Vision 8

2015-10-02 1086 瀏覽
姐姐放假, 我當然偷下懶啦, 聽聞荃灣有間西餐廳, 什有水準, 我當然同Mr. L, 約埋媽咪去試下啦.我們到達的時候大概6:45pm, 當時人不算多, 不過坐下坐下7:15 都9成滿. 雖然餐廳不算大, 但裝修得好舒適, 而且張椅子好舒服(可惜我忘了拍照) 不過這就是老闆的細心啦.是日餐湯為椰菜花忌廉湯, 在外面的餐廳, 好少有這個湯, 湯內有煙肉粒, 椰菜粒, 味道都幾夾.Mixed Vegetable Salad –菜好新鮮, 加上黑醋及橄欖油, 酸酸甜甜, 簡直係我杯茶.先來個 Pizza, 餅底屬於薄脆這種, 而且火喉控制得好好, 雖然餡料簡單, 仍然發揮得到佢的特色。之後來過野菌黑松露菌燴意大利飯, 飯粒軟硬適中, 野菌黑松露菌香濃, 好味.到了主角, 燒英國豬肉眼扒, 肥瘦適中, 肉眼扒雖然很厚身, 但廚師把它的外層燒得焦香, 內層切開後剛剛好, 肉質鮮嫩, 而且配菜同樣做得出色, 推介之選. 最後我們叫了2個特飲 share, Mangocello & Strawberry Field, 估唔到 Strawberry, Banana + Apple Juice 係咁夾的
每天的推介
椰菜花忌廉湯
Mixed Vegetable Salad
西班牙風乾火腿Pizza
野菌黑松露菌燴意大利飯
燒英國豬肉眼扒
最後我們叫了2個特飲 share, Mangocello & Strawberry Field, 估唔到 Strawberry, Banana + Apple Juice 係咁夾的, Yummy.
Strawberry Field
Mangocello
食完之後, 果然覺得食物及味道好平均, 什有水準, 是值得來品嘗的餐廳.

2015-09-29
Mixed Vegetable Salad