2019-02-19 110 瀏覽
又係Cafe Paradise喇~ 佢嘅杏花村分店同界限街分店都試過,今次就揀咗嚟砵蘭街嘅分店過咗咁耐,餐廳仍然係座無虛席,好多客人都要訂咗位先入到去坐,證明真係好多人鍾意呢間餐廳呀!依然係好有小朋友眼中嘅天堂嘅氣氛,門口擺咗個旋轉木馬音樂盒,餐廳入面又有好多公仔,所以都有好多爸爸媽媽帶埋仔女嚟食,小朋友一定好鐘意!又係有3d menu!好靚 不過好多都爛咗😂上次去杏花村分店有二人餐,呢到就冇。我哋三個人叫咗兩個晚餐同散嗌左一個意粉~是日餐湯(跟餐)呢日餐湯係野菌忌廉湯~田園沙律(跟餐)沙律菜好新鮮,同個醬汁好夾~香脆豬手配燒汁($178)仲記得第一次嚟Cafe Paradise都係叫咗豬手,果次勁有驚喜!今次都叫咗嚟試下~個皮都係咁香脆。不過應該係呢舊豬手問題,好多筋,無咩肉,唔係好咬到上次跟嘅係薯角,好好味。今次嘅係薯蓉,都好好味!另外仲有燒菠蘿同紫薯片,正!香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁($208)呢個嘅配菜都係有燒菠蘿、紫薯片、薯蓉。三文魚扒煮得啱啱好,肉質嫩滑。醬汁有菠蘿同橙酒嘅味道,都幾開胃~卡邦尼意大利粉($63)最普通嘅carbonara,但有驚喜!好creamy,芝士味
又係Cafe Paradise喇~
佢嘅杏花村分店同界限街分店都試過,今次就揀咗嚟砵蘭街嘅分店

又係有3d menu!好靚
不過好多都爛咗😂

上次去杏花村分店有二人餐,呢到就冇。
我哋三個人叫咗兩個晚餐同散嗌左一個意粉~
是日餐湯(跟餐)
是日餐湯(跟餐)
呢日餐湯係野菌忌廉湯~
田園沙律(跟餐)
田園沙律(跟餐)
沙律菜好新鮮,同個醬汁好夾~
香脆豬手配燒汁
香脆豬手配燒汁($178)
今次都叫咗嚟試下~

香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁
香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁($208)
呢個嘅配菜都係有燒菠蘿、紫薯片、薯蓉。
三文魚扒煮得啱啱好,肉質嫩滑。
醬汁有菠蘿同橙酒嘅味道,都幾開胃~
卡邦尼意大利粉
卡邦尼意大利粉($63)
最普通嘅carbonara,但有驚喜!好creamy,芝士味又濃

是日甜品(跟餐)
是日甜品(跟餐)
是日甜品係抹茶雪糕,亦都可以加錢轉做蛋糕。
雪糕雪得冰凍,抹茶味好濃,好鍾意!
咖啡或茶(跟餐)
咖啡或茶(跟餐)

整體嚟講,我覺得第一次食Cafe Paradise嘅時候最有驚喜,但當然之後都唔係難食啦!
但每一次嚟嘅時候都見到好多人嚟食,證明有返咁上下質素!
另外,餐廳真係好多人,啲客人走完又入下一批,餐廳職員又唔算多,做到踢晒腳。所以本身我都等到有少少燥,不過入到去坐低咗、餐廳客人又安定咗之後,侍應們都可以喘一口氣,先至發現其實佢哋位位都好有禮貌!

menu: