2023-09-04 163 瀏覽
身為甜品控,尤其是Tiramisu。當然會周圍試吓啲口碑好嘅餐廳。今次嚟到觀塘商業區,試呢間身邊朋友一致讚好嘅西餐廳。而我當然係為佢哋出名嘅tiramisu 而來啦。一來到餐廳,餐廳裝潢都頗有格調,環境寬敞,枱與枱之間距離都好唔會隔好近,好適合同朋友傾計或者一個人休閑me time都唔會比隔離枱騷擾到。今次我講到明係為Tiramisu而來,二話不說就點餐。— Hunt Signature Tiramisu⁷⁸一上菜當然手機食先,Tiramisu面金黃色的風乾橙片,外觀好靚,見到都流晒口水。手指餅明顯浸左足夠嘅咖啡同酒,入口有香濃嘅咖啡香味,仲有微微嘅冧酒味,乾濕程度恰到好處不太濕,咬落去仍保持脆口,沒有因浸泡過久變得過濕同軟身而冇口感,值得一讚。另外配合軟滑忌廉、果乾,加上面層嘅朱古力脆片同可可粉,整體口感味道非常豐富 。
身為甜品控,尤其是Tiramisu。
當然會周圍試吓啲口碑好嘅餐廳。

— Hunt Signature Tiramisu⁷⁸
Hunt Signature Tiramisu