2006-06-25 74 瀏覽
全羊宴之前,在中環安蘭街Martin Margiela個展覽打個圈,扮下"時裝精".七月正式進駐香港,實在惹人期待.不知道是否連鎖效應,刺激埋Antwerp Six其中一個numberAnn Dem,同樣會座落安蘭街.遲到都好過無到.等你地都等左好幾年.睇完展覽,.相約幾名同樣去全羊宴的食友歡樂時光.為左貼近西環.地點一定係老蘭.襯呢期德意志當道,拉大隊到德忌笠街Bit Point去.幾名食友除卻一向elegent的C小姐外,其他一律啤.Becks打邊爐恐慌性拋售,並不罕見,試下個Wernesgruner這隻德國啤.入口順喉,味道淡淡地,finishing有少少啤酒花味,感覺良好.飲酒點都要搵少少東西送,要個香場拼盤一定無衰.在德國酒吧吃德國香腸.又係另一個梅菲定律.香腸,都係一貫在其他德國餐廳般水準,成條腸又唔使自己整,無論拾,煎或焗,都好難會失手.飲到咁上下,起程搭的士去同羊肉搏鬥.

飲到咁上下,起程搭的士去同羊肉搏鬥.