今日係新蒲崗Mikiki行完街搵野食,行到駛向九龍城方向既馬路邊見到有間「Wanna Eat」,灰白色門面幾吸引,門口有個水吧售賣外賣咖啡,方便預備搭巴士既客人。晚上單點主菜可用半價加購咖啡/飲品; 另可用$20加配湯/沙律。先講我既「主菜」-- 咖啡🍵我去親Cafe係一定會嘆一杯咖啡,慢慢坐下relax下。今次叫左依兩款🍵紫薯拿鐵:心形拉花好靚,飲落好濃既紫薯味,有少少起沙既口感。☕Dirty:用杯好精緻。我都係第一次見依隻💀雙層杯,好靚,再配合埋個Expresso同奶既上下漸層,我用左15分鐘去望住個杯,當深色慢慢沉落底部,最後用匙混合變淺色,真係好治癒~ 兩者比例剛好,暖暖地好香咖啡豆既味道。今餐試下中西合壁~🐩法式煎羊架: 配菜有沙律同薯條🍟羊架比例煎得剛剛好,輕易就切到開,重羊味肉質嫩滑,點微酸既薄荷醬味道一流。薯條係即炸,我食薯條鍾意食粗身覺得口感爽D。Wanna Eat:想食柚子雞定食❣️依間餐廳既中式招牌菜:配菜有涼拌雲耳同蓮藕配菜既味調得幾好味,少少辣。而柚子雞塊有驚喜:雞塊嫩滑Juicy,而外層鋪滿柚子汁酸酸地送飯好邪惡。Wanna Eat既自家柚子汁真係抵讚。經過新

先講我既「主菜」-- 咖啡🍵

今餐試下中西合壁~
🐩法式煎羊架: 配菜有沙律同薯條🍟

Wanna Eat:想食柚子雞定食❣️
依間餐廳既中式招牌菜:配菜有涼拌雲耳同蓮藕

經過新蒲崗食飯唔一定要去Mikiki既,試下Wanna Eat 精緻Cafe中西餐啦~
  • Dirty