2019-12-11 93 瀏覽
之前係旺角經過,諗起好耐都沒黎呢度食野,一於就約朋友黎HeSheEat食晚飯啦。先有呢個蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片。一塊脆卜卜的墨西哥脆片剷起酸甜開胃的蕃茄粒,清甜的蟹肉再加上打得幼滑的牛油果蓉一齊食,呢個組合點食都唔厭,口感豐盛之餘味道仲好flesh,非常滋味。而呢個係薯餅波波配車打芝士汁脆煙肉。一口一粒easy eat,本身淨係薯餅波波,已經夠好味,點埋咸香味重的芝士汁,令薯餅波波的味道變得另有一番風味!香辣惹味的單骨水牛城雞翼,不似一般水牛城雞翼咁成隻佈滿醬汁。雞翼外層香脆可口,但肉質依然keep到又juice又嫩滑,而且單骨容易食,份量又多,good啊!熱辣辣香噴噴的龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮繪飯,唔好睇呢個焗飯的的式式咁,入面材料豐富,有蜆肉、魷魚、蝦等,而且鋪滿香濃惹味的龍蝦汁及大量芝士,yummy~黎得呢度梗要食埋甜品啦,我們點了朱古力花生醫焦糖香蕉鬆餅配杏仁雪糕一齊share食。賣相好靚,聞到有好香甜的焦糖味。鬆餅非常厚身但咬落鬆軟,充滿濃濃蛋香味。鬆餅可以點香濃的朱古力醬或甜蜜的糖漿食,食落兩者都有不同感覺,再夾埋焦糖香蕉同雪糕一齊食,口感就更豐富更佳了。最後都忍唔住叫

蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片

薯餅波波配車打芝士汁脆煙肉

單骨水牛城雞翼

龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮繪飯

朱古力花生醫焦糖香蕉鬆餅配杏仁雪糕

士多啤梨奶昔

最後都忍唔住叫左杯士多啤梨奶昔,啜一啖粉紅色的奶昔口感好smooth奶味好濃,口中充滿香甜的士多啤梨味,感到好滿足。
而且上面仲好邪惡咁吱左一層厚厚的cream,望落夠晒吸引,嚐甜的朋友唔好錯過!
2019-12-02
蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片