2024-03-09 307 瀏覽
星期四晚做完嘢想要慰勞自己,上Dining City個app睇吓夜晚有咩好餐廳食飯見到Lawry’s The Prime Rib居然仲有晚飯時段,即刻訂枱其實之前已經嚟過Lawry’s食飯,絕對係水準之上,今次亦都冇令我失望。前菜上咗兩粒車厘子入邊有Cheese,好普通賣相亦都冇特別驚喜,兩粒份量有點少🤏我哋分別order咗Salad同埋龍蝦湯作為前菜。侍應會推架餐車喺食客面前、將沙律嘅配料放係冰上的大bowl入邊攪拌。龍蝦湯非常濃郁,仲有大大舊嘅龍蝦肉喺入面重頭戲來了,侍應將大大塊嘅燒牛肉餐車推到食客面前、按照客人嘅order即席表演設燒牛肉再配上薯蓉、Yorkshire pudding。燒牛肉一如既往嘅嫩滑入口即溶、牛味就淡啲,但係好Juicy。甜品就係Chocolate cake同埋Tiramisu。不過唔係好鍾意食甜嘢嘅我,食咗兩啖就覺得太膩了

Cherry  tomatoes

我哋分別order咗Salad同埋龍蝦湯作為前菜。
The  famous  original  spinning  bowl  salad

龍蝦湯非常濃郁,仲有大大舊嘅龍蝦肉喺入面

Lobster  bisque

Yorkshire  pudding

California  cut

Warm  chocolate  fantasy  cake
Tiramisu

Lobster  bisque