2016-03-14 425 瀏覽
韓國炸雞店香港越黎越多 想食又唔知去邊間好 去開銅鑼灣 順勢睇下OP有咩好介紹😁😁 見到大家都對sodam chicken好評如潮 當然要試下啦 一開𨋢門 好大個招牌👍🏼 喜歡佢地簡單得黎帶少少工業feel 牆上嘅巨輪好吸引 前菜叫左個凱撒沙律清清腸胃 比想像中大碟好多 羅馬菜車厘茄夠凍夠爽甜 配埋香脆包粒同煙肉碎 加上適當嘅凱撒醬 口感夠fresh!😋 小店出名炸雞同焗雞 各有4-5款選擇 經過商討後 決定叫今晚嘅當主角—蜜糖芥辣香蔥炸雞 😋😋😋 上枱時被份量嚇親 一碟大約10-12件左右 堆疊成小山丘嘅炸雞撒上大量香蔥同淋上醬汁 炸雞外層炸得金黃香脆 入口肉質嫩滑多汁 忍唔住一口接一口 碟底重有大量蜜糖醬任點👍🏼 另外叫左牛肉部隊鍋 材料都幾豐富 牛肉 午餐肉 韓國魚蛋 焗豆 餃子 辛辣麵等等 但食完覺得價錢略貴⋯ 大大杯嘅提子特飲 有支雪條係上面搞笑😝 好好飲 有啲似有汽嘅利賓立 飲完好滿足😋😋 總結 喜歡店員嘅笑容同禮貌 更喜歡小店嘅細心 怕大家用手食太污糟 準備了夾子同膠手套呢種窩心嘅行為 的確會令人再次幫襯👍🏼 下次一定要試埋焗雞嘅味道😊
喜歡佢地簡單得黎帶少少工業feel 牆上嘅巨輪好吸引
凱撒沙律