二十道

niju
2024-04-24 227 瀏覽
最近同朋友喺北角行開街,見到呢間日式餐廳幾有特色咁所以入咗去試吓✌🏻個人認為餐廳裝修係其中一樣最大特色,呢啲bar枱設計好似去咗日本咁🇯🇵Bar枱嘅好處就係可以睇住師傅整嘢食😋前菜方面我哋首先試咗個炸白飯魚魚乾,白飯魚炸到金黃酥脆而且又唔會好油😝係一種獨特嘅口感同味道體驗😚師傅差唔多整好有馬山椒蜆肉手卷嗰陣會提我哋,因為希望我哋可以喺最新鮮嗰陣放入口🤪呢個手卷最大特色就冇飯,所以更加可以感受到食材嘅味道🤤新鮮嘅蜆肉搭配有馬山椒的辛香味,個椒唔會話好辣搶曬啲味,營造出一種令人興奮嘅口味組合😋套餐包埋嘅吉列蠔,蠔肉鮮嫩多汁,完美展現咗海鮮嘅鮮甜風味😍其中一樣主菜係我最期待嘅牛舌拉麵,呢碗拉麵嘅湯頭濃郁而鮮美,牛舌片則非常嫩滑👅拉麵嘅彈牙口感配合著牛舌的鮮味,絕對係一個令人回味無窮嘅美食😜套餐仲會包埋一枝凍烏龍茶,性價比真係好高😙朋友就叫咗個三色刺身飯,呢個刺身飯包括三種不同的魚類,每一啖都帶來獨特嘅風味🍚米飯口感軟糯,完美咁平衡咗魚肉嘅鮮味,呢個飯絕對是刺身愛好者嘅必點之選😋😋整體嚟講呢間日式餐廳提供咗好多好有特色嘅小食,食物嘅品質同味道都非常出色👍🏻地址:北角七姊妹道193號遠東大廈地下

Bar枱嘅好處就係可以睇住師傅整嘢食😋
炸白飯魚魚乾
係一種獨特嘅口感同味道體驗😚
有馬山椒蜆肉手卷
呢個手卷最大特色就冇飯,所以更加可以感受到食材嘅味道🤤
吉列蠔
套餐包埋嘅吉列蠔,蠔肉鮮嫩多汁,完美展現咗海鮮嘅鮮甜風味😍
套餐仲會包埋一枝凍烏龍茶,性價比真係好高😙

地址:北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖
2024-04-16
炸白飯魚魚乾
有馬山椒蜆肉手卷
吉列蠔
👨🏻‍🍳二十道 (北角)📍北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖 「是一家有誠意、感到用心的居酒屋❤️」 門面至內裡設計都滿滿和風,見到吧枱,就想食拉麵😆不過呢間拉麵居酒屋不只食拉麵,仲有前菜、刺身、燒物、甜品等,有D fusion但又keep到日本傳統飲食,幾創新🤤 👍🏻🍽️西班牙豚肉雞濃湯拉麵師傅話用左8小時熬製,除左農舍雞、仲落左帆立貝、沙甸魚干等,令到湯底更加鮮甜,仲要‼️吾油‼️雞濃湯,雞味最為突出,好似將雞既精華都熬製出黎,好好味!!西班牙豚肉,豚肉用西京味噌醃製再燒烤,食落有陣叉燒味,但系肉質好嫩🤤配菜都同傳統拉麵有小小吾同,改以意大利黃瓜、櫻花魚片、車厘茄等,擺盤都十分精巧。 拉麵軟熟到剛好,師傅仲教另一食法,可以減膩😆:本店特有‼️魚仔醋‼️加幾滴魚仔醋落拉麵,酸酸甜甜更開胃👍🏻 👍🏻🍽️王室之食事 (原價$228,現有優惠價$168)🫶🏻🍽️磯煮鮑魚、油甘魚魚丼揀左(C):跟沙律、前菜、麵食、甜品 丼飯用左?赤醋飯做底,omakase食過赤醋飯,配與壽司,特別帶鮮👍🏻磯煮鮑魚、油甘魚都好新鮮😋油甘魚仲要厚切!!玉子都吾錯😆 👍🏻🍽️沙律用左意大利黃瓜、車厘茄、沙律菜、蘆筍,配搭既醋汁
👨🏻‍🍳二十道 (北角)
📍北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖

「是一家有誠意、感到用心的居酒屋❤️」

門面至內裡設計都滿滿和風,
見到吧枱,就想食拉麵😆
不過呢間拉麵居酒屋不只食拉麵,
仲有前菜、刺身、燒物、甜品等,
有D fusion但又keep到日本傳統飲食,
幾創新🤤

👍🏻🍽️西班牙豚肉雞濃湯拉麵
雞濃湯,雞味最為突出,好似將雞既精華都熬製出黎,好好味!!

加幾滴魚仔醋落拉麵,酸酸甜甜更開胃👍🏻

👍🏻🍽️王室之食事 (原價$228,現有優惠價$168)
🫶🏻🍽️磯煮鮑魚、油甘魚魚丼
揀左(C):跟沙律、前菜、麵食、甜品
油甘魚魚丼

丼飯用左?赤醋飯做底,
omakase食過赤醋飯,配與壽司,特別帶鮮👍🏻
磯煮鮑魚、油甘魚都好新鮮😋
油甘魚仲要厚切!!
玉子都吾錯😆
沙律

👍🏻🍽️沙律
用左意大利黃瓜、車厘茄、沙律菜、蘆筍,配搭既醋汁十分惹味!!
芥末螺肉

👍🏻🍽️前菜:芥末螺肉
螺肉好鮮甜,雖然切得好細,但系依然有咬口,煙煙韌韌。
底下既洋蔥配埋一齊食!!好夾的!!
串燒

👍🏻🍽️串燒
雞軟骨棒、雞胗,好似之前食過既燒鳥串燒,雞胗8-9成熟,外爽脆內嫩又煙韌,好正🤤

🍽️再黎一碗拉麵
湯底應該都系雞濃湯,只系少左豚肉,換上秋葵🤓
鹽漬櫻花和菓子

👍🏻🍽️甜品:鹽漬櫻花和菓子
好少試櫻花類甜品,呢個又幾特別,微甜不膩,有小小小小咸味,又幾好味😋

每道食物都嚐得出師傅既用心,
對食物既講究、鑽研上都花左吾少心機,
令食者好想繼續試繼續食。
當晚上菜,師傅都有輕輕介紹每道菜式,
長知識的同時,又多一份親切🫶🏻

#二十道 #拉麵居酒屋 #北角美食 #鰂魚涌美食 #香港居酒屋
油甘魚魚丼
沙律
芥末螺肉
串燒
鹽漬櫻花和菓子
2024-05-23 0 瀏覽
北角近年新開了不少特色餐廳,二十道便是其中之一。餐廳位置便利,靠近鰂魚涌地鐵站,交通方便。店面不大,只有吧枱座位,但裝修別緻,營造出日式居酒屋的氛圍。開放式廚房讓食客可以近距離觀看師傅製作料理,而師傅更會介紹食物材料特色,更添幾分趣味。二十道的菜式以日式料理為主,融合了創新元素,令人耳目一新。西班牙白豚肉(雞濃湯拉麵) 西班牙白豚肉經過西京味噌醃製,肉味香濃,搭配 精心熬制八小時的濃郁雞湯,非常美味。雪酒拉麵(魷魚一夜干) :雪酒拉麵的湯底以日本清酒酒糟熬製而成,酒香濃郁,味道獨特。搭配爽口的拉麵和鮮美的魷魚一夜乾,令人回味無窮。汁煮牛舌: 牛舌處理得恰到好處,軟嫩多汁,搭配特製的醬汁,十分入味。岩溶蝦球: 蝦球炸得金黃酥脆,內餡飽滿,搭配鹹香的熔岩蛋黃,口感豐富,令人驚喜。

二十道的菜式以日式料理為主,融合了創新元素,令人耳目一新。

西班牙白豚肉(雞濃湯拉麵)

雪酒拉麵(魷魚一夜干) :

2024-05-20 0 瀏覽
經過北角看到有一家好有日本特色的居酒屋,藍色主調,竹吧檯座位,連店員都會講日語,食品都好正宗!西班牙白豚肉拉麵厚條的西班牙白豚肩肉經過西京味噌的細緻入味醃製,肉質鮮嫩。生灼過後,外皮散發出誘人的焦香,內裡保有豐腴的肉汁。仲有新鮮爽脆的蔬菜配料:嫩嫩的BB露筍和鮮紅欲滴的車厘茄等,就連湯底都好味到飲嗮!雪酒拉麵醇厚的雞肉高湯加了少少酒粕混合而成,充滿雞肉的鮮美與酒粕的迷人香氣。魷魚細嫩有嚼勁,拉麵掛汁柔韌。清甜多汁的意大利黃青瓜和酸甜可口的醃漬甘筍,口感增添了更多層次!岩熔蝦球輕輕咬開,蝦球飽滿彈牙,熔融的鹹蛋黃流瀉而出,緩緩流淌在酥脆的表面,非常惹味!吉列蠔蠔肉鮮甜多汁,充滿了大海的鹹香氣息,融合著外層的酥脆與油香,味道不錯!

西班牙白豚肉拉麵

雪酒拉麵

岩熔蝦球

2024-05-18 0 瀏覽
「二十道」呢個名非常特別,我專登上網搵資料,原來黎間日式小店,係由逾二十年經驗的廚師主理,並以五種味道、五種顏 色、五種烹調方法及五種態度,成就「二十道」炮製菜式!👍🏻今晚同朋友就order左兩個小店名菜⭐️雪酒拉麵(大蜆🦪)- 大蜆🦪新鮮又鮮甜,湯底非常濃郁,拉麵爽口🍜,有驚喜🌟王室の食事- 磯煮鮑魚- 油甘魚魚生(迷你刺身丼)- 丼薰衣草漬牡蠣- 拉面- 雜菜沙律- 和菓子成個set非常豐富,而且前菜製作用心,味道都幾特別;我同一個女朋友一齊share食,都好夠食,食完感覺非常滿足!💕

今晚同朋友就order左兩個小店名菜
⭐️雪酒拉麵(大蜆🦪)
- 大蜆🦪新鮮又鮮甜,湯底非常濃郁,拉麵爽口🍜,有驚喜
🌟王室の食事
- 磯煮鮑魚
- 油甘魚魚生(迷你刺身丼)
- 丼薰衣草漬牡蠣
- 拉面
- 雜菜沙律
- 和菓子
成個set非常豐富,而且前菜製作用心,味道都幾特別;
2024-05-11
2024-05-17 0 瀏覽
二十道細細既居酒屋, 只有吧枱位置, 但食物用心好有驚喜. 雪酒拉麵 魷魚一夜干 $86🍜呢度signature, 必試拉麵⭐ 有別於傳統拉麵, 呢款以雪酒酒糟、雞、帆立貝熬煮作湯底, 帶淡淡酒香味, 好有層次. 食完都忍唔住飲哂d 湯😍 拉麵有口感而掛湯, 再搭配意大利黃瓜、日本水菜同醃漬甘筍等. 上面魷魚一夜干🦑 燒得鮮嫩彈牙王者之食事 $168包括自選迷你刺身丼、自選創作料理跟沙津前菜麵食甜品前菜有芥末螺肉以及日本溫室🥗, 好開胃選左磯煮鮑魚油甘魚丼, 油甘魚厚切帶魚甘香, 磯煮鮑魚帶微甜, 口感嫩, 仲有玉子配上醋飯自選創作料理選左西班牙蘋果酒生醃海蝦, 帶有蘋果酒香, 突出左本身海蝦嘅甜. 亦可選薰衣草漬牡蠣/串燒2本.最後嘅拉麵用左純粹雞湯, 都好好食🥰 甜品係和菓子埋單2百幾, 食到咁用心製作日本料理覺得好抵. 不過座位唔多, book 枱最隱陣 @niju.hk北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖
二十道
細細既居酒屋, 只有吧枱位置, 但食物用心好有驚喜.

雪酒拉麵 魷魚一夜干 $86

王者之食事 $168
包括自選迷你刺身丼、自選創作料理跟沙津前菜麵食甜品
前菜有芥末螺肉以及日本溫室🥗, 好開胃

最後嘅拉麵用左純粹雞湯, 都好好食🥰 甜品係和菓子

@niju.hk
北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖
2024-05-16 19 瀏覽
Niju二十道 (北角)北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖剛好在附近完成培訓,於是和同事來到這間日本拉麵小店享用晚餐。別看它只有幾個座位,連很多明星都是座上客呢。我們order了兩個晚餐套餐和一個小食,1)雪酒拉麵(大蜆)+ 樽裝茶 $116這個拉麵是皇牌必點,蜆肉非常新鮮,無沙,清甜,而且非常大粒! 搭配各種日本蔬菜,簡直是一秒回日本的感覺! 不得不提的是拉麵的湯底非常特別,是高大上的味道,哈哈!在別處沒吃過,不是普通拉麵的“死咸濃稠”,反而是濃鬱中帶著清新!一定要品嘗哦!2)西班牙白豚肉(雞濃湯拉麵) + 樽裝茶 $78這個拉麵非常欣賞它的豬肉,非常好吃,師傅解釋道他們是用炭火燒的,而且是一塊一塊地慢慢燒,並不是一大塊豬肉一次性燒好。所以客人們能吃到每塊豬肉恰到好處的美味。拉麵也是很彈牙的!同樣,湯底不“死咸”,是讓人吃了一次覺得也太物超所值的感覺。現在去商場的food court吃一碗隨隨便便的拉麵都已經要70,80塊錢了。而這裏,絕對是另一個境界的美食啊! 3) 炸白飯魚魚乾 $68這個是必須一定無敵要推薦的!超級好吃! 我第一次吃如此薄如紙的白飯魚,而且每一片紋路非常漂亮
Niju
二十道 (北角)
北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖

我們order了兩個晚餐套餐和一個小食,
1)雪酒拉麵(大蜆)+ 樽裝茶 $116

2)西班牙白豚肉(雞濃湯拉麵) + 樽裝茶 $78

3) 炸白飯魚魚乾 $68
這個是必須一定無敵要推薦的!超級好吃! 我第一次吃如此薄如紙的白飯魚,而且每一片紋路非常漂亮,好像藝術品那樣! 不貴!就嘗嘗鮮也非常值得!
2024-05-11 36 瀏覽
其實很少去北角, 因為剛好有些原因要去, 順便都在港島線的朋友吃飯。朋友是個吃貨, 所以帶了我去一間之前從沒嘗試過的店。這間單單從外觀就驟眼看, 大概是只會覺似西餐或咖啡廳之類~裡邊是吧台, 所以完全可以看到師傅煮食時刻,哈。先食用的是有馬山椒蜆肉, 聽師傅說有馬的山椒於日本很有名,多是用來 點鰻魚飯, 這次混著蜆肉沒有飯, 就是海苔味與山椒及蜆肉的混搭。是海鮮特有的咸香與很出的山椒配著, 感覺很鮮得來又開胃。這個雪酒拉麵(大蜆), 湯底是用雞,帆立貝熬, 雪貝用酒糟醃,配上水菜漬物, 湯超鮮甜, 很香, 加上用大蜆, 更突顯蜆肉的鮮, 拉麵很彈牙, 價錢也是$116, 很抵吃!之後點的是燒牛舌丼, 牛舌是厚切, 所以超有口感, 很爽很彈, 但又很入味, 超厲, 師傅控制火喉真的很強。 味道很香濃, 牛舌的牛味很重, 配飯一流。而且價位更是100不到, 才$88而已。力推北角附近的人可以來刷, 價位剛好, 味道又佳, 真的是很好的店。這店還有做OMAKASE, 很想有機再找天來吃!

這間單單從外觀就驟眼看, 大概是只會覺似西餐或咖啡廳之類~

裡邊是吧台, 所以完全可以看到師傅煮食時刻,哈。

這店還有做OMAKASE, 很想有機再找天來吃!
2024-05-10 31 瀏覽
北角有一間好有心的日式餐廳: 二十道 ,有多款拉麵🍜有別於傳統拉麵的豚骨湯底,二十道 用了農舍雞、帆立貝,沙甸魚干及日本野菜,以自家秘方熬煮成純滑香濃、清而不濁的招牌雞濃湯湯頭🐔!我好享受飲每啖湯,加上彈牙爽口的麵條🍜還有特色香噴噴牛舌、叉燒 都惹味十足!這店子雖小小,但是由二十年經驗的廚師🧑‍🍳主理,聽說原來餐廳名由來是因以五種味道、五種顏色、五種烹調方法及五種態度,所以成為了「二十道」這家小店,值得支持🧡🧡地點:北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖
北角有一間好有心的日式餐廳: 二十道 ,

地點:北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖

2024-05-07 35 瀏覽
二十道位於北角既出名拉麵店,店子雖小但係食物既質素非常之高,特別係大蜆雪酒拉麵,濃濃的酒香味加上新鮮的大蜆,整個味道和層次都升了一個level。鱈魚乾先大左個前菜鱈魚乾,鮮香可口,魚肉鮮嫩,外脆內軟,炸得剛剛好,配上特製cream更加美味。大蜆雪酒拉麵真係一絕!濃濃嘅酒香味與新鮮嘅大蜆結合,味道層次豐富,絕對令人回味無窮。牛舌丼煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,配上濃郁的醬汁和軟糯的米飯,每一口都充滿滿足感。
二十道位於北角既出名拉麵店,

鱈魚乾

大蜆雪酒拉麵真係一絕!

2024-04-02
2024-05-05 28 瀏覽
食日本嘢要食得有信心,呢間絕對係👍👍隱世之作⋯⋯經典、用心….用心…. 用心❤️——————-三色刺身丼: 未食就咁望就知道刺身非常新鮮,有拖羅蓉、三文魚籽、咬落卜卜脆的三文魚籽,還有鮮甜肉嫩的帶子刺身,配上玉子和蔬菜🥗,日本🇯🇵米有咬口的口感,美味😋💯——————-燒牛舌丼:厚切牛舌,燒得外香帶點脆內軟熟的,味道更是令人吃得津津有味,不會過火,熟成恰當,又是要讚廚師🧑‍🍳的功藝👍💯——————加$30就有小食和飲品,認真扺吃吉列蠔:入口鬆脆又鬆化,外脆咬落脆脆的聲音,內裏的蠔肉鮮甜,更是令人吃得心動⋯⋯💯——————-岩溶蝦球:吃時小心內裏爆漿,炸的外皮不再講,吃了師傳做的吉烈蠔'就知這個岩溶蝦球的外皮香脆度,內裹的爆漿更是令人吃得開心🥳——————-.烏龍茶:飯後嘆個茶…. 人生享受就是富貴榮華🤣其實開心簡單就在你身邊❤️😋食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————
食日本嘢要食得有信心,呢間絕對係👍👍
隱世之作⋯⋯經典、用心….用心…. 用心❤️

三色刺身丼:

燒牛舌丼:

——————
加$30就有小食和飲品,認真扺吃
吉列蠔:

岩溶蝦球:

——————-.
烏龍茶:
飯後嘆個茶…. 人生享受就是富貴榮華🤣
其實開心簡單就在你身邊❤️😋
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————

2024-05-04 19 瀏覽
今日去咗北角覓食,嚟咗一間歐日式嘅餐廳。梗係要嚟試吓新派嘅拉麵。佢係用吧枱嘅形式,咁樣就可以睇住師傅製作。午餐時間已經好快坐滿咗人。睇嚟都係一間受歡迎嘅餐廳嚟㗎喎。首先要食佢嘅特色小食─鱈魚乾,呢個同平時食開嘅有啲唔同非常之特別,居然有啲cream可以撈住食,d cream好香滑,冇諗過同鱈魚乾都幾夾。之後我哋叫咗帆立貝壽司,壽司上面用咗青橘啫喱,清新既口味,好特別,突出帆立貝嘅鮮甜味道。再叫咗和牛醬油燒,和牛上而有兩粒黑椒子,食落有d卜卜脆既口感,都幾鍾意呢個配搭。壽司飯覺得同普通嗰啲壽司舖有少少唔同,問咗師傅原來啲壽司落左d 酒粕醋,食落有d酒香味,呢個idea 唔錯wo👍👍到咗戲肉啦,係我最期待嘅西班牙白豚肉拉麵(雞濃湯拉麵),佢用咗雞同帆立貝湯底,拉麵上面好似有意大利黃青瓜,味道新鮮,另外仲有BB蘆筍同車厘茄,令到湯嘅層次提升。佢嘅西班牙豚肉係厚切㗎,食落好鬆軟亦都好入味,疊到成個井字型,再放上拉麵上面,擺盤賣相一流!男朋友就叫咗個海鰻壽司丼,海鰻整得幾香口,都有好多料,對得住個價錢!!我自己個人就比較鍾意食拉麵多啲👏🏻👏🏻👍整體用餐感覺良好,見到佢有個二十道嘅菜式有啲心動想試

之後我哋叫咗帆立貝壽司壽司上面用咗青橘啫喱,清新既口味,好特別,突出帆立貝嘅鮮甜味道。

整體用餐感覺良好,見到佢有個二十道嘅菜式有啲心動想試,有機會約朋友試吓先!❤️
2024-04-29 28 瀏覽
想不到🐷又帶我食隱世小店,仲話唔訂座都唔洗旨意食到,點知真係要訂座,當晚full house 仲要好多人排隊😎 芥末螺肉:味道辛辣開胃,令人食唔停口,正好等待稍後的拉麵日式煮牛舌:牛舌肉質鮮嫩多汁,口感非常好。再加上黑糊椒配洋蔥,味道滋味❤️🍜西班牙白豚肉雞濃湯拉麵:特別的西日fusion 拉麵,湯底有rosemary,車厘茄又配有鰹魚,感覺特別,豚肉有嚼口❤️🍜大蜆雪酒拉麵:雪酒拉麵是本店signature,必叫名物,以雪酒為湯頭的基礎。帶有雪酒的香氣和酒精味道,與傳統的拉麵不同,湯底層次感很高❤️再配鮮味的大蜆,令人飲晒整個湯。

芥末螺肉:味道辛辣開胃,令人食唔停口,正好等待稍後的拉麵

2024-04-27 29 瀏覽
前幾日去北角同朋友食飯,偶然發現一間新派拉麵小店,店鋪空間不大,坐喺吧檯可以見到廚師用心烹調美食,大廚貫徹五種味道、五種顏色、五種烹調方法及五種態度嘅理念,打造出非同凡響嘅日式美食,包括拉麵、丼飯、居酒屋小食等~大蜆雪酒拉麵🍜拉麵湯底用咗雞湯配搭日本清酒酒釀,加入蜆水一起熬製,味道鮮甜,並帶有陣陣發酵香氣。大蜆非常新鮮,配菜有各式日本蔬菜以及意大利黃瓜,拉麵都好彈牙,不知不覺已經飲晒成個湯底,好正!三色刺身丼🐠除咗刺身新鮮之外,廚師特意用上酒粕酢代替傳統赤醋壽司飯,飯粒分明,配合刺身食幾多都唔夠!燒螢光魷魚乾🦑螢光魷魚乾非常薄,燒到脆口,入口甘香,口感好特別,令人印象深刻!二十道嘅烹飪理念雖然簡單,但係要創造出平衡、好食又有新鮮感嘅日本料理一啲都唔容易,希望大家經過北角都可以支持吓小店!

大蜆雪酒拉麵🍜

三色刺身丼🐠

燒螢光魷魚乾🦑

2024-04-23 40 瀏覽
前排去左北角做野 跟手搵下個頭有無咩美食咁岩見到有間隱瞞既日料餐廳今次要為大家介紹既係 - 二十道二十道係位於北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖餐廳主打食日本菜為主成個環境係麻雀雖小 五臟俱全食物個方面 今次為分別點左:- 西班牙白豚肉(雞濃湯拉麵)- 熟成刺身丼個人大愛佢地個西班牙白豚肉拉麵個湯底係有超香濃既雞湯係到而且佢個麵身都好彈@niju.hk Location : North PointPrice : $100-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
前排去左北角做野 跟手搵下個頭有無咩美食
咁岩見到有間隱瞞既日料餐廳
今次要為大家介紹既係 - 二十道

二十道係位於北角七姊妹道193號遠東大廈地下A號舖
餐廳主打食日本菜為主
成個環境係麻雀雖小 五臟俱全

食物個方面 今次為分別點左:
- 西班牙白豚肉(雞濃湯拉麵)
- 熟成刺身

個人大愛佢地個西班牙白豚肉拉麵