The Drawing Room嘅booking成日都超full,一般都要等兩至三個月,難得嚟St Regis staycation就試下個package嘅 The Drawing Room In-room Afternoon Tea!St Regis嘅butler service管家服務認真唔錯,一check-in就會問客人選擇咩茶同幫忙準備afternoon tea。原先應該每人揀total八款甜/鹹點,staycation package就 pre-set左每款甜/鹹點各一件,等我地每樣都可以試一試。如果有preference嘅可以入住前email St Regis 等佢地安排。 喺房等左10分鐘左右afternoon tea已經送到並set好!每款甜/鹹點都好精緻同IG-able,一送到忍唔住相機食先!個人一向都鍾意鹹點多過甜點!印象最深刻嘅鹹點係California Sunshine,一層薄薄嘅青瓜釀左蟹肉加蛋黃醬,配搭清爽又開胃!另一推介係Flavours of Japan ,超可愛迷你鬆餅加上帶子同柚子爆汁珠珠,呢個combo好創新!作為綠茶同Prosecco super

In-Room Afternoon  Tea  Set

Savoury  Selection

作為綠茶同Prosecco super fans 嘅我就最鍾意綠茶味爆燈嘅Dream Layer 同 粉紅誘人而帶d桃味嘅Prosecco Tart~
Sweet  Selection

Scones有原味同提子味,塗clotted creme同自家製jam好好味!我最鍾意clementine jam,同時有柑橘同檸檬嘅清香超fresh~
Scones

我地都好滿意今次In-room Afternoon Tea嘅安排,可以靜靜地係酒店房間傾下偈,間房嘅design好classy,dining table好近落地玻璃所以係房內 afternoon tea感覺都好grand!值得推介!
2021-04-18
下午茶