2016-05-04 2197 瀏覽
第一次食新麻蒲係係cwb個間 個次第一間分店 亦得一間分店 依家擴展到有3間 仲令我依個屯元天人受惠 因為第一次去已經對佢既燒肉同埋爐邊蛋 心心眼一泥梗係爐邊蛋落左先 等一陣差吾多成型嫩嫩地就有得開食今次去係全為左個sakura2人餐 同男朋友或者閏蜜去都不錯 滿滿既粉紅色 fantasy388兩位 肉既量中等 但相比其他set依個價錢我都接受到 因為上次去既時候嗌牛既set 都600以上埋單 雖然包羅萬有 但可能有啲係吾岩食又或者無甘大程度想食 而今次依個set啲肉又有最受歡迎既護心肉又有五花肉 仲有砌成花形既豬頸肉啵 性價比相對高啲喔既然食sakura set我地就食得徹底啲 飲品都有櫻花 叫做櫻粉漫天 入面仲有啲西柚粒添 相對其他飲品甜 但酸同甜揀我會揀甜既 櫻花帶比人既感覺就係甜甜的肉肉啊 にくにく 明明係韓燒反倒講日文 其實係因為比日劇洗腦 依排勁鐘意食肉先燒秘製豬頸肉 豬既油真係好惹火 明明圖中燒得好靚仔 點知轉個頭waiter落第2碟野落枱 啲豬頸肉就燶ed 但幸好無燶晒 真係要好專心甘燒啊之後燒五花肉 都係好扯火 但燒出泥又勁邪惡 不過相對其他醃制過既肉就稍淡 但食到五
因為第一次去已經對佢既燒肉同埋爐邊蛋 心心眼
爐邊蛋
一泥梗係爐邊蛋落左先 等一陣差吾多成型嫩嫩地就有得開食

今次去係全為左個sakura2人餐
男朋友或者閏蜜去都不錯 滿滿既粉紅色 fantasy
388兩位 肉既量中等
雖然包羅萬有 但可能有啲係吾岩食又或者無甘大程度想食 而今次依個set啲肉又有最受歡迎既護心肉又有五花肉 仲有砌成花形既豬頸肉性價比相對高啲喔

櫻粉漫天
入面仲有啲西柚粒添 相對其他飲品甜 但酸同甜揀我會揀既 櫻花帶比人既感覺就係甜甜的
秘製豬頸肉
先燒秘製豬頸肉 豬既油真係好惹火 明明圖中燒得好靚仔
點知轉個頭waiter落第2碟野落枱 啲豬頸肉就燶ed
但幸好無燶晒 真係要好專心甘燒啊
五花肉
但食到五花肉既個份油脂
豬肉香腸
係肉側邊仲跟左拼盤 好開心有我上次食完勁番尋味既豬肉香腸 佢係非一般架 好多芝士 岩岩燒起既話要等陣先食啊
護心肉
所有肉入面最出色莫過於護心肉 肉味最濃 夾住生菜食真係正
櫻花綻放年糕
依個set入面仲有個櫻花綻放年糕 原本我地都諗緊加吾加10蚊轉做炒飯或者冷麵 但礙於都飽飽地所以諗住年糕就夠了
但原來都幾大份 年糕煙韌 個汁濃稠 配上我最愛既西蘭花 仲貫徹年糕既配料 有煙肉等
芝士韓式辣雞腳
然後 嗜辣既我地又嗌左個勁吸引既芝士韓式辣雞腳($138) 其實就係衝住佢係無骨而去
平時食既時候好懶 成日因為雞腳要啜骨所以放棄
但依個真係食到我lamlam俐
佢辣既後勁好強 但配多啲芝士食又會無甘辣 明想我月巴姐lol

甘近有新麻蒲 等我下次帶屋企人去食先 但一定要係月頭 豪食元朗優質韓燒
爐邊蛋
秘製豬頸肉