2024-03-15 106 瀏覽
享受每次同朋友一齊出嚟食飯飲嘢嘅時間,彷彿對住美食同美酒嘅時候,大家更能夠暢所欲言,置身於一個特別嘅時間同空間裏面。💭💬💭💬·燒鴨薄餅🍕有種將北京填鴨糅合西式薄餅嘅感覺,將原來嘅麵餅改成薄餅嘅餅底,效果幾特別又好食喎~ 仲有足夠嘅配菜同甜甜哋嘅燒鴨醬汁,成件事都係夾嘅!·馬來當歸燒春雞🐔本身都唔係好知當歸係咩味,不過當食咗呢隻燒春雞之後⋯ 你就會發現,好似多咗一層講唔出嘅味道,但又唔係平時用開嘅香料,相信嗰浸就係當歸嘅味道👅。咁嘅配搭所整出嚟嘅燒春雞又幾惹味喎~ 仲有粗身薯條🍟加茄汁食添~ 我係幾鍾意嘅~ 🤓🤓·燒豬頸肉🐷本身都好鍾意食豬頸肉。佢燒得香口,又有油香,但又唔會食到成口油喎~ 加埋靈魂人物嘅泰式雞醬就真係不得了~·四川雞翅🐔超級惹味,有晒花椒八角呢啲四川風味嘅配料,又夠晒辣~ 加埋有口感嘅少少芝麻,仲有少少麻辣感,真係一隻接一隻咁樣食。最重要係佢將雞中翼拆件,咁就會易食好多,係廚師嘅小心思嚟!!🙊·炸饅頭配咖央🍯搽咗蜜糖喺面嘅炸饅頭,加埋綠悠悠嘅斑蘭汁咖央醬,個組合幾新奇有趣。之但係夾得嚟,食落又幾好味喎~~·Flow🌊🌊係一杯幾重茶味嘅cocktail,一啲都唔甜,仲有少
Flow🌊🌊
係一杯幾重茶味嘅cocktail,一啲都唔甜,仲有少少煙燻嘅感覺~ 啱晒我哋呢啲吃得苦又唔鍾意甜嘅好酒人士~~~😏 欣賞佢哋識用一個大四方冰粒放落杯嘢度,做到保冷之餘,又做到好似藝術品咁好睇嘅效果~🤭🤭
燒雞泡魚乾🐡
Peachy sex🍑