2019-10-06 173 瀏覽
今晚和E在旺角見完客,E想吃鈇板燒,她說有一間平靚正的鉄板燒在附近,咁就由她帶我去吃吧!鐵板燒晚市二人套餐共6款,價錢由$358至$988,今晚我們揀了鐵板帶子皇套餐(二人前)$528, 共9道菜式,好抵呀!豆腐和風沙律~有豆腐,車厘茄、粟米、青瓜絲和生菜,好清新和開胃北寄貝刺身~新鲜爽口,不錯!活蜆雜菇麵豉湯~有少許蜆肉,菇、豆腐、紫菜,淡淡的麵豉甜味,好清!北海道帶子王~表面煎得金黄焦香,肉質爽甜鮮嫩,配以惹味的汁醬和明太子,非常美味可口!日本原隻魷魚筒~魷魚筒口感爽脆鮮甜,鱿魚鬚彈牙香口,很不錯!美國頂級牛柳~牛柳肉質軟腍而牛味濃郁,蘸洋葱汁和燒汁很惹味,加埋脆脆的蒜片一起吃更美味!三文魚炒飯~配料有三文魚碎,火腿絲,蛋和明太子,整個炒飯好乾身,飯粒粒粒分明,好正!炒時菜~椰菜爽甜,油香豐富!甜品~雞蛋布甸~蛋味香濃,非常滑溜,食完真係大滿足!
今晚和E在旺角見完客,E想吃鈇板燒,她說有一間
平靚正的鉄板燒在附近,咁就由她帶我去吃吧!

豆腐和風沙律~
有豆腐,車厘茄、粟米、青瓜絲和生菜,好清新和開胃

北寄貝刺身~
新鲜爽口,不錯!

活蜆雜菇麵豉湯~
有少許蜆肉,菇、豆腐、紫菜,淡淡的麵豉甜味,好清!

北海道帶子王~
表面煎得金黄焦香,肉質爽甜鮮嫩,配以惹味的汁醬
和明太子,非常美味可口!

日本原隻魷魚筒~
魷魚筒口感爽脆鮮甜,鱿魚鬚彈牙香口,很不錯!

美國頂級牛柳~

三文魚炒飯~

炒時菜~
椰菜爽甜,油香豐富!

甜品~雞蛋布甸~
蛋味香濃,非常滑溜,食完真係大滿足!

2019-09-17
  • 三文魚炒飯
  • 北寄貝刺身
  • 原隻魷魚筒
  • 雞蛋布甸
2019-10-05 1101 瀏覽
鐵板燒是一種很吸引的菜式,奈何在香港鐵板燒的餐廳實在不多。旺角通菜街素來有不少美食,很久之前已經過一間鐵板燒專門店,對我來說真的十分吸引,一來我喜歡吃日本菜,二來也喜歡吃鐵板燒,這天決定和男朋友去試試。裡面設有卡位和bar枱,個人認為bar枱應該會比較好吧,可以一邊看著師傅弄鐵板燒一邊吃美味的晚餐,氣氛比卡位濃厚得多。前菜是豆腐沙律,還以為會是胡麻醬豆腐沙律,原來是蒜蓉豆腐沙律,豆腐滑滑的,沙律的溫度夠冷。然後來了一份北寄貝刺身,雖然很多日本餐廳都有提供北寄貝,這裡的北寄貝卻明顯比起一般的有濃郁的味道,口感十分適中,拿捏得剛好,沒想到刺身也能有這麼高的質素。然後是燒元貝,師傅其實會先把一顆顆大顆的元貝放在鐵板上,然後在鐵板一邊燒的時候一邊切開一份份,令每一顆的大小變得適中並不會太厚。元貝裡還有一些燒汁,鹹度也適中,好像能感覺到少許清酒的味道,元貝本身的質感帶點嚼勁又新鮮,十分好吃!自己本身不是嗜酒的人,但燒汁中有點清酒味反而令人感覺更新奇。師傅接著為我們預備了原隻魷魚筒,紫色那些就是師傅把原隻魷魚筒切成一件件,但除了魷魚筒以外,原來還有白色那款實心的魷魚師傅還特意為我們鋪上蟹籽,令外型

師傅還特意為我們鋪上蟹籽,令外型更漂亮。紫色的魷魚筒和實心的魷魚都十分爽口,鮮味十足,真的十分好吃。

然後是牛柳粒,其實不少日式放題店都有蒜片牛柳粒這道菜式,不過很多放題店都弄得不好吃,又硬又不新鮮,這裡的牛柳粒完全沒有這個現象。牛柳粒每一件的大小都剛好,肉味香濃,非常juicy
大概是我近年吃過最好吃的牛柳粒了。客人也可自行加上蒜片或沾上蒜蓉粒,會令牛柳粒更惹味。

到最後來了煙肉黃金炒飯,師傅再次為我們添上美味又漂亮的蟹籽作裝飾
常常都覺得在鐵板燒專門店吃炒飯別有一番風味,在這裡也是一樣的,煙肉被師傅切至很碎的一顆顆,炒飯經過鐵板的燃燒變得熱辣辣又新鮮,兩者成了組合簡直「冇得輸」。
2019-09-29
  • 雞蛋布丁
2019-10-03 426 瀏覽
經濟實惠鐵板燒💓話說之前一直有幫襯呢間鐵板燒因為真係超級超級平🙈最吸引我嘅係$98一人餐 有唒前菜、刺身、燒牛肉、甜品不過今次我就約埋朋友食得更豐富!鐵板帶子皇套餐 $528✨ 豆腐和風沙律✨ 活蜆雜菌麵豉湯✨ 北寄貝刺身有八片夠新鮮 都幾厚切 爽口仲啖啖肉💓✨ 北海道帶子皇呢個好好食 勁香清酒 再襯埋鮮甜帶子✨ 日本原隻魷魚筒✨ 鐵板配菜魷魚同配菜一齊上嘅 平時食魷魚好怕韌呢個煮得啱啱好呀 又爽口 勁juicy加少少檸檬調調味👍🏻配菜有香菇同翠肉瓜 中規中矩吧✨ 美國頂級牛柳食鐵板燒必食牛柳粒 嗌左五成熟牛柳嘅中間還是嫩嫩的粉紅色✨喜歡食濃味一點可以點蒜蓉醬或燒肉醬我就喜歡點少少鹽 簡單但食岀牛香💓✨ 煙肉黃金炒飯最期待一定係一碗黃金炒飯炒飯粒粒分明 焦香十足加埋油脂豐富嘅煙肉 正!✨ 甜品雞蛋布丁滑一滑 甜甜的$528食到飽一飽 性價比真心高呀🍽 上野鐵板燒專門店🔎 旺角通菜街79號地下
經濟實惠鐵板燒💓
話說之前一直有幫襯呢間鐵板燒
因為真係超級超級平🙈
最吸引我嘅係$98一人餐 有唒前菜、刺身、燒牛肉、甜品
不過今次我就約埋朋友食得更豐富!
鐵板帶子皇套餐 $528

我就喜歡點少少鹽 簡單但食岀牛香💓

✨ 煙肉黃金炒飯
最期待一定係一碗黃金炒飯
炒飯粒粒分明 焦香十足
加埋油脂豐富嘅煙肉 正!
雞蛋布丁

雞蛋布丁滑一滑 甜甜的
$528食到飽一飽 性價比真心高呀
🍽 上野鐵板燒專門店
🔎 旺角通菜街79號地下
活蜆雜菌麵豉湯
雞蛋布丁
2019-09-30 108 瀏覽
小編今次同女朋友黎到呢間專食鐵板燒嘅日本餐廳食晚餐,小編同女朋友選擇咗一份$568嘅二人套餐,當中包括有魷魚、帶子,同埋安格斯牛柳。小編覺得廚師烹調手法10分用心,帶子外脆內軟,魷魚10分彈牙,牛柳方面師傅問我地要幾多成熟,師傅就比較推薦五成熟,咁我哋就梗係根據師父嘅推薦就要五成熟啦,結果一如我哋所料,都係烹調得相當出色,套餐嘅後段有烏冬同埋黃金炒飯俾大家二選一,小編同女朋友就揀咗黃金炒飯果然都係好出色嘅。

• 豆腐和風沙律
2019-09-29 497 瀏覽
今日黎到旺角拍拖,男朋友就帶左我去一間鐵板燒,話好平又好味,同事重點推薦!黎到 ‘上野鐵板專門店‘ 位於旺角通菜街1M至1T華發大廈地下D舖黎到店鋪環境帶點幽暗、寧靜,但見到有其他客人用餐,我坐低左簡好左「鐵板活鮑魚套餐」豆腐和風沙律刺身拼盤(需另加錢)刺身包括三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蛋、北寄貝,大致上都無咩問題,甜蛋厚身啲會更好!個人好鐘意食甜蛋鐵板配菜脆玉瓜及香菇,香菇味濃,脆玉瓜卻爽口清新鐵板活鮑魚師傅即場係我地面前生煎鮑魚致死,新鮮程度品洗講啦!切成薄片方便我地食用,而且用左鮑魚邊既位置本左個汁,濃濃既鮑魚味!爽口彈牙又唔un 香煎銀雪魚未煎記平平無奇,煎好左就環重點講下魚皮!魚皮由師傅既功手完整禁切出黎,經過一段時間既壓煎,先制作到香脆可口既魚皮,仲可以吉番住舊魚!可見師傅既功力美國安格斯薄燒先由生蒜炒至金黃,用美國安格斯肥牛包住蔥花及蒜末,味道濃郁到講唔到野,好好味!份量仲要唔少,牛脂味及配料民個組合無得輸煙肉黃金炒飯意為係一個普通既蛋炒飯,但望著師傅一路炒一路落雪既飯粒,咩叫粒粒分明,睇圖就明!日式炒時菜食到最後,加埋炒菜真係好滿足!活蜆雜菇麵鼓湯甜品整體黎講,上野鐵板

豆腐和風沙律

刺身拼盤(需另加錢)

鐵板配菜
脆玉瓜及香菇,香菇味濃,脆玉瓜卻爽口清新
鐵板活鮑魚

香煎銀雪魚

美國安格斯薄燒

日式炒時菜
食到最後,加埋炒菜真係好滿足!

活蜆雜菇麵鼓湯
甜品

整體黎講,上野鐵板專門店確係唔錯,唔怪得有十多年歷史!性價比係鐵板燒黎講算高,價錢對得起食物,睇師傅表演都值!不過仍需改善,可以減慢少少速度,進食有點急速
  • 鐵板活鮑魚
  • 美國安格斯薄燒
  • 香煎銀雪魚
2019-09-29 77 瀏覽
難得放假可以同女朋友食餐好,一於帶佢食鐵板燒!侍應大大推介我哋食呢一個鐵板大蝦套餐,價錢係$658,我哋見到都幾多嘢食,就跟住叫。木魚絲蟹籽沙律夏天食一個沙律真係清新解渴之選!沙律醬唔會太多,配上蟹子同埋蟹柳,令人好開胃,我已經急不及待期待之後嘅主菜啦!活蜆雜菇麵豉湯麵豉湯清甜,冇平時嗰啲咁喊,飲一碗熱辣辣嘅湯令人好舒服。雙色刺身八爪魚刺身水份十足,味道爽甜。三文魚刺身肥美鮮甜,份量都唔少!香草三文魚扒三文魚平時好難煎,因為好容易變得老!呢度嘅三文魚扒真係煎得好好食。配上檸檬汁,更加帶出魚肉嘅鮮味。美國安格斯肉眼扒肉眼扒肉汁豐富,脂肪均勻!大家一定要趁熱食啊!老虎大蝦虎蝦非常大隻,啖啖肉,仲有好多蝦膏!「呢一碟蝦令人越食越想食!」「好耐冇食過咁好食嘅蝦!」呢兩句就係我一路食嘅評語!🤣🤣大蝦令人回味無窮,蝦頭都有好多蝦膏!我下次必定會再為咗呢碟餸而黎!牛肉炒烏冬烏冬非常煙韌,醬汁好入味,加埋牛肉同菜蔬,更加有口感!日式炒時菜食咗咁多肉,食返啲菜令人冇咁有罪惡感🤣🤣椰菜、芽菜好甜,炒得好爽口。🍮雞蛋布丁最後侍應送上一人一客雞蛋布丁,布丁好滑,配上蜜糖,清甜好吃。餐廳成晚都座無虛席,好多客人

難得放假可以同女朋友食餐好,一於帶佢食鐵板燒!

木魚絲蟹籽沙律

活蜆雜菇麵豉湯

麵豉湯清甜,冇平時嗰啲咁喊,飲一碗熱辣辣嘅湯令人好舒服。

雙色刺身
八爪魚刺身水份十足,味道爽甜。
三文魚刺身肥美鮮甜,份量都唔少!

香草三文魚扒

美國安格斯肉眼扒
肉眼扒肉汁豐富,脂肪均勻!大家一定要趁熱食啊!

老虎大蝦
虎蝦非常大隻,啖啖肉,仲有好多蝦膏!
「呢一碟蝦令人越食越想食!」
「好耐冇食過咁好食嘅蝦!」

呢兩句就係我一路食嘅評語!🤣🤣

牛肉炒烏冬
烏冬非常煙韌,醬汁好入味,加埋牛肉同菜蔬,更加有口感!

🍮雞蛋布丁

餐廳成晚都座無虛席,好多客人都訂咗位先來,我下次都會再encore!
  • 老虎大蝦
  • 雞蛋布甸
2019-09-28 72 瀏覽
同大學同學慶祝生日,喺旺角搵到一間好出色嘅鐵板燒!餐廳樓底甚高,富有空間感。的確在旺角很難搵到一間環境尚算寬闊嘅餐廳。餐廳推出了不少二人餐,我們簡直有選擇困難症。😂😂🙈最後我們點了鐵板大蝦套餐$658 點好套餐之後,侍應會將食材準備好,放到師傅面前。木魚絲蟹籽沙律🥗沙律菜新鮮爽甜,配上蟹子、蟹柳及木魚絲,味道更加清甜,更加有口感。活蜆雜菇麵豉湯麵豉湯用上多種香菇,味道較清甜,沒有一般麵豉湯的死鹹,蜆肉新鮮。雙色刺身刺身有八爪魚同三文魚,八爪魚清甜,三文魚厚身肥美。食完前菜,最令人期待嘅鐵板燒終於嚟啦!老虎大蝦餐廳侍應表示呢碟菜式係餐廳最受歡迎。蝦肉好彈牙,蝦味好濃!食到停唔到口!超級超級好食!美國安格斯肉眼扒美國肉眼牛肉味濃,充滿肉汁!用上簡單黑椒同粗鹽調味已足夠。香草三文魚扒三文魚扒煎得恰到好處,不會太老。牛肉炒烏冬炒烏冬非常有鑊氣,食到淡淡香醋味,配菜豐富,有牛肉、椰菜等等。日式炒時菜日式炒菜非常惹味!甜品🍮甜品是焦糖燉蛋,非常香滑,甜度適中,為晚餐畫上完美句號。

餐廳推出了不少二人餐,我們簡直有選擇困難症。😂😂🙈

最後我們點了鐵板大蝦套餐$658

點好套餐之後,侍應會將食材準備好,放到師傅面前。

木魚絲蟹籽沙律🥗

雙色刺身
刺身有八爪魚同三文魚,八爪魚清甜,三文魚厚身肥美。

食完前菜,最令人期待嘅鐵板燒終於嚟啦!

老虎大蝦
餐廳侍應表示呢碟菜式係餐廳最受歡迎。
蝦肉好彈牙,蝦味好濃!
食到停唔到口!

超級超級好食!

美國安格斯肉眼扒
美國肉眼牛肉味濃,充滿肉汁!用上簡單黑椒同粗鹽調味已足夠。

香草三文魚扒
三文魚扒煎得恰到好處,不會太老。

牛肉炒烏冬

日式炒時菜
日式炒菜非常惹味!

甜品🍮
甜品是焦糖燉蛋,非常香滑,甜度適中,為晚餐畫上完美句號。
朋友大大推薦的鐵板燒餐廳🦑😁餐廳係旺角D3出口直行,行入通菜街巷仔就搵到,位置方便。全場只供應鐵板燒,menu上有不同款式既套餐可供選擇,有羊扒,龍蝦,大蝦,鮑魚等。一入去已經見到大廚好有氣派咁煮食,可惜吧枱太多客人未有位置,我地無緣欣賞煮食過程。我地最後揀左中位價錢的鐵板帶子皇套餐。豆腐和風沙律爽脆生菜加滑滑豆腐粒,酸酸的開胃。活蜆雜菇麵豉湯可能加左蜆肉既關係,呢碗比一般麵豉湯更有鮮味,味道更鮮甜唔會死咸。北寄貝刺身北寄貝肉質爽甜,得幾塊唔夠喉😭北海道帶子皇第一道鐵板燒係帶子皇,每人有三粒厚身帶子😍面頭有少少葱粒,更上燒汁唔錯。唧埋檸檬汁味道更好呀日本原隻魷魚筒鐵板配菜最愛呢碟燒魷魚😍❤️除左大大卷魷魚筒,仲有魷魚蘇,啱曬鍾意唔同口感既客人。我就當然推介魷魚筒啦,又厚身又彈牙,冇得輸呀❤️仲要有埋蟹籽作點綴👍鐵板配菜分別係冬菇同翠肉瓜,燒得juicy。美國頂級牛柳侍應一開始問左我地要幾成熟,仲以為佢就咁炒冇得揀添😂牛柳粒內裏紅粉嫩滑,juicy得黎肉質又唔韌👍可以點蒜粒或者蒜片一齊食用,更加香口惹味😋煙肉黃金炒飯原本跟餐既係三文魚炒烏冬,我地轉左做炒飯。炒飯粒粒分明,除左有煙肉,仲有蟹籽

豆腐和風沙律
爽脆生菜加滑滑豆腐粒,酸酸的開胃。

北寄貝刺身
北寄貝肉質爽甜,得幾塊唔夠喉😭

煙肉黃金炒飯
原本跟餐既係三文魚炒烏冬,我地轉左做炒飯。炒飯粒粒分明,除左有煙肉,仲有蟹籽,賣相即刻靚左,又有蟹籽的咬口😂

日式炒雜菜
套餐入面有炒雜菜,啱曬我呢類食肉獸,平時散叫一定唔會食菜既人😂建議加多d黑椒味道會更香,不過而家咁淡味d都唔錯。

甜品
最後係雞蛋布甸🥚燒烤後食d甜野冇咁膩,perfect ending😉
2019-09-24 49 瀏覽
高質鐵板燒之夜今晚朋友生日,約左佢嚟呢度嘆鐵板燒~ 可叫set or 單點,set都有平至2百幾至千幾都有,選擇非常多👍🏻我地就叫左個二人set. 先來頭盤北寄貝刺身,海水味濃郁,口感彈牙鮮味😋北海道帶子皇份量超大!廚師好細心切細細粒,一口一粒,醬油蒜蓉提升鮮味double up++ 🥳蜆麵豉湯味道濃郁,唔會死咸! 飲到啖啖蜆嘅風味😋😋美國頂級牛柳份量十足,可自選熟度,我地要求5成熟,制成品剛剛好👍🏻不得不讚廚師手勢💪牛柳質素高,juicy之餘更充滿肉汁👏三文魚炒烏冬唔會好乾身,又微微醬汁香,仲有啖啖三文魚肉~ 呢個價錢可嘆到呢個食物質素實在性價比高👍🏻我同朋友都非常滿意😁
高質鐵板燒之夜

蜆麵豉湯味道濃郁,唔會死咸! 飲到啖啖蜆嘅風味😋😋

三文魚炒烏冬唔會好乾身,又微微醬汁香,仲有啖啖三文魚肉~

2019-09-23 33 瀏覽
雖然女人街攤檔林立,不過佢其實入面收埋唔少食肆,我有次誤打誤撞行咗入去至知🥴見到有間鐵板燒餐廳好多人幫襯,就已經mark咗佢名,趁今日早收工就去會一會佢先😆店舖雖不稱上光鮮,但整體都有一種小店情懷,相信已經喺呢度屹立不少時間🧐呢度主要食套餐為主,就叫咗個鐵板帶子皇套餐(二人前)$528,除翻開都係大概$260度,師傅仲要喺你面前整,簡直係抵到爛🤑🤑一開頭都係serve沙律同北寄貝刺身,中規中矩,都食得吓,份量啱啱好👌🏻食完之後就開始整鐵板燒了😚師傅運用純熟既技巧處理,簡直係視覺既享受,當你可以睇到佢既手法同心機,呢啲都令到啲野食都好味啲咁😳北海道帶子皇就好快已經搞掂,外表用鐵板辣過,就做成外焦內軟既效果,食到佢本身既鮮甜,再加上牛油香味,真係唔錯😀原隻魷魚筒師傅好快已經手起刀落咁處理好,因應唔同部位既分別,都有唔同既處理,燒得好香,魷魚啱啱好,唔會韌👍🏻👍🏻唔點任何醬汁都夠食之後就係美國頂級牛柳,一如鐵板餐飯傳統,會淋啲酒落去搶吓🔥,但真係睇極都唔厭,總係會😯咁😝而牛柳燒到五成熟,肉質鮮嫩多汁,加埋蒜片更加一絕😘😘主食就大概食完,之後就食煙肉炒飯,啲飯粒喺鐵板上不斷彈吓彈吓,就知道個炒

主食就大概食完,之後就食煙肉炒飯,啲飯粒喺鐵板上不斷彈吓彈吓,就知道個炒飯係何咁粒粒分明,加埋煙肉既油份,呢個炒飯真係得鐵板燒先做到呢個效果😚

最後就係炒野菜,佢主要係椰菜,好爽脆同埋好大份吓,食咗一半都已經夠晒皮了,食埋個雞蛋布甸就大功告成👏🏻👏🏻
2019-09-23 37 瀏覽
平時都好少行入女人街,因為好逼好多人,朋友推薦呢到有間好好味嘅鐵板燒,而且價錢唔算貴,叫我得閒過嚟試下!我早幾日就去咗呢間上野鐵板燒!因為我哋六點幾去到都算早,所以有bar枱坐,可以近距離欣賞師傅嘅廚藝,我同朋友揀咗個「鐵板帶子皇套餐」,一共有十道菜,$528一set,係二人份嚟!先食豆腐沙律,味道都幾清新,作為開胃菜唔錯!再食新鮮爽口嘅北寄貝刺身之後就上主菜北海道帶子皇,叫「皇」真係唔過份呀,因為真係好大粒,呢到係一粒帶子切咗四件,唔原粒上嘅原因除咗因為太大隻,切開上可以索多啲汁!跟住呢個係原隻魷魚筒,仲有啲時蔬~因為當時唔算多客,師傅擺盤真係好有心思呀,勁整齊!魷魚質感唔會太韌,魷魚鬚部分就燒得好香口!全晚我最鐘意嘅菜式,就係呢個美國頂級牛柳,一路整嘅時候都聞到香氣十足!牛柳五成熟,入面滲住少少肉汁,加埋蒜片食真係一流嘅享受炒飯粒粒分明!日式炒野菜,入口有淡淡嘅鹹味!麵豉湯正常味道~~甜品係雞蛋布丁,略嫌冇乜蛋味,稀咗少少~埋單$600左右,食到呢個級數嘅嘢都相當唔錯!

先食豆腐沙律,味道都幾清新,作為開胃菜唔錯!

再食新鮮爽口嘅北寄貝刺身

跟住呢個係原隻魷魚筒,仲有啲時蔬~

牛柳五成熟,入面滲住少少肉汁,加埋蒜片食真係一流嘅享受

炒飯粒粒分明!

日式炒野菜,入口有淡淡嘅鹹味!

麵豉湯正常味道~~

甜品係雞蛋布丁,略嫌冇乜蛋味,稀咗少少~

埋單$600左右,食到呢個級數嘅嘢都相當唔錯!
2019-09-23 669 瀏覽
早前經過女人街呢間店,見到門外嘅餐牌幾吸引,於是今日就來試吓。今日有嘢要傾,所以唔坐吧枱。叫咗鐵板帶子皇套餐 $528(2人前)套餐有沙律、配菜、帶子皇、魷魚筒、牛柳、炒飯、麵豉湯及炒時菜。呢期戒牛肉,我嗰份以豬頸肉代替。先叫嘢飲先,提子果汁梳打,提子味香,氣感十足,解渴一流。豆腐和風沙律,沙律菜新鮮爽脆,豆腐嫩滑,加埋特製沙津醬,好開胃。北寄貝剌身爽口鮮甜主角出場啦 ~北海道帶子皇,原隻帶子皇夠大隻,師傅對火候掌握得剛剛好,口感爽軟,味道鮮甜。日本原隻魷魚筒,魷魚爽口又惹味,正!師傅好有心機切花鐵板炒豬頸肉豬頸肉口感爽脆,醬汁惹味。美國頂級牛柳牛味香濃,肉色粉紅,肉質非常軟腍。煙肉黃金炒飯,顏色吸引香噴噴, 好多蟹籽响上面,仲有蔥花、蛋花、煙肉一齊炒,炒飯粒粒分明,好味﹗日式炒時菜係椰菜+芽菜,加埋黑椒調味,口感爽脆又清新。活蜆雜菇麵豉湯,湯料有蜆肉、雜菇、豆腐,睇落有啲油,飲落又幾鮮味。雞蛋布甸又香又滑,唔會太甜。呢個價錢食一餐鐵板燒,食物又唔錯,係幾抵喎。
早前經過女人街呢間店,
見到門外嘅餐牌幾吸引,
於是今日就來試吓。
今日有嘢要傾,所以唔坐吧枱。
叫咗鐵板帶子皇套餐 $528(2人前)

套餐有沙律、配菜、帶子皇、魷魚筒、
牛柳、炒飯、麵豉湯及炒時菜。
呢期戒牛肉,我嗰份以豬頸肉代替。

先叫嘢飲先,
提子果汁梳打,
提子味香,氣感十足,
解渴一流。

豆腐和風沙律,
沙律菜新鮮爽脆,豆腐嫩滑,
加埋特製沙津醬,好開胃。

北寄貝剌身爽口鮮甜

主角出場啦 ~北海道帶子皇,
原隻帶子皇夠大隻,
師傅對火候掌握得剛剛好,
口感爽軟,味道鮮甜。

日本原隻魷魚筒,
魷魚爽口又惹味,正!

師傅好有心機切花

鐵板炒豬頸肉
豬頸肉口感爽脆,醬汁惹味。

美國頂級牛柳牛味香濃,
肉色粉紅,肉質非常軟腍。

煙肉黃金炒飯,
顏色吸引香噴噴,
好多蟹籽响上面,
仲有蔥花、蛋花、煙肉一齊炒,
炒飯粒粒分明,好味﹗

日式炒時菜係椰菜+芽菜,
加埋黑椒調味,
口感爽脆又清新。

活蜆雜菇麵豉湯,
湯料有蜆肉、雜菇、豆腐,
睇落有啲油,飲落又幾鮮味。

雞蛋布甸又香又滑,
唔會太甜。
呢個價錢食一餐鐵板燒,
食物又唔錯,係幾抵喎。

2019-09-17
2019-09-20 34 瀏覽
去上野鐵板燒食飯,家璇來說並不是很貴,叫了一個套餐,足夠三個人食,價錢也是800多元。特別想提呢一間餐廳嘅師傅,呢間餐廳嘅師傅非常健談亦都會樂於去介紹每一種食物嘅食法,服務不錯。
2019-09-17 531 瀏覽
朋友好鍾意食鐵板燒, 但香港食鐵板燒既店舖唔多, 好開心俾我搵到間係旺角好就腳既鐵板燒帶朋友黎食地點真係超方便, 就係女人街旁~~我地6點到時人唔算多, 之後就愈來愈多喇...牆上有店長推介~餐牌非常多選擇!有SET有散叫~ 仲有定食添~SET都分好多款!我地簡單D, 叫左個2人餐~鐵板帶子皇套餐 $528北寄貝刺身爽口鮮甜美國頂級牛柳師傅好犀利, 即場表演火焰牛柳, 好精彩!!火光紅紅, 刺激又興奮丫!!成品出黎喇~~~~~~牛柳5成熟~牛味香濃, 肉質非常軟腍日本原隻魷魚筒師傅又一巧手製作~今次係幫魷魚筒雕花見住師傅咁有心機整已經好感動!!!整完出黎仲要咁靚, 真係冇得頂~~食材靚, 又整得好好味, 冇得頂呀!!!煙肉黃金炒飯呢碗黃金炒飯材料好豐富!!師傅將飯炒到粒粒分明真係少d功架都做唔到~上枱後既炒飯香噴噴, 顏色鮮艷好吸引!!味道都好正, 必點之選!!!

地點真係超方便, 就係女人街旁~~
我地6點到時人唔算多, 之後就愈來愈多喇...

牆上有店長推介~
餐牌非常多選擇!
有SET有散叫~ 仲有定食添~
SET都分好多款!

我地簡單D, 叫左個2人餐~
鐵板帶子皇套餐 $528
爽口鮮甜
美國頂級牛柳
師傅好犀利, 即場表演火焰牛柳, 好精彩!!
火光紅紅, 刺激又興奮丫!!
成品出黎喇~~~~~~
牛柳5成熟~
牛味香濃, 肉質非常軟腍

日本原隻魷魚筒
師傅又一巧手製作~
今次係幫魷魚筒雕花

見住師傅咁有心機整已經好感動!!!
整完出黎仲要咁靚, 真係冇得頂~~
食材靚, 又整得好好味, 冇得頂呀!!!
煙肉黃金炒飯
呢碗黃金炒飯材料好豐富!!
師傅將飯炒到粒粒分明

真係少d功架都做唔到~
上枱後既炒飯香噴噴, 顏色鮮艷好吸引!!
味道都好正, 必點之選!!!
2019-09-17 248 瀏覽
之前行開旺角通菜街經常都經過呢間鐵板燒,次次都冇試過今晚就同好友一起去試下,我地兩個人坐Bar枱,師傅即場炮造熱辣辣的美食。點左鐵板燒帶子皇套餐(二人前)$528北寄貝刺身好新鮮又鮮甜又爽脆。和風豆腐沙律沙律菜好fresh,活蜆麵鼓湯又不會太咸幾美味。女師傅跟我地進炮製鐵板燒又熱騰騰。原隻魷魚筒用鐵板炒到好香,魷魚又炒到好爽口又入咪。帶子皇煎到好香肉質又爽又鮮甜。美國頂級牛柳,牛柳煎到好軟熟,又香牛味又濃厚肉質又不鞋。鐵板配菜,脆肉瓜和冬菇煎到好軟熟。煙肉黃金炒飯,飯炒到粒粒分明,煙肉又好香又炒到好入味。日式炒時菜炒到好爽脆。甜品
點左鐵板燒帶子皇套餐(二人前)$528
北寄貝刺身
北寄貝刺身好新鮮又鮮甜又爽脆。
和風豆腐沙律
原隻魷魚筒
女師傅跟我地進炮製鐵板燒又熱騰騰。
原隻魷魚筒
原隻魷魚筒用鐵板炒到好香,魷魚又炒到好爽口又入咪。
帶子皇
帶子皇煎到好香肉質又爽又鮮甜。
美國頂級牛柳
美國頂級牛柳,牛柳煎到好軟熟,又香牛味又濃厚肉質又不鞋。
鐵板配菜
鐵板配菜,脆肉瓜和冬菇煎到好軟熟。
煙肉黃金炒飯
煙肉黃金炒飯,飯炒到粒粒分明,煙肉又好香又炒到好入味。
日式炒時菜
日式炒時菜炒到好爽脆。
2019-08-28
$290.5 (晚餐)
和風豆腐沙律
帶子皇