自製牛角包沙律,做好的牛角包夾上的燒牛肉,口感一流。

餐牌仲有各款海鮮,前菜,蔬菜,熱食等….
2024-04-07 98 瀏覽
今日去咗食呢排大熱既<佐賀燒肉谷>,我就揀咗去希慎分店,環境舒服企理👍👍 餐廳環境真係唔錯,地方夠大,感覺好舒服😎 六點零鐘已經好多人,七點鐘仲差唔多爆滿,證明佢啲放題套餐係好有吸引力嘅😎🌟level 3.澳洲和牛海鮮放題一坐低,職員同我哋講會先上個拼盤,個拼盤都好正,乜嘢肉都有少少,可以試哂唔同嘅部位😍有幾款肉我都好推介👍🌟壺漬封門柳鎮店之寶,成條封門柳攞去燒真係好豪氣,燒呢個有少少技巧,就係千祈唔好燒得咁熟,外脆內軟最正,我哋兩個食咗三條呀🤣🌟澳洲和牛-上級牛胸腹肉澳洲和牛一定係主打㗎喇,呢一個部位油脂都唔少,有油香,非常唔錯👍🌟特選牛小排我最鍾意食牛小排,因為個質感我覺得係最好,唔知大家有冇同我相同嘅諗法呢😋🌟燒日本原隻生蠔職員攞咗一盒生蠔上嚟,隻隻都好肥美😍😍仲配咗四個醬汁,分別係明太子,清酒,醬油同韓式辣醬。每一隻都好惹味,要記住當隻蠔開始燒到起泡嘅時候要將舊肉反一反,避免太熟呀😎🌟三文魚鰭魚油香十足,慢慢燒個皮就會好脆👍🌟厚燒牛舌牛舌點樣燒都係好食,厚切直頭係最發揮到牛舌既優點,必試😎🌟蒲燒鰻魚估唔到來貨都唔錯,輕輕燒一燒香味出曬嚟🫶🏻🌟紫菜飯出面可以自己整紫菜飯,仲可以自

🌟level 3.澳洲和牛海鮮放題

🌟壺漬封門柳

🌟澳洲和牛-上級牛胸腹肉

🌟特選牛小排

🌟燒日本原隻生蠔

🌟三文魚鰭
魚油香十足,慢慢燒個皮就會好脆👍

🌟厚燒牛舌
牛舌點樣燒都係好食,厚切直頭係最發揮到牛舌既優點,必試😎

🌟蒲燒鰻魚
估唔到來貨都唔錯,輕輕燒一燒香味出曬嚟🫶🏻

🌟紫菜飯
出面可以自己整紫菜飯,仲可以自己選醬汁添,我就加埋原條封門柳落去做個丼飯😆真係好味到而家都回味緊😋

<佐賀燒肉谷>啲蔬菜都唔錯,記得攞啲嚟燒🫶🏻另外餐廳啲熱食都好得,可以嘗試下🫶🏻 其中有一個叫做燒肉可頌,配特別嘅醬汁,幾過癮😆

🍻🍶我哋揀咗清酒,啤酒任飲😎 除咗酒精類,出面飲品嘅選擇都唔少😋仲有爆谷同埋雪糕做甜品,真係非常之完美🥰 之前食過一次,對<佐賀燒肉谷>個印象非常之好,雖然而家興北上,但係如果為食嘢,香港其實仲有好多好好嘅選擇👍👍大家一定要支持支持,真心推介🫶🏻

2024-03-29
2024-04-05 109 瀏覽
態度勁差的一家店。d侍應非常rude,安排座位只係用手指下張檯。Semi buffet有包咩,邊度攞野完全唔講,問一句答一句機械人咁。前菜和嘢飲擺係走廊似乎不衛生。烤肉的份量係充足的,但服務太差,體驗感很差。