2023-11-29 129 瀏覽
話說之前臨去大阪🇯🇵旅行,搵咗我嘅家庭醫師睇中醫⋯🤭🤭因為準備隨心所欲亂食嘢了⋯⋯ 攞咗啲藥打底,感覺好似會安心啲?!🫠🫠 出發前,再同醫師食咗餐生冷嘢,然後佢話呢刻係我朋友,所以食得喎~🤣🤣·海膽油甘魚丼小弟喜愛海膽,見到有足夠嘅份量同埋好creamy嘅海膽,我就表示好興奮~😆 油甘魚爽口唔腥,又冇筋,有少少入口即溶嘅感覺~🤭·丼灜特選丼😜其實就係師傅將嗰日覺得靚嘅魚都擺晒落去,攞咗一個透明嘅厚身杯裝住,第一下諗到係cocktail杯⋯🤣🤣 睇真啲又唔係喎~ 佢碗嘢入面有海膽,又有甜蝦,仲有帶子⋯⋯ 真係大癲~~🤯🤯 有少少後悔冇嗌到呢個。跟住醫師仲話俾我聽幾好食喎!同埋食得出係幾新鮮!!😎😎 我嗰刻同佢講千祈唔好話我知,我唔想知!!!😜🤪·甲羅燒🦀🦀都可以話係我食過最多蟹肉嘅一次,所以都係我食過比較記得嘅一次甲羅燒~仲有原隻應該係鵪鶉蛋蛋漿,鍾意食嘅就會鍾意食㗎啦~😏不過點都好,可以一試!😬·焗蠔🦪今次呢隻都OK嘅,但唔係我食過最好食嘅!同埋我覺得芝士略嫌太多,反而變得有啲膩~🫢🫢·然後我發現,今年我已經去咗三次日本旅行,跟住好可能下年五月再去⋯⋯🫢 上次同朋友講起,先驚覺自己,原
焗蠔🦪
然後我發現,今年我已經去咗三次日本旅行,跟住好可能下年五月再去⋯⋯🫢 上次同朋友講起,先驚覺自己,原來上次去韓國旅行已經係2002年嘅事!!🇰🇷🇰🇷嗰陣我仲係一個小朋友⋯ 結論係人係偏心嘅動物~Hahaha…😝 希望有一日有人說服到我去韓國旅行!🤪🤪
2023-07-25 135 瀏覽
牛肉壽喜燒🐮🍲牛肉壽喜燒熱辣辣超大煲😍裡面超多肥牛,仲有一隻半熟雞蛋係牛肉上面,底部就有豆腐、金菇、娃娃菜等等等等,份量超班勁抵食😉壽喜燒湯底超甜又唔會肥膩😋,湯底令牛肉的鮮味更突出🙌🏻。牛肉入口軟嫩,唔會太老。其他配料都勁入味,完美體現壽喜燒的精華🫶🏻雞軟骨雞軟骨外表微微燒焦,火喉控制得唔錯👍🏻食落口感勁脆勁爽,脆卜卜的口感令人欲罷不能🫣,下酒良伴🍻厚燒玉子🥚🥚金黃又搶眼的玉子超厚又大件,表面淋滿惹味的燒汁,再潵上點點的白芝麻粒,香口又吸引🤩一啖咬落去,玉子的蛋香佈滿味蕾,柔軟滑嫩、入口即化的口感超正😚,味道清甜可口,認真唔錯😘
牛肉壽喜燒🐮🍲

雞軟骨

厚燒玉子🥚🥚

一向食開呢間性價比高Lunch set 有湯有嘢飲有小食今日(2023年7月11日)lunch time上到去熄哂燈無開🫣唔知係內部裝修定係結業……希望唔係結業啦,可惜可惜…
一向食開呢間
性價比高
Lunch set 有湯有嘢飲有小食
今日(2023年7月11日)lunch time上到去
熄哂燈無開🫣
唔知係內部裝修定係結業……

希望唔係結業啦,可惜可惜…

2023-06-06 167 瀏覽
突然醒起一個月紀念日,突發話要食壽司,見到呢間即日book 到,就試下呢間啦🥰有呢隻豬,同埋入面都有打氣牆比大家貼memo❤️天龍卷。入面係炸蝦,煆頭好食,正正常常❤️鱔串燒!好味!新鮮!彈牙!軟殼蟹卷,正常😂9貫壽司同三文魚子,壽司好味,魚夠新鮮同凍。什錦天婦羅,略嫌唔夠脆,但都可接受。埋單6百幾,正正常常。如果臨時臨急想食,都可以既,同埋個場好大,唔會好迫好嘈,服務都ok,成日refill 茶❤️

有呢隻豬,同埋入面都有打氣牆比大家貼memo❤️

天龍卷。入面係炸蝦,煆頭好食,正正常常❤️

鱔串燒!好味!新鮮!彈牙!

軟殼蟹卷,正常😂

9貫壽司同三文魚子,壽司好味,魚夠新鮮同凍。

什錦天婦羅,略嫌唔夠脆,但都可接受。

埋單6百幾,正正常常。

2023-06-05
2023-06-02 180 瀏覽
今日同朋友咁啱去開觀塘工業大廈攞野,經過見到呢間日式餐廳,見到門牌幾得意,寫住 ”520 1314”,就入去試下。入到去裝潢簡單,但空間幾闊落,算企理乾淨。唐揚脆香雞定食野食款式有頗多選擇,最後揀左呢個lunch set。跟set 有沙律、飲品、茶碗蒸、及味噌湯,成個set 都幾豐富。唐揚脆香雞既雞肉應該係即炸,新鮮熱辣,外皮非常香脆,咬開仲會爆肉汁,食嘅時候要小心辣親個嘴🤭,認真唔錯!海之幸丼朋友食呢個lunch set 都好豐富,有三文魚、赤身、油甘魚、赤蝦、蟹肉、三文魚籽,刺身好新鮮,食落好鮮甜,份量唔少,三文魚赤身油甘魚都勁厚切,非常肥美,入口充滿油脂,連埋其他幾樣海鮮mix 埋嚟食,朋友話呢個丼好食都無得頂,攪到我下次都想試下佢既刺身添😋!餐廳嘅定價唔高,服務態度好,值得支持!

海之幸丼

餐廳嘅定價唔高,服務態度好,值得支持!
沙律、味噌湯
茶碗蒸
沙律、味噌湯
茶碗蒸
2023-05-22 101 瀏覽
我點了套餐,裡面包含了壽司、刺身、湯品以及小菜。首先上桌的是刺身,每一片都非常新鮮,入口即化,鮮味十足。接著是壽司,店家使用的是最優質的食材,每一口都能感受到食材的豐富口感,特別是海膽和鰤魚,更是令人回味無窮。湯品是鰹魚湯,濃郁的湯頭中帶有淡淡的鰹魚香味,非常開胃。小菜有醃製的黃瓜和海帶,清爽可口,是整餐飯中的很好補充。
我點了套餐,裡面包含了壽司刺身、湯品以及小菜。首先上桌的是刺身,每一片都非常新鮮,入口即化,鮮味十足。接著是壽司,店家使用的是最優質的食材,每一口都能感受到食材的豐富口感,特別是海膽和鰤魚,更是令人回味無窮。湯品是鰹魚湯,濃郁的湯頭中帶有淡淡的鰹魚香味,非常開胃。小菜有醃製的黃瓜和海帶,清爽可口,是整餐飯中的很好補充。
2023-05-06 112 瀏覽
I usually enjoy dining in Kwun Tong, so when a friend recommended a Japanese restaurant in the Chung Hoi Centre, I decided to give it a try. Donburi-ya offers delicious Japanese cuisine at reasonable prices.The Cheese Baked Oyster was topped with a rich cheese sauce and baked to perfection, while the Fried Chicken Cartilage was crispy and flavorful. The Sea Urchin Fritters were light and crispy, and the Crab Meat Shell Grilled Rice Bowl was packed with flavor.The White Peach Taiyaki was a deligh

The White Peach Taiyaki was a delightful dessert, and the Chirashi Sushi Cup was a perfect sampler of different sushi flavors.
2023-04-18
2023-05-01 136 瀏覽
今次搵到呢間人氣高的日本料理食lunch~裝修環境舒適  價格親民  食物選擇多👍🏻👍🏻由於食lunch 關係試唔到咁多款食物,就揀左2個丼 + 吉烈廣島蠔lunch set都附有沙律、味噌湯、蒸蛋、餐飲2款丼都用左透明杯上, 好精美&打卡一流 ~~ 而且份量都非常多,夠哂飽肚! 食材十分新鮮🐟🐟🤤 全部刺身都厚切 肉質爽口彈牙有咬口👅👅 海膽亦好鮮甜!呢間真喺平價魚生之選啊!🤩🤩 好滿足❤️❤️吉烈廣島蠔🦪熱辣辣又大隻  脆卜卜 好味道!! 😋😋下次要夜晚嚟食多次先得~~🤣
今次搵到呢間人氣高的日本料理食lunch~

裝修環境舒適  價格親民  食物選擇多👍🏻👍🏻
lunch set都附有沙律、味噌湯、蒸蛋、餐飲
沙律、味噌湯、蒸蛋

2022-12-24
沙律、味噌湯、蒸蛋
吉烈廣島蠔
2023-04-29 176 瀏覽
觀塘一向有好多平靚正選擇,今次就搵日式餐廳食下先中海日升本身就有好多餐廳選擇,丼瀛就係位於入面我地叫左三文魚親子丼: 好豐富,三文魚肥美,而且片數唔少,亦有蟹籽及三文魚籽,伴飯一流海膽油甘魚丼: 油甘魚係厚切,海膽好新鮮2個丼都有跟拌飯素,所以食落味道唔會好悶牛油果軟殼蟹卷: 軟殼蟹好脆口,而且個卷都大份,上面亦有蟹籽,令到口感更豐富唐揚雞軟骨: 好食又脆,而且份量多一口炸芝士: 好岩芝士迷食,炸皮同芝士係唔會分開,一啖有齊又脆又軟
觀塘一向有好多平靚正選擇,今次就搵日式餐廳食下先
中海日升本身就有好多餐廳選擇,丼瀛就係位於入面

我地叫左
海膽油甘魚丼: 油甘魚係厚切,海膽好新鮮
2個丼都有跟拌飯素,所以食落味道唔會好悶
唐揚雞軟骨: 好食又脆,而且份量多

• 牛油果軟殼蟹卷
2023-04-29 147 瀏覽
刺身:▶️丼瀛十二道風味✨有三文魚配三文魚子、吞拿魚蓉、加拿大海膽、原隻牡丹蝦、醬汁鮮鮑、珍寶帶子、芥末八爪魚、蟹肉伴蟹膏、每款都好新鮮 尤其係新鮮活貝刺身,好鮮甜爽脆👍🏻另外海膽我都好喜歡💕▶️牛油果軟殼蟹卷🥑 牛油果非常新鮮軟滑,軟殼蟹酥脆配搭埋沙律醬,真係好好味🤤小食: ▶️雞皮餃子🥟聽就聽得多,但係都係第一次食😍外皮脆卜卜一啲都唔油膩,一試便愛上了▶️海膽熔岩,外皮炸得香脆,包裹住流心嘅海膽醬💕

▶️海膽熔岩,外皮炸得香脆,包裹住流心嘅海膽醬💕

2023-04-24 109 瀏覽
呢間餐廳喺觀塘 食物選擇多 而且唔貴 特別推薦壽司同刺身 因係真係好新鮮 另外卷物都有好多選擇 🤣-😍海膽溶岩 $48菜式好特別 第一次見 佢係炸墨魚包住海膽 入邊嘅海膽有啲流心 好好食😍-🍣三文魚刺身 $58三文魚有三塊 好大塊 而且新鮮肥美 -🍲清酒煮大蜆 $88佢嘅湯底係海苔湯底 清清地 大蜆份量好多 都好新鮮-🐟燒三文魚鰭 $38三文魚燒完之後 佢嘅油脂出曬尼 肉質軟淋 -🦀溫泉蛋松葉蟹肉沙律 $42份量有啲少 不過蟹肉好鮮甜 加埋溫泉蛋好食😝-🥑🦀牛油果軟殼蟹卷 $68軟殼蟹好脆 牛油果熟嘅程度啱啱好 match埋一齊好好食-😌日式炸豆腐 $48外面好脆 入面食落好軟 豆腐好滑 而且好重豆味-🤣銀鱈魚乾 $30🍢烤羊肘串 $24🐔雞軟骨串 $21-📍丼瀛觀塘駿業街56號中海日升中心一樓B號舖

呢間餐廳喺觀塘 食物選擇多 而且唔貴 特別推薦壽司刺身 因係真係好新鮮 另外卷物都有好多選擇 🤣

😍海膽溶岩 $48

🐔雞軟骨串 $21

📍丼瀛
觀塘駿業街56號中海日升中心一樓B號舖
2023-04-19 2997 瀏覽
在觀塘裡云云日本餐廳當中,依間算係最有印象,食物美味足料,價錢親民,而且好多選擇,卷物、刺身、串燒、丼飯、鍋物樣樣都有,環境舒適,可以滿足一晚。香桃蟹籽沙律 $45沙律有蘋果絲、青瓜絲、蟹柳、蟹籽、香桃粒,配搭簡單,口感清爽好味食得健康。吉列廣島蠔 $48炸蠔四隻,吉列酥脆炸粉不厚,蠔肉肥美鮮甜亦唔腥唔油膩,作為小食唔錯。酥炸池魚仔 $48池魚仔酥炸香脆炸粉不多,細細條但好多條,幾襟食的。明太子醬燒玉子 $26玉子厚身大條,口感香軟有蛋香,配上鹹香惹味的明太子醬,好味到唔想同人share,建議一人一條。甲羅燒 $68對住滿滿的蟹膏蟹肉蟹籽,實在無法抗拒。蟹膏咸香撲鼻,撈埋鵪鶉蛋更是啖啖鮮美可口。牛油果軟殼蟹卷 $68入口遇上牛油果的軟滑,突顯蟹籽的爽脆,加上沙律醬的滋味,一啖咬落去飯卷裡的軟殼蟹超香脆喎,口感實在豐富有層次,清新口味好食。天龍卷 $98壽司大大件造型似龍,以炙燒三文魚包住天婦羅炸蝦和青瓜,十足配料,口感非常豐富,再加上特製醬汁,好味好味。焦糖燒菠羅 $28菠蘿新鮮清甜多汁,切得大粒,加上薄薄焦糖外層,脆脆地甜甜地,作為飯後甜品一流。荔枝梳打 $32味道清甜可口,甜度剛剛

香桃蟹籽沙律 $45
香桃蟹籽沙律
吉列廣島蠔 $48
吉列廣島蠔
酥炸池魚仔 $48
池魚仔酥炸香脆炸粉不多,細細條但好多條,幾襟食的。
酥炸池魚仔
天龍卷
焦糖燒菠羅 $28
焦糖燒菠羅
荔枝梳打 $32
味道清甜可口,甜度剛剛好,夏天飲啱晒。
荔枝梳打
天龍卷
焦糖燒菠羅
荔枝梳打
2023-04-19 109 瀏覽
餐廳6點開門,當日剛好成為第一位顧客~餐廳幾大,裝修大衆化。基本上多款日本菜都有。刺身、壽司、卷物、串燒、燒物等。▶️特上吞拿魚盛$228賣相好靚,用一個大透明杯裝住。有吞拿魚腩、赤身、吞拿魚蓉3款。吞拿魚腩好肥美厚身,赤身魚鮮味濃、吞拿魚蓉夠綿滑,仲有隻蛋撈。▶️油甘魚腩(3切)$108大大件鮫夠厚,腩位好肥好正。魚色雪白。▶️牛油果軟殼蟹卷(4件)$68卷物面上有牛油果及入邊軟殼蟹香脆。▶️三文魚頭連鮫$68三文魚燒得香,夠魚油香。味道不錯。▶️一口豚肉$28一層豚肉一層肥肉,燒到有啲卜卜脆又香,正!五百幾蚊兩個人食都算唔錯。小提示:入座起約90分鐘就會有溫馨小提示要埋單配合離座。大家要配合喔。

餐廳6點開門,當日剛好成為第一位顧客~餐廳幾大,裝修大衆化。基本上多款日本菜都有。刺身壽司、卷物、串燒、燒物等。

▶️特上吞拿魚盛$228

▶️油甘魚腩(3切)$108
大大件鮫夠厚,腩位好肥好正。魚色雪白。

▶️牛油果軟殼蟹卷(4件)$68
卷物面上有牛油果及入邊軟殼蟹香脆。

▶️三文魚頭連鮫$68
三文魚燒得香,夠魚油香。味道不錯。

▶️一口豚肉$28
一層豚肉一層肥肉,燒到有啲卜卜脆又香,正!

之前聽朋友講觀塘有間好食嘅良心日式小店叫做丼瀛,所以今次放工就決定試吓。.甲羅燒($68)店員已經事先幫我地燒好我哋只需要將鵪鶉蛋同埋蟹柳絲、蟹籽、蟹膏撈勻之後就食得啦!蟹膏味好濃郁!加埋鵪鶉蛋蛋黃幫助提升鮮味👍🏻如果可以俾多士夾埋一齊食就完美😝碎蔥吞拿魚腩海膽卷($78)吞拿魚蓉同海膽好夾👍🏻兩者都係清清甜甜~而且海膽都好新鮮唔會出水~底下嘅壽司入邊仲夾咗塊青瓜整體感覺都係好清新🌿蒜香牛舌($78)牛舌有成14至15塊而且每一塊都切得好厚身🤩食落好爽彈但煮得都好軟稔。最出色嘅係佢個蒜汁唔會過鹹反而多左一份清甜因為入邊加咗菇、洋蔥、蘿蔔令到個汁唔會太鹹太膩,必食!季節空運(五點)刺身盛($398)五點刺身有三文魚、原隻帶子、油甘魚、赤蝦同埋半條飛機魚刺身。每一樣刺身都切得好厚,食落都好新鮮!三文魚好香好肥美赤蝦嘅蝦味好濃好漿口滿滿既膠原蛋白!帶子都好爽甜而且唔係平時一塊切做兩塊嗰隻而係原隻咁食所以食落都好滿足油甘魚嘅味道好獨特但唔係太多人鍾意因為有時會覺得佢好腥但係呢一條油甘魚刺身就帶有甘甜相信唔食油甘魚既人都會覺得好食。主角嘅飛機魚刺身師傅好用心咁樣將刺身切成孔雀形擺盤呢條飛機魚刺身

甲羅燒

甲羅燒($68)
店員已經事先幫我地燒好
我哋只需要將鵪鶉蛋同埋蟹柳絲、蟹籽、蟹膏撈勻
之後就食得啦!
蟹膏味好濃郁!
加埋鵪鶉蛋蛋黃幫助提升鮮味👍🏻
如果可以俾多士夾埋一齊食就完美😝
碎蔥吞拿魚腩海膽卷

碎蔥吞拿魚腩海膽卷($78)
吞拿魚蓉同海膽好夾👍🏻
兩者都係清清甜甜~
而且海膽都好新鮮唔會出水~
底下嘅壽司入邊仲夾咗塊青瓜
整體感覺都係好清新🌿
蒜香牛舌

蒜香牛舌($78)
牛舌有成14至15塊
而且每一塊都切得好厚身🤩
食落好爽彈但煮得都好軟稔。
最出色嘅係佢個蒜汁唔會過鹹
反而多左一份清甜
因為入邊加咗菇、洋蔥、蘿蔔
令到個汁唔會太鹹太膩,必食!
季節空運五點刺身盛

季節空運(五點)刺身盛($398)
五點刺身有三文魚、原隻帶子、油甘魚、赤蝦同埋半條飛機魚刺身
每一樣刺身都切得好厚,食落都好新鮮!
三文魚好香好肥美
赤蝦嘅蝦味好濃好漿口
滿滿既膠原蛋白!
帶子都好爽甜
而且唔係平時一塊切做兩塊嗰隻
而係原隻咁食所以食落都好滿足
油甘魚嘅味道好獨特
但唔係太多人鍾意因為有時會覺得佢好腥
但係呢一條油甘魚刺身就帶有甘甜
相信唔食油甘魚既人都會覺得好食。
主角嘅飛機魚刺身
師傅好用心咁樣將刺身切成孔雀形擺盤
呢條飛機魚刺身同其他魚嘅魚質唔同
比較爽彈脆口,雖然切得薄身但都好有咬口
而且魚油味都好濃~
海膽熔岩

海膽熔岩($48)
外層薄薄既天婦羅炸漿
中層係爽口彈牙嘅墨魚膠同墨魚粒
內層就包住熱溶左既海膽
海膽食落有啲似薯蓉/奶黃
一啖食到脆、彈、軟
味道層次好豐富!
總結:
呢間日式小店好抵食,特別係五點刺身盛同埋蒜香牛舌!
而且係良心小店,大家都要多多支持。😆
2023-04-05
碎蔥吞拿魚腩海膽卷
蒜香牛舌
季節空運五點刺身盛
海膽熔岩
2023-04-04 2013 瀏覽
天龍卷($98)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧天龍卷擺盤猶如一條飛龍,設計獨特非常吸引。天龍卷上面為一大片微燻三文魚,頂端加上新鮮魚籽作點綴,鮮味十足。內餡為香脆爽彈的炸蝦件以及清新爽甜的青瓜粒,口感豐富理想,高度推薦。帆立貝壽司($32/件)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧帆立睇厚身大粒,色澤潔白,看起來非常新鮮可口。帆立貝肉質非常鮮嫩,口感柔軟細膩,鮮甜味甘,配搭壽司醬油更顯其鮮味,值得一試。厚燒鰻魚壽司($22/件)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧厚燒鰻魚名副其實,厚切多肉,經炭火用心烤製,表面塗上特備燒汁,加上少量白芝麻作點綴,賣相誘人。味道方面,鰻魚外層帶有經炭燒的脆香感,內裡肉質柔嫩多汁,配搭的燒汁更突顯鰻魚本身的甘甜,十分不錯。雞軟骨($21)賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧雞軟骨經炭燒,火喉恰到好處,外表微燻乾身。味道方面,雞軟骨口感非常脆爽,咀嚼時有種獨特的口感,下酒良伴。厚燒玉子($25)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧玉子金黃極厚切,同樣經燒烤處理,表面淋滿惹味的燒汁,不規則潵上白芝麻粒作裝點,賣相討好。玉子蛋香濃郁,口感柔軟滑嫩,入口即化,味道清甜,甘口小食良選。日式炸
天龍卷($98)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

天龍卷擺盤猶如一條飛龍,設計獨特非常吸引。

帆立貝壽司($32/件)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

帆立睇厚身大粒,色澤潔白,看起來非常新鮮可口。

厚燒鰻魚壽司($22/件)

味道:🐧🐧🐧🐧

雞軟骨($21)

味道:🐧🐧🐧🐧

雞軟骨經炭燒,火喉恰到好處,外表微燻乾身。

厚燒玉子($25)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

日式炸餃子($38)

味道:🐧🐧🐧🐧

炸餃子炸得金黃香脆,底部有大量雜菜作襯托,兼具吸油之效。

味道方面,炸餃子油香酥脆,內裡肉餡軟嫩鹹香,具空氣感不會膩滯。

雲丹茶碗蒸($58)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

茶碗蒸內餡極多,頂端更有不少海膽,誠意十足非常豐富。

味道方面,蒸蛋非常滑溜軟潤,其他內餡令蒸蛋的味道更富層次,必試經典之選。

南瓜味薯餅($32)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

薯餅炸得金黃酥脆,乾身不油,底部以雜菜襯托,感覺不錯。

味道方面,薯餅外脆內軟,南瓜味道突出濃郁,甘甜可口,炸物佳選。

牛肉壽喜燒($118)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

牛肉壽喜燒原鍋送上,滿滿的牛肉中有一顆半熟雞蛋,底部有大量配料如豆腐、金菇、娃娃菜等,非常抵食。

味道方面,壽喜燒湯底十分甘甜,令牛肉的鮮味更突出,入口軟嫩不韌。大量的吸味配料令食客更能細嘗壽喜燒的精華,值得一讚。

輪候入座時間:🐧🐧🐧🐧🐧

於平日晚上6點光顧,無需等候能直接入座。

等候上餐時間:🐧🐧🐧🐧🐧

所有餐點於點餐後15分鐘內全數送上,效率不俗。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳以木色與黑色為主調,環境明亮和諧,令人舒適放鬆。

餐廳牆身貼滿心形的便條紙,砌成一棵棵的樹,非常用心極有意思。

服務:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳職員親切有禮,會按需要向客人介紹菜式餐點。

職員會主動按需要為客人提供額外餐具,並積極為客人回收用後餐具,十分貼心。

🐧❤️結語:高質日式餐廳,壽司刺身尤其出色,誠意推介。
2023-04-03
  • 天龍卷