2020-01-07 342 瀏覽
本來今日約左個朋友兩點鐘,可惜我打比佢嘅時候...佢仲係張床到🤬🤬,之後就改左四點鐘先見啦。由於仲有大把時間,所以搵呢間餐廳坐下、食下嘢等佢算啦!食日本野最好不過啦,又可以唔食得太飽。叫左個芒果三文魚天婦羅卷、松葉蟹肉沙律、紫心香竽丸加埋燒青芥末生蠔。燒青芥末生蠔有兩隻,用左芥末去燒..本身食開芥末都係用黎沾係壽司到,估唔到仲可以燒左佢。放係生蠔上面,冇搶左本身生蠔嘅鮮味😧,仲令到生蠔本身有啲海水味帶走,唔錯!松葉蟹肉沙律無咩特別😂😂,沙律入面加左蟹肉增加口感,沙律醬都好香。紫心香竽丸炸成金黃色波波,一咬落去就食到香竽,不過食個時要小心,因為係即刻炸嘅關係,裡面會好熱辣親個嘴架🙏🏻🙏🏻。最後就係芒果三文魚天婦羅卷,相信係必食嘅嘢黎,因為經過左幾枱客嘅時候,佢地都有叫呢款天婦羅,所以好奇就叫左黎試啦🤣🤣。估唔到嘅係芒果可以拎去炸成天婦羅之餘,加埋三文魚係咁夾,本身三文魚🐟已經好鮮甜架啦,加埋芒果🥭又係另一種甜,但又甜而不膩,相信能夠成為大熱食品。機緣巧合之下,黎到左呢間日本菜餐廳,我諗都係一個緣份,令到我可以食到品質唔錯嘅食物,價錢又親民👍🏻👍🏻

燒青芥末生蠔
松葉蟹肉沙律